Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ne Sağlam Ne de Sakat Sayılmak!

haklısın kardeşim %40 ın altı afedersin tabiri caizse adam yerine konmuyor.. sana önerebileceğim tek tavsiye doktorlarla konuşman durumu izah etmen... Allah yardımcın olsun

Ne kadar izah etsen de boş konuştum adam ben ne yapayım bak kanunlar önümde diyor kanun belirlenmiş bizde onlara uyuyoruz diyorlar.

% 40 ın altında bende aldım şimdi devlet hastanesine gideceğim orada alacağım rapor yüzde sıfırın altında ise rapor kesinlesiyor oran verirlerse 100 de 100 de verse gecersiz cünkü önceki raporum yüzde sıfır en son hakem hastanesine gideceğim orada belli olacak hersey elimde bukez epikrizim ilaç raporumda var atipik psikoz kondu banada yani anlıyacağınız türkiyede adalet işlemiyor denetlemeciler doktorlara baskı yapıyor kolay kolay rapor vermeyin diye bukez hastada olsan madur oluyosun malesef böyle allah yardımcımız olsun

Arkadaşlar doktora yalvardın %32 lik orana %45 verdi diyelim şimdi iş mi halloldu sanki her rahatsızlığın bir oranı olduğundan bu kurulda düşmez ise Ankarada düşecek onun farklı çıkar yolları var onları konuşmak lazım

bu siteyi devlet yetkilileri hiç ziyaret etmiyor herhalde,yazışmalarımız kendi aramızdamı kalıyor arkadaşlar,bilen varmı, birde bu sıkıntıya düşen binlerce kişi vardır,bu siteyi bilmeyen, ne yaparsak yapalım bişey değşmez deyip kendi kaderine isyan eden binlerce kişivar, bir kaç engelli kendinimi öldürsün bu çarpık düzeni görmeleri için,işverenler kapıyı yüzüne kapadığı insanın piskolojisi bozuluyor,beni neden doğurdun,beni nden yarattın,keşke ölseydim,kendi kendine söylenir insan, okuyan devlet yetkilsi varsa bunlarıda göz önünde bulundursun,işsizlik nedir ben çok iyi bilrim benimde başımdan geçti,engellilerin iş bullması çok zor,şimdide böyle bir yasa çıkardılr,sıkıntılar bitmeden bi sıkıntı yasası daha,

sağ gözüm görmüyor ,memur olabılırmıyım ,sorun çıkarmı acep

valla arkadaşım çalış memur ol bence bu sene allah izin veride puan tutup atanırsam kurtulcam bu iş derdinden ,bnmde tek gözüm görmüyor,2014 %30 verıyorlarmış,yani memur olabılıyorum.inşallah atanarım,param olsa varya bi iş kurup sadece engellileri alırım.:):)

güzel kardeşim neden bu kadar karamsar oluyorsun ki. sana verilen tonlarca hak var. ama senin hatan şu askerlik elverişli değildir dediklerinde hemen heyete gitseydin keşke. nese olan olmuş.

gelenim iş olayına. hiç bir şirket engelli olan bir kişiyi sağlam göstererek işe almaz. ( engelli olan diyorum engelli raporu olan demiyorum) zira bu şirket için önemli bir risk olur. şayet raporun olupda seni işe alırlarsa bu risk şirket yöneticinden cıkıp devletin üstüne kalır. dolayısı ise engelli raporu olan engellileri almaları daha hususidir. sende olsan böyle bir riski göze almazdın. adamlara hak vermek gerek. devlet bu hususiyetten engellilere düzenleme getirip bütün sorumlulukları kendisi yüklenmiştir. hatta bazı şirketler buna rağmen engelli personel almamakta. devlet ise bunada şöyle bir düzenleme getirdi. engelli personeli olmayana ihale yok dedi...

gelenim raporun yüzdeliğine dilekçe ver tekrar gir heyete ama bir gözün görüyor ise yüksek vermeye bilirler onun hesaplaması nasıl yapılır bilmiyorum ama gerçekten %40 ve üstü engel olduğuna inanıyorsan tekrar git hastaneye heyete tekrar gir. baktın oda olmadı bakanlığa ankaraya dilekçe yaz ankara seni hakem heyetine yolluycak. orda muayene olursun eğer %40 yada üstü ise hakem heyeti verir zaten.... eğer buda düşük verirse buna itiraz edemezsin. hakem heyeti son sözdür. bir süre bekleyip sonra tekrar hastaneden girersin.

engelli statüsünde nasıl memur oluyorsun yüzde otuz ile. yüzde kırk olmasın o :D

sedatgedik;

engellli statüsü değil,normal statü de

engeli statüsünde memur olmam zaten normalınde 80 arası puan alıyom denemelerde

Sağlam yada sakat olmamak dışında ki üçüncü yol nedir acaba?

