Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Memurum. Emeklilik için ayın hangi günü dilekçe vermeliyim?
aslan_55 diyelim ki ayın 15'inde maaşımızı aldık, 16'sında ilişik kestik emekli olduk. O maaş kalıyor, emekli maaşı bir ay sonra yatmaya başlıyor diye biliyorum. Yanlış mı? Eşim de emeklilik için başvurdu, evrak SGK'da kurulu bekliyoruz. 4/c memur. Şu an ücretsiz izinde. İşyerindeki personel işleri memuru bize evrak gelince göreve başlama yapıp 15'inde maaşını alırsın, sonra da dilekçe verirsin dedi.
Aytektek
Hayırlı olsun
maaşınızı çektikten sonra yani 16 sında kesiniz veya tatil ise 17- 18 olabilir, maaşınızı çekmeden ilişik keserseniz o ayın maaşını alamazsınız,aldığınız maaş sizden geri istenmez,
emekli olduğum için yazıyorum
aslan_55
Yanlış biliyorsun, 15 inden sonraki ilişik kesmelerde son maaşı alır ve bu ödenen maaş geri istenmez. Kesin bilgidir bu
Aylığın ödeme zamanı ve Esasları : (1)
Madde 164 (Değişik: 30/5/1974 KHK-12; Aynen kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Memurlara aylıkları her ayın başında peşin ödenir. Emekliye ayrılma ve ölüm hallerinde o
aya ait peşin ödenen aylık, geri alınmaz.
Sözleşmeli personelin ücretleri sözleşme şartlarına göre; geçici personelin gündelikleri
gün hesabıyla hafta veya ay sonlarında ödenir. 657 sayılı kanunun ilgili maddesi.
Doğru, maaş akabinde ilişik kesilirse alınan son maaş geri istenmez. Ama benim bildiğim bu şekilde ayrılışlarda emekli olunan tarih ilişiğin kesildiği tarih değil de bir sonraki ayın 15 i olarak belirlenir. (Örneğin 15 Ağustosta maaş alıp 16 Ağustosta ilişik kesilirse emekli olma tarihi 15 EYLÜL olarak belirlenir)
evet şimdi benim de kafam karıştı teknik bi konu.En son böyle bir tecrübesi olandan öğrenelim kim var acaba?
Bir de ayrılışı tebliğ ettikten sonra evraklar SGK ya bir daha gidecekmiş. SGK ya çalıştığımız kurum mu yolluyor yoksa silsile şeklinde il müdürlüğü ondan sonra bakanlık sonra SGK şeklinde mi gidiyor? Bu SGK aşaması ne kadar zaman alır?
Arkadaslar hepiniz é tesekur ederim diyelim ki 15 agostosta yapmasi gereken maasi bayram dolayisiyla 9 agostosta erken yatti bende maasi Cektim 10 agostosta ilisik kestim 15 16 agostosta ilisigi mi kesmedim diye masi geri isderlermi illa 15 agostostan sonra mi ilisik kesmemeliyim maas erken Yatmis bende Almisim 9 agostosta 10 agostosta ta ilisik kesemezmiyim
Bahadırdr örneğin ben 15 Temmuz maaşını aldım ve 17 Temmuzda da gerekli evrakları tanzim edip ilişiğimi kestim. E devlet üzerinden SGK Hizmet Dökümü 4C bölümünde durumuma emeklilik şeklinde ibare düşülmüş. Yine 4C tescil kaydımda durumum pasif (emeklilik) şeklinde yazmakta. Sanırım emekli aylığı bağlanma tarihim 15 Ağustos olacak.
Benden alınan evraklar Genel Müdürlüğümüze gönderildi oradan da SGK ya gidecek... Aldığım bilgiye göre ilk maaşımı yüksek ihtimalle Eylül 1 de 45 günlük olarak alacakmışım (EYLÜL AYI EMEKLİ MAAŞI+AĞUSTOS 15-EYLÜL 1 ARASU EMEKLİ MAAŞI OLARAK) Bir ihtimal yetişmezse EKİM 1 de 75 günlük olarak ödenecek haliyle. Yani ilişik kestikten sonra 1-2 ay içinde maaş bağlanıyor... ve Aytektek bu ayın maaşı bayramdan önce yatarsa ve şayet siz de çekip ilişik keserseniz (15 inden önce veya sonra) Ağustos ayı maaşınızı da aldığınızdan emekli maaşı bağlanma tarihiniz 15 EYLÜL olur diye düşünüyorum...
Tesekkurler.Peki bi soruda ben sorsam? Ayrildik gitti bitti.....kendi nam ve hesabimiza calismaya baslayabilir miyiz? Yoksa beklemek mi gerekiyor ?Artik memurlukla ilski kalmiyor mu?
Arkadaslar bugun personele gorustum 26 temuzda emekli lik onayi gelmis 10 gun icinde ilişigimi kesmem gerekyomus yoksa otomatik ilisik kesiliyomus bana 9 maas yatsada benim ilisik son kesim tarihimin 9 agostos oldugunu kesinlikle o tarihte ilisik kesmemi ve maasimi alamiyacami soyledi dedim bekleyim bayram sonu 16 keseyim olmaz kural boyle emeklilik kararin 26 temuzda onaylanmis on gun icinde ilisigini kesmen lazim oda 9 ogostosa geliyo bu tarihi gecemesin maasinida alamazsin diyo sizce sacmalik degilmi
Iyi de siz ayin 2 sinde yazim geldi yazmissiniz idare 26 sinda gelmis de 2 sinde mi size haber etmis?6 gun once deseler belki bi planlama yapardiniz kendinize gore.
Yarin bi de bizim personele soriyim bakiyim onlar ne diycek.
Vala bilemiyom arkadaslar bana soylenen 26 temuzda emeklilik onaylanmis ve 10 resmi is gunu icinde ilisik kesme kuralmis oda 9 agostos oluyo o tarihe kadar ilisik kesilmeli yoksa otomatik reysen ilisik kesilir dediler ve 9 resmi tatil basliyo dedim 15 kesem bayram donusu yok illa 9 kesecen engec maas erken yatsada sen alamasin dedilee erken yatsada alamasin dediler bayram gelmis varmi yokmu kimsenin umrunda degil kanunda yazan su kadar gunde kesecen diye bi madde yok ben gormedim neyse herseyin hayirlisi artik ne deyim
Bu konuda uzman arkadslar varsa aydinlanmis oluruz
Bes tane maas mutemeti arkadasa sordum farkli birimlerden soyledikleri Abi emeklilik Karar tarihimi yoksa emrin teblig tarihi itibariylemi 10 gun icinde ilisik kesilir diye hepsi Abi tebli tarihi itibariyle 10 gun diyolar bizim muhtemet hayir emeklilik Kabul Karar tarihi itibariyle on gun diyo bu konuda bilgisi Olan paylasirmi acaba
Ben müdürüme sordum. Emekliliği hakediş tarihini takip eden ay başında emekli maaşı ödenmeli diyor. O nedenle normal maaşı alamaz, dilekçe vermezse emekli maaşında hak kaybı olur, emekli maaşı yatmaz diyor. Benim de kafam karıştı iyice.
Davlunbaz sorsana nasil bi dilekce verecem icerik nasil olacak soyle sor 26 temuz emeklilik onay tarihi 6 temuz da tebli edilmis emeklilik onay tarihi itibariyle 9 agostosta ilisik kesmek gerekiyomus bana 10 gun icinde diyolar bi sûre dogrumu 16 agostosta kessem diyom Kabul etmiyolar ay basi demek zaten kanun en 15 oluyo nasil bi dilekce yazmaliyim bi sor icerik olarak kardesim
Aytektek bizim müdür ilişik kesmesi lazım diyor. 10 gün süreyi sordum yok öyle birşey yazı geldi mi bir ay içinde ilişik kesilir diyor. Bir ayı geçemez diyor. Belki kendi de bilmiyordur, ne bileyim.
5510 sayılı kanun madde 48 bakınız.
Emeklilik başvurusu yaptığınız tarihten itibaren ilişik kesmek için 30 gün süre var. Ben 23 temmuzda dilekçe verdim. 10 gün sonra onay geldi. İlişik ne zaman keseceğimi sordular. 15.den sonra keseceğim dedim. 5434'e tabi olanlar da o kanunun "Kamu görevlilerinin emekliye sevk onayları" maddesine baksınlar. Net cevap orada yazar.
Benim teblig yazisinda emeklilik daire baskanligina bir dilekce var.Bir yerde calisiyorum veya calismiyorum, calismam tespit edilirse maasimin kesilmesi faiziyle iadesi falan yaziyor sizde de var mi?
Yok bahadir kardesim bende oyle bisey yazmiyo bugun ilisigimi kestim é Devlet sgk da emekli dusulmus akdif degilim hitap ta hizmet yilim 15 yila tabi dir diyo eski den 25 yila tabi yaziyo du isderse emekli olur yaziyo sizin hitap ta varmi oyle bisey
Aytektek HİTAP ta yazılan doğru ama çok önemli değil zaten çünkü HİTAP ı çalıştığın kurum işliyor. Bazen bilgi eksikliği de oluyor haliyle. SGK Tescil ve Hizmet dökümünde durumuna Emeklilik, 4C Tescil kaydında ise Pasif(Emekli) yazması da doğru. Artık maaş bağlanmasını bekleyeceksin benim gibi Hayırlı olsun. Bahadırdr sana imzalatılan belge malulen emekli olan kişilere imzalatılan belge. Çünkü malulen emekli olan kişi emeklilik sonrası çalışırsa maaşı kesildiği gibi SGK geçmiş maaşları da isteyebiliyor. 5510 SK G4. Madde kapsamında emekli olduysan o belge imzalanmaz... sanırım bir yanlışlık var o işte...