Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne Sağlam Ne de Sakat Sayılmak!

exelans bu imza kampanyasına bende katıldım yüzde 40 altı engelli kardeşlerimizin hak mağduriyetini gidermek için yapılmıştır mağduriyet şöyle devlet sağlamsın diyor işverenler engellisin diyor iş bulmak kendi adıma sıkıntılı oluyor devlet yüzde 40 altındaki engelli kişileri iş bulmakta kolaylık olsun diye bir yasa çıkarsa benim için bu bile yeter

Son düzenleme:
hakkımız ne ise onu versinler kimseye dilenmiyoruz bu ülkede 2003 yılına kadar %40 olan hastalığımız 2003 den sonra %19 a düştü

acaba yanlışmı anladım diye biraz tereddütteydim ama doğru anlamışım ve yazdığım yorum aynen geçerli, sen o rapor oranının düşmesiyle oluşan magduriyetini bu şekilde değilde hukuki olarak arasan daha iyi olur düşüncesindeyim, sen % 19 raporla engelli sayılmanı istiyorsun, dediğim gibi yarın birileride %10 raporla engelli sayılmayı isteyecektir, bunun sonu gelmez, ben bunu anlatmak istedim,
yargısız infaz yaptığım falan yok.

+1 benden arkadaşlar beni ilgilendirmiyor demeyin bir dakika ayırsanız belki birinin müşkülünü çözmüş oluruz en kötü ihtimalle ben elimden geleni yaptım diyebilmek için bir imzada siz atın.

%40 lara ne verdilerde altına ne versinler arkadaş engelli yok hükmünde bu ülkede

bir zamanlar bende %5-10 engel oranı verirler denilip rapor şansımı denemeyi bile düşünmeyenlerdendim. ama hem acı çekip hemde sağlıklı görülmek hoşuma gitmiyordu.çünkü kendime uygun iş bulamıyordum. buna bir çare diyordum. tabi hastalık kronik olunca ilerledi ve %40 ı geçti raporu aldım. sonuç olarak yine iş bulamadım. ekpss lisans mezunu olmak çok kötü. ama bu kardeşlerimi anlıyor ve destekliyorum. imzaladım. :)

Bencede bu polio sekeli hastaligina cok az oran veriyorlar tipki bana verilen gibi %20 cok komik cevremdeki insanlar bile hayret ediyor bu olaya bunu nasil çözeriz bilemiyorum tek bildigim artik umudumu yitirdigim emeklilik sartlarim doldu fakat vergi indirimi alamiyorum ne engelli ne de saglam ortada olmak cok zor

kazazede

konuyu anlamışsın ama yorumun yanlış sen polio hastalığını araştırdınmı resmi gazetede yayınlanmış sakatlık cetvelini hangi yargıda arayacaksın böyle mağduruyeti olan arkadaşlarımız imza kampanyası başlatmışlar ya destek olursun yada olmazsın evet yinesöylüyorum yargısız infaz yapıyorsun

ayıp ya ayıp bazı arkadaslarımzın düşüncelere gerçekten ayıp.insan destek verir banane der gibi ..bu site birlik kardeslik herkesin bir birinin hali daha iyi anlama ve anlatma sitesidir ..desteklerini bekliyoruz sayın arkadaslarım ..linke tıklayarak oyunuz verebilirsinzi

ben zaten ssk kalı devlette memurum engelli kadrosundayım.. masım ikramiyem bana yeter işim garanti normal emekliliği kalmiş 7 senem ..bende banane diye bilirdim işim gayet iyi ..ama mesleği olmayıp söyle yolda görsen engelli kardesimiz dersin.. halk arasında engelli net ve belli ortapedik durumdaki biçok engelli haklardan yararlanamıyor veya eski sürekli raporları yuzde kırk ama bi şekilde raporları kırpılmış arkadaslara gercekten yardım etmek istiyorum

Arkadaşlar imza için 100 kişi gerekiyorsa O zaman bu konuyu forum sayfasının en başında güncel tutmak gerekir. Konuyla ilgili sürekli bir şeyler paylaşılırsa herkes tarafından görülür okunur ve daha iyi anlaşılır %40 altı kalan arkadaşlar yaşadıkları sorunları paylaşırsa okuyanlar, engelli olup da sağlam sayılanların ne kadar mağdur olduğunu daha iyi anlamış olurlar. Okundukça destek verenlerin sayısı da artar diye düşünüyorum çünkü site de işi düştükçe ayda yılda bir oturum açan da var yada dikkat etmemiş olanlar da var bu yüzden güncel tutarsak daha faydalı olur.

