Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Emeklilik için ayın hangi günü dilekçe vermeliyim?

Supperrr kendim almis kadar sevindim hayirli olsun

Ben beklemeye devam

Internetteki rakamlara yakin mi bari??

Evet e devletten hesapladım aşağı yukarı aynı cıjıyo

Arkadaşlar maaşimi ayin kacinda alacagim nasil beli oluyo

Aytektek

Hayırlı uğurlu olsun
Ağız tadıyla harcamak nasip olsun inşallah
Aynı zamanda mı yattı ikisi de

Aytektek hayırlı olsun. Biz bankaya gittiğimizde sorduk, her ayın birinde yatacak dedi. Şubede müşteri temsilcisi telefon no veriyor ya, ona sorabilirsiniz.

Aytektek ilk maaşınız yatmış mı? (İlk aldığını biriken maaş ve ikramiyeden bahsetmiyorum) Doğum tarihine göre 1 i ila 5 i arası diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum

hazansairi ilk maaş ile ikramiye hazır olunca yatıyor. Normal maaş için ayın birinde yatacak dendi baktık hesapta yok. Maaş aldığı bankayı yazmıştık dilekçeye. Müşteri temsilcisine gittik ayrı bir hesap açılmamış, mosip üzerinden gönderilen parayı hesaba aktardılar, çektik. Yalnız anlamadığım birşey var. Aytektek bizim bu maaşta bordoya baktığımızda maaş ve ek ödeme görünüyor. Maaş yattı ama ek ödeme yok. Böyle olması normal mi? Gerçi 100 küsür birşey ama ikisi birlikte her ay yatacak sanıyordum. Bahadırdr sizin emeklilik SGK'ya mı döndü şimdi? Eski SSK gibi mi değerlendirilecek? Anlamadım.

Kamu emekli dairesi denen kurum 4a emeklilik subeye havale edecegi yaziyi tekrar bakanliga yollayip emeklilik iptal goreve iade demis kime anlatsam boyle bisi olmadi olamaz diyo bakanligi aradim sube muduru baslama hocam diyo ama ayni sube basla yazisini il md ne yollamis naocam ben diyorum haklisin diyo ama cozum yok

Davlumbaz ben ilk biriken maaş ve ikramiyeyi aldım geçen ay aldım. Bu aydan itibaren de rutin olarak aylık almam gerek. Maaş ve ikramiyeyi alırken orada sormuştum da otomatik olarak yeni bir hesap açılacak ve oraya yatacak artık denmişti. Bankanın mobil şubesine bakıyorum açılan yeni bir hesap yok. O zaman bugün şubeye uğrayayım bakalım. Bahadırdr sizin durumunuza üzüldüm. Ayrıca anlamlandıramadım da.... umarım kısa sürede çözülür...

Cevaplar gelmeden bankaya gittim ☺ Emekli maaşım gelmiş (dün) otomatik hesap açılmış oraya yatmış. Benim bankadan kartım vardı zaten, oraya da tanımladılar. ATM den çektim. Promosyon belgesini imzaladım. O da bir gün sonra hesaba geçiyormuş. Kısaca maaş her ayın birinde yatmaya başladı. Bu arada Davlumbaz ek ödeme de maaşla birlikte yatmış benim

hazansairi bize otomatik olarak hesap açılmamış, promosyon için belge imzaladık ama hesap açılmayınca o da yatmadı. Neden böyle oldu anlamadık.

Bugün bankaya gittik, ek ödeme görünmüyor. Sonra emekli sandığını aradık. İlk yatan yarım maaşla birlikte ek ödeme de yatmış. Bu ay o yüzden sadece maaş yatmış. Önümüzdeki ay ikisi birlikte yatacakmış. Hesapladım, doğru çıktı. Ayrıca maaşlar mosip üzerinden gönderildiğinde isme geliyormuş ve geçici hesapta bekliyormuş. İki-üç ay düzenli maaş yatınca maaş hesabı açılıyormuş. Yani maaş hesabını banka açmadan önce ikramiye ve yarım maaş çekilebiliyormuş. Eğer hiç bankaya gitmemiş olsaydık, hala Yatmadı deyip bekliyor olacaktık. Üstelik internet bankacılığında da görünmüyor. Bilginiz olsun.

Davlumbaz
Hayırlı olsun.
Yani bankadan gidip sormak gerek öyle mi?
Peki maaş hesabını kullandığımız bir hesap olarak seçemiyor muyuz?
Sanırım bahsettiğiniz bir kaç ay sonra oluyor bu.

AhmetGS17 biz banka olarak maaş aldığı bankayı yazmıştık. Çalışan ve emeklilerin hesap kodları farklı olduğundan çalışırken aldığı maaş hesabına para gelmiyor. Sadece gelen parayı oraya aktarabiliyorlar. Sonrasında açılan hesap normal kullandığımız karta bağlanıyor ve ATM'den çekebiliyoruz.

Davlumbaz hakikaten emekli maaş hesabı mobil yahut internet bankacılığında görünmüyor. Aynı bankaya ait diğer hesaplarım var ama emekli maaş hesabım yok. Acaba diyorum şubeye gidip İnternet bankacılığı bağlamında emekli maaşı içinde ayrı bir işlem mi gerekiyor.

hazansairi biz bankaya sorduk dediler ki maaş yatınca otomatik olarak hesap açılması lazım. Bir yarım maaş bir de tam maaş aldık hala hesap açılmadı. Biz açamıyormuşuz dediler.

Arkadaslar banka hesaplariniz olsada emekli olunca sgk maasinizi havuz denen bir sisteme atiyo maas icin banlaniza muracat ettiginizde banka maşinizi havuzdan yeni bi hesaba tanimliyo sanirim boyle bi kanun yada yőnetmelik var sgk emekli maşi icin ayri bi hesap isdiyo bankadan eski hesaplara aktarim yapilamiyo bu şu anlama geliyo sgk maşinizin kulanimini gormek isdiyo bu nedenle emekli maaşi icin kendi hesabiniz olsada bankada banka emekli maaşi icin sgk emekli maaşi tanimli bi hesap acmak zorunda kural boyleymiş

Mosip denen bir sistemden maaşlar aktarılıyor. Normal maaş hesabının hesap numarasının emekli maaşlarının yattığı hesap numarasının kodu farklı. Bizim bankada biri 02 diğeri 04 müş ve o hesap açılmadan çekmeye gittiğinizde havuzdan sizin kullandığınız hesaba aktarıyorlar. Emekli maaşı hesabı açılınca da kartlarınızı falan isterseniz o hesaba bağlıyorlar.

Belki konuyla alakası yok ama malum emekli oldum, ikramiyemi aldım, maaşım da bağlandı. Anladığım kadarıyla sadece memuriyet hizmetlerim için ikramiye aldım. Çünkü benim ayrıca başka Kamu Kurumunda geçici işçi olarak yaklaşık 4 sene hizmetim var. Neyse çok sorun değil ama;

Geçen emeklilik işleri evrak takibine KIDEM TAZMİNATININ ÖDENİP ÖDENMEDİĞİ SORULDU diye bir ibare düştü, akabinde bugün de işçi olarak çalıştığım kamu kurumunun bağlı olduğu bakanlıktan yazı geldiğini gördüm sistemde. Ayrıntı yok ama...

Ha diyecekseniz ki o kurumdan ayrıldığında kıdem tazminatı aldın mı diye... Hayır!

Sizce neler oluyor 😊😊😊

hazansairi
Maaşınız ne kadar bağlandı.Malulen olmuştunuz değilmi.Lutfen maaş bilgilerinizi mahsuru yoksa yazarmisiniz.Emekliliginiz hayirli olsun.

hazansairi

Direkt ilgili değil ama bağlantılı olarak bir şey söylemek istedim;
Ben TSK mensubu sivil memur olarak 4 gün önce emekli oldum.
Geçenlerde OYAK hesabımı kontrol ettim. Hesap numarasını ilgili bankada göremeyince endişelenip soluğu bankada aldım.
Endişem şu idi. Acaba kullanmak için OYAK'a bildirdiğim hesabı yanlışlıkla falan kapattım mı acaba dedim.
Banka görevlisi hayır dedi. Hesabınız internet ve mobil bankacılıkta görünsün talimatı verilmediyse hesabı sadece biz görebiliriz dedi.
Orada hemen iki yerde de görülmesi için gerekeni yaptı ve eve geldiğimde artık hesabı görebiliyordum.
Acaba sizin anlattığınız durum da böyle bir şey olabilir mi?
Çünkü emeklilik işlemlerin son aşamasında maaş mutemedi ile görüştüğümde gerekli prosedürleri gerçekleştirdiğimde benden banka ismi falan istemedi. Maaş hesabını kullanacaksın dedi. Yani memur olarak çalışırken kullandığım hesabı emekli olduğumda da kullanacakmışım.
Hem emekli yolluğum hem ikramiyem hem de maaşım oraya yatacakmış.
Son olarak henüz hiç biri yatmadı.

hazansairi

İlişik kesmeden sonra e-devlete parasal mevzular ne zaman düşüyor ve tabiki ikramiye maaş ne zaman yatıyor acaba.
Ben 16 Aralık'ta ilişiğimi kestim. Şahsi tahminim Ocak sonu veya Şubat başı ikisi de yatar diye düşünüyorum.

Üst Alt