Ben sağ gözümü bir kaza sonucu kaybettim ve tamamen görmüyor. 2005 yılında çıkardığım raporda yüzde 32 özür 2007 yılında çıkarttığım raporda ise yüzde 20 özür oranı verildi. 2007 yılında askerlik muayenesi sonucu askerlikten muaf tutuldum.
2005 yılından beri engellilik durumumun verdiği sıkıntılardan dolayı iş konusunda çok büyük sıkıntılar yaşamaktayım. Özel sektörde işverenler işe almak için sağlık raporu istiyorlar fakat verilen sağlık raporu oranım muafiyetin altında kaldığı için işe alınmıyorum, mevcut olan engelimden dolayı sağlam olarak da istihdam edilmiyorum nasıl yaşanabilir bu koşullar altında Allah aşkına.
Şu an sağlık durumuma etki eden geçici bir işte çalışmaktayım ve durum sağlığım açısından sıkıntı yaratıyor.Mevcut olan kanunlarda benim akşam üstü araç kullanmam yasak iken çalışma hayatımda bana ciddi derecede rahatsızlık vermesine rağmen gece çalışmak zorunda kalıyorum neden bu kadar çok çelişkili durum var bu çelişkilere bir çözüm bulun lütfen.

Bir diğer sorun olarak Polislik sınavlarına başvurmak istiyorum fakat yine hiçbir işime yaramayan bana ayak bağı olan engelim var olduğu gerekçesiyle burada da sorunla karşılaşıyorum. Mevcut olan kanunlar dolayısıyla NE SAKAT NE DE SAĞLAM kabul edilmekteyim.
Bu durumun ne kadar zor olduğunu ancak bu durumda olan en iyi bilebilir.Evliyim ve çocuğum var ailemin geçimini sağlamak için çalışmak zorundayım ve tek istediğim sadece eşit ve haklı davranılması ve anlattığım bu sıkıntıların çözülmesi sonucunda aileme bakabileceğim bir işe sahip olmak. Bir hafta önce tekrar sağlık raporu için tekrar başvuruda bulundum fakat yine özür oranım 32 ve yine sıkıntılarıma bir çözüm olmayacak. Tüm bu yaşadıklarımdan dolayı ciddi boyutta psikolojik rahatsızlıklar da yaşamaktayım.Size soruyorum Allah için Ben Ne Sağlamım Ne de Sakatım neyim ben TC. vatandaşı değil miyim onu geçtim ben bir insan değil miyim.
Bir insan gibi değerlendirilmeyi hak etmiyor muyum niye bir beni bir asalak gibi yaşamak durumunda bırakıyorsunuz. Uzaydan mı geldim buraya başka bir dünya ya mı aitim. Tüm bu olumsuzlukların giderilip eşitlik, hak ve adalet içinde yaşamak istiyorum. mevcut olan kanunların düzeltilmesini ve diğer insanlar gibi hakların muafiyetin altında kalan engellilere de sağlanması konusunda ciddiyet içinde düşünüp vicdanınızla karar vermenizi rica ediyorum.

İşte Bimer'in cevabı:Engelllilere sağlanan hak ve hizmetlerden yararlanabilmek için engel durumunun ve engel oranının belirtildiği Engelli Sağlık Kurulu Raporu alınması ve raporda engel oranının en az %40 oranında olması gerekmektedir.

Koskoca bir yazıklar olsun başka birşey demiyorum...

aynen olsun valla
bi arkadaş daha vardı gerekli oaran için psikiyatri doktorundan rica ediyordu
bu yolu desen ?

Sesimize Ses Verin!

Selamun Aleykum arkadaslar, benim %32 raporum var sag gozum tamamen gormuyor gozun yapisinda da bozulma mevcut. Bu ulkedeki yasalardan dolayi ne sakat ne de saglam sayiliyoruz neyiz biz bu ulkenin evladi degilmiyiz niye bu kadar sacma sapan yasalar mevcut. Benim durumumdan daha kotu olan nice kardesimiz Rabbim hepsinin yardimcisi olsun onlarin durumu bana gore daha biliyorum. Ama bende magdurum. Islerine geldikleri zaman engelli sayip askere almayip, emniyet alimlarina vb yerlerde engel olarak karsimiza cikarilan engellimiz rapor alma konusunda niye engel kabul edilmiyor. Niye arastirilimiyor bizim gibi insanlarinda karsilastigimiz zorluklarin oldugu ve bunu cozmek icin birseyler yapilmasi gerektigi neden dusunulmuyor yazik bunun da hesabi bir gun sorulur elbet sorumlu olanlardan.

bunu buralara değilde calışma bakanlığı ve aile politikalar bakanlığını burda ki yorum yapan arkadaslar bimer filan demiyorum ya meil atacaksınız yada mektup..bizim federasyonlar sakatlat engelliler dernekleri böle işlerle uğrasmaz onların en güzel yaptı seyler belediyelerle uğrasmak otoparkla kaldırımla uğraşmak ..zaten ortapedik engelliler dernegi hiç bi işe yaramaz..son alternatif ise burda yorum yazan magdur durumdaki arkadasların bir araya gelerek imza kampanyası ve meclise ulaşması başka da hiç bir şansımız yok ..allaha emanet olun

Birseyler yapmamiz lazim birlik olup sesimizi duyuralim nereye kadar böyle gidecek ki

bir arkadasımız var başka bir engelli prosüdür için elektronik imza kampanyası düzenliyor meclise ve vekillere ulaşacak o bitsin bu konu hakkında kampanya başlayacagız takip edin destek verin ..ortapedik engellilerin hakları gasp ediliyor oranları düşürülüyor ..eski engelli kadrosunda calışan engelllilerin vergi indirmi bahanesiyle raporları düşürülüyor ..bizim federasyon ve dernekler uyuyor boş işlerle uğrasıyorlar kaldırm taşı belediye otopark gibi işlerle uğrasıyorlar asıl sorunlarımız haklarımız gasp ediliyor

sağol selo kardeş

onunla ilgili metin hazırlıklarım devam ediyor önce metni bitirip sonra ilgili mercilere yollayıp gelen cevabı TBMM ye insan haklaırı komisyonuna faks mail ve kampanya olarak ulaştırcam hayırlısı olsun bizler için...arkadasın cevabı bu yakın bi zamanda başlayacagız inşallah
Tülin Koştur erkan medeni
desteğiniz için teşekkür ederim 41 kişi kaldı lütfen rica ediyorum çevrenizle eş, dost, akraba, arkadaş, herkesle paylaşılmasında fayda var hatta mümkünse facebook,twitter da paylaşırmısınız

https://www.change.org/p/engelli-eme...edium=copylink burdaki arkadaslara lütfen linki tıklayın kampanyaya destek verin ..daha sonra bizim bölümle ilgili kampanya düzenliyecegiz

lgili Admine ricam konu başlıkları birleştirilmesin bu konuda desteğe ihtiyamız var Hatta sabit kalma imkanı varsa duacınız oluruz.

Konuya duyarlı olalım engelli emekliliğinde 2008 öncesi sigortalı olup 20 yıl çalışma zulmüne karşı başlatılmış bir kampanyadır.

Konuyla ilgili desteğinizi rica ediyorum sonuçta engelli çalışan her bireyi etkileyecek bir durum

Konu ile ilgili değişiklik ekleme düzenleme isteyen olursa kampanyamıza ekler ve değiştirebilirz

Hep Destek Tam Destek

https://www.change.org/p/%C3%A7al%C4...edium=copylink

Link güncellemesi arkadaşın bahsetmiş olduğu engellilerin emekliliği ile ilgili yasal düzenleme gerekiyor yasal düzenleme içinde bimer ombustamn maliye yerine kanun yapıcı TBMM dir eğer siz olurda Ombustaman Bimere Maliye ye giderseniz asla somut adım attıramazsınız olayın özü kaynağı tbmm dir bundan dolayıdır ki tbmm ye dilekçe yazıp mail ve fakslar çekilecek ilgili engelli vekillere iletişim sağlanacak.

Eğer burdan bu başlıktan sağlam bir duruş sergilersek sesimizi duyurabilirsek bir şeyler yapabiliriz
Arkadaşlar aşağıdaki linkteki engellilerin 2008 yılı öncesi emekliliği ile ilgili var olan ,devam eden hatasını düzelttirmemiz gerekiyor 2003-2008 yılları arasında en az %40 raporla 20 yılda emekli oluyorken 2008 yılından sonra sigortalı olan bir engelli en az %40 raporla 16-18 yılda emekli oluyor

Burdaki saçmalık 2008 yılı öncesi engelliler arasında yıl dezavantajı var 4 yıl kadar bu bize zarar bunun düzeltilmesi için bir kampanya başlattım sizlerden de destke bekliyorum bunun ile ilgili girişimiz başarılı olursa diğer haklarımız için savaşmak için ciddi bir artı olacak bize

haydi arkadaşlar destek olalım birbirimize yolumuzu açalım!!!

Kampanya Linki;
https://www.change.org/p/engelli-em...ents_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

Artik psikolojim bile iyice bozuldu diyebilirim bu benim 3. Rapor cikarisim ama malesef sonuc hep hüsran niye birde derinlemesine düşünüp bizi. Gozumuzle olaya bakilmiyor. Benim amacim hakkim olan %40 raporu alip ekpss ye girebilmek hakkim oldugunu da dusunuyorum saglam insanlar polislik askerlik alimlarina basvurabiliyorken ehliyet alirken bir sikinti cekmezlerken ben niye bu haklara sahip olamiyorum. Liaans mezunuyum normal kpss de 1 milyon kusur insan arasindan secilmek baska ekpss girip 100000 kisinin girdigi bir sinavdan olumlu bir netice almak baska haksiz miyim sizce...

Bekleyin arkadaslar takip edin bi konu var onun imza kampanyasi bitsin bu ise baslayacagiz.takip edin calisma hazirlaniyor.bu arada engellilerden sorumlu vekillerimizin twetterdan mesaj yagmuruna baslayin bu konu hakkinda

Bu usteki link engelliler emekli tutarsizligi icin topladik bizim gibi rapor orani dusenlrr icin ayrica imza kampanyasi baslatacagiz arkadasim

Benim emeklilik yada engel oranimla ilgili bir sorunum yok.yine de destek vermek için imzaladım.çalışmalarinizda muvvaffakiyet dilerim

Millet dediginiz gibi sağlam olup aliyor ben 3 kere beyin ameliyati oldum sol goz iptal gibi birsey gormuyor doktorun demesi oraya vurmus hasar yurumede sorun var dengesizlik var arkadan onden kacirma var orana bak 26 dalga geciyorlar resmen

değerli arkadaslarım engellilerin rapor oranları düşenler için imza kampanyya acmadık daha ..inşallah hep beraber yüzde 30 oranın altına düşenlerin haklarını yedirmicez ..engelli dernekleri bu konuda hiç bir şekilde bahsetmiyor ve yardımcı olmuyor..biz hep buralarda kendi aramızda konuşup dertleştiğimiz için burda kalıyor..vekillerimizin ve aile politikalar bakanlığmızın bizim gibi rapor magdurlarından haberi yok .onun için bu konulara bakan özellikle engelli vekillerimizin bizi mecliste temsil eden vekillerimize twet atmammız meil atmamız lazım ..bizde imza kampanyasını başlatacagız inşallah

İMZA KAMPANYASINI BAŞLATTIK ALLAHIN İZNİ İLE BURDAN HERKESİN ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREV LİNKİ TIKLAYIN İMZANI BIRAKIN

YOLUMUZ ACIK OLSUN İNŞALLAH

ne sakat ne saglam yazmanız gerekiyor imza kampanyasında
yüzde 40 oranını tutturamayan kişiler ne sakat ne de engelli sayılıyor anlam kargasası olmus

Üst Alt