Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multipl Skleroz (MS) hastası olan kim var?

Oncelikle herkese allahtan sabir ve acil sifa diliyorum. Sevgilim Ms hastasi ve igne ile tedavi oluyor yalniz aci ve deri altinda sertlesmeye sebep oldugu icin ignelerini vurmuyor, vursa da duzenli yapmiyor. Bu yuzden baska yollar aradim ve KAPARI BITKISINI (Gebre otu) duydum. Yalniz nasil kullanildigi hakkinda hic bir bilgim yok, bileniniz kullananiniz varsa yardiminizi bekliyorum.

çok geçmiş olsun ama sevgiliniz iğneleri vurmayarak hiç iyi yapmıyor,, atakların sıklığını azaltmak için doktorun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmak şart.İğne yerleri ile ilgili sıkıntısını da hemşiresine söyleyip halledebilir.
kapariyi ben de duydum ve kullandım ama hiç bir olumlu etkisi olmadı bende.

tesekur ederim birde biz deneyelim diyorum da bildiginiz bir sakincasi var mi yan etkisi flan ?

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun ben 3 yıldır ms hastasıyım benim içinde zor oldu kabullenmek tıp ne kadar caresiz bu hastalıkta tedavimiz yok bu da beni cok üzüyor allah şifamızı versin 25 yaşındayım. eşim cocuk istiyor ve ben o kadar halsiz ve güçsüzlestiriyorki anlatamam bu hastalık ve cocuk olurmu olursada bizim hastalık ne alemde olur bilmiyorum:)

kaparinin yan etkisi olmadı bende ama faydası da olmadı malesef

geçmiş olsun Nurgül hanım, ben de 12 yıldır MS hastasıyım ,,yorgunluk, halsizlik bende de oluyor ..sırf bu yüzden kendime güvenemiyorum, evlilik felen düşünemiyorum.Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun . Allah tüm hastalara şifa versin inşallah..

hayatımın ilk 10. ayında çocuk felci + daha sonra skolyoz yaklaşık 4 ay öncede MS teşhisi ve paraparezi de konuldu. yok yok gibi bende :) Vücudum sürekli elektrik yayıyor ve uyuşukluklar devam ediyor.

evet ben kullanıyorum evet biraz zorlanıyorsun bacaklardaki güç kaybı yüzünden oto vides daha rahat olabilir.

dostlukla merhaba
benim eşim 15 yıldır ms hastası hep ilaç tedavi görüyor
saglıklı 2 çoçuğumuz var
bende %60 engelliyım hayat devam ediyor yapacak bişeyyok

Merhaba, beyin ve boyun mr lari temiz cikmasina ragmen kisa sure sonra MS teshisi konan var mi acaba?

Avonex PEN iğnesini haftada bir kez vuruluyorum ama son haftalarda morarma yapmaya başladı ve uyuşma çok fazla.

MS hastası olan var mı?

Şuan neler yapıyorsunuz hastalığınız nasıl ilerliyor ne tür ilaçlar kullanıyorsunuz bir işle mesgulmusunuz biraz bilgi yazarmisiniz?

Ben 16 yıldır MS hastasıyım, son yıllarımda baston kullanıyorum, ekpss sınavında son atamada MEB e atandım, hizmetli kadrosunda, haftada uç gün iğne yapıyorum, MS ime hiç bir ilacın faydası olduğuna inanmıyorum...MS le geçinip gidiyoruz hamdolsun :)

Bende 5 yıldır rahatsızım ama 1,5 yıl önce ms old ortaya çıktı lisans mezunuyum 2016 ekpss de kaç puan almam gerekiyor siz kaç puanla atandiniz

Ben lise mezunuyum, okuyorum da bi taraftan, ama lisans mezunları veya önlisans sizlerin şansı daha fazla diye biliyorum ben 83 küsür puanla hizmetli kadrosunda atanabildim. Ön lisans hatta lisans mezunu ekpss sınavına giren kişi sayısı liseden çok daha az, çalışıp alabileceğiniz en yüksek puanı almaya çalışın... Başarılar :)

Merhaba arkadaslar rabbim tum hastalara sifa verir insallah, ben 28 yasindayim.banada 15gun once ms teshisi konuldu bir hafta hastanede kortizon tedavisi gordum simdi evde flantadin diye bi ilac kullaniyorum, ilk atagim yuz felci gibiydi ve suanda herhangi bir iz kalmadi bu hastalikla ugrasan tanidigim kimse yok beni biraz bilgilendirebilirminiz, genelde ataklar ilkinden sonra nezaman tekrar geliyo dahami siddetli, herkese simdiden tesekur ederim

33 yaşındayım, 12 yıldır MS hastasıyım kortizon almak zorunda kaldığım bir atak geçirdim diğer ataklarım artçıl oldu kortizon kullanmadım. herkese geçmiş olsun.

1,5 yıl önce banada ms denildi rahatsızım yürümede güçsüzlük çekiyorum ama bugüne kadar hiç atak gecirmedim acaba atak nasıl oluyor.

sevginur Teşekkür ederim iyi ki sizlerden bilgi alma şansına sahip oldum.

İlk mesajı yazalı 3 ay olmuş tam. Annem için üye olmuştum ve her yazılanı tek tek okuduğum günleri hatırlıyorum. Annemin Ms'inde gerileme varmış Şükür. Psikolojik destek ve ilaçlar aldı korkusundan kurtuldu. En büyük tavsiyelerimden biri olur bu konuda doktora gitmeniz. Herşeyi boşverin. Siz iyi olun. Allah şifanızı eksik etmesin. Ama tek sıkıntımız şu ara boyun fıtığı için gittiği fizikte grip enfeksiyonu kapmış galiba grip oldu. Buda MS için sakıncalı bir durummuş. Bunuda atlatır inşallah. Sizlerde dikkat edin, maskenizi yanınızdan eksik etmeyin enfeksiyon hastalarının yanında çok durmayın...

