Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

İl milli eğitim de destek hizmetler diye geçiyor arayıp bilgi alabilirsiniz

Tsk ederim kardesim saol tayin ile ilgili bilgin var mı acaba...bisey sorucam.

Tayin isteyenlere red cevabı geliyormuş beş yıl şartı öne sürülüp onunla ilgili bi gelişme olursa duyarsam yazarım

Bizde engelli işçiyiz onunla alakalı arkadaşlar görüşüyor uğraşıyorlar ama henüz bi gelişme yok maalesef

Arkadaslar bizler illerdeki eski hükümlü ve engelli eksik olduğu için bu kadrolardan girdik.en tepeden vekil bazında konuyu araştırdım. Pahalilikdan bende gitmek istedim.deniliyor ki size tayin verildiğinde ilde yada ilçede yine açık olacak ve yine kadro istenecek bir sürü yazışma ve zaman bu yüzden çıkmak ancak 5 yıllık sürede il dışına yada es durumundan bu sefer sözleşmede işlenmiş zaten.yada engel olan hastalık babinda tedavisi süren hastanenin bulunduğu yere nakil olabilir oda çalıştığı yerde tedavisi zorsa yada olmuyorsa.benim birde egitim okumak engellenemez ilkesinden kazanilicak olan unuversteye olan ile tayin olunabilir.sade bu madde benim gorusumdur ama.sizin anlayacağınız 5 yili doldurmaya il dışı zor yada memur bir es:)

Arkadaşım şimdi yüksek okulu erzurumda dondurdum şuan manisadayim yüksek okulu okumak için bahane göstersem gidebilir miyim. Okulumu okuyacm diye ..bana yardımcı olursan sevinirim.

Memur esım var, ogr men, es durumu nakıl ısdedık ama red cvbı geldı, neymıs 5 yıl sartı. Sımdı saglık ozrunden ısdedık cvp gelmedı. Arkadaslar, bakanlık bu konuyla alakalı cok sıkısmıs, yaklasık 700 kısı es sağlık durumu ıle alakalı nakıl ısdenmıs. Sızden acızane rıcam, gerek tweterdan, gerek face, gerek cimer ne aklınıza gelıyorsa her yerden ulasalım. Belkı boyle bır care buluruz. Bu ınsanlar es durumu saglık durumu nakıl ısdeyıp gıdemezse ısdıfa yoluna gıtmek zorunda kalacak, bu sefer kadrolar yıne bosalacak, demkkı 5 yılda 5 yıl dıyıp insanları sıkısdrmanın bır anlamı yok. Bu durumda bıze dusen hıc olmzsa saglık ozru ve es durumuna oncelık verıp, bu ınsanların durumunu ıyılesdırmelıler. Amac eskı hukumlu ve engellı ıscıyı topluma kazandırmak, rızkını kazanacagı ısı temın etmek degıl mıydı.. Ozellıkle cımerden msj gonderıp, durumumuzu anlatmalıyız

walkıng25
Es durumu ve saglık ozru vermeyen bır bakanlık bunu hıc vermez, ama sız yınede bır deneyın. Ne kadar cok ısdek olursa o kadar ıyı.

Desenize. Herkes aynı durumda bnde yeni atandim/100/63 raporun var kanser ilden ilçeye geldim 83 km ama tedavim ilde devam ediyo devamlı gözetim altındayız valla arkadaşlar şuan 3 ayım meb ama öyle yada böyle tayini isticem ya memur hemen geciyoda işçi neden gecemiyo neden ayrımcılık yapıliyo ztn hayata bir sıfır yenik başlıyoruz bari engel koumasinlar

konuşulanların hepsi doğru.5 yildan asagi olmaz diyenlerde kendilerini kanuna baglamislar..Zira kanun özel tüzel her işyerinde belli sayıda engelli ve hükümlü çalıştırmak zorundasınız aksi takdirde cezai muedeler ve yaptırımlar var diyor.

şimdi hükümlü yu yada engelli yi il dışına saldıginda yerine aynı kişiden isteyecek bulana kadarda o açık devam edecek ve bu bir kısır döngü.

Arkadaş demiş ya BİMER cimer sosyal ağlar seçim zamanı hersey olur ..zaten maaşları mızda düşük kiraydi ve ulasim di kaybolup gidiyor.enazindan tayin hakkını 5 yıl değil 3 yıla düşürseler sonra eş durumunu ve hayatı derecede özrü bulunanı serbest bıraksalar.Bunu yapmakta fayda var birkaç tanıdığım cimer e bimere sürekli yazsada red geldi çoğunluk olunca zannetmesemde belki işler farklı olabilir.

Ayrıca tis sözleşmesinde tayin maddesinde neden eş durumu ve sağlık özrü maddesi varda uygulamada neden eksik kalır onuda anlamıyorum..eklenmiş var ama icraat yok.

bu konuda sendıka nerede.?

Sendikanın da bu işe el atması lazım.

Ayrıca sendikanın da neden 100 tl burutle açtigini anlamadım. MEB nda ağır is yok derler bi okulda enaz 30 tane sınıf var temizlemek paspas lama yada kalerfirini yakmak çokmu kolay sanıyorlar toz duman yutuyor millet sonraı malum ciğer hastalıkları.

hani DSi de ulaşımda çok çalışıyorlar biz işmi yapıyoruz diyenlere lafım. .

çalışsanda çalışmasanda gününü isde geciriyormusun bitti arkadaş nokta öyle değilmi.

Bugün izban da buroda bilet kesen oturan adama bile 4 bine yakın alıyor üstelik yarısı devlet oldugu halde ...diyecek sözüm yok artık

Sendika 100 yerine 130 gibi bürütte kapıyı açıp 110 gibi birakmaliydi.Kaldıkı bu ucret diğerlerinin bürütü değil netinden bile az.ve bizim asgari ücret den azfazla 2350 maaşa kaldik

İzbanda işçide sendikada gerekeni yapmıştır. .

Biz açıkçası bi yarar gordugumuzu düşünmüyorum. Dogru mu arkadaşlar.??
Siz çıkıp sendıkanın sözleşme bu şöyle yaptık boyle yaptık dıye bır acıklama yaptıgını duydunuzmu bir dunya yazı 3,5 aldık 6,5 aldık orayı ıyılesdırdık burayı cıkarttık ama sonunda ele gecene bakıyorum 2350 tl oda ıyı

Son düzenleme:
Maalesef hepimizin sıkıntıları aynı maaş ve tayin hakkı inş hayırlı bi gelişme olur da istediğimiz yerde daha iyi şartlarda çalışırız

Sendikanın günlük ücret talebi dusuk olunca normal özel sektördeki işçiden farkı kalmadı maaşların açıkcası günlük bürüt 90 tl özel sektör de çalışan işçi bürüt 85 tl eski çalışan isçiler bile çok az buluyor maaş farklarını

Başvuru da 5 yıl şartı bulunuyordu. siz bunu bile bile başvuru yaptınız. Memur olarak atanma da çoğu kurum yaşadığınız şehirde kalma hakkını veriyordu. Fakat işçi alımlarında durum böyle değil. Başvuruda koşulları iyi okumak ve çalışacağın kurum hakkında ön bilgi almak önemli bu durumlarda. sizin daha 1 yıl bile dolmadı ücret ve tayin konusu için çok erken.

Tayin meselesine tamam diyelim de..

Bu burutle ücret bu kadar düşükmü belirlenir
İse girerken maaşlar niz asgari ücretli den biraz daha fazla denmedi. .

Buraları zaten gecdim.
Ben sendikanın neden güçlü bir şekilde davranıp burutle ücreti fazla soylemedigidir 130 deseydide 110 a bağlasaydi olmazmi ydi 100 de ne burutle nette zaten en az yüzde 10 u traslanacagi ve muhtemelen maaş in ne olacağı belliyken. .
Malum x sendika da izban için yüzde 10 derdi çeker giderdi. ..degilmi ama adamlar 26 dedi onu bile isteyerek kabul etmedi

Nurtan

ya bu nasıl bir dayanışmadır. Kanundaki hakkımızı alamıyoruz bu maddenin konması yanlıştı. o zaman il geneli ilan açacaklardı. 1 yıl dolmadan laf hakkımız yokmu o zaman bedava çalışalım.

