Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medikalci TAK kateter ve bez için benden fark istiyor. Ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Raporda Günde 4 Adet Aylık 120 Yazar. 2 Ay da 240 Adet yapar yani SGK karşılar imiş. Sorum şu 2 ay da bir 240 bez alınıyor fakat ücret istiyor 120 civarı bu neyden kaynaklı ?
Forum araştırdım net bulamadım!

SGk fiyat guncelllemesi yapmamis 9 yildir.Alinan fiyatlar 9 yil onceki oldugu icin malesef fark veriyoruz.Bu gittikce artiyor.

arkadaşlar mayısta sonda alan varmı ? nekadar fark istiyorlar ?

Derbeder Cc

İstanbul Fındıkzade de çare medikal var oradan alabilirsiniz güvenilir insanlar kapınıza kadar getirip teslim ediyorlar 10 yıldır onlardan alıyorum sonda ve bez i 200 TL fark çıkıyor 2 aylık sonda için.
Numarası: 0 549 744 10 73

idosente

Teşekkür ederim sizlere , dediğiniz medikalci eksik göndermiyor 360 dan aşağı olamaz diyor.
Bana 360 adet yerine eksik gönderip fark almayacak bı medikalci lazım

Derbeder Cc

Bu artık mümkün değil. Bayağı bir risk alır bunu yapan firma. Ben olsam, teklif edilse dahi kabul etmem. Ne yazılıyorsa o teslim edilir.

Derbeder Cc

Evet benim babam da engelli kardeşim 3-4 yıldır senin dediğin gibi alışveriş yapıyordu bir medikal den onlarda demiş artık yapamıyoruz sıkı kontrol var öyle yer bulamassın artık.

Haziran ayında fiyat güncellemesi olacakmış, bugün aradığım bı medikalci söyledi. Kesin bilgi

Bu fark ucretleri konusunda SGK fiyat guncellmesi yapmali artik.Bu farklari odeyecek bir işe sahip degiliz.

Umariz fark ucretlerini karsilayacak kadar degisir.Yoksa yine magdur olacaz.Sonucta sagligimiz icin kullandigimiz malzemeler.

6×1tak kullananlar kac tl fark odediniz bu ay?

2 gün önce 6*1 hi slip plus sonda için 150 tl fark ödedim 360 adet sonda aldım 2 aylık için

besalti20

Hayat Medikal Bursa
0506 992 54 08
istanbuldan Halil'den aldım numaranızı diyin yardımcı olurlar

Sizin medikal yine insafli ben 240 sonda icin 160 tl verdim.Bakalim 360 olunca ne kadar alacaklar benden.

Fark vermekten tek bir cozumle kurtuluruz.SGK fiyat guncellemesi yaparsa...

Anlaşılan artık parasız sonda ve bez alamayacağız.

Aldığıım duyuma göre bezde de barkot zorunluluğu gelecekmiş yani ödemeyi yapmaları için iki aylık aldığım sekiz paket bezin tek tek barkotlarını gönderecekmişiz ki ödeme yapsın devlet. Şahsen bu durumda ben bezi devletten değil kendi cebimden alırım. Zaten devletin bez için ödediği parayla ancak üç paket bez alabiliyordum gerisini kendim ihtiyaç oldukça tek tek alıyordum. Şimdi sekiz paketin de barkodu istenirse ben bırakırım almayı. Zaten istedikleri de bu sanırım. Pes edip vazgeçelim, üzerlerindeki yükten kurtulsunlar. Sonda için ne kadar isteyecekler bilmiyorum. Sözde çalışıyorum aldığım parayı beze sondaya yatıracağım artık galiba :) ağlanacak halimizi gülmekten başka bi şey gelmiyor elimden :)

RÜZGAR ADA ERDOĞDU

ben bu yüzden medikalci değiştirdim herkes fark öderken ben fark ödemiyordum stok yapmaları sayesinde ama maalesef bu sene vermeye başladım. Yakın zamanda düzelir bu durum inşallah

Bu konuyu engelli konfedarasyonlari dile getirmeli ve sayin bakana konuyu anlatmalilar.Belki boyle cozulur.( saglik bakanligi)

Ne olacak bizim halimiz.

Arkadaşlar selam tekrar;

Bu konudaki bilgiler sürekli değiştiği için yeniden yazıyorum sık sık.

Şu an, bugünün fiyatları ile medikalcim 2 aylık, 240 adet (8 paket) Tena Marka 6 Damlalı remium Plus Bez için 330 TL fark istemekte.

Aynı kalitede bezi daha uyguna bulan varsa paylaşabilir mi son durumları?

Teşekkürler...

[FONT=sans-serif] 6*1 hi slip plus sonda için 300tl fark alıyor benim medikalcim... 360 adet sonda aldım 2 aylık için[/FONT]

Eczaneden almayi denediniz mi,fark almazlar belki.

Fark ucretleri her zaman artiyor.Bir isimiz olsa verebilirdik ama bu issiz halimizle cok zorlaniyoruz.

Cimere konuyla ilgili bende bu formdan görüp yazmıştım daha yeni dönüş yaptılar aşağıdaki gibi brn çalışan olarak bu marttan beri 150 tl veriyorum fiyat artıyor ama yüzde yüz karşılanmıyor geri kalanı yine bizden alıyorlar anladığım.

İlgi: 03.06.2021 tarihli ve 2103059910 sayılı CİMER başvurunuz.

İlgide kayıtlı elektronik başvurunuz incelenmiştir.
Genel sağlık sigortalılarımız ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ayakta tedavileri sırasında ihtiyaç duydukları Kurumumuzca finansmanı sağlanan tıbbi malzemelerin bedelleri, Sağlık Uygulama Tebliği ve Eki Ek-3/C listelerinde yer alan kriterler ile diğer Kurumumuz mevzuatı doğrultusunda karşılanmaktadır.
Sağlık Uygulama Tebliği ve eki listelerinde yer alan tıbbi malzemelerin fiyatlarını belirlemeye 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun "Sağlık Hizmetlerinin Ödenecek Bedellerinin Belirlenmesi" başlıklı 72’nci maddesi doğrultusunda oluşturulan "Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu" yetkili kılınmıştır.
Bu hüküm doğrultusunda Sağlık Uygulama Tebliği ve eki listelerinde yer alan tıbbi malzemelerin fiyatları sağlıkta finansmanın sürdürülebilirliği de göz önünde bulundurularak anılan komisyon tarafından belirlenmektedir.
28.04.2021 tarihli ve 31468 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile 01.06.2021 tarihinden geçerli olmak üzere başvurunuzda bahsedilen tıbbi malzemeye ilişkin fiyat artışı yapılmıştır.
Bilgilerinizi rica ederim.

2 aylık sonda içinmi 200₺ veriyorsun
bez yok değilmi bu fark ücretinde ayrıca kargolumu alıyorsunuz bende aynı yerden alıyorum yaklaşık 2 yıldır ama yılbaşından bu tarafa 250₺ fark veriyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt