Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne Sağlam Ne de Sakat Sayılmak!

Konular
23
Reaksiyonlar
0
%40'ın altında engeli olan arkadaşlarım.Ben sağ gözümü bir kaza sonucu kaybettim tamamen görmüyor.2005 yılında rapor çıkardım %32 oran verdiler, 2007 yılında tekrar çıkarttım bu seferde %20 verdiler. 2007 yılında askerlikten muaf tutuldum. 2009 yılında ise ehliyet almak için müracaat ettim ve monoküler ehliyet verdiler karanlık çöktükten sonra araba
kullanmam yasakmış. bir çok yere iş başvurusunda bulundum hep benden rapor istediler raporumun %32 olduğunu söylediğimde ise kusura bakma bu rapor seni engelli olarak kabul ettirmez dediler sağlam olarak kabul edilmek istedim engelin var olmaz dediler. Ne yapalım biz yani yaşamayalım mı yaşama hakkımızı neden elimizden alıyorlar. Neden ben ve benim gibi binlerece insanın durumunu hiç düşünmüyor bu ülkeyi yönetenler yazık gerçekten. 4 yıllık üniversite mezunuyum ve polislik için başvuruda bulunmak istiyorum ne yazık ki gözüm görmediği için ona da başvuramıyorum. Binlerce polis var eline silah almayan geri hizmette masa başında oturan bu şekilde değerlendirilip niye kabul edilmiyoruz. İşlerine gelince engelliyiz işlerine gelmeyince de değiliz yazıklar olsun gerçekten bu kanunlara ve bu adaletsiz yönetim düzenine.Bende Bimere bir kaç gün önce şikayetlerimi bildirdim bakalım
ne olacak.benim durumum da olan arkadaşlar birlik olalım ve hakkımızı arayalım lütfen bizlere yardımcı olacak sözü geçecek kişilerle irtibata geçip sesimizi duyuralım...

maalesef engelli olupta engelli sayılmayan engelli olmayıpta engelli sayılan çok arkadaşımız var buda sanırım bizlerden değil sürekli oranlarla oynayan oranları düşüren kurumlardan kaynaklanmaktadır engelli olarak işe giremezsin engelli değilsem normal girmek istiyorum dersin bu sefer engelli statüsüne koyarlar yani enteresan bir durum özellikle bu problem göz hastalarında ortaya çıkmaktadır çok önemli bir organ olduğu ve yaşamı büyük ölçüde değiştiren bir organa bu derece düşük oranlar verilmesi yanlıştır bir gözü tamamen görmeyen diğer gözüde çok az gören birine bile engelli denmemektedir bu kişiler git tamamen görmez olunca gel o zaman hak edersin denmektedir bu kişiler tamamen görmedikten sonra napsınlar sizin vereceğiniz raporu neyse söylenecek çok şeyler var ama boşverin ne desek boş .......

birşeyler yapılması sesimizin duyurulması lazım nasıl yaşayacağız böyle kimse bunu neden düşünmüyor. Hak ve adaletten söz ediyor en büyük haksızlık hak yemek bize bu yapılanlardır yazık ya...

bunu bizim değil tepedekilerin görmesi ve düşünmesi lazım tüm milletvekilleri durumdan haberdarlar ama ne yazıkki hiçbişe yapmıyorlar muhalefettende bir önerge geldimi iyimidir kötümüdür bile hiç dinlemeden aynen şöyle oluyor kabul edenler___________ kabul etmiyenler__________ kabul edilmemiştir yani önergede kabul ederseniz ölmüş ananız babanız mezardan çıkacak deseler gene kabul etmiyecekler ayıptır yahu milletin yararına olan şeyleri kabul edin ne var yani bunu hükümet önerse nolur muhalefet önerse nolur esas olan millet değilmi ??????????

babamın ayağı 3 santim kısa açık bariz bir şekilde aksayarak yürüyo millet de onu ewwelden beridir engelli zannediyor ama doktor babama en son %36 rapor verdi daha da vermedi hatta hocam çalışma gücüm kalmadı artık üzerimdeki engel ile erken emeklilik hakkımdan yararlanmak istiyorum 40 verebilirseniz demesine rağmen

babam aynı zamanda askerlikten de muaf ben engelli miyim değil miyim diyo askere almıyosalar engelliyim diyo ama doktorlara göre engel yokkkkkkkkkkkkkk :(

%40'ın altında engeli olanlara yaşama hakkı tanımıyorlar, hiç düşünmüyorlar biz bu kişiye %40'ın altında rapor verdik ama bu ne yapar nasıl sıkıntılar yaşar demiyorlar ver geç raporu kaç olursa olsun.Bi kanun çıkarın ya %40'ın altında engeli olanlara da bi kanun çıkarın bi hak verin insaffff..

Ben de bu durumdan müzdaribim.9-10 sene önce yüzde 45 vermişlerdi ve raporum reddedilmişti.Halbuki şuan o kadar zor bir hayat sürüyorum ki bana sorsanız yüzde 90.Ama ne sağlıklısın ne özürlü.işte hayat bu

meralmiz;

4 puan daha verse belki mesleğini elinden alırlardı ya obakımdan vermemiştir oysa sapasağlam olupta 50 60 alan o kadar çok insan varki memlekette acaba bu oranları veren doktorlara bişeler yapılmışmı nerdeeee diğer tarafta seninde dediğin gibi askerlikten bile muaf tutulmuş yaşlı bir insana 4 puanı çok görüyor

Allaha havale ediyoruz zaten bamamda engelli olduğu halde vermiyolar ya diğer gittiğimde psikolojim bozuk dicem diyo gerekirse doktora küfretcem diyo psikiyatri de oran verirse olur dio engeli varken vermiyolar insana yalan söylemek zorunda kalıyolar

doguştan engelıler saglam sonradan içhastaklıkları olanlar engelı oldu nerdeyse butun hastalrın %40+ raporu var artık bız gıdınce saglam çıkıyoruz .gelde bunlara hakkını helal et.30kusur yıllık engellılıgım ıyıleştı bunlar sayesınde.bakalım maaşlarda gıdınce napıcaz.:confused:

arkadaşım iç hastalıkları olanlarda engelli olur tabiki ancak hak edilenlere verilmelidir yukarıda arkadaşında dediği gibi gözden oran almak için artık neredeyse kör olmak gerekiyor aynı şekilde ortopedidende 40 üzeri almak oldukça zorlaştı kardeşim bacağında kısalıktan 10 sene önce 45 oran almışken şimdi gittiğinde 20 verdiler yani anlicağın verilen haklar bile geri alınıyor

Gece koruyum iki gozumde gayet iyi goruyor isimi gorecek kadar gunduz cok bi sikinti yok en azindan buna sukur daralma falan var ama baskasina ihtiyac yok en azindan tek gozu hic olmayan benden az oranda rapor aliyor inanmasi guc degisik bi devletiz vesselam

erdalakbay;

aynen kardeşim bende bundan bahsediyorum adamın gözü yok senden daha az oranda rapor alıyor bu ne yaman çelişki daha kötü ne olabilirki gözle ilgili en fazla insanın gözü olmaz ama bu bile kafi gelmiyor enteresan doğrusu

Kardesim engelinden tut polislik hayaline kadar herseyinle tipatip bensin. Sanki yaziyi yazan ben misim gibi. Hemen bilgisayar basina gecip bimere bende yazi yazmak istiyorum

arkadaşlar bimere yazın gerekirse bende yazayım ama gelecek cevap şöyle olur sanırım yazınızı inceledik bilindiği üzere ülkemizde engelli sayılmak için 40 ve üzeri oran almak gereklidir ve bazı meslek guruplarındada örneğin emniyet gibi mesleklerde engelli elemanlar çalıştırılamamaktadır ancak diğer mesleklerde engelli alımları vardır kamuyada engelli alınmaktadır işte falan filan buna benzer şeyler yazarlar

Kardesim engelinden tut polislik hayaline kadar herseyinle tipatip bensin. Sanki yaziyi yazan ben misim gibi. Hemen bilgisayar basina gecip bimere bende yazi yazmak istiyorum

Buna gerçekten bir çözüm bulmaları lazım 2005 yılından beri ben bunun sıkıntısını çekiyorum hayatın bizim gibiler için ne kadar zor olacağını gözüm kaybettiğim anda anlamamıştım çünkü o zaman 13 yaşındaydım fakat yaş 18 gelipte çalışma mecburiyeti başladığında bunun farkına vardım. Ne acayip bir ülke burası %40 raporun yok diye engelli sayılmıyorsun askere almıyorlar engellisin eline silah almayan askerler var, ehliyet alıyorsun kısıtlı ehliyet veriyorlar, polislik için başvuracaksın bu sefer de tek gözdeki görme bozukluğu yüzünden sakat sayıyorlar anlamak o kadar zor ki çıkardıkları kanunlar kendileriyle çelişiyor iki yol vardır ya yaşıyorsundur ya da ölmüşsündür bu nasıl bir anlayış bu kanunlarla bize yaşayan ölüsünüz siz diyorlar adeta...

anlayamadıgım bısacmalıkda su;
ekpssde soyle bı mantık var onuda yazmadan gecemyıecem mesela ılkokul oncesı ışıtmede bı ayrıclık var onların soruları daha kolay ve 80dk .ewet tamam eyvallah zorluk cekmıştır kolay degıl anladımda,bende doguştan engllıym ılkokulu, ortaokulu, lıseyı ,unıversıteyı hangı şartlarda bıtırdıgımı nerden bılıyo bu devlet belkı surunurek gıttım, gecırdgım psikolojı nerede kaldı, yanı zıhınselde gıren adamdan dahamı psıkoljım ıyı zannedıyo buadamlar.doguştan engellı bışekılde zar zor yuruyen veya hıç yureyemeyen (zorakı tek.sandalyelı) ortopedık engellıer neden bukadar ayrıcalıksız ve gormzden gelınıyo artık, naptık kı bız bunlara ..
bazıları sonradanmı zor yok doguştanmı zor yazmışlar senın 1ay once veya 1yıl -10 yıl vs..çektıgının ben dogdugumdan berı çekıyorum onu nerreye koyucaz ozaman psikolojı grıp nezle degılkı hapını ıçersen gecer gıbı mantık yok bıkere bozuldumu kalıyo.buyuk travmalar bırakabılır.
yanı ANLATMAK ISTEGIM DOĞUŞTAN ENGELLI OLDUGUNU TESBIT ETTRIBILEN HERKES HERTURLU AVANTAJLI OLMALI BENCE ..ekpss 2022ve bakım maaşı vs acısından ..

bende sağ ayağımdan ortapedik engelliyim polio sekeli rahatsızlığım var. yukarıda anlatılan sıkıntıları yaşadım ve hale yaşamaktayım. devletin ileri gelenleri kendi ile alakalı sorunları bir gecede çözmeye muktedirken. sorun vatandaşlar olunca , sıkıntı başlıyor. zenginin zekat vermesi gibi sancı tutuyor. ben bu ekpss ye eski raporumla girdim. yeni yasada polio sekeli engeli olanlara %40 dan aşağı rapor veriliyor. atama olursa bir sorun olur mu doğrusu çok merak ediyorum. 2012 de yapılan atamalarda benim gibi durumda olan arkadaşlar var mıydı acaba. İnşallah bu soruma iyi cevap alabilirim.

Kaybolmuş Bir Adalet...

Ne sakat ne de sağlam sayılmak
var mı bundan daha ötesi,
Kimse bana demesin bu ülke çok adaletli
Hani o adaletin göstergesi...

Yazıklar olsun gerçekten resmen dini sloganlarla halkı oyalıyorlar. çok şükür bende dinine bağlı bir gencim ve biliyorum ki kul hakkı çok büyük günahdır, bunlar haksızlık yapıp kul hakkına
girdiklerinin farkındalar mı acaba..

asusosmanlı;
arkadaşım ataman olursa şayet büyük bir olasılıkla senden yeniden rapor isticeklerdir eğer rapor oranında düşük çıkarsa ataman maalesef yapılmayacaktır diğer konuya gelirsek yani 2012 de ataması yapılanların rapor oranları düşse bile memuriyetleri ellerinden alınamaz çünkü verilen memuriyet geri alınamaz yasalara aykırı bişey yapılmadığı sürece

yusufyüreklim;
elbette farkındalar neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar rahat ol sen

benimde yüzde 40 ın altı yanlıs teşhis koydular depresyonmus 23 gün hastanede yattım atipik psikoz koydular yarın kontrolüm var kendi doktoruma sölerim daha iyi psikiyatri doktorlarınında mutlaka bildiği vardır o yazar raporu daha iyi şimdi ben yüzde sıfırın altında diye her branstaki doktora paramı vercem yokya vermiom anasını satayım çok zenginiz ya cepte metelik yok zaten insaff ya itiraz dan vazgectim sıfırdan giriyorum heyete ozaman bende ozaman para vermem belki

bi daha doğrudan rapor çıkaramazsın ki bir defa rapor çıkardın mı bi dahakine itiraz etmen gerekiyor sanırım..

