Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Kurmus oldugun butun cumlelere katiliyorum.bir cok arkadasimda ayni yondedir cunki gercekten magduriyet var ve kimse bir sey demedigi icinde bu durum bu sekilde gider su maaslari bir alalim sonrasinda ise birlik olup hareket edelim bende bu konuda ne yapilmasi gerekiyorsa yaparim.(Gentli67 )arkadasimizda bu magduruyetin son bulmasi icin gerekli adimlari aticagini sagolsun beyan eti geriye kalan birlik beraberlik ve yapmak istediklerimiz arkadaslar.

@işçi kardeşlerim

Görüldüğü üzere taban bürüt ücretlerde iller bazında bir dengesizlik bir adaletsizlik var.
Öte yandan bizim en tepeden başlamamız lazım buda sendikal boyuttadır kaldıki hangi sendika olursa olsun şunu kabul etmeyız bunu kabul etmeyız asla emekcıyı ezdırmeyız deyıp altına hızlı bır sekılde ımza atmaktadırlar.en son memursen de bız ıscı sendıkasının yaptıgını yapmayacagız dedıler onunda metodları acıktır gıdısat kabu etmeye zorladı.sadece ve sadece birlikten güç doğar burda bırkac kişi kıcınıda yırtsa arksaına 5-10 kişide taksa bu iş asla arpa boyu ılerlmez.bırgun bütün camıa bır yerde toplanıp.haklarımızın neler oldugunu nasıl davranmamız gerektıgını bir bildiri ile duyurmalı akrasından istifa nedenlerini sendıkaya yazılı bildiri sunup onlara meyıl tarıhı vererek sorunların cozulmesını aksı takdırde ıstıfa edecegımızı beyan ettıkten sonra herkes edevletten hızlı bır sekılde ıstıfa etmelıdır..Sonrakı surec gecıs asamasında bır sendıka bulmak yada tamamen kendı sesımızı duyurmak adına bır sendıka subesı acmaktır..arkadaslar sadece MEB olarak kac kısı oldugumuzu dusunun sonra acıldıgında herkesın kaydıgını ve dıger farklı şubelerdende gelecek olan işçi uyeleri..
biz bu şekilde hareket etmessek koyun gbi güdülmeye devam ederiz.Ben illakıne yenı bır sey yapalım yenır bır olusum ıcıne gırelım de demıyorum ama biz bır yıldır bıyerde oturup toplanmayı bıle beceremedık..bu işler büyük işler kımsler gelmez kımseler oncu olmaz önde gidenı harcarlar hepsı bu malesef ulkemız gercegı.bakın bıyerden baslayalım bır gun belırleyıp bır yerde toplanalım.herkes gelsın hadı bakalım ben varım gelırım ızmıre dıyen kac kısı cıkıcak

Valla ben sunu soyleye bilirim sizler bizlere gore yuksek yevmiye alip az yevmiye alan arkadaslarimizin. Sesi olurken neden az yevmiye alan arkadaslarimizin yorumsuz kalmasini anlamiyorum.burda bu forumda bile birlik olamazken nasil bir araya gelip sesimizi bu haksizlik karsisinda duyura bilicezki bu bir kac kisi ile olucak durum deil. Ben izmire gelirim gerekli.ne varsa yapayada hazirim.bizler elimizden geleni yine yapalim.sendikal gorusmeler olsun ve emsal teskil ederek isci.mahkemelerinede davalar acilmasinada hazirim fakat gorusmek daha iyi olucak ve nihali kararlar alabilmemiz adinada daha iyi bir yol cizip ilerlememizde buyuk katkilar saglayacaktir.

Mili beraberlik lazım.
Bakın ben 97 TL yevmiye alıyorum.
%8 ilaveyle 106 ardından %4 Luk ilaveyle yaklaşık 111 TL yevmiye alacakken neden ben gibi Kasım 2018 de başlayan ama.hala nedeni belirsiz 88 TL yevmiyede kalan arkadaşım 100 tlde kalsın.
Bu 88 TL alan arkadaşlar hallerinden hallice memnunlar sanırım...

Kaldiki arkadaşlar unutmayın ki bazı yerlerde hafta sonu çalışmalar oluyor.bazi yerlerde de izne tabi olmak üzere müdürler tarafından calisirmisin ibaresiyle soruluyor çalışın..böyle bir durim olursa itiraz etmeyin pazar yevmiyesi yaklaşık 250 TL..cumartesi 110 tl
Butcenize ek katkı olur..pansiyonlu okullarda yada yemek veren yerlerde veyahut mevcut hzimetlinin enaz olduğu yerlerde yekün temizlikler hafta sonuna kaydirilabiliniyor çünkü eleman az böylelikle ayda bin TL ye kadar katkı var.is söylenirse yapın mevcut durumlar ortada.

Bir hafta sonu örneğin bir cumartesi öğleye doğru yakın illerden Manisa Balıkesir aydın Denizli ortalrinda İzmir var.bulusabilinir..

Ben eski.sehirdeyim ordan.nerede bulusulacaksak gelirim gentli67.bu arada. Ben eskisehir mebde asci olarak calisiyorum bir de arkadaslar herkez e devleten sigorta girisini meslek kodunu konturol etsin ben yeni fark etim asci olmama ragmen meslek kodumu asci yardimcisi olarak yazmislar aradim muhtumeti pazartesi bakilacak yanlislik var bir cok seyde yanlis yapiliyor bizler yanlislari gorerek dogrulari bulalim bizler birbirimizn sesi olamasak kimse bizlerin sesi olmaz.arkadaslar lutfen herkes elinden geleni ilerimiz icin cocuklarimiz icin tasin altina koysun birazda olsa birlik olunursa ben. Inaniyorumki sesimiz bir sekilde duyulur.

Buradaki.ahsi yardımcıları yada ustası yine 97,17 TL alıyor..
Aslına bakarsanız MEB e giren tüm personel büro işçisi olarak gözüktüğünden yevmiye ücretleri hep aynı..yani temizlikcide aynı ahcida ilkokul mezunu da aynı üniversite mezunu da aynı para..hemen Kasım 2018 de baslayan tanıdığım İzmir'de bir ahçı 97 TL temizlik icsiside 97 TL hükümlü olarak girende 97 tl..

Dediğim gibi sistemsel yanlışlar var..heemn başıma gelen bir şeyi belgeli olarak ispat edebilirim...

İki ay boyunca belli araliklarlar mesai yaptım. Ayın bi haftasinda pazar gününü iki yevmiye baska diğer haftasında bir yevmiye yazılmış.sordugimda aldığım cevaba heralde kendi bile inanmamistir.
Denilen mesai saat hakkını doldurdugundann klasik bir yevmiye verilmiştir:))bunu biz değil sistem yapıyor..bir sonraki ay bir oncekinden daha fazla mesai yaptığım halde iki yevmiye yazılmış...

Sistem.nerdedir kontrolü kimsedir bilmem ama bariz hataların olduğu kesindir.bunlarin çözümü sayıca fazla olup topluca sendikal başkanı çağırmak ve onlara çözümü için bıksc gün süre vermektir..kurslar ve seminerlerde bazan bitiyorlar sendikadan kişiler ama arkadaş kendi bile bilmiyordu mevzuatı dedikleri tek..şey..

Bakiiinnn arkedenşleerr haklarımız aleceksiinizz mesailerinizz var maaslariniz yükselecek biz çok kosturuyoruz herzaman arayın çağırın ama...

Malesef icraat yokkk

İnşallah bir düzenleme getiririlir Aralık 2018 de ise başladım 88 TL alıyordum zamdan sonra 105 TL oldu .

105 i nezaman aldın.gectigimiz aymi..eğer öyleyse hani derlerya buyur.burdan yak aynen öyle:))

Evet 88 TL alan bir kişi
Zamdan sonra
Yaklaşık olarak 103 TL civarı alacak.
Ama.neden 111 TL olmasın aya vurduğunda yaklaşık 250 TL burut yapıyor..
Kasım 2018 de başlayan arkadaşlar Haklarınızı arayın 88 TL alanlar

Siteden bu konunun en başına baktığında enwzindan biz gireli bir yıl oldu nasıl.yol almamızı anlatsakta kimseden ses çıkmıyor havaya yazdığın zaman la.kaliyorsun..oyuzden bı dönem hiç girmedim siteye..
Birlik yok..

Aynn. Bagzi seyler sozkonusu olunca gercegi yansitmiyor. Ben bagzi yerlerde kamu iscilerin maas farklarinin oldugunu bununda bir duzene konulmasi gerektigini okumustum fakat bu konunun eski iscilerle yeni isciler arasinda oldugu kanatindeydim onun icin normal.gordum.fakat simdi ise baslama tarihleri bir olan calisma arkadaslarimizla aramizdaki yevmiye farkini ortaya koyan faktor nedir.sadece sehirlerin deisik olmasimi bu sehirlere goremi sozlesmeler olustu hepmiz sonucta koop ise bagli iscileriz. Ben pazartesi gunu millk egitime gidip bu konuyu konusucam bariz bir sekilde hatalar var ben pazar gunu pansiyonda oldugum icin gidiyorum ama pazar gunu 250 deil kurs parasi diye gecen sozlesmeseki 100 tli aliyordum ve bana okuldaki puantaji yazan sahis pazar gunu puantaja caliyor diye yazamiyorz diyordu.ve suan da hafta sonu calismamiz 110 tl oldu sozlesmeye nazaran tabiki buyuk bi sistemsel hata var bakalim bunlari bir ogrenelim ayuka cikicak elbet te

Pazar günü pansiyonda çalışan işçi arkadaş iki yevmiye alır.bu nettir arkadaşlar..istisnasız.
Puantajinyazan arkadaş senin pazar yada cumatgunu çalıştığını carpilamak zorundadır.yapmiyorsa suçludur bunun farklı bir izahı farklı bir çalışması yoktur..bazı işçi düşmanı müdürler vardır yardımcıları vardir onuda şu şekilde yaparlar...işçinin çalışma süresi 45 saattir..hafta içi bu süre 40 saate denk gelir bu yüzden cumartesi öğleye kadar çalışmanız gerekir derler...oyuzden puantajada yazmak istemezler sanki cepelrindem veriyorlarya...kendi ek ders ücretlerinde bir saat eksik yazildimi dünyaları kopartirlar mihasebeciye fırça atwrlar çabuk düzelt derler...bizlerede.cumarteside.bes saat çalış.derler işte bunlar.isci.dusmani olanlardır..gelelim.kanunen hakka
.

Cumartesi ister 1 saat çalış ister 10 saat o gün yevmiye yazılır..ve ücreti sabit 110 TL dir..eğer yoneticiniz sizi boş beles cumartesiye yada pazara sevk ediyorsa sizde beni hafta içi 1 saat fazla calistirn deyin..

Pazar yemiyesi iki yevmiyedir hakkınızı arayın..puantaja yazmama gibi birşey yok...

Tmmm dir. Ben. Bu sekilde oldugunu bilseydi..daha erken. Davranirdim..gentli arkadasim .sayende biraz daha netlik kazandir bir takim.seyler ben arastiriyorum ve arastirmyada devem edicem bilmedigim. Bir takim konularida senden ogrenmis oldum tsk.ederim ayrica sagolasin birde msj atim sana bilgilenirin oldugu yere bi bakarsan orayada sana zahmet

Arkadaşlar 15eylulde herkes bordrosunu alsın mutemetlikten sonra watsap grubu kuralım hangi il ne kadar yewmiye vermiş ona göre dilekçe yazarız tek tip hakkımızı ararız hele 15eylul gelsin ben tekrar yazarım en iyisi watsap grubu kurmak anında haberdar oluruz gelişmelerden

Bu hafta 30 günlük ikramiye yatacak hesaplara Cuma gününe kadar yatırmak zorunda Meb herkesin yevmiyesinin son durumu belli olur arkadaşlar

Bir de engelli arkadaşlar hala vergi indirimi işlemlerini yaptırmadıysa zaman kaybetmeden yapsınlar Kasım ve Aralık ayından sonra vergi dilimi 0.27 olacak maaş baya düşüyor

88 tL alanlar tabiki halinden memnun değil sadece kime nasıl soracağını bilmiyor, normalde koop iş toplu iş sözleşmesine göre 88 ile başlayanların yevmiyeleri temmuz ayından itibaren 92 TL olmalıydı ama hala 88 TL üzerinden bordro hazırlanıyor !!! hak kaybımız çok fazla

Arkadaşlar bu 97tl alanlar kimler?
Bizde 88aliyoruz
Bana acil bordo atabilir mi?
05423840107 watsap veya
burhanyegin1234@gmail.com
Adresine bordrosu atarsa ben dava açacağım emsal karar çıkar tüm arkadaşlara yaramış olur
Lütfen 97tl bordo alan bana ulaşın allah rızası için
Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...

gentli6735 arkadaşım siz 97 TL yevmiye aldığınız yazmışsınız. Trella04 arkadaşla paylaşın biz de burda görelim ben de 88 lira alıyorum az bir fark değil çünkü ...

Arkadaslar ben bugun milli.egitime tahakuk bolum.sefiyle gorustum bu yevmiye deki olan durumu soyledim ve bana denilen o arkadaslarin yevmiyelerinde yanlislik var ve onlardan bu durum fark edildiginde kesinti yapacaklar denildi.formdaki yazilarida gosterdim odan bana sozlesme kitapindan. Ise alindigimiz tarihleri gosterdi 78.tl den ise alimini yapmisiz sendikiya ise uye oldugunda 88 tl ye cikmis yevmiyen dedi biz sizden sonra aldiklarimiza kanuna gorede 90 tl uyguladik. Onlarda simdi sizin aldiginiz %8 lik zamdan faydalanamadilar sadece 150 seyanen zam alabildiler denildi.bende size bildirmek istedim.

Cunki o sozlesmede bizden sonra girenlerin alicagi miktar oymus bizim 92 tl bizlik deilmis biz yevmiye olarak 78 tlden girmisiz sozlesme oluncada 88 tl uzerinden almisiz.ucreti 92 tl olanlar da zaten yuzde 8 lik zamdan faydalanamiyacakmis sadece 150 tl seyanen zam alacaklarmis

842 TL brüt

Arnitneva67
ama y,ne de bir eksiklik var, biz işe girdiğimiz dönemde yevmiyemiz 88 TL idi tamam ama sözleşmede temmuz ayından itibaren işçilerin yevmiyelerinin 92 TL ye yükseltilmesi yazıyor, yani yeni işe girenler belki o şekilde olabilir ama yükseltilmesi diye neden deniyor o zaman... hala bir eksiklik var

Aynen öyle temmuzdan sonra 92tl olması lazım sözleşmede var bu ibare

Trella04 yükseltmedilerse napıcaz... şahsen benim yevmyem hala yükseltilmedi ve şimdi maaş zamlarını da 88 TL üzerinden yaparlarsa hak kaybım oluyor!!!

Valla ben sordum ki ne kadar ucret alicaz acti bakti ikramiyelerde dahil 6.441 tl alicaksin dedi ztn bu ay herkese verilecegi soylendi denge odenegi felan da icindemi bilmiyorum bir de yuzde 20 vergi dilimi var dedi yinede takip edelim arkadaslar herseyden haberdar olalim

Arkadaşlar konunun özeti şu şekilde olabilir evet yevmiyeler 92 TL olmustu ancak biliyorsunuz ki son zamlardada konuşuldu sayın bakan tarafından sürekli işçilere birde yılbaşından sonra %6.99 oranında enflasyon zam farkı vs. Gibi ibareler kullanıldı..92 TL nin üstüne 7lik bu oranı koydugunuzda 97 TL kuusr ediyor..bu olabilir ve bu heryerde işlenmemiş yada gozardi edilmemiştir olabilir...bu sistem acayip dedimya...bir pazar mesainyapiyorsunuz kabaca 194 tl yazıyor diğer pazara bakıyorsunuz 97 TL.

Bence karsikliklar var

Gentli o konu. Benim aklima gelmedi orda o konuyada deyinirdim kesin hata dedim senin bende non olsaydi orsa arayip sahislari seninlede gorustururdum bana bunlar denildi birde sizler milliegitime tahakuka sorsaniz ben birde sendika baskaninin sekreteri ile gorusucem bordrolari aticam ona bakicak baklm ordan ne gibi bir durumla karsilasicaz arkadaslar waq dan goruselim gurup kuralim diyorlar bunu da yaprsak iletisimde daha kolay olur bir birimize

Üst Alt