Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?
Yav arkadas bu ayi kuru maasla bitiridik ne tediye ne denge nede banka promosyonu bisey yatmadi ama bu gece 12 de veya bu hafta ici yinede biseyler bekliyorum bakalim hayirlis ama bu ay yatmasada subatta ve martta ihya oluruz yeni giren arkadaslar az daha sabir edin sabrin sonu selamet cok guzel maaslar ikramiyeler vb alacaksiniz gurbete gittiginize bi nebze olsun deyecek buna eminim ...siz isinize bakin gerisini dusunmeyin..
Ricardo herkes şehir değişti sıfırdan hayata başladı ikinci maaşı aldım 2414 geldegeçin bu maaşlar bide yeni duyduğum yeni girenler ilk 6 ay eflasyonfarkı almicakmis onuda almazsak bu maaşlar nasıl iyileşmek merak ediyorum asgari ücretle aramızda fark kalmadı ztn
yevmiye miktarı özel sektör de çalışanlardan pek farkı Kalmadı
açıkcası sendikaya baskı yapılmazsa maaşlar bu enflasyonla eridikçe eriyecek
Tekrar yeni sözleşme imzalanacak deniliyor ancak ne kadar gerçek muamma
Asgari ücrete yüzde 27 zam yapılmasını baz alıp yüklenmesi gerek sendikanın
Benim yazılarıma bakın.n arkadaşlar özelikle son birkaç yazıma hep sendikadan bahsettim.bukadar acizlik olmaz diye..izbani örnek verdim.adamlar 26 zammı bile begenmediler biz tarih öncesi yevmiye yle oldu bittiye getirdiler bence topluca sendikaya care bulmak lazim
İlakine büro is sendikası diye birşey yok.topluca olduktan sonra her sendika kapıları açar. Önemli olan doğru sendikaya bulmkdir.
Soruyorum şimdi hangi görevli bu iş koluna bağlı insanlara haber verip ya arkadaşlar biz şu parayi öneriyoruz siz ne dersiniz dedi.
Cevap. .yok
Peki bu oldu bittinin fiyati kim neye göre belirledi.
Cevap .. yok..
Peki hala sunumu bunumu alacaz diyoruz buna bile.net cevap veren yok.
Ozaman bana yarar olmayan bu sektöre. Neden para veriyoruz.
Kaldıki kanun.maddelerinde sendikasizda belirli kurallar cercevesinde aynı haklar alınıyor ..
tolgak321 Meb'in işçi alımı sadece İstanbul ile sınırlı değildi.
Başvuruda ki şartları bizde okuduk. herkes buna kendisi karar vererek başvuruda bulundu.
Asgari ücret alan biri ile kamu da işçi olarak çalışan birini kıyaslarsak.
sizin üstünlüğünüz var bu durumda asgari ücretle çalışan biri ne zorluklarla çalışıyor.
yeni işe başlayanların tayin ve ücret konusunda ki ısrarlarını anlamıyoruz.
İş yükünden şikayetçi olanı göremedik, halinize şükretmelisiniz sizin yerinizde olmak isteyen kaç kişi var bunu düşünün.
Öncelikle istanbulda sınırlı değil derken . Türkiye geneli 5 il kadro açtı kendi yaşadığımız ikamet ettiğimiz şehirde alım olduda tercih mi etmedik.
Burada gelip halinize şükretin lafı duymak için hakkımızı aramıyoruz. Ben ve benim gibi bir çok kişi sizin gibilerden ögüt değil. Yasada ve kanundaki haklarımızı istiyoruz.
Puanınız kaç bilmem eğer yetip memur olursanız. Yeni işçi ile eski işçi arasında 2500 fark olduğu gibi sizde memur oldugunuz maaşınızı eksik alın haline şükret ondan sonra Türkiye yasasındaki engelli haklarındanda yararlanma kendine şükret geç nasıl bir ruh halindesin kimse anlıyamıyor .
Kardeşim kimsenin işten yana sıkıntısı yok ama dediğin şeyler çok anlamsız 5 ilde tercih açıldı herkes puanıyla ve sözlü mülakat sonucu iş başı yaptı şartlar konusunda ise yanlış bilgi verildi 2700 civarı maaş verileceği söylendi 2300 aldık ha bi de şu var eski işçiyle yeni işçi arasında maaş farkı olurmuş evet olur ama bu rakam 40 lira günlük yevmiye de aylık 1500 liraları bulmamalı
5 ilden İstanbul değil A ya da B şehri olabilirdi. Öğüt değil gerçek yaşanılan bi durum bunlar.
Kendiniz söylüyorsunuz yeni-eski işçi ayrımını.
Eski tabi yüksek alacak yeni başlayan birine göre.
Neden iş yükümüz çok fazla demiyorsunuz? asgari ücretle çalışanların çalışma koşullarına bakın isterseniz!
Bu durumda tabi ki şükür edeceksiniz.
Arkadaşlar şehir dısında hele büyükşehirlerde bu paranın yetme gibi şansı yok..Bakın ben 1350 ye evı zor buldum ınanın ant olsun gunes bıle gormuyor ısınmada sorun donuyoruz ne kalerıfer var ne soba klımayla elk 300 den asa gelmıyor İnşallah iyileşme olur ..
