Çöpe Taşınan Mesaj(lar)
Slm arkadaslar
Sendika sonrasında işçi emekçi ve hakkı alan denilince aklıma bu aralar hep İZBAN geliyor durusuyla sendıkanın tam destek vermesiyle haklımıyım.
Peki soruyorum oradaki izban büro işçisinin(temizlik büro kaleriferci vs) neden bizden neredeyse bikat daha fazla aldıgını..
Neden 88 tl ye maruz kalındıgımızı hangi çalışan işçi hangi görevli sendika yetkilisi açıklayabilir ..??
bu 88 tlyi kim belirledi , bu olacak diye devlet direttiyse neden sendıka izbanda oldugu gibi biz işçimizi yedirtmeyiz herkes gurbette bu 2500 e nasıl gecınılır dıye masada ses cıkarmadı.. Hersey oldu bittiye geldi.
burda tek kazanan var devlet degıl İŞÇİ DEĞİL ''SENDİKA..
çÜNKÜ DEVLETE ZORLUK CIKARMADI yevmiyeyi en alttan yaptı
sendika yetkilisi kendı agzıyla şu acıklamayı yapıyor.tasarön işçi mesdai yaparsa cumaretsi günleri 1,5 kat para alır pazar günleri çalışırsa 2,5 kat yevmiye alır.ama kadrolu işçinin mesai hakkı yok pazar olursa hiç yok çalışmayın arkedeşler diyor.
peki bay sendıka yetkilisi masada neden demedın neden kabul ettırmedın kaç tane kaleriferci kac tane ahcı hizmetli cumartesı pazar geliyor kımılerı gece 10 a kadar duruyor haberın varmı...
ben böyle dıyorum sonra bu konunun arkasını onunu kapatmaya içimizde sazan gibi atlayıp yok tayın noldu ankara ıstanbu al ver deyip ıkramıye noldu deyıp konuyu dagıtıyor..
kendınıze gelın bu sadece benım dememle yazmamla olmuyor..
ilerleyen zamanda gerekırse tek basıma mucadele verecegım..