Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TAŞRA TEŞKİLATINA (ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ)
TÜRKİYE İŞ KURUMU (İŞKUR) ARACILIĞIYLA
SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI İLANI
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra teşkilatı (Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü) okul
ve kurumlarında çalıştırılmak üzere, 4857 Sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına
İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında, Türkiye İş
Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda dağılımlarına yer verilen statülerde
sürekli işçi alımı yapılacaktır.
TEŞKİLATI İLİ MESLEK
POZİSYONU STATÜSÜ KADRO
SAYISI
Taşra Ankara Danışma Memuru Engelli 8
Taşra Ankara Temizlik Personeli Engelli 6
Taşra Ankara Kat Görevlisi Engelli 2
Taşra Ankara Kaynakçı Engelli 2
Taşra Ankara Sıhhi Tesisatçı Eski Hükümlü/TMY 2
Taşra Ankara Elektrikçi Eski Hükümlü/TMY 2
Taşra Ankara Beden İşçisi Eski Hükümlü/TMY 6
TOPLAM 28

arkadaşlar bu işçi alımında her istediğimiz ilden başvuru yapsak olurmu sürekli dediğine göre milli eğitim bakanlığında çalışan arkadaşımız varmı

Skolyoz23 arkadaşım burda gerçekten eksik bilgiler vermenle tanınır oldun, sürekli eksik ve değişik yorumlarınla aklımıza kazındın... lütfen bilgilerini iyice netleştir ondan sonra gel, işkur aracılığıyla alınan bir ton arkadaşın burda oturmuş maaş farkını hesaplyıyoruz buna ne demeli! lütfen biraz doğru bilgiyi arayalım emek verelim ondan sonra fayda vermeye çalışalım ...
Volkan4435 arkadaşım cevabını çok güzel verdi senin !!

zamları alınca yine haber ederiz burdan :)

Suret ne eksik bilgi vermişim acaba ?

benim çalıştığım kurumda işkur üzerinden alım yapıldı ve söylediğiniz farkları zamları vermiyor kurum
bunu paylaştım

kurumlar arasında farklılık mı oluyor, oluyorsa böyle bir şey nasıl olur diye konu başlattım

saçma sapan cevaplar yazıp etiketleme beni bir daha

ne eksik bilgi verdiğimi gördün de böyle yazıyorsun

bak arkadaşın biri bana ne güzel şöyle açıklama yapmış

4D var 4D var skolyoz o is oyle degil taserondan gecenler ve kismi sureli olanlar haric digerleri alir kardes yanlis bilgi verme..

şimdi demek ki bir farklılık var ve bizim kurumdakiler farklı olduğu için bu zam oranlarını almıyorlar yani alamıyorlar
diğer şekilde girenler ise alabiliyor demek
resmi gelen yazı da ise 4D sürekli işciler kamu işçisi olmadığından bu zamlardan yararlanamaz yazıyor

ama büyük ihtimal arkadaşın dediği gibi taşerondan geçenler için geçerli bu diğerleri alabiliyor muş söylediklerine göre

Skolyoz23 bu forumda etiketleme yapmak serbest ben kötü birşey konuşmuyorum. ama sen alakasız şeyleri burda herkes için aynıymış gibi paylaşıyosun, gerek yok buna!!

Suret hocam ben çalıştığım kurumda işci alımı olduğu için bize de soruyorlar bizde bilmediğimizden (önce ki yazımda aynen böyle yazmışım bize soruyorlar emin olamadığımız için resmi yazı yazdık dedim) o nedenle burada paylaştım

şimdi resmi yazıda sürekli işçiye verilmiyor deyince, burayı takip ediyorum millet hesap yapıyor
şimdi dedim hangisi doğru

sen olsan resmi yazıya mı itibar edersin, yoksa burada yazılana mı

ama arkadaşın biri mantıklı bir cevap verince şimdi tekrar resmi yazı yazdık hangi işçiler bu zamlardan yararlanamaz diye biz de ona göre sürekli işçilere ödeme yapılacak

bizim kurum ilk defa sürekli işçi aldığı için işleyişi bilmiyorlar

yani hocam durum bu
beni etiketle ama eksik yanlış bilgi sanki bilerek veriyormuşum gibi ima yaptın o zoruma gitti

yanlış anlaşılma olduysa şahsım adına herkesten özür dilerim dostum

Skolyoz23 güzel arkadaşım ben de özür dilerim. kusura bakma bir yanlış anlaşılma oldysa, sadece bu başlık altında doğru bilgiyi elimden geldğince arındıramaya çalışıyorum.

her kurumda farklı olabilir dediğin gibi ama burası milli eğitim olduğu için o konuyla ilgili gibi görünebiliyor :( bir de işçiyiz ve maaşların düşük olması gerçekten oldukça demoralize etti, heralde o yüzden biraz gergin yaklaşıyorum :( sen de kusura bakma dostum...

skolyoz hocam adliyedesin demek kurumlar arasında farklı maaş uygulamaları oluyor Keske tüm kurumlarda ayni durum olsa...

keşke alacağımız tutarların net hesaplarını konuşsak artık ... kimin alacağı kimin alamayacağı değil de ne kadar alacağımızı konuşsak diyorum... bilgili mutemet arkadaşlar yazaiblirler mi?

