Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne Sağlam Ne de Sakat Sayılmak!

Malesef ki bende aynı durumdayım. Özel sektörde çalışıyorum. İlk işe başladığım tarihlerde bu hakkı bilmiş olsaydım ve elimdeki raporla başvursaydım evet kabul ediliyormuş. Ama ben bu hakları bilmiyordum. Öğrendiğim de ise çok geç kaldım. İki kez farklı hastanelere başvurdum ve her ikisinden de farklı oranlar çıktı. Yani ben ne engelliyim ne sağlamım. Raporum süreklidir ve %41 olmasına rağmen raporumu veren aynı hastane % 10 oran verdi. Bu yüzden de Vergi indiriminden yararlanamamaktayım. Bende
çalışma yılımın dolmasını bekliyorum. 5 yılım kaldı. Şuan 13. senem bitti 14. yılıma girdim. 5. yılımın sonunda elimdeki raporumla
emekliliği hak kazanmış olacağım ve o şekilde baş vurup emekli olmayı deneyeceğim. Baktım yine olmazsa mahkemeye baş vuracağım. Bu şekilde birçok kişinin emekli olduğunu duydum. Hakkımızda hayırlısı inşallah.

Selo arkadaşım. Bahsetmiş olduğunuz imzaya ne yazmamız gerekiyor. Bir örnek verirseniz. Bende gönderirim.

Teşekkürler...

eminim seningibi buna benzer olay yasamış bir cok haksızlığa uğramış arkadaslarımız var ..benimamacım sadece yardım etmek ..birlikten kuvvet doğar ..herkes destek versin gerek esemeste paylasın gerek facede paylasın ne kadar cok kişiye ulaşırsa okadar basarılı olacaktır

Nan oğlum sizde akıl yok;özel üniversite hastanelerinden özürlü heyet raporu vermeye yetkili olan hastanelerden birini bulup gidin %40 raporu alın.Devlete gitmeyin.Benimde 1 göz görmüyor ve tam %40 rapor aldım özelden.

Terbiyenizi takının lütfen.

Özel hastaneler kabul edilmiş olsaydı emekli olurdum ben şimdi. Tabiki diğer arkadaşlarım da.

Siz aldığınız raporunuzu verirsiniz artık...

Selo arkadaşım teşekkürler. İmza tamamdır...

Yalnız ismimizi duyarabilmemiz için 85 kişiyi tamamlamamız gerekiyormuş.

Destek çıkalım bende imzaladim artik birseyler yapmamiz lazim senelerdir bu haksizliga boyun egmekteyiz.

bende imzaladım gözden engelim yok ama inşallah sizler için faydam olur.

Sizin durumunuz ayni benim dururum gibi bende gunlerimin dolmasini bekliyorum suan vergi indirimim yok gunler dolunca basvuru yapicam....hayirlisi

Imzaladim bende umarim dikkat ceker

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu konunun çözümü ancak siyasi olur soru önergesiyle imza kampanyasının çok dikkat cekecegini sanmam

imza kampanyası hazırlamışın ama yazdıkların mağdur kişiler bile destek vermicek düzeyde hala düzeltmemişsin birde destek bekliyorsun engelli oranı 35 değil 40 ve altındakiler olmalı

banada yüzde 20 verilmişti daha sonra itiraz ettiğim hastane 40 hakem hastane 52 verdi hatta elli veren doktorlar daha önce 20 vren doktor sarhoştu galiba dedi

BEnde imzaladım ama birşey cıkacagını sanmıyorum . BEn sol alt ekstremite den rahatsızım. Askerlık yapmadım sakatsın dediler tamam dedik. Sene 1995 o zaman devlet hastanhesi %45 oran verdi engelli olarak çalışmaya başladık aynı rapor %24 olarak ankaradan geri döndü . Engelli ama vergisini ödesin diye .Şimdi engelli çalışan olmakda cok zor artık .. polio sekeli rahatsızlıklarında % oranı cok düşük . aynı rahatsızlıktan bir tanıdık işe girmek için alamadı % 40 çocuk normal işlerde çalışamıyor .. Ne yapalım hırsızlıkmı yapalım gasp mı edelim diye artık isyan etti. Burda Hükümetin insanına ne kadar değer verdiği!! çıkıyor ortaya. Sırf AB ye şirin görünmek ( sakatlık oranım düşük ) ya da sırf insanların cebınden fazla para alabılmek için yapılan oyunlar bunlar .

bende imzaladım ancak yazıyı okurken bir şey dikkatimi çekti yüzde olayının kalmasını istiyoruz yazmışsınız harf hatasımı diye sormak istedim kalması yerine kalkmasını istiyoruz mu demek istemiştiniz.

benim raporum %47 olamasına rağmen ben bu kampanyaya destek veriyorum çünkü kimse benim raporum zaten yüksek bana Ne deyip ilgisiz kalmasın, bence bu konu hepimizi ilgilendiriyor yarın başka bir yönetmelikle rapor oranları iyice dibe çekilirse herhangi bir işlem için tekrar rapor alma ihtiyacınız olduğunda aynı oranları alamayabilirsiniz. Hayatında normal yaşamını etkileyecek herhangi bir hastalığı olup da %40 barajını geçemeyenlerin de Özür oranına göre kademeli olarak engelli haklarından yaralanmasını isterim örnek mesela %40 engeli olan misal 15 senede emekli olabiliyorsa %40 altı olanlarda misal diyorum 18-19-20 senede olsun yaş şartı aranmasın, ne bileyim işte özürü şu kadar olan kamu kurumlarından İSKİ gibi oranı kadar indirim hakkı alabilsin en önemlisi iş bulabilsin Ailesini geçindirsin Sosyal Devlet olan Ülkemizde bence bunlar yapılabilir. hepsi Siyasi konular Siyasilerimiz Vekillerimiz bu konulara daha hassas yaklaşırsalar böyle bir yönetmeliği çok çabuk çıkarabilirler diye düşünüyorum. Belki çoğunuz böyle düşündüğüm için de beni eleştirebilir ama bu benim şahsi fikrimdir herkesin fikir ve düşüncelerine saygı duyduğum gibi lütfen aynı saygıyı bekliyorum.

kademeli engellilik hakkı mutlaka gelmeli 20 küsür 30 küsür oranlarda kalan insanlar nasıl iş konusunda değerlendirilebilir ne engelli ne de sağlam böyle bi saçmalık olabilir mi ya bu konu çok mühim herkes için ilerde de rapor oranları daha da düşerse ne olacak herkes ne engelli ne sağlam kalacak claer haklısın olması gereken düzenleme dediğin gibi yapılmalı

şikayet mektupları seni ileri değil; asırlar geri götürür.
kalbini sakinleştir.
kararlı ol.
uyanık ol.
küçük bir bebek gibi bağırmayı, ağlamayı bırak bence.
işler her zaman zordur engelliler için.
bu negativ tarzdan derhal çık.
bu tavırla başarısızlığı/işsizliği garantiliyorsun.
seni tanımıyoruz bile.
sahip olduğun yeteneklerini anlatsan iş bulma imkanı elde edersin.
sakin ve güzel bir yürekle, dayanıklı zihinle yeniden iş aramaya başla bence.
kardeşim. hayrını diledim.
herkes; özellikle iş arayanlar yeteneklerini yazsın. sayfa negativ enerji yüklü, dağıtılması lazım.
ben başlatayım: roman, şiir ve öykü yazarım, profilime giren linke tıklarsa romanlarımı okuyabilir sosyal siteden. (edebiyat sitesi diyelim)

Yüzde 40 altı engelli kardeşlerim mağduruz hakkımızı arayalım

arkadaşlar sesimizi duyurmak için ne yapalım devlet sağlamsın diyor şirketler engelli diyor ne yapalım lütfen ses verelim

Benimde oranım yüzde 31 yüzde kırk altı olduğu için çok sıkıntı çekiyoruz sesimizi duyurmak için bence imza kampanyası yetmez ayağa kalkmamız lazım (darbeden bahsetmiyorum:)

Kardeşim imzaladım ama bu işin arkasını bırakmayalım cumhurbaşkanı az bir konuşmasına girsek işimiz halledilir İNŞALLAH

konuyu anlamaya çalışıyorum ama galiba anlatımda bir sorun olmuş,yanlış anlamışsam özür dilerim, % 40 engelli raporluysan zaten sorun yok, % 40 raporla engelli kadrosunda işe başlayıp sonradan engelin düştüyse zaten engelli kadrosundanda çıkman lazım, % 40 ın altında rapor oranın varsa zaten engelli değilsin her yerde iş bulabilirsin, % 40 ın altında raporun olduğunu söylemezsin, ha engelli sayılmak için bunu % 30 çekelim dersen eğer yarın başkalarıda çıkar % 20 ye çekelim der, daha sonra başkalarıda % 10 a çekilsin der bunun sonu olmaz, böyle oluncada ülke nüfüsunun % 90 ı engelli raporu alır.

Son düzenleme:
kazazede

sizin engeliniz nedir bilmiyorum ama %40 altına bu kadar yargısız infaz yapma ben ve konuyu açan arkadaş polio sekeli hastasıyız araştırabilirsin ben kendimden bahsedeyim sağ elimle dizimi tutmazsam yürüyemiyorum 2 elimle birşey taşıyamıyorum toplasan 100 metre yol yürüyemiyorum kas kaybı yanında kısalık da var yürürken eğilmekten bel ağrısı çekmeye başladım ve bana verilen rapor %19 şimdi sen çıkmış diyorsun ki %40 altı engelli değil zaten bizim amacımız bu zihniyete tepki göstermek şimdi sen söyle bu durumda engellimiyim engelsizmiyim

Üst Alt