Benim bildiğim tek şey '' SENDİKA '' ne otururken fikir aldılar nede kalktıktan sonra karar bu dedıler.
sendika bir topluluktur ve MEB tis konusulmadan teşkilatlanma yapılıp diyebilirlerdi aranızdan bırkac kısı secın bıze derdınızı anlatın sızı ne ne kadar kurtarır ve bız bunun sonucunda ne alabılırz..
diyen oldumu hayır?
sözleşmeyı bile ordan burdan ıstıyoruz sonuç ortada..bence bir karar alalım MEB giren tüm işçiler bi yerde toplanalım tartısmasız agır hastalık harıc herkes gelsın bı konusalım ve sonuca varalım emın olun cozum boyle baslayacak
Kardeş neyin kafasını yaşıyorsun anlamadım 15 sene özel sektörde çalıştım çok şükür şükür etmemezliğim hiç olmadı neyin ne olduğunu az buçuk biliyorum ama senin anlamadığın şey şu maaş konusunda kandırıldık ayrıca iş gücü olarak evet rahat bi iş özelle kıyaslanamaz ama kalkıpta insanlara iş yönünden neden laf etmiyorsunuz diyemezsin anlaşılan senin az biraz tuzun kuru
Oktay5942 maaş konusu asgari ücret ile başlanır ilerleyen yıllar içerisinde maaş düzenlemeleri olacaktır deniyordu.
Seni kim kandırdı? sana eskilerin maaşından yüksek mi olacak dendi.
Eski işçilerden fazla olacak denmedi ama bu kadar da düşük olacak denilmedi iki ilin sendika il başkanıyla görüştüm ikiside aynı rakamları verdi şu kadar maaş alacaksınız dendi benim zoruma giden yalan söylenmesi dürüst değillermiş ne yazık ki
Keyfimizden evimizden 500 km uzaklara gelmedik açılan kadro belli kalan kadro belli. Eski işçi ile yenisi arasında 2500 tl maaş farkı akıla mantıga sıgıyormu ?
Memurlukta oldugu gibi 1 yıllık memurla 20 yıllık memur arasında 100 tl fark var. Şuanda askeri ücret ile aramızda sadece 450 tllık bir fark kaldı. Kime anlatıyorum ki boş verin nurtan hanım siz haklısınız .
İlk aydan sonra 2300 maaş yılda 8 9 bin liraya yakın ikramiyeler. 4 tane 13 günlük 2 tane 30 günlük ikramiye ve denge ödeneği. Yılda aldığın para 30bin liraya yakın aşağısı yukarısı aya vurduğunda 2800 3000 yapar. İlk aylarda hesabı çevirmek zor oluyor evet ama 3 4 aydan sonra düzene sokarsiniz rahat edersiniz. İsyan edecek birşey yok. Bu şekilde yazıyordu zaten her yerde. Asgari ücret yeni 2020 lira oldu sizin yaşayamadığıniz yerde onlar da yaşamaya çalışıyor. Daha fazla maaşı herkes ister ama şartlara göre yaşamayı öğrenmek de lazim.
tolgak321 ben haklıyım demiyorum sizin maaşlardaki iyileştirmeler ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkacaktır. hem asgari ücretle çalışan hem de memur maaşından daha iyi maaş ve şartlar bunu anlatmak istiyorum. sizin yapmanız gereken sabırla beklemeniz. Diğer kamu işçileri meb den çok fark ediyor karayolları gibi.
Recep kardeşim keşke asgari ücrete yapılan zam kadar bizlerede yapılsaydı bi şükürdü gidiyorsunuz kardeşim şükürü herkes gibi bizde ediyoruz ama hakkımız olanı istedik diye de şükürsüz değiliz
Şükür de burda anlatılmak ıstenen temayı bazıları ısrarla görmek ıstemıyor..
bizler devlete kadrolu işçi olarak girdik ve benzer örnekler ortada kadrolu işçi farklı kurumlarda bızden neredeyse ıkı kat fazla alan yerler var bu adil değil 500 tl olsa amenna..yine demişlerki yok ıkramıye alıyorsunuz ıkramıyeyı eskı ıscılerde alıyor ozaman fark dahada buyuyor.Onuda gecdim yanımda 6 aylık stajer memur var aldıgı maas 3300 tl 1 yıllık olan 3500 ü buluyor ve aynı ısı yapıyoruz.Bu adıl degıl sozleşmede vardı okuyun bakın deyenlere lafım maas sunu alacakdınız yazmıyordu yorum yapanlarda 2800 cıvarı dıyordu herkesın kafasında ıkramıyelerle 3500-4000 bini buluruz dedık..gurbette enaz bin tl kıra benım 1350 nasıl gecıncek bu mıllet..kımse asgarı ucretlı ne yapıyor demesın %90 ı kadroya gecdı ve enflasyon farkı aldılar maasları bızımle aynı bır suru ornek verırım hastaneler asgarı ücret + %10 + enflasyon farkı alıyor bizi gecen kurumlarda var bazı beledıyeler asgarı ucretı 2200 kabul edıp ustune %20 ek zam verdıler..
bizim MEB bümyesınde calısanlar bir gun ve yer belırleyıp aramızda temsılcı ceıp dertlerımızı paylaşıp çözümler arayacaguımız mercılerı yoklamamız lazım.........
varmısınız bır cumartesı yada pazarı bı yerde toplanalım
Suan ilde meb deyim bana sozlesme aciklandiginda 106 diyen adam suan ya bi yanlis anlasilma olmus kardesim 88 imis dedi
88*30=2640 brut
2079.24 net
321.89 sosyal yardim(brut)
216.26 yemek(brut)
234.96 yol(brut)
18.64 giyim (brut)
2650.net maasiniz bu bekar icin evli ve cocuklu maasi 2800 i bulur bu en dusuk alacaginiz ucrettir arkadaslar.
yine bastan dedıgımız gibi en az 2800 3000 arası alıcaz ama bu maalesef maasımızla degıl sosyla yardım vb ıle devlet bu avantajımızı kendınden yana kullanıyor maasımız asgarı ucretten 50 tl fazla sadece oyle dusunmek lazım..
Ricardo kardes bak sana diyorduk 88 tl diye sen ısrarla 96 demisdin neyse gördün şimdi sana bir daha diyorum sosyal yardım ve yiyecek istakaklarida sanırım güncel vergiye tabi topyekûn yani neti 2870 değil 2700 veya 2750 civarına gelir en başından beri bunu dedik...
İyileşme şart ve üstteki yazımı kimse kale almiyör bir gün toplanmak zormu geliyor hide birsey yapsak kaynaşma adına birseyler yapalım
Ricardo Atewski keske enflasyon farklarınin ne zaman yatacagini, ikramiyelerin ne zaman yatacagini da sorsaydin, ayrıca ikramiyeler brüt ücretten mı verilecek...banka promosyonu muz ne kadar ve ne zaman alicaz... Keşke bunları da sorsan ben sana güveniyorum
Suret banka promosyonu bizim icin aralik ayinin 24 unde bildirim yaptik bankaya dedi banka kendi toplanip karar alip odeyecek bizden cikti ama yakindir promosyon yatar dedi..
Maas olarakta size yine zam gelecek enflasyon farki vb %4 alacaksiniz sanslısınız diyor bu konustugum cahil adam maalesef bizim maaslarimiz yatiran adam ama 2019 oncesinde ise girenler yine zam alicakmis bir kac aya oyle dedi.
şükür ediyoruz buna dıyecek yok zaten ancak bı yasa varsa benzer işde çalışanlar haklarını alıyorsa yada arkasında sendıka gucu alıpda topluca ıyılesme saglanıyorsa ve bız bunu basaramıyorsak demekkı bızde var sorun..
bakın yazdın 3 dur kımsede toplanalım demıyor ılden kım gırdıyse ıse tlf ları alıp arayalım bulusalım bı yerde .
bakın ızbanda yarı devlet buro ıscısı 3860 net alıyor tedıye şu bu saymıyorum.adamlar 26 yı begenmedıler
bizim sendıka nerede...???
kimi aradı kimi sordu kıme bılgı verdı dedıklerı şunu alırsınız bunu alırsınız bakalım 500 ıstıfa bırden topluca gelecek desek ne olurdu tutumları enazından ılerısı ıcın artık bı caba sarfedelım ...adamlar bızden ses cıkmayınca kendılerınce caylarını kurabıyelerını yıyıp sessızce 88 net deyıp geldıler YALANMI ARKADASLAR bunu bıle gunler sonra ogrendık
Temmuz - Aralık 2018 tarihleri arasında ki aylarda 78 tl yevmiye ile çalışıldı ancak son sözleşmede bu miktar 88 tl ye yükseltildi yanı Temmuz -Aralık ayı içerisinde ise girenler fark alacaklar
1 Ocak 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında yevmiye 90 tl
şükür ediyoruz buna dıyecek yok zaten ancak bı yasa varsa benzer işde çalışanlar haklarını alıyorsa yada arkasında sendıka gucu alıpda topluca ıyılesme saglanıyorsa ve bız bunu basaramıyorsak demekkı bızde var sorun..
bakın yazdın 3 dur kımsede toplanalım demıyor ılden kım gırdıyse ıse tlf ları alıp arayalım bulusalım bı yerde .
bakın ızbanda yarı devlet buro ıscısı 3860 net alıyor tedıye şu bu saymıyorum.adamlar 26 yı begenmedıler
bizim sendıka nerede...???
kimi aradı kimi sordu kıme bılgı verdı dedıklerı şunu alırsınız bunu alırsınız bakalım 500 ıstıfa bırden topluca gelecek desek ne olurdu tutumları enazından ılerısı ıcın artık bı caba sarfedelım ...adamlar bızden ses cıkmayınca kendılerınce caylarını kurabıyelerını yıyıp sessızce 88 net deyıp geldıler YALANMI ARKADASLAR bunu bıle gunler sonra ogrendık