İşçi alımlarında uzun süreli tayin olmuyor. Şartlarda belirtiyorlar zaten herşeyi neden okumuyorsunuz. Orda kabak gibi yazıyordu 5 yıl boyunca tayin olmaz diye.
Başvurmadan önce şartları iyi okumak lazım tekrar ve tekrar.
Maaş konusu zaten ilk ay asgari ücret sonrası tis ile alakalı.
Bende başvurmuştum ama alınmadım.
Maaş konusunu sıkıntı yapanlar sabretsin biraz.
Ha zaten ekonominin durumu bile belirsiz bu zamanda.

Şartları hakları inan senden iyi biliyorum gerek cimer ve ombusman yolu ile şikayetlerimizi toplu şekilde sunduk. kamu kurumları yasalar çerçeveler içinde ilan yayınlamak özlük haklarını belirlemek zorunda.

belediye veya üniversiteler olsa başka il ve ilçelerde kurumu bulunmasa tüm herkez hak verir tayin konusunun olmamasına ama meb de böyle bir olay mümkün degil. böyle forum üzerinden şartlarda yazıyor bak iyi iyi oku demekle bir hak alamazsınız. istanbul meb e 80 engelli alındı. türkiyenin 4 bir yanından hepimiz engelli bireyleriz kiralar 1 bin tl den başlıyor. kasım 795tl aralık 2200 tl ocak 2400 tl ile bu iş olmaz. yasada belirtilen tayin hakkımızı alacağız !

Bak kendinde yazmışsın istanbula 80 engelli alındı diye. Oraya başvurup, girenler istanbulun pahalı ve yaşam standardının az olduğunu bilmiyor muydu?
O paraya sen konya yada diyarbakırda rahatlıkla geçinebilirken istanbulda geçinemezsin. Yani bunları düşünmek çok mu zor. Kendi şehrinden kalkıp başka şehire çalışmaya gidiyorsun yani sıfırdan başlıyorsun e hesabını kitabını yapacaksın demezler mi insana?

Tayin konusu hakkında başka bilgin varsa bilemem. Ben sadece şartlarda yazanı söyledim ki çoğu arkadaş zaten reddedilmiş tayin için.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

tolgak321 aynen kardeım sonuna kadar kanunda verılen hakkı ıtıyoruz mezarda il dişi nakıle hayır bende yazdım dılekce red geldi şimdi cimere yazcam butun engelı kardelerımız bır olurak c.bakanına şeşimizi duyurabılırz anca o çözer bizim işimizi bir mecrada toplanıp ortak hareket edelım... bu konuya butun nakıl bekleyen meb işçileri yazın bırleşelım ayrıce memur ve hizmetliye tanınan aynı hakkı işçiyede tanımk zorundalar hukukuzluk yapıyolar şu anda

13 günlük tediye yatması gerek ancak bakanlar kurulu kararının resmî gazetede yayınlanması lazim ödeme yapılması icin miktar olarak eski yevmiyeden mi olur yoksa yeni yevmiye den mi bilemiyorum

Arkadaşlar sendika aradigimda 25 de yatacak dedi ama daha yatan bişe olmadi bu ikramiye neden hala yatmadi bilgisi olan varmi

AYRİCA ARKADAŞLAR ÖNCELİGİMİZ MAAŞ OLMALİ Kİ ZATEN SÖZLEŞMEMİZDE 5 YIL BİR YERE GİDEMİYOZ İSTER CİMERE YAZİN BİR FAYDA ETMEZ HERKES 5 YIL BEKLEMEK ZORUNDA Kİ BİZİM OLAYİMİZ MAAŞ OLMALİ SENDİKA 2700 GECER DİYO ELİNİZE BU İKRAMİYEDE OCAK 25 DE KESİN YATACAKMİŞ HANİ NERDE DAHA YATAN EDEN YOK BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSİN YADA SENDİKAYİ BİDE SİZ ARAYİN BAKALİM SİZE NE CEVAP VERECEKLER

