konuşulanların hepsi doğru.5 yildan asagi olmaz diyenlerde kendilerini kanuna baglamislar..Zira kanun özel tüzel her işyerinde belli sayıda engelli ve hükümlü çalıştırmak zorundasınız aksi takdirde cezai muedeler ve yaptırımlar var diyor.
şimdi hükümlü yu yada engelli yi il dışına saldıginda yerine aynı kişiden isteyecek bulana kadarda o açık devam edecek ve bu bir kısır döngü.
Arkadaş demiş ya BİMER cimer sosyal ağlar seçim zamanı hersey olur ..zaten maaşları mızda düşük kiraydi ve ulasim di kaybolup gidiyor.enazindan tayin hakkını 5 yıl değil 3 yıla düşürseler sonra eş durumunu ve hayatı derecede özrü bulunanı serbest bıraksalar.Bunu yapmakta fayda var birkaç tanıdığım cimer e bimere sürekli yazsada red geldi çoğunluk olunca zannetmesemde belki işler farklı olabilir.
Ayrıca tis sözleşmesinde tayin maddesinde neden eş durumu ve sağlık özrü maddesi varda uygulamada neden eksik kalır onuda anlamıyorum..eklenmiş var ama icraat yok.
bu konuda sendıka nerede.?
Sendikanın da bu işe el atması lazım.
Ayrıca sendikanın da neden 100 tl burutle açtigini anlamadım. MEB nda ağır is yok derler bi okulda enaz 30 tane sınıf var temizlemek paspas lama yada kalerfirini yakmak çokmu kolay sanıyorlar toz duman yutuyor millet sonraı malum ciğer hastalıkları.
hani DSi de ulaşımda çok çalışıyorlar biz işmi yapıyoruz diyenlere lafım. .
çalışsanda çalışmasanda gününü isde geciriyormusun bitti arkadaş nokta öyle değilmi.
Bugün izban da buroda bilet kesen oturan adama bile 4 bine yakın alıyor üstelik yarısı devlet oldugu halde ...diyecek sözüm yok artık
Sendika 100 yerine 130 gibi bürütte kapıyı açıp 110 gibi birakmaliydi.Kaldıkı bu ucret diğerlerinin bürütü değil netinden bile az.ve bizim asgari ücret den azfazla 2350 maaşa kaldik
İzbanda işçide sendikada gerekeni yapmıştır. .
Biz açıkçası bi yarar gordugumuzu düşünmüyorum. Dogru mu arkadaşlar.??
Siz çıkıp sendıkanın sözleşme bu şöyle yaptık boyle yaptık dıye bır acıklama yaptıgını duydunuzmu bir dunya yazı 3,5 aldık 6,5 aldık orayı ıyılesdırdık burayı cıkarttık ama sonunda ele gecene bakıyorum 2350 tl oda ıyı