Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medikalci TAK kateter ve bez için benden fark istiyor. Ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
homecath antibakteriyal sonda için 75lira fark ödüyorduk 1 ocak itibari ile 200tl istediler.Daha uygun fiyatla alan varmı

Medikalcinize hi-slip fark üçreti ne kadar ödüyorsunuz?

[FONT=sans-serif]hi slip plus sonda kullanıyorum 360 adet için benden 150 tl fark alıyordu fakat 2021 itibari ile 250 tl alıcaz dediler daha uygun alan arkadaslarımız varmı ?[/FONT]

hi slip sonda için fark ödemiyordum ocak ayından itibaren 150 tl fark istediler. 360 sonda yerine 270 sonda aldım fark ödemedim şimdilik. Geçen seneki olay yine döndük başa SGK nasıl bunlara prim verir

Bugün itibarı ile homecath sonda 240 karışılıyor geriye kalan için Medikalcim 150 tl fark istedi.

Ben 100₺ veriyordum bakalım bu ay tekrar alcağım

Arkadaşlar bu iş çığrından çıktı. SGK fiyat farkı çıkmayacak şekilde SUT'da değişiklik yapamıyorsa en azından marka marka çıkan katkı paylarını eczanelerde/ilaçlarda olduğu gibi belirleyip ilan etsin.

Gördüğüm kadarıyla medikal firmalar herkese değişik fiyat farkı çıkarıyor. Madem bu malzemeler için SGK'nin sistemine barkod ile giriş yapılıyor vs. ilaçlarda olduğu gibi fiyat farklarının her bir ürün için belirlenip, ilan edilmesi önünde bir engel yok. Bu malzemeler de ilaç gibi işlem görüyor.

Geçen sene sonda başı 0.27 kuruş cikan fiyat farkıni bu yıl 0.55 kuruş yapıyorlar farkında mısınız? 360 ile çarpınca geçen yıl 100 TL olan fark bu yıl 200 TL olmuş...

Öte yandan, hadi çalışan arkadaşlar bir şekilde bu farkları karşılıyor ama çalışmayan, geliri olmayanlar ne yapacak, 2 ayda bir tak/sondaya 150-200 TL olan fark, bezde 250-300 TL olan fark toplam 500 TL ye varıyor, senelik toplam 3 bin TL ye varıyor. Bu farklar ile geliri olmayan nasıl başa çıkacak.

Sizinki yine iyiymiş hislip için benden 2 yıldır fark alıyorlar , geçen yıl boyunca 200 lira aldılar , bu yıl için arayıp 400 lira istediler , bizde hemen alternatif aradık Google da bi sürü çıkıyor zaten 3-4 yer aradık şimdi 150 lira fark olan bi yerle anlaştık , işin dramatik yani anlaştığım firma geçen sene fark bilir almamış ne diyelim yazıklar olsun

En az farkla hı slip sonda veren medikal

Merhaba arkadaşlar bugün medikal aradı önceden 75 TL fark aldığı sondalar için bugün 200 TL istedi daha uygun medikal ile çalışan varsa yazabilirmi

Arkadaslar bu fark ucretleri artik odenmez duruma geldi .Bende 250 tl istendi.Sizden ricam lutfen cimere sikayet etmeniz.Ben ettim .saglik bakanligina iletildi sikayetim .sizde ederseniz belki olumlu sonuc elde ederiz.

hakkımızı sonuna kadar aryacağız...

teşekkürler

selamlar

[SIZE=2]Ankara Taktim Grup Medikal'den 360 adet Lima-Grup markalı TAK-KATETER için ödediğimiz 100 TL fark ücreti 2021 yılı itibariyle 250 TL'ye yükseltilmiştir.

Ankara veya başka şehirden daha uygun fark ücreti isteyen medikal önerebilecek olan varsa çok sevinirim[/SIZE]

Arkadaslar okudugum bir habere gore sgk 8 yildir tibbi malzeme ve cihazlara odenen ucretleri yenilenememis.Bizler bu yuzden bu fark ucretlerini odemek zorunda kaliyoruz.Bu sorunu duzeltmeden bu fark ucretleri daha artacak gibi.Bu fark ucretleri 150,400 tl gibi (medikal urunlerden alinan fark ucreti) daha tibbi cihazlardan alinanlairi eklemiyoruz.Onu ekledigimizden sonuc daha kotu oluyor.Magdur olan arkadaslar cimer uzerinden saglik bakanligina sikayet ederse seviniriz.Yoksa daha cok fark ucreti oderiz bu gidisle.

22 Ocak 2021 tarihinde bezlerden alınacak KDV oranının %1'e çekilmesi yönünde muhalefetten bir kanun teklifi verilmiş. Elbette bu teklif diyelim ki kabul gördü -ki pek mümkün değil, ancak kısa bir dönem için etkili olabilir. KDV'nin indirilmesi köklü bir çözüm değildir. Bunun yerine ödeme fiyatlarının güncellenmesi gerekmektedir. Ancak öyle gözüküyor ki hükümet bu alanda yaşanan sorunları duymasına, bilmesine rağmen bir düzeltme yapmıyor.

Cimere sikayet cevaplanmis.Bu ucretleri alabiliyorlarmis.Bu konuda baska cevap gelen var mi yada sikayet eden baska birileri.

Şikayet cevabi gelen var mi?

Bana da aynı cevap geldi bu farkı alabilirler diye bende Sgk yı şikayet ettim 3 Aralık Engelliler günü Tweeti için Şikayetim en son Sgk Başkanlığına yönderildi değerlendirme sürecinde şuan 25 günü geçti bakalım ne sonuca varacakları.

Ben de tek kullanımlık tak kullanıyorum iki ayda 360 tane alıyorum medikal benden 200 lira alıyor 625 lira devlet ödüyor ama tüm aldığınız sondaların maliyeti 825 lira bunun 200 lirasını devlet ödemiyor dediği için senelerdir bende 200 lira ödüyorum Allah herkese sabır versin çok zor bir durum tak kullanmak

Cok zor bir durum ,istenilen paralar bizleri cok magdur etmekte ama bir olumlu sonuc elde edemedik hala.Bu medikal urunleri keyfimiz icin degil ,sagligimiz icin kullanmamiza ragmen fark ucretleri odemeye devam ediyoruz.Sgk medikal urunlerin fiyat listesini 8 yildir guncellemedigi icin bu sorun hala devam ediyor.Bakalim baska arkadaslar sikaye etmislerse baska bir cevap verilir belki.

Bülent abi doktor günde 6 olacak şekil de rapor yazdı fakat medikal hepsini karşılamıyor diyip fark istiyor gerçekten zam geldiği için karşılamıyor mu yoksa medikalci kandırıyor mu

Arkadaslar SGK 8 yildir fiyat guncellemesi yapmadigi icin fark ucreti oduyoruz.Bu ucretler bazilarimizda 400 tl kadar cikiyor.Ben ve bazi arkadaslar cimere yazdik ama gelen sonuc pek yararli olmadi.Daha fazla arkadasin yazmasiyla belki bir olumlu sonuc alabiliriz.Lutfen cimer uzerinden saglik bakanligina fark ucretlerinin alinmamasini ve fiyat guncellemsinin yapilmasini isteyin.

Arkadaşlar sonda ve bez için cok fark ıstıyorlar bildiginiz uygun bir medikalci varsa lutfen yardımcı olsun.
Gaziantepte oturuyorum.

Piyasası çok mu pahalı ?

aynen ya gecumuz yetmıyor arkadas. 15 nısanda benım recete tarıhı ama hala bır medıkalcı bulamadım. 200tl fark odeyebılıyorum en fazla. hala yok.

RÜZGAR ADA ERDOĞDU

8 yıldır güncelleme yapılmaması "haklı bir sebep" e dayanıyor mu? Neden güncellenmiyor?

Güncelleme mercii sanırım Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı'na güncelleme talepli bir dilekçe ile başvuru yapılabilir ve akabinde idari dava yolu ile güncelleme ve geriye dönük farkların iade alınması sağlanabilir

Bu konu haberlere bile cikmis bir konu.Bu konuda cimere bile yazdik ama birturlu olumlu sonuc alamadik.şikayet eden sayisi az oldugu icin pek onemsenmiyor.Ayrici guncellemeyi SGK yapacak cunku odemeleri o yapiyor.Engelli dernekleri bu konuyu dile getirmeli ki olumlu sonuç alabilelim.

Bu sefer yine fark ucreti ödedim.

Dün yediğin hurmalar gün gelir…….. tırmalar. Hükümet parlatıcılar burada biz eleştiri yaptıkça üzerimize atlıyorlardı. Göründüğü gibi dün ötv istisnasını elimizden aldılar, “yok edendim egea neyimize yetmiyormuş,
Tıbbi malzeme fark ücreti alınmasın dedik, vay efendim “vatan millet Sakarya” diyenler gurupta hala geziyorlarmı çok merak ediyorum. Aymazlık boylarını geçti artık nereni yırtarsan yırt bildiklerini okuyorlar.

Bu sitede engelli derneklerinde bulunanlar varsa bu konuyu dile getirmelerini rica ediyoruz.Fark ucretlerini herkes keyfine gore alirsa (biri 200,digeri 250 tl gibi)alirsa biz ne yapacagiz.Engelli dernek ve konfedarasyonlari bu ve vb konulari cozmek icin var .Bu boyle gidemez...

Arkadaslar fark ucreti verenler ,tibbi malzeme olsun veya tibbi cihaz olsun .Ne olur cimere yazinda bari cok kisi oldugumuz gorup bir calisma baslatsalar .Boyle gittikce malesef cok zorlaniyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt