Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Yani yazmiyim yazmiyim diyorumda birkac arkadas milletin aklini cok bulandirmis..
TİS ÖNCESi
2018 de giren biri 88tl
2019 da giren biri 90tl brüt aliyordu.

Yok 97 aliyorlar orda burda diyenler boş konusup milleti yormayin..
Insan surada bisey yazarken iddia makamini önce araştirir aslini öğrenir oyle yazar.
Vallahi kötü sazan gibi atlayan paparazi muhabirleri gibisiniz..gidin çalisin biraz ya.

Ricardo Atewski arkadaşım, önceki yazılara bakarsan 92 TL njn çok çok uzerinde yevmiye alan arkadaşların bizzat kendi beyanlarını görürsün, bu forumda herkes doğruyu bulmaya çalışıyor...

A- BlRlNCl DONEM ZAMM| (01.07.2018-31.12.2018):
01,07.2018 tarihinde isyerinde çalışmakta olan işçilerin, 30,06.2018 tarihi itibariyle
almakta oldukları günlük brüt çıplak ücretlerine 01.07.2018 tarihinden geçerli olmak
üzere % 3,5 (Yüzde Uç virgül Bes) oranında zam yapılacaktır.

78+%3,5 =80,73 tl 01.07.2018-30.12.2018 dönemi bu bu zam farkını aldık .

Türkiye lstatistik Kurumu'nun 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Türkiye
Geneli Aralık 2018 İndeks sayısının, Haziran 2018 İndeks sayısına göre değişim
oranının birinci dönem ücret zammı olan % 3,5'i (Yüzde Uç virgül Beş) aşan kısmın
tamamı olan %6,69;01.01.2019 tarihinden geçerli olmak üzere işçilerin 31.12.2018
tarihindeki günlük brüt çıplak ücretlerine zam olarak uygulanacaktır.

bu madde ile %3,5+%6,69 31.12.2018 tarihinde ki yevmiyeye ekleyin
80,73*%3,5*%6,69 = 88 tl

B- 01.01.2o19 TARiHiNDEN itibaren UyGuLANAcAk ücret zAMLARı
Kapsam işyerlerinde çalışan işçilere 01.01.2019-31.12.2020 dönemine münhasır
olmak kaydıyla,01 .01.2019 tarihinden itibaren uygulanacak ücret zamları konusunda
"2019 Yılı Kamu Toplu ls Sözlesmeleri Çerçeve Anlasma Protokolü" ile
öngörülecek ücret zamları ve buna iliskin esaslar; zamların uygulama tarihlerinde ve her
halükarda işbu sözlesmenin yürürlük tarihi ile sınırlı olarak aynen uygulanacaktır.

Son düzenleme:
Ricardo Atewski :
Şimdi kardeşim yazına istinaden burada kimse yalan atmıyor İzmir birkaç aydir 97 TL bir yevmiye alıyor.istersen sana imzalı mühürlü bordro da atalim

Bunun neden olabileceğine dair izehatida verdik ayrıca oradaki bazı kişilere bordro da attik hemde canlı.mebbistende arayana.gosterdik.

Bana 88 90 oldu falan deyip milleti stoplama.herkes alsın diye uğraşıyoruz daha fazla alsın görüşündeyiz hepimizi
İşçi emekçi ve ev geçindirmek için çalışmaya mecbur olan insanlariz..
Bu aradaki farkinda 6'69 Luk enflasyon zammından gelmektedir diye düşünmekteyiz başkada ne.olabilirki

Son düzenleme:
gentli6735 teşekkürler arkadşaım... öyle bir stopluyo ki insan okuduğundan da emin olamıyor...

Ricardo Ataweski :

İnsanlar yalan söylemiyor derdimiz bütün kardeşlerimiz bütün arkadaşlarımız ayni parayi alsın.. buda 97'17 TL'lik bordro

https://i.hizliresim.com/BOW4ag.jpg

Arkadaşlar neden işçilerin maaşları birbirinden fark ediyor örneğin ben 2018 de teiaş ta işe başladım bizim günlük yevmiyemiz 113 tl alınan zam ile beraber 128 felan olacak inşallah benim merak ettiğim bütün işçilerin yevmiyesi neden bir standart yapmıyorlar...

hakan73 engelliler.biz meslek kartelası başlığına da mesleğinizi yazaiblir misiniz?

Ayrıca teiaş a nasıl işe alım oldu, süreç nasıl oluyor sizin maaşınız daha yüksekmiş :)

Arkadaşlar işgücü ve dağılımında her kurumun işçisine ödediği yevmiye.miktari farklıdır.bu normaldir.karayollari DSİ THY vs fazLadir

Gentli kardes ozelden de yazmissin yalan degil istersen bordro atarim falan
Cevap olarak tamam at ozaman kardws madem 97 tl aliyosun yazip numarami yazdim sana ozelden ..
Buna istinaden tekrar buraya gelip beni etiketleyip kimse yalan atmiyor isteyene bordromu atabilirim falan yaziyosun :))
Numara vermistim oysaki atabilirdin bordronu at artik bekliyorum bizde gorelim .

arkadaslar bu bordro işlerinden gına geldi gerekli kişiler gördüler gerekşi yerlerede atıldı kurum bazındada ..bu dakıkdan sonra yazı yazıp paylaşım yapmayı dusunmuyorum .çünkü mualıf olmak yerıne yanımızda yer alıp dıger işçi kardesleriminde aynı ölçüde yararlanması benım ıçın bırıncı oncelıkıtr..

bu yuzden pazartesi itibariyle sendıka kurmakta dahıl olmak uzere olmadı bir alt sube gıbı bır dernek çatısı altında toplanmayı uygun görüyorum.katılmak ısteyen varsa fikir beyan etmek ısteyen varsa özelden mesaj atsın ben artık paylaşım yapmayacagım.konularmız soylemlerımız boşta kalıyor
herkese saygılarımla varsa hatamız kusurumuz affola benden de herkese helal olsun..

Hakan550 bu tutar çok iyi, yevmiyeniz bordroda bu durumda ne kadar görünüyor. ikramiye bu tatarsa maaş çok daha iyidir zaten :)

Bodroyu göremedim 88iken 1900 alıyodukbüyük ihtimalle 104tl civarı oldu

Gentali ben 5gundur senden bordro bekliyorum atar mısın 05423840107

Bu gentali arkadasimiz İzmir'de 97tl aldığını söylüyor ama biz İzmir mutemeti ile konuştuk yok öyle birşey dedi ayrıca bu arkadaş zamlı 97tl alıyor seyyanende eklenince 102tl alacak olay budur

15eylulde de normal alanlar 104tl alacak
Gentali arkadasimiz da 102tl alacak
Başka ihtimal yok kesinlikle

Hakan550 1900 mü, en son ikramiye bordroma baktım 74 lira bes kesintisi haric 1630 civarı bir para yatmış ... yevmiyem de 88

Dun hesaplarımıza yatan 30 günlük ikramiye 2109 TL büyük ihtimalle yeni yevmiyeden hesapladilar 104 TL'den eski yevmiye 88 tldi Mart ayında aldigim30 günlük ikramiye de 1900 tldi sizin mihtemet 88 hesaplamış anlaşılan öyle gorunuyo

Hakan550 arkadşaım mart ayında 1900 lira ikramiye alman garip geldii ben mart ayındaki ikramiyeme bakıyorum 1600 küsür lira, sana nasıl 1900 lira yatmış orası garip yani...

Yok kardeşim bn. Hiç 1900 aşağı almadım13 günlük yediye bile %15 vergi dilimindeyken 810 %20vergi dilimde 769 TL aldim bilmiyorum neye göre degisiyo sen 13 günlük ikramiyeleri ne aldin

Vergi dilimi nedir anlamiyorum ne aliyoruzki bide verği kesiyorlar

@Hakan550 tamamdır anladım ben sıkıntı yok :)

Ankara'ya hala herhangi bir ödeme yapılmadı :(

Zamlar Bizim ikramiyelere yansımamış Yevmiye 113 tü gene :eek:

Üst Alt