anket olayina girdim
01-Hastalık ilk kez kendini nasıl gösterdi ve Yaş kaçtı:
Şu an 32 yasındayım. üniversite yıllarında merdiven cikmada zorlanma ile. 19 yas.
02-Hastalık tanısı kaç yaşında konuldu ve neydi:
Askere gitmemek icin Gülhaneden rapor alırken
03-Vucuttaki bıraktığı şekil bozukluğu oldu mu olduysa nedir:
yok gibi. Biraz kollarım zayıf. Biraz da sol bacagim.
04-Bu hastalıktan olduğuna inandığınız veya olan yansıma hastalıklar ve rahatsızlıklar var mı varsa belirtiniz:
Yok.
05-Şu anki Fiziksel durumunuz? Yürübilme? Yokuş çıkma? Merdiven
cıkma? desteksiz ayaga kalkabilme? Koşma? Zıplama?
Yürümede sorun yok. Tüm gün yürüyebilirim. Koşamam. Zıplarım ama az.
06-İlaç kullanıyormusunuz? Nedir faydasına inanıyormusunuz?
Q10 koenzim iyi gelir herkese. Hasta olmayanlar da kullansa iyi gelir. Bize daha da iyi gelir
E vitamini balık yağı, protein tozları, amino acid, kreatin. Amino ve kreatini body building salonunda agır sekilde calısıyorsanız alın.
07-Fizik tedavi yapıyormusunuz? Düzenli mi?
Spor salonuna gidiyorum.
08-Çalışma(iş olarak) şekliniz nedir? i)Çok aktif ii)aktif iii)az aktif iv)pasif v)tamamen pasif (oturarark)
2 yıldır oturarak iş yapıyodum. Bana yaramadı isitifa ettim. 5 aydır kendimi spora verdim. Gym salonlarındayım. Süper gidiyor.
09-Noroloji doktorunuz ile ne sıklıta görüşüyorsunuz?
İlk defa Serdar Pirayeoğlu ile geçen sene görüştüm. Ağır spor yapmamı önerdi. Ekimde randevu aldımm gene görüşücem.
10-Eklemek istedikleriniz
Hersey beynimizde. Asla bu hastalıgı kabullenmem. Ben bu illeti yenecegim.
Bir de birisi yasam sınırından bahsetmiş. Bu hastalıkla yaşam ömrünün bir alakası yok. Babam da md hastası. Bana ondan geçmis. Babam 55 yasında. Su an yayla evine çimleri biçmeye gitti.
)) 2-3 saat ayakta kalır ve cogu saglıklı insan bile onun kadar calisamaz::::
)
Babamı örnek alsın herkes. sürekli hareketli. Asla oturmaz. Her ise kosturur. Her seyi yer icer. Rakısını da icer.
) Ama cok iyi beslenir cok hareket eder.
Bir rus fizyoterapist bana bu hastalıgın tedavi yollarını gönderdi. Türkçeye cevirip göndericem hepinize.