Merhabalar öncelikle hepinize arkadaslar. Ben de dogustan kas hastasıyım... Ilk olarak yurumeye basladıgımda farketmıs aılem ve dr a goturmusler sonra da cogunuzun bıldıgı gıbı tam sıralamasını bılmıyorum ama biopsi ve emg ' den sonra teshıs konmus...
( Bu yaklasık 27 yıl önce ) ... O zaman aıleme denılen miyopati oldugum .... Sonra bunun herhangı bır tedavısı olmadıgını ogrenene kadar gecen bı surec de arayıslar falan netıcesız ....!
Kendımı ılk hatırlamaya basladıgımda cok kötu degıldım sadece arada bır dusuyodum ama bı cok arkadasımla aynı seylerı yapabılıyordum ..Ilk okul yıllarında da hastalıgım ılerlemesıne ragmen yıne de kendı basıma bellı bı mesafe yuruyebılıyordum... Sonra orta okul sonlarında artık sadece bellı dönemlerde kendı basıma yuruyebılıyodum . Sonra zorlasmaya baslayınca bazı seyler ve kendı basıma dusunmeye baslayınca lıse ye dewam etmeme kararını verdım cunku okul cok katlıydı... Neyse hastalıgımla ılgılı o ılk donemlerden sonra cok dr a gıttıgımızı soyleyemıycem sıze..
Sadece bı donem akupunktur olayını bı cogumuz gıbı bende denedım
Onun harıcınde de cok ılgılenmedım .. Kabullendım bunun tedavısının olmadıgını ve uzun bı zaman da olamıycagını... Askerlık zamanı gelınce askerı hastahanelerde uzun zaman gecırmek zorunda kaldık cunku eskı raporlarım kabul olmuyordu ve yenı testler yapmak ıstıyolardı bende kucuk ken hatırladıgım o emg yı yaptırmak ıstemedıgımden 3 yıl erteledıler ama netıcede emg cekılerek 3 yılın sonunda rapora MÜSKÜLER DİSTROFİ teshısını koyarak askerlık yapamaz sonucuna vardılar ... Iste bende o zaman bu adı ogrenmıs oldum ılk olarak ben kendımı sadece kas erımesı olan bırı olarak bılıyorudum ...
Ve bu askerlık olayı harıcınde de su ana kadar tekrar herhangı bır dr a gıtmedım .. Hastalıgımla ılgıl de ozel hıcbırsey uygulamadım kendıme... Ilac kullanmadım fızık tedavı olmadım... Su an yasım 32.... Tekerleklı sandalye kullanmıyorum veya herhangı bı yardımcı arac ... Ancak bır ınsanın yardımıyla bı yerden bı yere o da cok uzun olmayan mesafelere ulasıyorum bacaklarımda ve kollarımda cok fazla guc yok sanırım kendı basıma yuruyecek kadar ama bılmıyorum bu sızde de aynı mı oluyor
bende zaman zaman kendımı cok guzlu hıssedıyorum ve bıcok seyı yapabılıyorum tek basıma ama bazen de uzun bı dönem de yatagımda kendı basıma dönerken bıle zorlanıyorum ... Sankı bellı perıyodık aralıklarla oluyor bunlar... Tıbbı olarak nedenlerını bılmıyorum..
Araba kullanabılıyorum kı bu en buyuk şansım olarak dusunuyorum hayattakı... En azından kendı basıma ıstedıgım yere gıdebılıyoırum tabı gıttıgım yerde ınıyomuyum dersenız arabadan tabı kı hayır
... Yalnızsam ozellıkle...
O sımdı fark ettım de hayattakı en buyuk sansım yazmısım araba kullandıgım ıcın ama asıl en buyuk şansım tabı kı aşkım.... 1,5 yıldır benı hayata baglayan aşkım....
Arkadaslar sımdılık daha fazla ne yazabılırım bılmıyorum bu sızınle tanısmak ve kendımle ılgılı bılgı aktarmak mesajı olsun ... Umarım sızlerden alabılecegım bılgıler olacaktır ve sımdıden tesekkurler...Görusuruz .....