2)Önlisans Yazısı
1. ve 2. sınıfın tüm derslerinden başarılı olan işletme ve iktisat fakültesi öğrencileri istedikleri takdirde Eskişehir Merkez bürodan alabilirler.
Bu belge için yıl sonu veya bütünleme sınavı sonuçları öğrencinin eline ulaşmasından 20 gün sonra alınabilir.
Önlisans yazısı almak için kayıt sildirmek gerekmektedir.
4) Önlisans Diploması
İktisat ve işletme Fak. öğrencilerinden 1. ve 2. sınıf derslerinin tümünden başarılı olanlara, fakülteden kayıtlarını sildirmek şartıyla önlisans diploması alabilirler.
a) Önlisans diploması almak için;
·Sınav sonuç belgesi elinize ulaştıktan sonra AÖF Bürosuna kaydınızın silinerek, önlisans diploması istediğinizi belirten bir dilekçeniz ve kimlik kartınızla birlikte bizzat başvurmalısınız.
· Büroya başvurduktan 15 gün sonra başvurduğunuz bürodan bizzat kendiniz alabilirsiniz (Diplomanız başka birine verilmez)
· Öğretim gideri ve cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkı payı 2.taksidini ödemeyen öğrencilere borçlarını ödemeden diploma verilmez.
b) Önlisans diploması almış öğrenci tekrar lisans tamamlamak isterse her yıl fakültelerce verilen ilanlardan belirtilen tarihlerde başvurup, başvurusu kabul edildiğinde 3.sınıfa kayıt yaptırarak öğretime devam edebilirler.
Kaynak:
http://www.acikogretim.net/
LORD_55100;
Açıköğretim olması neyi değiştiriyor? Açıköğretimde de 4 yıllık ve 2 yıllık bölümler var. 4 yıllık bölüm bitirirsen Lisans, 2 yıllık bölüm bitirirsen Önlisans mezunu olursun). Sen 4 yıllık bölümde okuyor ve 3 veya 4. sınıfta iken hangi sebeple olursa olsun "Ben vazgeçtim, bana 2 yıl okuduğumun karşılığı olarak 2 yıllık bölüm okuyanlara verdiğiniz Önlisans diplomasını verin." diyebiliyorsan ve YÖK'de buna onay veriyorsa bir sıkıntı yok.. MEB'deki şube müdürü de olsa herhangi bir görevli kendi mantığına göre seni yönlendirip git 2 yıl okuduğun derslerin Transcriptini getir, bu geçerli diyorsa acayip yanlış biliyormuş derim. Zaten mantığa ters olduğu da açık..
Sen şimdi Açıköğretimde 4 yıllık bir bölüm kazandın ve okuyorsun. 3 ya da 4.sınıftasın.. Başka birisi de 2 yıl bir bölüm okudu ve mezun-diploması elinde. Sen daha en başında ben 4 yıllık bir bölüm okuyacağım demiş ve o şekilde eğitim almaya başlamışsın. Diğer arkadaşta 2 yıllık bölümde okumak istemişim. Bu durumda senin 4 yıllık okulda okurken haklarından feragat ettiğini söyleyerek bana 2 yıllık diploma verin ben sınava gireceğim ya da memur olacağım demen mi normal, 2 yıllık bölümü zaten bitirmiş birinin elinde diploması ile sınava başlaması ya da memur olması mı normal?
Senin memur olman bana mutluluk verir. Tüm engelli kardeşleriminde memur veya başka sıfatla Devlet imkanları ile çalışması da bana mutluluk verir.. Durumunu iyi incele ve tespit et.. Açıköğretim/YÖK ve MEB farklı kurumlar. MEB'deki memur, YÖK'teki mevzuatı bilmiyorsa seni de yanlış bilgilendirmiş olabilir..YÖK'ün kabul etmediği bir şeyi MEB kabul edebilir ona birşey demem.. Ama mantıken kabul etmesi elinde hazır diploması ile bekleyenlere haksızlık olur..
LORD_55100;