Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medikalci TAK kateter ve bez için benden fark istiyor. Ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tibbi malzeme ve cihazlarda fark ucretleri dusecegine artiyor.Herkes sorumlu olarak cimere yazsa ,sonuc olumlu olabilir.

MUR37

Hi-Slip plus kendinden jelli sonda kullanıyorum ve İstanbulda Platin medikal var onlardan temin sağlıyorum tel: 5322912547 alper bey.

Sonda 1,76 TL'den 1,93 TL'ye
Kit için ise 3,71'den 4,08 TL'ye çıkmış.
Hasta altı bez ise 1,39 TL olmuş.

hozgul

İyi günler nereden hangi marka sonda alıyorsunuz, ne kadar zamandır aynı yerden devam ediyorsunuz kargo dahil mi 150₺ ye

MUR37
Kargo dahi 150 TL ödüyor yakınlarım. Comfort Medikal, Fatih /İstanbul'da

hozgul
kaç yıldır oradan alıyorlar birde iletişim numarası rica edebilir miyim

birsu

valla bu kafada yönetilen bir ülkede mağduriyet giderecek tek bir adım atılmaz, yanlız şunu söylemek istiyorum gördüğüm en az fark ücreti siz ödüyorsunuz
uzun zamandır aldığınız yer ise ve memnun iseniz bizde yararlanmak isteriz.

Medikal önerisi

TAK sonda alımında fark almayan ve şehir dışı gönderimi olan medikal önerilerinizi alabilir miyim?

Medikal ismi varsa iletişim numarası olursa iyi olur.

sondaların farkını ödemek yetmedi şimdi de idrar torbalarına ödeme çıktı bu devlet nasıl bir iş yapıyor kim yiyor bu paraları yazık günah değilmi

TAk sonda ücretiyle ilgili CİMER e başvuru yapan oldu mu. ben yeni üyeyim forumla ilgili fazla bilgim yok. ben cimere başvuru yaptım olumsuz cevap aldım bu cevapla beraber "Kamu Denetçiliği Ombudsmanlık" kurumuna da şikayet başvurusu yaptım şu an cevap bekliyorum. Bu yolu başka izleyen kişi var mı merak ettim

Sadece katater icin 1 hafta sonra fark degisimi 700-800 tl arasinda olacagini az once medikal firmasindan ogrendim. Soktayim! Nasil,ne sekilde bu odemeleri yapabiliriz.. Bez icin farkta daha belli degil. Bu engellilerin kullandigi malzeme aksesuar degil! Bizim magduriyetimiz nasil giderilecek? Bu farklari odeyebilmemiz mumkun degil.. Sozun tukendigi yerdeyim artik..

birsu

Ohaaaaaaaa! KAteter farkı 700-800 tl öyle korkunç bir fark ki, vallahi kullananların %90'ı alamaz! Bu göz göre göre insanları hastalığa ve ölüme mahkum etmek demek.
Bakın bu olursa İstanbul'da binlerce sonda kullanıcısı olarak AKP il binası önüne gidip hep beraber TAK yapmamız lazım. İdrar torbalarını da parti içine atarız. Günde 6 defa. İsteyen de gelsin hapse atsın...

OturanBoğa Bence olelim kokten cozum. Bu nedir? Sinirden artik ne yazacagimi dahi sasirdim. Katater belasi bu ya! Ay wc ihtiyacimi klozette gidereyim derdi degil bu. Bas belasi hastaligin,esek gibi kullanmak zorunda oldugu katater. Gunde 6 defa yapmayayim,2 defa yeter deme luksun olmadigi sey iste.. Engelliler olarak sesimizi nereye,kime duyaracaksak birseyler yapmaliyiz. 700-800 diyor! Bez icin ise belli degil. Cildirmamak icten degil. Biri bizi duysun. Fiyatlara acil guncelleme gelsin. Hangi engelli verebilir bunu?

birsu

Şimdi kendi medikalcimle konuştum, o da doğruladı! Her reçetede 700-800 tl fark verecek sonda kullanıcıları!

Ulan AKP, engellilerle iktidara geldin, engellilerle gideceksin. Engelli maaşlarını, evde bakım aylıklarını, emekli maaşlarını hiç ettin, sondasını-bezini ödemez oldun, insanlıktan çıkarttın bizi, sen de göreceksin bakalım.

