Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Medikalci TAK kateter ve bez için benden fark istiyor. Ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün bazı engelli arkadaşlar hasta bezlerinin büyük kısmını bırakmak zorunda kaldılar. Fark ücretleri inanılmaz düzeye çıktı. Önce 8 paket hasta bezinden 3 paket Fark ücreti alırlardı şimdi ise 5 paket Fark ücretine gitti. Geriye sadece 3 paket hasta beziyle 2 ay idare edecekler. Bu kabul edilemez. Tak sonda,daimi sonda, medikal ürünler ve cihazlardan alınan Fark ücretleri için guncellemeler yapılmadığı için perişanız. Bu konularda sadece sorunumuz yok. Örneğin tak veya daimi sonda kullanirken gereken malzeme verilmiyor(batikon, steril eldivenler vb)gibi. Bunların günümüz maliyeti 1700 TL daha fazla. Bunları karşılamak biz engelliler için imkansız. Çözüm yolu belli.
1.Medikal ürün ve cihazlarda fiyat güncellemesi 6 ayda bir yapılmalı.
2 Fahiş fiyat yapan firmalar denetlenmeli, (eczane, medikal firma ve bayiler)
3.Daimi sonda raporları verilmeli ( doktorlar uygun gormesine rağmen verilmiyor).
4.Tak ,daimi sonda vb durumlarda kullanılması gereken ama raporu olmayan ( steril eldivenler, batikon vb) ürünlerin raporlandirilmasi.
5.Tak sonda sayısı en az 4 ,en fazla 6 şeklinde olmamalıdır. Gün boyu acaba taklar yetecek mi gibi bir düşünce içine girmemeliyiz. Bu sorun taklarda en az8×1 ,en fazla 10×1 şeklinde değiştirilmeli. Bu konuları cimereden SGK VE SAĞLIK BAKANLIĞINA yazdık. Herkes elini taşın altına atsın. Bu sorun hepimizin. Yazan arkadaşlara teşekkürler. 🙏

Bu konuda bütün engelli arkadaşları cimere davet ediyoruz. Artık fark ücreti ve medikal ürünleri raporlandiramamak gibi sorunlardan bıktık. Herkes yazmalı, senin benimi yok bu durumun.

Son gelen zamlar ile hepimiz soktayiz. Son gorustugumde fark ucreti olarak 800 tl demislerdi. Arkadaslar bu ay icinde katater yazdiran oldu mu? Fark ne kadar verdiniz?

Bu konuyu topluca cimer üzerinden ilgili kurumlara yazmadığımız sürece bu sorun duzelmez. 800 TL fark ücreti onunla kalmaz bu gidişle.

Yazdım yazdım cimer 3 senedir verdiği aynı cevabı verdi bu kez bir de havalı minder için ödeme yapılmıyor diye şikayet ettim extra cevap trajikomik meğerse tam 52 TL ödeme yapıyormuş minder için minderin fiyatı 7500 TL :)
Bu arada 8 paket evony büyük boy beze 800 TL fark ödedim sondayı 2 gün farkla eski tarifeden 150 TL fark ödedim sonraki sefer güncelleme gelmezse 500-600 TL arası olacakmış

Çoğu arkadaşımız bezlerin büyük miktarını orda bırakmak zorunda kaldık. 800 tl bez, 800 tl sondaya verecek gücümüz olsa zaten rapor almazdik. Bu sorunu çözene kadar yazacağız. Zaten sondayı veriyorlar ama onu kullanacak malzeme bile ( steril eldiven, batikon vb medikal ürünler) verilmiyor. Yakında raporları Sgk iade edeceğiz. Zaten umurlarında değil.

