Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

2019 Ocak - Haziran ayı yevmiye 95 tl
2019 Temmuz-Aralık ayı yevmiye 99 tl
Brütte 3500 tl yi geçtiğimiz icin 150 tl seyyanen bize olmaz büyük ihtimal
Maaş farklarını alacağız ancak ne zaman ödenir Meb e bağlı ... hayırlı olsun arkadaşlar

Once 150 tl ekleyip sonra % leri al oyle hesapla .. ayrica zamli sekilde bile 3500 bruttu gecemiyorsun dostum

Lütfen surda tecrübeli bir mutemet net bir şekilde anlatsın bize yardımcı olsun yine herkes başka başka şeyler söylüyor!!!

88 lira yevmiye alan biri ilk 6 icim brut 3013 ikinci 6 ay icim 3134 brut alacak yol yemek yardim haric..
Cevabi begenmeyen maasini beklesin..

Arkadaşlar.bizim bürüt maaşımız şuan itibariyle asla burut 3500 u geçmez.. buyuzdenn150 tlden yararlanacağız.sebebine gelince maktu ödemeler yani yol yemek giyim vs gibi maaşa yansiyan ek ödemeler bürüte yansımaz.bizim bürüt anlayışımız kısaca yevmiye x 30 dur.yani 88 yada 90 yada 92 yada 97 tl yevmiye alan biri x30 carptiginda burut ucret 3bin civarı bir rakama ulaşır.bu yüzden 3500 un altinda kaliyoruz.buyuzden bizim yevmiyelere günlük 5 tl zam yapılacak yada saat ücreti hesabı yapan illerde ise saat ucretine 0,67 kuruş ek yapılacak.
Bunlarin ikiside ayni sey..

Sonrasında ocak ayından haziran ayina kadar olan kisimda %8 lik farkı ve seyyanen verilen 150 tl lik kısmı birikmis olarak total de vergi diliminden düştükten sonra maaş farkı olarak extra alincak temmuz ve sonrası içinde maaşlara %4 lik farkta yansıtılarak yolumuza devam edeceğiz..

Kaldiki arkadaşlar.yil sonuna doğru vergi dilimi ve kesintiler fazla olacağından alacağımız zammin %5 ini zaten kaybetmiş durumdayız.cunku vergi dilimi geçirdiğimiz ay itibariyle %15 den %20 ye çıktı.böncelikle verdikleri zammin %5 ini almış oldular.hatta daha fazlasını çünkü hesap alırken en son aldığımız net tutardan vergi ödüyoruz..devlet ve türkiş kalırsa kendilerini büyük iş yaptık yada büyük para verdik demeleri yılın basında %6 zam verildi 8 +4 de şimdi 19 yapıyorsa savunuyorlar doğalgaz 30 elektrik 20 ulasim %100 bunasil zam tqrtisilir ama yinede hic almamaktan iyidir.

Kısacası bunada şükür demeden önce.. arkamızda dev gibi türkiş var diyorduk.
Ve kendiside %15 +300 telden taviz vermeyeceğim diye söyleyen büyük başkan 8 e neden imza attı bilemedim.

Arkadaşlar kasım 2018 itibariyle ise başlayan engelli.hukumlu tmy kapsamında giren arkadaşların birbirinden farklı yevmiyeleri var bunuda anlamış değilim.kasim ayında.giren bir arkadaşım hala 92 tl alırken bir başka arkadaşımızın 97 tl almasıda tuhaf..

Kasım ayında girip şuan bürüt yevmiye ücretleri nedir kısacası yazarmışız tabi kadrosunuda yani.engelli yada hükümlü evli çocuk durumunda

Açıklamalarım aydınlatıcı olmuştur sanırım.

O zaman sizin soylediginize gore, 88 brüt alan birisi hem yüzde sekiz zam farkını hem de 150 TL'lik farkı ilk altı ay için toplu olarak alacak ve sonrasındaki temmuz ve ağustos ayı için yine iki aylık 150 TL'lik fark ve yüzde dörtlük farkı mı alacak?

Kabataslak 7 aylık ocak 15 den agustos 15 e kadar

7ay x 150 = 1050 seyyanen zam
6x %8' lik fark ortalama 180 = 1000 +-
Temmuz 15 den eylul 15 e
2x 200 desek =400

Toplam 2500 civari eder ..
Ama bundan elbetteki vergilerde düşecek.
O vergi dilimi ve bişiyler mutlak çıkartırlar elimize bilmem ne gecer bilmem
Mantığı bu ortalasmasi bu

+ %4ude son iki aya ilave edin

Allah razı olsun 😀 sonunda kafama oturdu çok tesekkurler, benim heaaplarima göre 2500 u de geçiyor kesintileri kaba taslak çıktığımızda, saygılar :)

Arkadas +- tarih ve maddiyati üç aşağı beş yukari belirttim.boş şeylere takılan kişiler yüzünden bu siteye giresim gelmiyor bir ara iki satir yazamadan van verilir urfa alinir sinop gider maras kalir bikmistik..adamin taktiği yere bakın kardeş sen bu zammin yetmezliğine tak napabilirizlere tak...bir ay eksik yada fazla yazıldı diye milyon tl artmıyor yada banka hesabından milyon tl bakiye düşmüyor 200 tl.eksiktir fazladır.. öte yandan neden martmis..2019 yılı marttanmi başlıyor bilader.

Mantıken cahil.adam.bile 2019 ilk 6 ayı %8 ikinci 6 ayı %4 Ne anlama geldiğini biliyormusun sen.ilk 6 ay denildiginde ocaktanmi baslar martdanmi bilemediysen diyecek.lafim yok sen.marttan itibaren al.biz.ocak 15 den.sonra.baslayalim.sorun yok..

Kaldiki sayın başkan atalay geçmişte de işçiyi ezdirmem %4 luk zamda ne oluyor bu zammi kabul etmem dedikten birgün sonra %5 e imza atmıştı.

Bugün mikrofonu açık kalan atalay başkan.malesef işçinin hakkini almak yerine ortaliķ karışacaktı imzaladım gitti dedi.bu şu demek bize güçlü yer lazim ama nasıl bir dik baslilikla onurla gururla mücadele edecek bir sendika ve baş sendika buluruz muamma.gelinen durum.ortada.

Son düzenleme:
Eylülde.ortama yevmiye ücretine 5 tl.zam.koyun.+ 150 extra zam.diger maktu ücretlerde küçük oranlarda artacak orantılı
Tahimi aldığınız netin üstüne 330 tl civarı bir para koyun. Bu çok az fazla çok az az dir

Eylul ayı ilk haftası 30 günlük ikramiye
Yine Eylül’de Zamlı olarak denge ödeneği ödenecek 750 tl artı zam oranı
Farklar ise MEB in bütçesine göre fazla geciktirmeden ödenir

merhaba arkadaşlar nasılsınız.Bu sendikaları Allah iyi etsin,keşke azda olsa dürüst davransalardı.Madem bu rakamlara tavdın niye bu zamana kadar oranı buranı oynattın.Bunları şimdilik geçelimde kafası karışık arkadaşalara biraz sadelik getirelim.
-bizim şimdiki brüt ücretimiz :3.288 tl
-seyyanen verilen zam : 150 tl
-eski yövmiye normalde : 92 tl (koop iş sözleşmesinde yazıyor.fakat bu çerçeve protokolü bekleniyordu)
- eski sosyal yardım : 321,89
-Yemek yardımı : 9,83
-Yol Yardımı : 10,68

mevcut brüt ücret + seyyanen verilen zam : 3288+150 =3.438 tl
(yövmiye 92*%8=7,36=99,36*%5 =4,96=104)zamlı yövmiye = 104 zamlı yövmiye-88 eski yövmiye =16 tl * 30 gün = 480 tl
sosyal yardım 326*%8+%5 = 364 yeni sosyal yardım -321 eski sosyal yardım = 43 tl
yemek yardımı 9,83*%8+%% = 11,14 yeni yemek yardımı -9,83eski yemek yardımı =1.31* 22 gün = 28,82 tl
Yol yardımı 10,63*%8+%5 = 12,05 yeni yol yardımı -10,68 eski yol yardımı = 1,37 tl * 22 gün = 30,14

şimdi genel toplama gelelim

mevcut brüt ücret+seyyanen zam = 3,438 tl
yövmiye farkı aylık brüt tutar = 480 tl
sosyal yardım = 43 tl
yemek yardımı = 28 tl
yol yardımı = 30 tl
TOPLAM BRÜT MAAŞ :-------------
4,019 TL Buda net olarak yaklaşık : %15 vergi diliminde : 3.065 tl
%20 vergi diliminde : 2.894 tl
%27 vergi diliminde : 2.647 tl

ha eğerki yövmiyeyi 92 lira değilde 88 lira üzerinden hesaplasalar yani 4 liramızı gasp ederlerse(buna kesinlikle izin vermeyin çünkü yasal olarak imza altına alınmış koop-iş sendikasının meb ile yapmış olduğu TİS te açık ve net bir şekilde yazılıyor)
4lira günlük *30 gün oda =120 tl bürütten yani brüt =3,899 tl eder, oda net olarak yaklaşık = 86 tl eder.

oda
3,899 TL net olarak yaklaşık : %15 vergi diliminde : 2.979 tl
%20 vergi diliminde : 2.810 tl
%27 vergi diliminde : 2.565 tl

Arkadaşlar alacagınız net ücretler bunlar.ha 2.altı ay zammı Türk-iş in kendi sitesinde + enflasyon farkı dediği için ve Temmuz ayı enflasyon farkıl %1 olduğu için %4+%1 = %5 yaptık.maaşlarınızda +- 20 tl fazlası bir fark olursa kesinlikle yazılı olarak kurumunuza başvurunuz.bide hep beraber birlikte olup birlikte hareket edelim.
NOT: Bu hesaplamada 2018 yılında işe girmiş olanlar baz alınmıştır.
Kalın sağlıcakla..Selamlar..

Sevgili serkan arkadaş.
Bu hesapların ne olduğu belli değil senin için değil kurumlar iller değişim hesap yapıyor ayrıca 2018 kasımda aynı kadroda giren bir kişi hala 92 tl alırken bir diğeri 94 97 alabiliyor anlamadım gitti.

gentli6735

Senin mantıkta sıkıntı var arkadaşım. Yada ilk kez bir toplu iş sözleşmesi görüyorsun. Toplu iş sözleşmesi işçiler için Mart 2019 ve Mart 2021 tarihlerini kapsayacak şekilde yapılır. Memurların sözleşmesi Ocakta başlar. Bilmiyorsan aç sözleşmeyi bak. Fark hesabını Mart ayından başlatmazsan hesabın yanlış çıkar.

Ergun Atalayın işçiyi satacağını sözleşme henüz imzalanmadan önceki yorumumda belirtmiştim.

Yorum yapanları eleştirmek senin haddine değil.Kiminin önceliği nakil, kiminin ki biraz daha fazla zam alabilmek. Henüz kadro alamayan taşeron ve geçici işçilerin sorunu nakil ve maaş zammından daha öncelikli bana göre.Bana 3 kuruş zam alacağına keşke onların kadro sorunu için daha çok çabala sarf etseydi sendika.

gentli6735 bey bibirinizle tartışmayın.sorun çeşitliliği konusunda kesinlikle haklısın.Elbetteki herkesin kendince farklı beklenti ve farklı konularda sıkıntısı vardır.Sözleşme konusuna gelirsek eğer,evet Mart ayında çerçeve protokolü görüşmeleri başlar ve temmuz ayı içerisinde mutabakata varılması beklenir.Fakat görüşmelerin başlangıç tarihi geçerlilik tarihi değildir.Geçerlilik Tarihi 1 OCAK günüdür.
***Bu arada size çıkacak olan EK ödemede 3 adet 13 günlük ve 1 adet 30 günlük ikramiyelerinde zamlı farkının hesaplanmış olmasına dikkat ediniz.Hayırlı Cumalar,Herkese kolaylıklar..Selamlar..

Arkadaşlar zam eklenecek ya 88den mi 92den mi hesaplama yapılacak mutemet olup mebbisten bakan oldu mu?

150den 5tl geliyor yuzde8 + yuzde4 zamlar eklenecek maaşlara ama 88den mi hesaplama ağız yoksa 92den mi ?
Normalde sözleşmede 92tl yazıyor Koop iş in MEB ile yaptığı sözleşmede var

serkan25 arkadaşım... öncelikle yaptığın detaylı hesaplamalar için çok teşekkür edeirm. gerçekten çok yönlendirici oldu. Maaş farklarını ve alacağımız diğer ücretleri en kısa zamanda alırız umarım. Çünkü benim yevmiyem hala 88 lira, kasım 2018'de işe girdim. ve hala 92 liraya bile yükseltilmedi. bu maaş zamlarını 92 lira üzerinden mi alacağız yoksa 88 lira üzerinden mi alacağız?

inşallah hakkımızda hayırlısı olur çünkü çok çelişkiler var ücret konusunda .

TİS sözleşmesi eline geçen varsa atabılir mi?

sözleşme metni henüz yayınlanmadı sanırm, orda hangi tarihten itibaren geçrlidir yazıyosa ona göre hesaplama yağpılması lazım

Arkadaşlar 2019 yılında işe yeni başlayanlar bu sözleşmeden faydalanamıyor 2020 de yapılacak kamu çerçeve protokolüne dahil olacaklar bilginize
Şimdi gelelim
2018 yılında işe baslayan bizlere yevmiyesi 88 tl bu zamlar 88 tl üzerine yansıtılacak
Bir kaç arkadaş in yevmiyesi farklıydı onu bende anlamadım ancak biz 2018 yılında ise başlayanların yevmiyesi 88 tl koop is nedense 2019 yılında giren isçilerin yevmiyesini farklı anlaşmış sözleşmede
Gelelim hesaba
Hesap söyle
150 tl seyyanen zam günlük 5 tl yapıyor
(88+5)*%8 =100.44 tl 2019 yılı ilk altı ay (15 Ocak -15 temmuz)
(100.44)*% 4(Haziran ayı enflasyon 5.01 olarak açıklandı)
%4+1.01 =%5.01
100.44*%5.01=105.47 tl 2019 yılı ikinci altı ay yevmiye
Brüt günlük = 105.47 tl oldu
Brüt aylık 3164 tl
Sosyal yardımlara zam oranları yansıtılacak birde
Sosyal yardım = 361.55 tl
Giyim = 20.94 tl
Yemek günlük = 11.04 tl
Yol günlük = 11.99 tl

Temmuz ayında ödenmesi gereken denge ödeneği = 810 tl

Zam oranımız az hiç zam alamamaktan iyidir yinede

2940ile 2960 arası bir maaş alacağız
Bekar bir işçi bunu alır ama evli çocuğu olanlar 3bini geçer vergi muafiyeti olanlar da 3bin üzerinde maaş alır
Ama normal bir işçi ortalama 2950tl alacak

Ha 2018 girişli olanlar için durum muamma Koop iş sözleşmesi 92tl diyor millet 88tl diyor net rakamı maaşlar yapılınca MEBBİS ten göreceğiz bakalım inşallah 92den hesaplama yapılır o zaman 109tl oluyor

Fark hesabı yapabilecek bir babayiğit yok mu:)
Farktan aşağı yukarı kaç TL geçer elimize
Malum her seyden alacağız farkı
2016 tarihi ile işe girenler varsa onlarda 2017de fark almıştır muhakkak cevaplar için teşekkürler şimdiden

ben uşak milli eğitim mülakatlarını kazandım işkur üzerinden başvuru yapmıştım deneme süresi boyunca asgari ücret sonra 10 numaralı iş koluna tabi ödeme,yol,yemek,giyim,yılda 2 tam ikramiye ve yılda 52 tediye yazıyor %93 raporum var ne kadar ücret alırım bilgi verir misiniz

Ahmet vergi muhafiyetin tam ne kadar evli misin bunları yaz hesaplama yapayim

1.dereceden engelliyim bekarım

1.DERECEDEN ENGELLİYim 180 tl maaşıma yansıyor ve bekarım

Üst Alt