Biz hepimiz engelliyiz bana göre önce kendi içimizde bölünmeyelim birlik olalım benim için yüzde 1 oran alanda yüzde yüz engel oranı alanda kader kardeşimdir bugun belki her engelli yüZde kırk olsun yüZde 60 olsun herkes mağdur bunu aşalım biz mağdur olduk bu hayatta sağlıklı olan herkes bir engelli adayıdır arkamızdan gelen kardeşlere mağduriyet yaşatmayalım birlik olalım tek vücut olalım ozaman engeller kalkar aradan umut olmadan yaşanmaz bu mağduriyete biz son verelim

Sayın selo arkadaşım ve digerleri bu 100 de 40 oranı tüm dünya ülkelerinde sıtandartmı yani 100 de 39 tüm ülkelerde gecersizmi sayılıyor yani bu engelli puan cetveli tüm dünyada standartmı bilenler varsa yanıtlasın yada yalnız bizim ülkemizdemi gecerli bu kampanyanın gercekleşmesi icin hayati soru bu araştırın lütfen özürlülük ölcütü madda 1 de uluslar arası yazıyo ne anlama geliyor

palio sekelinin dünyada yüzde karşılığı ne sadece ülkemizde mi düşürüldü.

bimer belirli kurumlara iletiyor onlarda olumsuz dönüyor bugüne kadar bütün başvurular olumsuz döndü pek inandırıcı değil bimer

Benim de durumum aynı arkadaşlar sağ gözüm protez %32 oranı ondan verdiler
sol kulağımdaki işitme kaybıyla %42.2 oldu
Yaklaşık 12 senedir engelli olarak çalışıyorum
arada vergi indirimi için gittim başvurdum kos koca üniversitenin araştırma
Hastanesinden aldığım raporu ankaraya gönderdiler ve maliyenin engelli vergi indirim cetvelinin
balthazar formülüyle ölçülmediğini belirtip %30a düşürdüler!
yani meselenin özü şu ki;Sağlam ve sıhhatli olan vatandaşına bile her kurumunda ve hizmetinde türlü engeller çıkaran
Devleti aliyyemiz biz engelli vatandaşlarına her engeli aştığında yeni bir engel daha çıkaracaktır bunu unutmayın...

Sayın arkadaşlar önemli bi konu yazdım cevap yazmadınız ben sizin icin diyom eger bu engelli puan cetveli tüm dünya ülkelerinde standartsa bütün ugraşlarınız boşuna gider yani uluslar arası standart olan bi dereceyi yükseltmek imkansızdır kendiniz icin şu konuyu araştırın

Son düzenleme:
Bu arada bende çaktım imzayı inşallah başarıya ulaşabiliriz de
Benim aklımda daha iyi bir fikir var !
bu bizim derdimizle muzdarip olan herkesi
forumda bir konu başlığı altında toplayıp
monooküler engelsiz engelliler diye bir araya getirsek
fikir bilgi düşünce ve dertlerimizi dile getirip hatta ilerleyen dönemlerde
hep beraber toplanıp gerekli sponsor ve kaynakları izinleri sağladıktan sonra meclise basına
gerekli eylemler ve yürüyüşlerle kararlı bir şekilde sesimizi derdimizi duyursak olmazmı???

kadir gursoy aynen katılıyorum sana kardeşim sesimizi duyurmak için hepimiz tek yürek olalım ...

Arkadaşlar %39 ve altı oran almış engelliler için bir çalışma varmı ileriye dönük olabilir mi tşk

Arkadaşlar internette %40 altı engelliler için çeşitli haberler var acaba herhangi bir çalışma veya taslak varmı

arkadaslar 40 altında kalırım diye endişelenmeyin doktorlara danısınca alamazsın vs diyebiliyorlar ancak mutlaka baska rahatsızlıgınızda vardır ornegin boyun fıtıgı vs gibi eklettirin 30 küsürlerde kalanlar sıkıntı cıkacagını düsündkleri doktorlara da muayene olun

herkesin mutlaka 1-2 rahatsızlığı vardır. herkesi engelli mi sayacağız. bazı hastalıkların oranı düşük olabilir düzeltilmesini isteyebiliriz. ama hayatını çok etkilemeyen, sürekli kontrol altında olmak zorunda olmayan kişileri engelli kategorisine almak da esas engellilere haksızlık olur.

Üst Alt