88 yevmıyeden 2700 ruyada göruruz anca alacagımız ele net gececek 2500 2400 en fazla zaten bır yevmıye koop işe birde emeklılıge cık kalacak 2400 2500

Bedava caliştirsinlar ya onuda cok veriyolar bu ne adam belediyede calişiyo işçi 4 milyar maaş aliyo bunlar sendikali biz haranlimiyiz

BÜYÜK ŞEİRDE BU PARA YETERMİ BUNLAR HİÇ DÜŞÜNMÜYORLARMİ EV KİRASİ ELEKTİRİK SU BİDE BUNLAR NEDEN BİZE YALAN SÖYLÜYO 25 DE HANİ İKRAMİYE ALACAKTİK BİDE KESİN YATAR DİYODULAR ODA YATMADİ

Resmi gazetede yayınlanınca yatiracakalar. Denge ödeneğini de geçmişe yönelik maaş zam farklarını da. Sosyal yardımlarla birlikte Şubat maasinda net belli olmakla birlikte 2600 gibi alınır.

Sene 2015 asgari ücret yevmiyesi 43 tl
Sene 2015 Koop is sendikalı işçi yevmiyesi 72 tl
Yıl 2019 asgari ücret yevmiye 85 tl
Yıl 2019 koop is sendikalı işçi yevmiye 90tl
(Bu veriler bürüt ücrettir)
Hesap ortada sendika uyuyor gerisi teferruat ...

Kopis sendikasından bı bok olmaz emegimizi çalıyor anca yan gelip Osman ikramiyeyi aldinmi hemen israfa etcem ztn herkes birlik olsa sendikan istifa etse götleri tutuşur sonuçta bizim verdiğimiz aidatla oturuyorlar bunların sirkeleme zamanı geldi

Böyle sendika mi olur yandaş sadece paraları cebe indir işçiyi düşünme adamlar 5 yıldır 72tl den 100tl ye gelemedi...

Suç bizde herkes istifa etsin göreceğim onların gotlerini

Bi sendika bulsak bunda iş yok adamalr 25 ocakta net yatar diye söz veriyo yaptikalri bişe yok sözde haklarimizi koruyolar bu nasil hak korumaysa

KİMSE İŞÇİNİN YANİNDA DEYİLKİ BAKİN ARKADAŞLAR HASTANE BİZDEN FAZLA ALİYO KÖY HİZMETLERİ AYNİ ŞEKİLDE KARA YOLARİNDA ADAM BOM BOŞ OTURUYOAKŞAMA KADAR BİZDEN FAZLA ALİYO BELEDİYE DESEN AYNİ DEVLET SU İŞLERİ YADA ORMAN İŞLERİ AYNİ ŞEKİLDE BİZDEN FGAZLA ALİYOLAR ONLARDA İŞÇİ AMA BİZ NASİL KAMUDA CALİŞİYORUZ BEN ANLAMİŞ DEYİLİM MİLİE GİTİME BİŞE YOK

BİZİM SENDİKA KİMİN YANİNDA BİZİMİ ONLARİMİ

yapmamiz gereken sendikayi tek tek aramak sonucta bizleri koruduklarini öne sürüyolar ama yaptiklari pek bişede yok

aynen kardeşim suc bizde

bide arkadaşalr biz 3 ayda birmi ikramiye alacagiz

6772 sayılı Kanun kapsamına giren iş yerlerinde çalışan işçilere, 2018 yılında ödenecek ilave tediyelerle ilgili Bakanlar Kurulu’nun 2018/11212 sayılı kararı 24 Ocak 2018 tarihli ve 30311 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre; anılan Kanun'un 1. Maddesi uyarınca Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 26 Ocak 2018, diğer yarısının ise 8 Haziran 2018 tarihinde ödenmesi kararlaştırılmıştır.

sendikada bu yaziyo bu dogrumu

Bugün ayın 27 si ama arkadaşlar, bı gariplik var ama yine yasaya yasaya anliycaz...

Üst Alt