Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medikalci TAK kateter ve bez için benden fark istiyor. Ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de fark ödemiyorum sut'taki son değişimden sonra ama bez için ödemeye devam ne yazık ki,onda fark kapanmadı

selam arkadaslar.anladıgım kadarıyla yeni düzenleme ile kafa kafaya geliyor sondalar. benim merak ettiğim sey bez konusu ? diyelim ki bez almıcaz.onun karsılıgında extra sonda alabilir miyiz ? ya da ücretini.illa bez e bez mi yani ?

gelgit

Bu isteklerin tamamı illegal oluyor ama piyasa bu ve buna benzer şekilde işliyor.

Doğrudur Bilmediğim için merak ettim mesela o para karşılığında Medicalden ne ihtiyacım varsa alınabilir mi diye ? Ped bez sonda ya da diğer sağlık ürünleri gibi. Bir de resmî gazetede yayımlanan kanun ( sonda ve bez artışları tüm Medicalciler tarafından biliniyor mu acaba .aldıkları sonda farkını isterler mi acaba ? Hani derlermi ki. hi slip sondayı tam karşılamıyor 50-100 açık var falan diye

Önceden aldıkları o farkı tam karşılayıp karşılamadığını nasıl bilecez

gelgit

Kimileri halen fark istiyor, burada onları da okuyoruz. Medikalcide sondanın birim fiyatı ile SGK'nın verdiği fiyatı mukayese edebilirsiniz.

Son tahlilde sonda veya bez yerine başka bir malzeme alma hakkınız yasal olarak yok ve bu bir inisiyatif meseledir. Kimisi bunu yapıyor ama kimisi de yapmıyor.

fiyat karsılastırmada kafam baya karıstı yardımcı olun :) cünkü söyle bi durum var.fark vermedigimiz zaman kurumun adet başı ödediği 1,36 imiş. 1,36 * 360 =489 durum böle iken 200 tl fark alıyorlardı.bu 200 üde eklersek birim fiyatı 1,91 tl den alıyor gibiydik değil mi.. e şimdi kurum 1,76 sını ödicek.bu durumda gene fark ödememiz gerekecek mi?yanlışmıyım acaba..ayrıca bizden fark alınırken ürünün zamlandıgı söylenmisti , medicalciye sonda birim fiyat kaça geliyordu o sıra biliyormusunuz ?

hozgul

biliyorum 1,76 oldu kurumun ödediği fiyat...ben bizlere o 150- 200 lük farkı koyuyorlardı ya medicalciye gelişi neydi de bizden o farkı alıyorlardı onu merak etmiştim.önceden ve suan kaçtan alıyorlar acaba firmadan

Selamlar

en iyisi farklı yerlerden fiyat almak, teşekkürler...

Geçenlerde medikalcimle görüştüğümde yıl sonu artık fark ücreti kalkacakmış.

Bana sonda gönderen medikalciyle dün telefonda konuşmuşlar.
Hem sağlık ocağına gidip 2 ayda 1 kendimiz yazdıracakmışız hemde fark ödeyecekmişiz, aynen bunu söylemiş medikalci.

Burada sonda için fark ödenmeyecek diyorsunuz ama medikalci daha dün böyle konuşmuş. Hem kendimiz yazdırıp hem de üstüne fark ödeyecekmişiz. Çok sıkı denetimler kontroller yapılıyormuş.

bLaCkRaCe; ben kendimi bildim bileli 2 ayda bir sağlık ocağına gidip yazdırıyorum zaten bu gayet normal, 1 ay önce aldım ben fiyat farkı filan istemediler 1 ay sonra tekrar yazarım konuya

SGK sonda ödemelerini yine eksik mi yapıyor? Fark mı ödeyeceğiz?

arkadaşlar benım medikalcim hala eksik sonra göndeıyo 240 gönderdi yine ve bi arkadaşım dediki ödeme işi düzeldi onun medicalcısi 360 sonda gönderiyormuş

Hi Slip in fiyat olarak en yükseği olduğunu biliyorum. Başka bir markada durum ne imiş sordunuz mu? :rolleyes:

adilalpman yaşadığım şehirde sorma şansım yok istanbuldakı sonda kullanan tanıdıklara sordum cevap gelmedi hala

SGK sonda ödeme miktarını arttırdıktan sonra medikalcim sonra için aldığı farkı 200 TL'den 50 TLye indirmişti (Hi Slip marka). BU ay ise 150 TL ye çıkartmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ayrıca bezleri de eksik sayıda (2 aylık 150 ad civarı) ve çocuk bezi olarak alabiliyordum, ama artık bu şekilde veremeyeceğini tam sayıda (2 aylık 240 adet) ve mutlaka bağlamalı hasta bezi olarak vermek zorunda olduğunu ve onlar için de ayrıca 250 TL fark alması gerektiğini söyledi.

Ben İstanbul dan fark vermeden 360 adet hi-slip sonda alıyorum( kargoda onlara ait)

Bende bu hafta yazdıracağım reçeteyi 2 ay önce medikalcim yeni yıl için problem çözülecek demişti hi slip kullanıyorum bende bakalım eksik mi yollicaklar tam mı

benim medicalcim bu ay hem 240 tane göndermiş hemde hi slip değil

MUR37 medikalcinin iletişim bilgilerini alabilirmiyim

Tak sondada gene fiyat farkı istendi.

bugün sonda yazdırdım medikal 360 adet sonda için 75 TL fark istedi. dolar yükseldi gene kabak bizim başımıza patladı.

Bende bugün aradım zam geldiği için sgknın ödemesi 300 taneyi karşılıyormuş 60 adet için 100 tl istedi. Kafalarına göre fark alıyorlar anlaşılan

Ben 1 hafta önce aldım fark almadı 360 adet homecath marka sordum hala karşılıyor SGK dedi herkes kafasına göre takılıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Selam arkadaşlar uroloji doktoru tak yazdı medıkalcıye gıttım 75 tl fark istedı fark yok dıyorlardı

Artık ALBEDO firmasının ürettiği mycath, hi slip ve TAK katater markalarında fark çıkacağı kesinleşti. Tüm medikaller aynı cevabı veriyor.

Bu markaların kalite olarak altında kalan markalar için ise fark çıkmıyor ama uzun süredir bu markaları kullanan kişilerin bir anda marka değiştirmesinin de sıkıntıları var.

Ülkenin durumu ortada sanırım artık medikal malzemelerin tümüne fark ödemeye alışacağız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt