Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multipl Skleroz (MS) hastası olan kim var?

Ms hastası değilim fakat araştırdınızı bilmiyorum.
Ldn die bir ilaç (düşük doz naltrexon) .Bu hastalıkda iyi geldiği söyleniyor. Bi araştırsın bilmeyenler . Normal hap mg ı 50 mg fakat 4,5 mg halinde alınması gerek Bidiğim kadarı ile
belli eczacılar bölüyor.
Araştıın isterseniz sadce duyum tam bilgim yok. Fakat LDN şu an tüm dünyada bir çok hastalıkda kullnaılıyor ve memnuyei çok .İlaç maddi olarak çok uygun olması diğer firmaların işine gelmiyo ve
duyrulmamaya çalışılıyor.
geçmiş olsun

http://ms-alternatif-terapi.blogspot.com/2011/06/ldn-dusuk-doz-naltrexone.html

stres üzüntü ince fikirli olmak bunlar ms olmaya çook yardımcıdır. hele ki sigara içmek yada sigara içilen ortamda kalmak üste bal kaymak..bunlar bana çok aşina geldi ne yazık ki:/

Tüm MS'li dostlara selamlar.Bende (RRMS) MS Hastasıyım.Klinik tanım 18 ay önce Prof.Dr Rana Karabudak tarafından konuldu 24 aylık bır sure içerisinde 2. atagımı gecen hafta yaşadım.İlk atagımda denge kaybı baş dönmesi ve göz haraketlerinde bozukluk vardı uygulanan kortikosteroid tedavisi sonrası toparladı ve herhangi bir sıkıntı kalmadı.İkinci atağımda sol gözüm %70 Oranında görme yetisini kaybetti.Optik norit ön tanısıyla tekrar pulse tedavisi aldım bugun 10. gundeyım görme problemım %90 oranında çözüldü umuyorum tamamiyle düzelecek.
Herkese sağlık diliyorum dostlar...

hani ben üzüntüyle alakası yok bence diyerek bi densizlik yapmıştım ya.. sözüm geri evet var hem de çok hızlı bi şekilde oluyor:(

sol kol ve bacağımda fena dayanılması çok güç ağrılar var. ne yapabilirim?

bende msim 10 yıldır hafis sağ ayak sekmesi var copaxone kullanıyorum

bugün trt de ms konusuluyordu. izleme gafletinde bulundum.. düşündüm de izlememek görmemek daha iyi sanki:(

[FONT=Verdana]Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) tarafından yapılan çalışmalarda, konsantre kapari çayı verilen MS hastası farelerin yüzde 80 oranında iyileştirildiği belirlendi. MS hastalığı, beyindeki ve omurilikteki sinirlerin yıpranması ve bozulmasıyla ortaya çıkan, görmede bulanıklık, geçici görme kaybı, kolda veya bacakta güçsüzlük, yürüyüşte dengesizlik, ellerde titreme, konuşmada bozukluk gibi belirtiler gösteren, bağışıklık sisteminden kaynaklanan ve doğrudan merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık. [/FONT]

[FONT=Verdana]PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Genel Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alaattin Şen, MS hastalığının tedavisinde kapari bitkisinden yararlanabilme yönündeki çalışmayı 1,5 yıldır yürüttüklerini söyledi. Kapari ürünlerini kullanan hastalarla da temasa geçtiklerini anlatan Şen, çalışmanın ilerleyen bölümünde fareler üzerinde deney yaptıklarını söyledi. [/FONT]

'FARELER MS'DEN KURTULDU'
[FONT=Verdana]Geliştiren ve üretilen ürünlerin deney sonuçlarını aylık takip eden Prof. Dr. Şen ve ekibi, MS'li farelerin hastalıktan kurtulduğu sonucuna vardı. Deneylerde elde edilen sonucun MS hastaları için çok olumlu olduğunu vurgulayan Şen, "MS hastalığında kullanılan ilaçlar var ama daha çok hastalığın ilerlemesini durdurmak ve hastaları bir nevi rahatlatmak için. Çünkü MS hastalığının dünyada bilinen bir tedavisi yok. MS tedavisi için çok büyük ümit vadeden bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz.'' dedi. [/FONT]