Haaa, bundan sonra bu sitede akp güzellemesi yapanın da kalbini kırarım ona göre!

Arkadaslar bu konu malesef cok sorunlu ve cimere yazdığımız her dilekçe aynı metinleri içeriyor. Konu halledilecek diye. 1 yıl geçti sorun katlanarak gidiyor. Tibbi cihaz ve medikal ürünlerde fark ücretleri katlanarak gidiyor. İlk taka basladigimda fark ücreti vermemiştim sonraki ay 40 TL,sonra 70 oldu.ileri zamanlarda 150 tl oldu.Bu ayda 200 tl alana kadar binbir türlü çile cektim. Sonraki dönemlerde 800 olursa şaşırmam. Zaten bezde de fark ücreti alıyor eczaneler.8 paket bez yerine 5 tane veriyorlar 3 tanesinide fark ucretine sayıyorlar. Ayrıca günde 6×1 sonda yetersiz.Bu konuda doktorlar malesef çaresiz.En fazla bu sayıda yazıyorlar.Sayinin artması hem daralmayi onleyebiliyor hemde günlük yaşantıya daha rahatlatıyor. Bu sayının en az 8×1veya en fazla 10×1 şeklinde guncellenmeli. Cimere bu konuda hepimiz ve cevremizdeki engelliler yazmalı, bu sorun cozulmelidir.

hozgul

Ben 31 Aralık'ta 1 aylık sonda 1 aylık bez e 325 TL fark verdim 2 aylık alsam 650 TL
İnşaAllah bu kadarla kalır diye dua ediyorum şimdi :(

Buna kesinlikle bir çare bulunması lazım, mecliste engelli vekillere ulaşıp durumu güncellemek gerekir, evini sadece engelli maaşıyla geçinenler var, maaşın yarısından fazlası sonda parasına gidecek, bu insan nasıl geçinecek, lütfen biraz duyarlı davranıp bişeyler yapalım bu duruma.

Aslında istediklerimizin yapılmasında zor veya imkansız bir durum yok. Çok şey istemiyoruz. Ayrıca bu isteklerimiz sağlık için istediğimiz ürünler. Sağlıktan tasarruf yapılmaz. Zaten sağlık durumumuz zor bir süreç, bide bu gibi durumlarla uğraşmak çok yorucu. Bizlerin durumu şuna benziyor. Bir tencere veriliyor ve yemek yapmamız isteniyor. Ama ne malzeme var ortada ne de tencere yemek yapmaya yetecek kadar büyük. Tak kullanıyoruz ama nasıl kullanıldığını soran yok. Takı veriyorlar ama uygulama malzemeleri bile verilmiyor. Onları bizim almamız isteniyor. Bunlar neler diye soran olursa, steril eldivenler,batikon hasta alt bezi vb. Bunlar olması bizlerin enfeksiyon belasını olusturmamayi sağlıyor. Doktor bile bizlere tak uygularken bu ürünleri yaparak uyguluyor. Bizlere ise sadece tak verilip yapın diyorlar. Herkesin engel durumu ayni değil malesef. Bu ürünler sart ama ne veren var ,nede raporu çıkarılıyor. Ayrıca günde bizlere sadece en az 4,en fazla 6 tak yapmamız isteniyor. Bu sayının yetersiz olduğunu doktorlarda biliyor ama daha fazla yazılamiyor .Bu sayının en az 8 ,en fazla 10 olması daralma gibi durumlarda ise yarıyor. Normal bir insan günde 6dan daha fazla tuvaletini yaparken biz 6 razı olmamız isteniyor. Bu hayatımızı malesef olumsuz etkiliyor. İsteklerimiz belli zaten;
1.tak sayısı en az 8,en fazla 10 olmasını
2.steril eldiven ,batikon,hasta örtüsü vb malzemelerin verilmesi.
3.Fark ucretlerinin alınmaması, fiyat güncellemesinin 6 ayda bir yapılması. Umarız sesimizi duyan birgun çıkar.

baskanlik sistemi gidecek parlamenter sistem gelecek
o zaman belki engellilerin yuzu gulebilir
tayyip erdoğan gittimi akp diye birsey kalmaz ortada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt