Sevgili kas hastaları. bir zamanlar açtığımız bu başlığı da GÜNCEL tutmaya çalışarak yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim.
Konu: bir kas hastası olan benim, merdivenlerden yuvarlanmam sonucu kaval kemiğimin ikisini de kırarak parçalamam ve bileğimden dize kadar platin takılması.
yaklaşık 3,5 ay önce ankarada yaşadığım bir olay. henüz yeni fakat yaşadığım bu deneyimi anlatıyım istedim örnek teşkil etmesi açısından.
çok zor ve korkutucu bir süreçti. müsküler distrofiyim. fakat hareketlerim kısıtlı değil. yine de sol tarafım -solak olduğumdan da olabilir- sağ tarafımda güçlüdür ama kırdığım taraf sol tarafım, bilekle dizimin arası bir yer. iki kemiğin birleşmesi platin, tabakalar ve çivilerle sağlandı. hastalığımdan ötürü, iyileşebilecek miym, süreç nasıl gelişecek, inanın çok büyük korku ve endişe yarattı bende. benim gibi neşeli, hayatın içinde birinin bu üzüntü sedromlarına girmesi inanın beni de şaşırttı. bacağımı, bileğimi, ameliyattan çıktım çıkalı hareket ettirmeye başladım kendi kendime. ameliyatın ertesi gün zaten, yürü, diyor doktorlar. 2 gün sonra da çıktım hastaneden. koltuk değnekleriyle evde sürekli hareket ettirdim bacağımı. inanılmaz acılarla, çivi çiviyi söker düşüncesiyle,acıyı çok da umursamayarak şu a 3 ay geçti. artık düşme lüksüm yok. platinler başıma iş açabilirmiş. şimdilerde k.değnekleri olmadan yürüyebiliyorum ama pütürlü yollarda alıyorum yanıma. yanımda biri varsa almıyorum hiç ve düz yollarda. ben ameliyattan sonra dinlenmem gerekmesine rağmen 1,5 ay sonra hergün epey yürümek zorunda kaldım. hiç dinlendiremedim. ama bugün ilk acılarım yok.platinin iyice kaynaması 6 ayı bulurmuş. iyileşmesi de 1 yıl. bunun yanında egzersizleri yapmaya devam ediyorum. ama yine de korkutcu olabliyor bazen ağrlar. bu ağrıyı düşünecek vakit yok iyiki..
umarım işinize yaramaz yazdklarım. umarım yaşamazsınız böyle bir kazayı. hoşkalınnn...