Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Mısra] Dinlemek ve yaşam

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]SAKLI BAHÇE[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yalnızlık rüzgârları esiyor[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Duygularımın saklı bahçesinde [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Renksiz, kokusuz, sedasız,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Üşüyorum ıssızlığın dilsizliğiyle[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Edası sakin geçiyor zaman[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kum saati sessizliğiyle…[/SIZE][/FONT]
MISRA

Güzel ve değerli sözleriniz için çok teşekkür ederim nehircim ve durucum...

Mısra duygularını kısa ama öz sözlerle kağıda döküyorsun.Bu tarz şiirleri oldum olası sevmişimdir.En kısa kelimelerle en uzunu anlatabilmek işte benim kafamdaki şiir anlayışı.Yüreğine sağlık.

Değerli ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederin hasan...

Güzel şiir için teşekkürler Mısra,
Saklı bahçe oldukça gizemli bir şiir olmuş sen gibi..:)

Teşekkür ederim eshat...
Ben gizemlimiyim? :eek: :rolleyes:

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]UMUT[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazen giyinir ruh, hüzün elbisesini[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bırakır hayaller içten gülümseyişini[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Anılar bırakmaz, peştedir gölge misali[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yinede umut teknesi yol alır, hep foradır yelkenleri…[/SIZE][/FONT]
MISRA

Geçmişe duyulan özlem.Geleceğe sıkılan mermidir.Bırak anılar seni takip etsin sen gelecek güzel günlerinle meşgul olmaya bak.

Yüreğine sağlık Mısra.

Mısra sen hiç bir zaman içten gülümseyişi bırakma olur mu?
Birde gizemli değilim diyorsun bak hele:)
Yüreğine sağlık

Gelecek güzel günlerini sunsun hepimize, hep birlikte güzelliklerle meşgul olalım....
Değerli sözlerin için çok teşekkür ederim hasan....

Düşüneyim bakıyım :rolleyes: bırakmasam'mı acaba gülümsemeleri:p:) peki kabul bırakmam :)))
Ben gizemli değilim demedimki gizemlimiyim dedim :) iyi oku hele :))
Çok teşekkür ederim arkadaşım...

"İmgelerimin şairi kırdı kalemini,
Mısralarım, şiirlerim idam da,"ben bu dizelerde yüzmeliyim...rüzgarı bol..fırtınaya müsait...sonra dinlenirim..bazı dizeler şiiri tek başına taşır bu dizelerde öyle...seni yorar sonra alır kucağına dinlendirir..ben yorulayım sonunda dinleneceğim ...teşekkürler Mısra

Değerli ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim öykü...

sen beni nasıl mutlu ettiğini bir bilseydin ..dizelerinin beni taşıdığı noktayı da ..ben teşekkür ediyorum iyi ki yazıyorsun sevgimle

Dizelerimin seni mutlu etmesi beni de mutlu etti öykü, mısralarımı okuduğun için ve güzel sözlerin için tekrar teşekkür ederim...Sevgiyle şiirle kal...

YAŞAM
Beyaz,temiz bir kağıttır yaşam
Yazıp çizeceğini bilmeli kalemdir insan
Yetmez kağıdın sahibi olman
Güzellikleri yazıp,çizmek gerekir budur doğru olan
Olursun yazdıklarınla yazar,çizdiklerinle ressam
Kağıtta olanlardan memnun birde gönül rahatlığıyla imzanı attıysan
Sana aittir bu mutlu ve temiz yaşam...

aşama aşama y/aşam olmuş..katığı ruhumuz olan...doğallığımız ile süslediğimiz .."kağıdın sahibi olman yetmez"ne diyeyim mısra sana mısraların arasındaki gizem büyülü...ellerimde pul pul pırıltıların bulandım gidiyorum..

Ben ne diyeyim bu güzel sözlerine, çok teşekkür ederim öykü'cüm...Işıl ışıl pırıltılarla kal...

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]BİLDİKLERİM VE BİLMEDİKLERİM[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevdiğin şarkıyı bilmeden dinledim tüm şarkıları[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sen seviyorcasına, senle dinliyorcasına[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevdiğin çiçeğin adını bilmeden dokundum tüm çiçeklere [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sen seviyorcasına, sana dokunurcasına [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevdiğin şairi, şiiri bilmeden okudum, tüm şairlerin şiirlerini[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sen okuyorcasına, sana okuyorcasına[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevdiğin mevsimi bilmeden başladım mevsimlere,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Senle ıslanırcasına, senle ısınırcasına, senle yaşarcasına[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevdiğin renkleri bilmeden, sevdim renkleri, senle anlamlandırdım [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Asaletini siyahçasına, sıcaklığını sarıcasına, yüreğindekileri beyazcasına[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sevdiğini bildiklerimle sevdim seni ben, bilmediklerimle hayal ettim[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Senle dinliyorcasına, sana dokunurcasına, sana okurcasına, senle yaşarcasına[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ve senin maviliğinle sonsuzcasına…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]MISRA[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]

Sevgili Mısra ne büyük bir sevgiyi tasvir etmişsin şiirinde.Çok hoş ve anlamlı olmuş.
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]DÜŞLER[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Düşler sokağında düşlüyorum,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Düşündükçe büyüyor düşler, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Düşüyorum peşine ardı sıra düşlerin,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Düşledikçe düşüyor düşler çisi, çisi,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yağıyor üstüme düşler(in)…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]MISRA[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]
Kelimeleri oyuncak yapmışsın mısra. Umarım gerçekleşir yürekten istenen tüm düşlerin.

[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]UMUT[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bazen giyinir ruh, hüzün elbisesini[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bırakır hayaller içten gülümseyişini[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Anılar bırakmaz, peştedir gölge misali[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yinede umut teknesi yol alır, hep foradır yelkenleri…[/SIZE][/FONT]
MISRA
Umut etmeyi ne güzel anlatmışsın kendi dilince mısra.Eline yüreğine sağlık.

Lodos değerli ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...Sevgiyle,düşlerle,umutla kal arkadaşım...

AŞK
Eski siyahbeyaz filimlerde,plak şarkılarındamı kaldı aşk.Günümüzün yapaylıklarına,kopyalanmışlıklarına aşkda mı eklendi.Gerçek ve doğal
aşk hissedilemez mi oldu.Aşka yakışmayan kavramlar mı yakıştırıldı.
Şart ve koşul.Ben seni bu şartlarda sevdim,bu koşullarla sürer mi
deniliyor artık.Şimdki çarpık,saçma dizi seneryolarında anlatılanlar mı
aşk zannediliyor.Aceleye getirilir oldu aşk,aşık oldum hemen ne olucaksa olsun mu diye düşünülür oldu, sabırszlık mı hakimiyeti altına aldı aşkı...
Oysaki aşk aceleye gelmez içinde barındırdığı renklerin herbirini görmek,
onun anlamlı dilini anlamak,ahengli sesini dinlemek gerekir. Aşk onun hissettirdikleriyle kimi zaman koşmak kimi zaman yürümektir,kimi zaman gülmek kimi zaman hüzünlenmektir,kimi zaman susmak kimi zaman konuşmaktır,kimi zaman anlatmak kimi zaman anlamaktır.Aşkın dinginliği,naifliği ve coşkusu göz ardı edilmeden hissedilip yaşanmalı...
Gerçek aşk can çekişiyor acil ilk yardım gerek, onun yaşatılması lazım,yoksa
duygularımız ve ruhumuz bitkisel hayata geçicek, yaşayamayacağız...

büyütülen en güzel çocuktur aşk,gülüşlerini yarım bıraktığımız...Bencillikler içinde tarumar ettiğimiz...Bir çocuk getiriyoruz dünyaya göz yaşlarına boğuyoruz sonra...arınsak bencilliklerimizden ağlatmasak çocuğu gülüşlerini çoğaltsak sonra çoğalsak ne güzel olurdu...kanadığında parmağını öpsek usulca sağaltsak yaralarını...bulutlarıda vardır aşkın bıraksak yağsa bütün doğallığıyla bilsek her yağmurdan sonra bir güneşin açacağını...ekinlerin daha güçlü baş kaldıracağını unutmasak..öyküleri eklesek öykülere...öyküleri değiştirmeye kalkmasak..öykünün devamı olsak..mısra mısra çoğalsak ..

evet Mısra aşk yüzünü dönsün sana...ayçiçekleri gibi hep yüzü dönük olsun insanlığa ..en güzel mısrası sensin yaşamının sevgimle

Aşksız kalmasın, çoğalsın, yaşasın öykü(ler), mısra(lar), insan(lar)...Aşkla dönsün dünya...
Öyküsel sözlerinle, yorumlarınla öykülere dalıyorum, gidiyorum... Öyküler(in)de geziniyorum tebessümle...Öyküler, öykülerin hep böyle ışıldasın, çok teşekkür ederim öykü'cüm...

Dİnlemek yaşamı algılmanın en etkin yolu, dünyaya merhaba dediğimiz andan itaberen dinlenmeli yaşam .Anlamak ancak dinlemekten geçer yaşamı anlamıyorsak yaşamak ne ifade eder .İlk kendini dinlemeli insan dinlemeliki anlamalı kendini, kendini dinlemiyorsa anlamıyorsa tanımıyorsa insan başkalarını anlama olasılğı zorlaşıp imkansızlaşmazmı?Dinlenmeli her an duyumsamalı duygularımızı ,yok saymak görmezden gelmek onların sesine kulaklarımızı tıkamak heba edilmiş bir yaşam sayılmazmı.Duygularımız,hayallerimiz isteklerimiz
vs. yani biz bizi biz yapan anlamlar onları duymalı ve görmeliyiz. Aksi halde yaşamdan soyutlanmış, zamanın geçisinin farkında olmamış ,iç dünyamızın aynasına bakmadan bize biçilen ömürü teyet geçmiş oluruz.

dinlemekle -işitmek çoğu zaman karıştırılır haklısın Mısra,anlayabiliyorsak dinlemiş oluruz...çok konuşuyor dinliyor görünüyoruz...Acı ama gerçek bu...kendini dinleyen insan içindeki beni tanımıştır..içindeki beni tanıyan çevresini çevresindekileri de anlayacaktır...seninde dediğin gibi ömrü teyet geçmemek için bir Mısra dizisini okumak gerekiyor... senin okurunla sohbet edercesine içten seslenişin benim elimden tutup getiriyor sayfana..bende teslim oluyorum her mısrasına sevgimle...kalemin daim olsun

Sözlerin, yorumların, gökkuşağının sonundaki hazineymişçesine renkli ve değerli...
Öykülerin gökkuşağı ile süslensin...
Çok teşekkür ederim öykü'cüm...

Sirkteki cambazın ipidir hayat;
Ayakları aklı,sopası mantığı,hissettiği heyacan duygularıdır.
Hayat ayaklara,sopaya,heyacana bağlıdır.
İpte düşmeden kalabilmek için bunlar kulanılmalıdır...

ne kadar derin bir anlatım...dizelerin felsefesi okuru içine çekiyor kolay kolay bırakmıyor..bıraktığında zaten eski ben olamıyorsun...

hayat ayaklara(akıl) ,hayat mantığa(sopa),hayat duygulara (hisler) bağlıdır..birisi eksik olsa ya da eşit kullanılmazsa ipsiz kalırız...Mısra ,tekrar Mısra yazan elini sıkıca tutuyorum...gittikçe artan bir mısrasın bende...

seni bilmeceli şiir perisi seni,sen serp üzerimize sihri her daim

Sihirli kelimelerinle, yorumlarınla, güzellikler serpiyorsun mısralarıma...
Öykü'cüm yorum peri(m)si çok teşekkür ederim...

[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]HAYALLER[/SIZE]
[SIZE=3]Yürek limanımdan[/SIZE]
[SIZE=3]Umutlarımın gemisi[/SIZE]
[SIZE=3]Yolcularını hayallerimi aldı[/SIZE]
[SIZE=3]Rotası doğruluk, sevgi[/SIZE]
[SIZE=3]Yol alıyor, beklentiler denizinde[/SIZE]
[SIZE=3]Dümende duygularım[/SIZE]
[SIZE=3]Pusulam akıl[/SIZE]
[SIZE=3]İyi yolculuklar hayallerim…[/SIZE]
MISRA[/FONT]

Umarım gemi rotasına bir an evel ulaşır.Yüreğine sağlık Neslihan

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]HAYALLER[/SIZE]
[SIZE=3]Yürek limanımdan[/SIZE]
[SIZE=3]Umutlarımın gemisi[/SIZE]
[SIZE=3]Yolcularını hayallerimi aldı[/SIZE]
[SIZE=3]Rotası doğruluk, sevgi[/SIZE]
[SIZE=3]Yol alıyor, beklentiler denizinde[/SIZE]
[SIZE=3]Dümende duygularım[/SIZE]
[SIZE=3]Pusulam akıl[/SIZE]
[SIZE=3]İyi yolculuklar hayallerim…[/SIZE]
MISRA[/FONT]
Dümeni duygu, pusulası akıl olan hayallarin sonunda inşallah güzelliklere ulaşırsın.Şiirde kelimelere çok yerinde ve özenle seçerek kullanmışsın arkadaşım.Yüreğine sağlık.

Üst Alt