1- birinci 6 ay maaş farkı,
2- ikinci 6 aydan 2 aylık maaş farkı
3- birinci altı ay içerisinde ödenen 30 günlük ikramiyenin maaş zam farkı
4- birinci ve ikinci altı ayda ödenen 13'er günlük tediyelerin maaş zam farkı
5- eylül ayında ödenecek olan denge ödeneği - maaş zammıyla beraber 810 TL
6- 2018 yılında işe girenler için 2018 yılından gelen bir denge ödeneği - 750 TL

benim hesaplarıma göre alacağımız tutarlar bu kalemler ama yevmiye tutarını de görmemiz lazım... yani yeni yevmiye ne kadar olacak? 88 TL yevmiyesi olanların yevmiyesi kaç lira olucak, 105 mi yoksa daha az mı oluyor daha fazla mı oluyor?

Arkadaşlar yewmiye MEBBİSte 105.47tl olarak görünüyor net bilgi
Ama denge ödeneği ile farklar belli olmadı

ben şimdi doğrusunu yazıyorum

2018'de işe girenler 88 TL günlük yevmiyenin üzerine 5 TL seyyanen + %8 + %4 şeklinde zam alacaklar.
2019 işe girenler yevmiyeleri 90 TL olanlar günlük yevmiyelerinin üzerine %5 seyyanen + %4 şeklinde zaman alacaklar.

kolaylıklar...

Mebbis işçi ücret modülü raporlar rapor al diye devam ederseniz görebilirsiniz fakat bazı iller mebbis üzerinden yapmıyor maaşları oyüzden göremeyebilirsiniz

Sözleşme İle İlgili Yazılar İl Mem'lere Ulaşmıştır.
Bundan Sonraki Süreç Hesaplamalar ve Bankaya Bildirim

Mutemet arkadaş var il memde beraber baktık ordan biliyorum arkadaşlar ayrıca sözleşmelerde geldi biz Kırklareli il MEM olarak 15eylulde farkları vereceğiz yewmiye 2018de girenler için 105.47tl oldu artık bunu yazın bir kenara

Bağlı oldugu işyerlerinde maalesef ellerinde henüz süpürge tutmasını bilmeyen elindeki bezin ıslaklıgıyla konuya vakıf olmadan bilmeden bir yorum yapıp sallayıp duruyorlar bunlar malesef bizleriz.Oysakı kasım 2018 de engelli hükümlü ve tmy kadrosuyla işe girenlerin giriş tarihiyle yevmiyeleri bile birbirinden farklı.Hatta dahada vahımı bir ilin yevmiyesi diğer ili tutmuyor dıyeceksenızkı o nasıl oluyor.Sonuçta modül direk MEB bağlı degılmı evet sonucta oyle vede yapılan sozleşmelere baglılar..bu yuzden burada şu olacak bu alacak be kesılıcek demeyelım..herkes kendı maasının burut yevmıye turarını bılıyor.2018 de gırenler ıcın /8+4 ekleyıp burut yevımeynı 2019 için /4 ekle ogren bukadar basıt ..hatta olayı daha da aydınlatma adına herkes burut yevmıyesı ve gırıs tarıhını acıklasın..
mesala izmir 2018 kasım girenler zamsıs 97 tl dir.

Bakın İzmir bölgesi Kasım ayı itibariyle 97 TL ..çok garip degilmi.ayni kadro aynı ay aynı işler bir il hala 88 başka il 97 tuhaf degilmi bakanlık bunu illere göre Neye göre yapıyor.

Ben de anlamis deilim. Bu. Is nasil duzelirki arkadaslar yani sistem farkliligi na neden olan durum ne nasil cozebiliriz bunu emsal teskil etsek ise yarar bir durumu olurmuki.

Hickimsenin hickimseden haberi olmayan bir toplumuz.malesef..

Dahada ötesi haklarımızı ogrenmeyip kullanmasını da bilmeyen bir milletiz.

En vahim olanı da ekmek davamiz peşinden gittiğimiz Koop ise çalışmıyor hakkımızı gozetmiyor derken turkisin %15altina imza amayiz deyip arkasından boşver attım.gitti önemli değil diyen koca bir teşkilatın isci uyeleri..

Vede bütün bu olanlara.ragmen hala sesini çıkarmayan birlik olamayan bir toplumuz..

Daha dün ülkemizi nerdeyse işgal.eden istila eden suriyelelir beş kişi toplandimi kendilerini kral ilan ediyirlar..

Bizler birlik olmalıyız haklarımizi aramaktan korkmamaliyiz..
Adileyeye bir dilekçe verip sayın hakim saygıdeğer Adalet ben 88 TL alırken yurdumun bı tarafında benle giren adam aynı kadroda 97 TL neden alır demesini bilmeli...

Sendikaya 20kisi 50kisi bı araya gelip sen sendika buraya geleceksin bizi aydinlatacaksin sonrada bizim bu.magduriyetimizi göstereceksin diyebilmeli....

Bunlar burada benim iki satır yazımdan ibaret olmamalı.gelin beni öncü edin ben konuşayım ama ardıma baktığımda arkamda mağdur işçi kardeslerimi.goreyim.

Haklimiyim haklıyım...

Üst Alt