'TEDAVİ BEKLEYEN 40 BİN HASTA VAR'
[FONT=Verdana]MS hastalığının sebebi ve kesin tedavisi bilinmezken Türkiye'de yaklaşık 40 bin hasta olduğu tahmin ediliyor. Pizzaya tat vermesi amacıyla kullanılan kapari, yapılan araştırmalar sonucu tedavi bekleyen MS hastalarına umut oluyor. Kapari ürünleri üreten Burdurlu Murat Mıhladız, birçok MS hastasının bu bitki sayesinde sağlığına kavuştuğunu belirtti. MS hastalığıyla 15 yıl mücadele ettiğini belirten Aysun Tok, kapari kullanarak şifa bulduğunu belirtti. Hastalığın başlamasıyla ilaç tedavisine başladığını belirten Tok, "İlaç tedavisi fayda vermedi. Sonra kapariyi duyduk. Kapari salamurası, karpuzu ve çayını kullanmaya başladım. Hastalığın yavaş yavaş azaldığını fark ettim. Şuan hiçbir etki kalmadı. MS hastalarına tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN[/FONT]

kapari nin reçeli ve turşusunu duymuştum. büyük marketlerde bulunuyor sanırım. ben kullanmadım.

çok sağol sevginur. bi alım de deneyim

benim bi sorum daha var. kullandığım iğneler ödem yapmaya başladı. doktor kontrolünde derinlik ayarı yaptık ama hem morarıyor hem de şişiyor ve fena halde kaşınıyor. aynı sorunu yaşayıp da çözen varsa beri gelsin lütfen

MS hastası olan varmı

Ms hastası olan varsa bana yazsın

bende 4 yıldır çekiyorum yaşım 20
kıcık bi hastalık

Seneler geçiyor ama kesin bir tedavi hala yok. Dayıyorlar kortizonu. Ama Allah'tan o var. Herkese geçmiş olsun.

Benim de ilk başladığında bacaklara vurmuştu. Aradan sekiz sene geçti. Şimdi yüzümde, çenemde, yanağımda geziniyor. Kafamdan uçup gidecek inşallah. Ümitliyim. Egzersiz yapıyorum. Sıkılınca müziği açıp dans ediyorum deli deli. Hayatı, yaşamayı, insanları, kedileri çoook seviyorum. MS bana kendime sahip çıkmayı öğretti. Şimdi görevi tamamladın. Ben derslerimi aldım. Uçup gidebilirsin, diyorum ona. Vedalaşmak vaktidir.

O kadar yorulduğum anlar oldu ki, ne hastayım ne sağlıklıyım. Dışarıdan bakan kimse anlamıyor. Hem onları idare etmeye çalışıyorsun. Normal olmak zorundasın. Ama gücünün tükendiği anlarda hayatın çekilmezliği tokatlıyor her yanından. Tedavi alıyorsun. Herkes sana 1 haftada geçecek grip olmuşsun muamelesi yapıyor. Sonra da bana kararsız, dengesiz diyorlar. Oysa ki dengesiz olan bu hastalık. Bunu hiç anlamıyorlar. Benim umurumda mı? Hiç de değil. Bunu öğrenmek 9 senemi aldı. Her denilene itaat eden bir havadan kendi kararlarımı artık sadece kendim verir hale geldim. Annemin bana dayattığı doğal yöntemleri de kabul etmiyorum artık. Her kortizon aldığımda beni evlatlıktan çıkarır bir muamele yapması da umurumda değil artık. Hastalığı çeken bilir. Ne sağlıklı anneler, kocalar, evlatlar bu derdi bilemiyor. Artık anlamalarını da beklemiyorum zaten.

Hayata kapattım kendimi, arkadaşlarımla iletişimi kestim. Annemin doğal yöntemlerini denemek üzere bir odaya hapsoldum senelerce. Şimdi bu siteyi de buldum. Ohh ne ala :)

İyi ki varsınız arkadaşlar, iyi ki sesimize bir ses geliyor sizden...

Arkadaşlar 10 gün önce MS teşhisi konuldu. :( Şu an hastanede yatmaktayım. Kortizon tedavisi uygulanmakta. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış. Ne yapmam lazım? Her kafadanbir ses çıkıyor. Bitkisel tedavi veya lazerden şifa bulan var mı? Ne tavsiye edersiniz? acil cevap yazarsanız çoook sevinirim.

ms

Ms ile kasim 2012 de tanistim 22 yasindayim. Gorunurde biseyim yok ama yeterince tedirginim.

MS hastaları arkadaşlarım rica etsem bana ulaşır mısınız ?

MS hastaları arkadaşlarımdan fikir alış verişi yapmak istiyorum rica etsem bana ulaşabilir misiniz?

merhabalar
Biraz önce siteye üye oldum.
benim ablam ms li. Şimdi imuran diye bir ilaca başladı. Yürümekte zorlanıyor, idrarını tutamıyor vs... Emin Mindan adında bir doktorun yazıları ilgimi çekti. Bu konuda bir bilginiz var mı. Şimdiden teşekkür ederim.

Herkese geçmiş olsun dilerim. 26 yaşındayım 6 sene önce bu hastalıkla karşılaştım. Hastalığımı öğrendikten 3 gün sonra türkiyenin diğer ucundan akrabalarımız geldi eve giriyordum bir baktım herkes ağlıyor. Ağlamakla üzülmekle inanın bir şey çözülmüyor. Önemli olan tek şey MORAL doktorum babamın yanında söylediği cümle şu şekildeydi. Baban vefat etse bile ( Allah korusun ) cenazenin karşısına geçip sigara içeceksin. Bu hastalığın tek düşmanı moral. Stress sıkıntı yapmayacaksınız. Kurumsal bir firmanın müşteri hizmetlerinde çalışıyordum. İade edeceğim paramı ver diyen insanlarla uğraşıyordum. Hastalığımdan dolayı çıkarıldım. İyikide çıkarılmışım diyorum şuan.

Öncelikler MS hastası olan arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Bende MS hastasıyım. MS ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir soruya seve seve cevap verip yardımcı olmaya çalışırım. Bu platformda benle aynı hastalığı paylaşan arkadaşlarıma yardımcı olmak beni sevindirir. Sağlıklı günler dilerim.

merhaba yusuf bey ben özlem bende bu hastalıkla 4 senedir ilgileniyorum her konuda yardımci olabilirim ismim özlem ceb numaram 05412798390

Hepimize geçmiş olsun. Bende 6 senedir ms hastasıyım

Merhaba banada bugün ms tanısı konuldu betaferon iğne kullanıcam yarın ms hakkında hiç bir bilgim yok internetten okuduğum bilgiler dışında yrdımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim herkese acil şifalar...

panik yapma ahmet ve lütfen internet üzerinde gördüğün her bilgiye inanma. her kişinin MS i kendine. çok farklı yasıyoruz emin ol

Yorumun için teşekkürler kadriye..Yarın eve hemşire gelicek iğneyi öğreticek dediğin gibi herkes farklı yaşıyo ms'i inan ben ma den korkmuyorum iğnenin bana yan etkileri beni endişelendiriyo inşallah en kısa zamanda alışırım allah yardımcımız olsun..

amin hepimiz için inşallah. iğnenin yan etkileri konusunda bence iğneden iğneye fark var. her neyse geçmiş olsun.

Merhaba

Bende ms hastasıyım 12 yıllık gorusmek ıstersen konusalım telefonumu yazmamı ıstermısınız hoşçakalın

Mrhaba ben 12 yıldır ms hastasıyım konusalım ıstersenız bende ıstanbulda oturuyorum

Merhaba ben aşağıda yazdığım üzere 12 yıllık ms hastasıyım istanbulda oturuyorum gorusup fikir alışverişinde bulunmak ıyı olur diye dusunuyorum telefonumu yazıyorum 0 533 658 65 40

Evet arkadaşlar bugün ilk iğnemi oldum düşük dozdan başladık 0'25ml enjekte edildi şuan doz düşük olduğu için pek bir yan etki hissetmedim inşallah hiç bir zamanda hissetmem zaten gün aşırı olduğu için bir süre sonra alışırım sanırım..betaferon kullanan varmı peki iğnelerine devam eden...

Üst Alt