Çok zor bir durum %42 lik raporu bana da çok zor verdiler. bir ara hatta %5 e düşürdüler. Yani inanılmaz bir şekilde yaşantımızı sürdürmemizi bekliyorlar.
Bir çok arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Hiç bir hastalığı olmamasına rağmen doktor tanıdıkları vasıtasıyla %60 rapor alanlar var. Bize gelince de hakkaniyet sıfır oluyor. Doktor bana diyor ki numara yapma burda heyet yok. Nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Alay eder gibi konuşmalar , tavırlar ... Ben onlara hakkımı helal etmiyorum. Ve bu ve benzeri doktorları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum. Umarım günün birinde bu veballerinin sonuçlarını çekerler. Tıpkı hayatımız boyunca bize çektirdikleri gibi...

Doktorluk yemini boşa edilen bir yemin . Etmesinler daha iyi

bugün psikiyatri doktoruma gittim hastanede yattım kontrollerime giren doktora benim yanlış teşhis olan raporu gördü bune yaa depresyon yazmısla dio itiraz et buna dior atipik psikoz konmustu bana o rapordan sora ayrıca epikriz raporumda var bunlarla itiraz et dedi gittim il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekcesi yazdım ordakilerde bana devlet hastanesine göndericez orda farklı rapor alırsan öncekinden farklı alırsan yani 100 de yüz yassa bile bişey değişmiycekmiş ayrıca yüzde 0 olduğu için bu itiraz eettim depresyonlu rapor için her branstaki toktora para verecekmişim 200 300 tl yi bulcakmıs gecersizmiş sora enson beni hakem hast göndericeklermiş işte oranın kararı gecerli olacakmıs bune lan böyle türkiyenin işine bak berbat resmen yasama öl diolar herkes farklı saz calıo

çok kötu bir durum sonuna kadar yanınızdayız desteğiz sizlerinde rapor alabilmesi veya sağlam gibi degerlendirilmesi lazım bu konu kanayan bir yara azınlıkta oldugunuz için kimse ilgilenmiyor

kunta;

Sesimizi duyuramıyoruz galiba kimse bu konuda bir çalışma yapıp bizim sıkıntılarımızla ilgilenmiyor, gerçekten bu kanayan bir yara ve acilen bir çözüm bulunması lazım. bu sıkıntılarımdan dolayı psikolojik sorunlar yaşamaktayım ne kimse ile konuşmak ne bir yere gitmek istiyorum sadece kendimce kalmak istiyorum...

Artık engelli sayılabilmem için bir yerleri mi sakatlamayı bile ciddi ciddi düşünmeye başladım, bu şekilde olmayacak ne olduğumuz bellli değil

Hak ve Adalet Nerede?

Bir isyan değil benim ki hamdolsun ki bize gelen herşey Yüce Rabbimizden fakat üzülmemek elde değil ki bu dünyada ki hak ve adalet nerede. Anlayamıyorum neden bizleri hiç düşünmüyorlar benim bir gözüm görmüyor %32 raporum var fakat ben engelli sayılmıyorum.İmkanım çok kısıtlı olduğu için ancak dışarıdan üniversiteyi bitirebildim. 4 yıllık üniversite mezunuyum ama işe giremiyorum.Ne sağlam olarak değerlendiriliyorum ne de engelli ne yapacağım benim nasıl bir geleceğim olacak ki, böyle durumda ki bir insan ailesine nasıl bakar.
Bir işe girdim 11 ay oldu sigortam yok üstelik aşırı derecede kimyasallı ve sıcak bir ortam sürekli rahatsız oluyorum, çalışabileceğim bana uygun bir yer değil ama ne yapabilirim ki öburdan çıksam nereye girebilirim buraya bile yalvara yakara zorla girdim.Nasıl bir anlayıştır bu nasıl bir vicdan ve adalet anlayışı çözemiyorum.Bu dünyada haksızlık ve adaletsizce davrananlar elbette Rabbimiz huzurunda hesap vereceklerdir.

Üst Alt