Slm bende 5 yıldır ms hastasıyım önce copaxcone 1 sene sonra rebif iğnesine 1 sene dolduktan sonra gilenya hapina başladım , Elhmdllh ufak tefek rahatsızlıklar haricinde bi özrüm yok

Merhaba arkadaşlar, bütün hastalara acil şifalar.
Bende yaklaşık 5 senedir MS hastasıyım. Benimde MS'i kabullenmem kolay olmadı.
Bununda sebebi bilgisizlikten dolayı.
Şuanda MS hakkında bilgi sahibiyim ve iyi geçiniyoruz.
bundan önce cok zorlanıordm. Ms ile lisans eğitimimi alırken karşılaştım ve lisansımı bitirmek istemedim.
çalışmak evlenmek istemedim.
Fakat şuanda 1,5 aylık evliyim ve kurumsal bir şirkette İnsan Kaynakları olarak çalışmaktayım.
Sadece bilinçlenin arkadaşlar, internetten kulaktan dolma bilgilere inanmayın.

merhabalar balıkesir burhaniyeden fatih ben 03.07.2015 tarihli teşhis ile ms ile tanıştım herhangi bir atağım yada hayatıma etkisi şu ana kadar şükürler olsun olmadı. önce rebif 22 kullandım bir ay iki haftadır da rebif44 mikrogram kullanıyorum. herkese acil şifalar dilerim...

aybertal
psikolojik tedavi görüyor musunuz benim 6-7 ay öncesine kadar böyle bir hastalığım yoktu beyin mr çektirmiştim ms görünmemişti ama üzüntülü ve stresli günlerden geçtim sonrasında ms teşhisi kondu stresin ve üzüntünün etkili olabileceğini düşündüm teşhis konduktan sonra ...

mustafa21
merhaba benim de sağ ayakta aksama var ama yıllardır var çocukluktan beri var ms teşhisi yeni kondu benim yürümemin bu hastalığa bağlı olup olmadığını öğrenmemin bir yolu var mı ?

benimde eşimde bu hastalık var. yaklaşık 2 yıl önce öğrendik ve şuana kadar ilaç kullnamadık ama geçen hafta tekrar kontrol emar çekildi boyunda vs lezyonlar plaklar olduğu bundan dolayı ilaca başlamalı dedi göztepede doktor. ve haftalık olan iğneyi tercih ettik avonex pen interferan beta 1a diye bir ilaç Allahtan ssk karşılıyor 4 adeti 2000 tl dediler. bu iğneyi bugun yarın yapacak eşim ilk kez. cok korkuyor haliyle baş ağrısı ve yüksel ateş yaptığını söylemiş hemire. bu ilacı kullananlar varmı arkadaşlar bilgi verrilerse çok seviniirm

Ben 2,5 yıldır ms hastasıyım serum iğne ilaç tedavisi gördüm ama baktimki daha kötüye gidiyorum günde 8 tane iictigim ilaçları ve betaferon igneyi biraktim ve hic kullanmadim. 8 ay bu boyle gitti ve mr cektirmek icin doktora gittim ve hastaligimin hiç ilerlemedigini ve hatta boyundaki ms plaginin kaybolup sadece ms s uphesinin oldugu görüldü.peki bu 8 ayda ne olduda böyle oldu? Önce dualara yöneldim sonra kapari çayı ve salamurasi kullandım hacamat yaptırdım ve tabiki efendimiz (sav) in de önerdiği çörek otundan yedim. Ha bir de en onemlisi inandım.hani o i yilesmesinin imkansız olduğu ms varya onun geçeceğine inandım. Ilaç kullanıp kullanmamak sizlere kalmış ama sıfayi veren sadece Allah tir ona yönelip umudumuzu hiç yitirmeyen her ne kadar doktorlar geçmez dese de... herkese geçmiş olsun.

Plaklar zamanla siliniyor yenisi oluşabiliyor, benim öyle oldu hep yeni plak oluştumu ki bu atak oluyor ilaçlardan sonra zamanla silinip kayboluyor farklı yerde yeni plak oluşa biliyor. Tabiki derdi veren Rabbim şifayı da ondan isteyeceğiz ama ilaçları da bırakmayacaz ilacı bıraktım mı atak geçiriyorum ben , eşşeğimi sağlam kazığa bağlayıp sonra Allah'a tevekkül ediyorum

Size ilaçlar iyi geliyor olabilir ama beni ciddi anlamda salladi.ilk zamanlar boyle degildim hatta ilaca karşı olan doktorlara bile tepki gosterirdim ama kortizon bağışıklık sistemini resmen yerle bir ediyor size bir kitap oneriyim Gerçek tıp yazarı Aidin salih umarım istifade edersiniz

serhattt Sinir stresten üzüntüden hastalığı tetikleyici şeylerden uzak dur , benimkide ilk seninki gibi başladı kısmi yüz felci gibi kortizon aldıktan sonra geçti, yoğun sınav stresi filan olunca 1 sene sonra tekrar atak geçirdim her gelen atak öncesinden ağır oluyor , sen kendini kuruduktan sonra gelmez bile bu atak, doktorunuzun başladığı koruyucu ilacı sakın bırakmayın onlar bazı hastaları gerçekten koruyor. Şifalar dilerim
Sebepsonuc her kesin hastalığı farklı ilerliyor tabi sizin bünye ilaçları kabul etmemiş olabilir Rabbim şifa versin

Son düzenleme:
Üst Alt