SGK Hasta Bezlerinde Fiyat Farkı Guncellesin

Bir ay once Istanbul da bir kaç Medicalden 2 aylık 240 adet bez için fiyat farkı sormuştum (evony) 500 TL. demişlerdi bunun üzerine hemen Cimere yazdım SGK'nın Bez fiyatlarını Guncellemesini veya bez üretici firmalarla anlaşma yaparak SGK adına üretilen bezleri vatandaşın az bir farkla alıp rahat bir nefes almasını talep etmiştim. SGK Cimer Aracıliğı ile;
"Mağduriyetiniz kayit altına alınarak Kurumumuz bünyesinde "Tıbbi Malzemeler Fiyatlandırma Tespit Komisyonuna" iletilmistir. şeklinde cevap döndü.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bugün veya yarın sonda için fark ödememize gerek olmayacak şekilde SUT EK-3C-4 güncellemesi olacak. Ancak bez için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Orada öngörülen artış büyük farklar ödenmesine mani olacak düzeyde değil.

Aynı şekilde kolostomi malzemeleri için de artışlar var.

Bu şekilde birkaç reçete için fark ödenmez, ama bu ekonomik koşullarda fiyat artışı devam ederse (ki bence bugünlerden daha kötü günler bizi bekliyor), 3-5 ay sonra yine büyük fark ödemelerine başlarız.

OturanBoğa bu guncelleme sonda icin ucuk miktarda farki ortadan kaldiracak mi? Son aldigim malzemeler icin 200 bez,100 tl de katater farki verdim. Bir sartla dedi!! Bir daha ki recete donemi 700-800 tl fark verilecek (sadece katater icin) senin haberine gore yazdiracagim katater icin bu fark ortadan kalkiyor. Tabi ki dedigin gibi 2 recete donemi sonra hoppp! don basa..

Bu ay sonda alan ve fark ücreti verenler oldu mu?
Bide reçete yerine medikal bayiler raporun fotokopisi istiyor. Bu bit sorun teşkil ediyor mu? Böyle alışveriş yapan var mı?

Bugün malzememi aldım, hi slip sonda için hiçbir fark ödemedim bilginize arkadaşlar.. yer ankara

SUT'ta güncellenen yeni fiyatlar
A10010 SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI 3,38
A10049 HASTA ALT BEZİ/KÜLOTLU HASTA ALT BEZİ 1,88

Umarız fiyatlar artmaz ve medikal ürün ve cihazlarda fahiş fiyat olmaz. Onceden bez ve sondada fiyatlar neydi ,bunları nerden ogrenebiliyoruz.

RÜZGAR ADA ERDOĞDU
Sağlık uygulama tebliği güncel fiyatlar var ama eskisini sanırım bu başlıkta bir-iki kez yazmıştık. Bulabilirsem ekleyeceğim

Merhaba benim raporum 2 aylık 360 adet sonda 60 adet idrar torbası ve bez şeklinde bana verilen ise 270 adet sonda 10 adet idrar torbası ve 3 paket evony bez bu normal mi birde medikal olmadan direkt kendimiz alamıyor muyuz bu ürünleri

Bazı medikaller yapıyor onu size fiyat farkı çıkmasın diye, aradaki farkı öderseniz 360 sonda 240 adet bez alabilirsiniz. İdrar torbasını ödemiyor SGK Medikal i istediğinizi seçebilirsiniz bu malzemeleri medikaller satar .

SGK idrar torbası ödemesi yapıyor bu malzemeleri medikalci olmadan direkt SGK bana ödese ben kendim alsam oluyor mu

kcan0404

Olmuyor öyle SGK medikale ödeme yapıyor sadece torba ödemesi yapmıyormuş artık SGK benim medikal öyle söyledi bana

Merhaba,katater gunum geldi ve medikalcimle konustum.(Daha once 150 tl oduyordum,homecath 360 adet icin).Fiyatlarda degisiklik oldu mu diye sordum.SUT guncellendi fakat firmalarda zam yapiyor bu nedenle 100tl odeyeceksiniz dedi

Benim bedikalcıda ücret artık 100 TL vereceksin dedi
ücretsiz alan varmı

ben hi slip marka olanı fark vermeden aldım, yer ankara - mtm medikal

Bugün medikalcim aradı 8 paket bez (240 adet) için fark devam ederken,
Hi slip marka sonda için şubat ayından itibaren fark ücreti kalktı dedi
Umarım bez içinde fark vermekten kurtuluruz.

Aydın'da 3 medikalcıyla konuştum 3 de 100 TL fark istiyor, bu durumunda ne yapmam gerekiyor.
Sonda markası hi slip

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt