Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medikalci TAK kateter ve bez için benden fark istiyor. Ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Hi Slip i sevmedim zaten burdaki herkesin aksine... :)

Mesela Prima Cath i farksız alabileceğim yer var mı acaba?

İçinde bulunduğumuz ay itibariyle şu an ek ödemesiz tak kateteri (sondası) veren yer var mı raporlulara?

Teşekkürler...

Konuyu hortlatayım. Şu arlaar bez aldınız mı raporla? En az farkla kim en iyi bezi veriyor raporlu?

Katater ucret alinmasi

Bir sure katater malzeme temininde belirli ucret veriyorduk. Sorun cozulmustu. Fakat bu ay aldigim malzemeler icin ek 100 tl ucret verdim. Ayni sorunu tekrar mi yasayacagiz? SUT kararinda duzeltme yoluna gidilmemis miydi?

200 lira fark alıyorlar , arkadaşlar size bir sorum var , biliyorsunuz 2 ayda bir rapor yazdırıp sondalarımızı alıyoruz ama benim bu sefer 2 yılda 1 alınan heyet raporunun süresi bitıyor , daha önce medikalci bunu yapıyordu ama artık kendimizin yapmadı gerektiğini söyledi , benimde hiç bir fikrim yok , ne yapacağız , illa heyete mi girmek gerekiyor , gerekiyorsa süreç nasıl , yeniden testler ve mi yapılıyor , bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim
Saygılar

Erkanoz

Raporlar hala geçerli olacak bir süre daha. Yani medikalci eski raporla ve reçete ile işlem yapabilir.

Ama rapor dediğin heyetle ilgili değil zaten. Doğru ibarelerin yazması, doğru 3 uzmanın ve başhekimin imzası yeterli. SGK anlaşmalı bir özel hastanenin üroloji bölümünden randevu al, eski raporun yanında olsun, "bunun aynını istiyorum" de... Ama dikkat et, onlar da tam ne yapacaklarını bilemez genelde. ELindekinin ayyyynısı olması konusunu ısrarla belirt.
Ben olsam olabilecek en küçük sgk anlaşmalı poliklinik vs. ne varsa yakınımda oraya giderdim. Büyüdükçe laf dinletmek zor olur.

Örnek rapor ve reçete: https://prntscr.com/t9m9z7

Arkadaşlar merhabalar, hi slip marka sonda kullaniyorum yalnızca hı slip markada ücret alınacağını söyledi medikalcim ve artık 2000cc sonda torbasını SGK nin ödemediğini ödemeyecegini söyledi bu konuda bilgisi olan aynı durumu yaşayan arkadaşlar var mı? Sonda torbasi kullanmayan arkadaşlar sorunu nasıl hallettiniz?

Tak alirken para vermek.

Tak alirlen fazladan para veren var mi?dolar arttigi icin medikalciler bizden ek ucret talep ediyorlar.

evet kur farkından dolayı sgk fiyat güncellemesi yapmadığından aylık 180 adete 75 tl fark veriyorum

Tıbbı malzemede fark ücreti.

Arkadaşlar bircoğmuz tıbbı malzemeler kullaniyoruz ancak son zamanlarda bizlerden dolar arttigi icin fark ucreti alinmakta.Bazi arkadasladimizda bu ucret baya artmis hatta 100 tl bile uzerine cikmiştir.Bu durumu yaşayan var mi ?Ayrica cimere bu konuyu yazan arkadaslarimiz var midir?

RÜZGAR ADA ERDOĞDU

Tak sonda kullanıyorum 2 aylık icin 360 adet hi slip sorunsuz yazdırıp aliyordum medikalci 150 tl fark isstiyor adana merkezd e tak için başka arkadaşlar varmı bazı medikalçi ise halen eski fiyattan verdiklerini duydum ne yapabiliriz

Valla bu gidisle tak ve benzeri tibbi malzemeleri biz raporla degil parayla alacaz gibi.

Bazi madikalcilerin insafi yok.

adana merkezde oturan ve tak sonda kullanan arkadaş yokmu acab a

Ben sonda için belli değil ama 240 adet (canpet)bez için 2 ay önce 220 verirken, dün her zaman aldığım eczane 290₺ fark istedi, 2 ayda bu kadar zam olurmu Allah aşkına
Tekstil olmayan bez kullanıp daha az fark veren varmı acaba

Bez için alınan fark bayaaa bi yükseldi ne yazık ki... Ben devletin ödediği ne kadarsa onun karşılığı olarak istedim üç paket bez gönderdiler :) şaka sandım ama gerçekmiş. Önceden iki aylık fark olarak 300 ödüyordum şimdi tam almaya korkuyorum fark ne kadar ödeyecem bilemediğim için. Sonda için henüz fark almasalar da eli kulağında sanırım onun da... Sözde çalışmaya başladım artık ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılayabileceğim derken zarurî ihtiyaçlara bile yetişmekte zorlanıyorum. Halimiz ne olacak böyle bilmem,dolar ve euro nun yükselmesi durmadıkça bizi daha kötü günler bekliyor bence. Özellikle bez konusunda...

Sevgili Arkadaşlar,

Ya burada yazanlar yalancı ya da SGK!

SGK engelliler günü münasebetiyle yayınladığı bir mesajda (mesaj burada) engellilerin ihtiyacı olan tıbbi malzemeler karşılanıyormuş!?

Sabah sabah sinirimi zıplattı bu münasebetsizler...

dolar 65oo tl iken medikalcı iki aylık ihtiyac için 360 adet tak katater 14 luk hislip karşilıyordu şimdi dolar 7870 tl aradan doğan kur farki için 12o tl fark ,stiyor.doğrudur skg karşlıyor ama kur farkından doğan farkı tüketici ödüyor realite bu mesajlara cevap verilirken uslup önemlidir yalancı terimi şik olmamış

Homecath markaya fark falan ödemiyorum bilginiz olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

by yolcu
aynısını yaşadım bugün raporum var ama hi slip plus için 150 tl ücret istedi Samsun şubesi

homecath vb gibi yerli kullanımı zor olan türden olanlara fark istemiyor hhi slip benzeri kaliteli olanlardan istiyorlar

bende 100 tl fark ödüyorum devlet neden bu durumu düzeltmiyor haberlerimi yok

Örnek bir dilekçe var mı biz de yazalım Cimer’e?

hi slip plus sonda kullanıyorum 360 adet için benden 150 tl fark alıyordu fakat 2021 itibari ile 250 tl alıcaz dediler daha uygun alan varmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt