Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ya arkadaşlar ben engelli annem babam 65 yaş maaşı alıyoz
bişe sorcaktım bilgisi olan 3,5 4 ay önce vakıftan gıda yardımı almıştık 300 lira
bu para ne kadar zamanda veriliyo bilgisi olan varmı hergün bakıom e devlete
Teşekkürler kalem hanım duyarlısınız gercekten benim itirazım hala sonuclanmadı umarım dikkate alınır red gelmişti itiraz ettim 10 gün kaldı bi ay olmasına
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2019 yılının ilk altı ayının 2022 aylık miktarları henüz kesinleşmedi.
2019 yılı bütçe kanunu yürürlüğe girmedi henüz.
ayrıca 2019 yılının ilk altı ayının memur katsayısı enflasyon farkına göre düzenlenecek daha.
kısacası resmi veriler henüz kesinleşmediğinden dolayı 2022 aylıkları miktarlarını paylaşamayacağım.
Egerki şubat ayina kadar mhp,nin teklifi makul bir rakamda anlaşma saglanir mecliste kabul edilirse edilmesi kesin üzerine basarak diyorum gecer kanun olduki temmuzza kaldi yasa o zaman bn tahminimi yazayim 40 69 arasi engelli maaşı 487 ile 502 tl arasinda kesin 70 ve ūstü 723 tl ile 744 tele arasi demedi demeyin iyi okuyun hafisada saklayin
Egerki şubat ayina kadar mhp,nin teklifi makul bir rakamda anlaşma saglanir mecliste kabul edilirse edilmesi kesin üzerine basarak diyorum gecer kanun olduki temmuzza kaldi yasa o zaman bn tahminimi yazayim 40 69 arasi engelli maaşı 487 ile 502 tl arasinda kesin 70 ve ūstü 723 tl ile 744 tele arasi demedi demeyin iyi okuyun hafisada saklayin
Asgari ücret arttı, evde bakım maaşları ve emekli maaşları da zamlanacak. Önceden alamıyordum sınırın üstündeyiz diye ancak şimdi bir ihtimal olur mu diye düşünüyorum limit yükseldiği için. Gerçi limit yükseldi, maaşlara gelen zamlarla fark yine kapanır gibi ama bir umut işte. Yine olmazsa tek umudum meclise sunulan kanun teklifi eğer meclisten geçerse çok muhteşem olacak. Kalem abla Hesaplamayı nasıl yapabilirim kısa bir yolu var mıdır?
Eğer sen direk cevap verebilirim dersen gelirler şöyle. Babam TIR şoförü ve TIR kendimizin. Oturduğumuz ev kendimizin. Annem evde bakım aylığı alıyor. Bunu her ay bankadan çekiyor. Babam' da emekli maaşı alıyor. 5 kişilik bir aileyiz. Sence alma ihtimalim olabilir mi yoksa yine red mi yerim abla? Yardımcı olursan çok müteşekkir olurum.
Engellilerin diğerlerinden farkı nedir biz engellilere haksızlık degilmi herkeze yuksek zam var maaslar yukseliyor ama bizim gibi
kucuk engellilere haksızlık yapılıyor bu durumu kim çözüyorsa bu işe kim bakıyorsa bir el atsın yardımcı olsun böyle haksızlık böyle saçmalık olmaz
glp
ablacım kesin cevap için elimde net veriler olması lazım.
1.1. 2019 tarihi itibariyle evde bakım aylığı da zamlanacak emekli aylıkları da. bunun için ocak ayını beklemeliyiz.
ayrıca size ait TIR varmış. TIR'ın kasko/rayiç degeri ile aylık ticari getirisini de bilmem lazım. rakamlar netleşince ocak'ta bana yaz, ben hesap yaparım.
oturdugunuz ev size aitmiş. gelire dahil edilmez.
Kalem
kalem apla bi sorum olacak cvp verirseniz mutlu olurum
bi yakınım var 2 kişi kalıyorlar hanede
anne kız
anne kızından dolayı evde bakım aylıgı alıyor anne bakıcı yani
anne 75 yaşında yaşlılık maaşı alabilirmi
anne bakıcı olarak evde bakım aylığı alıyormuş. bu aylığı annenin geliri sayarlarsa, anne 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı alamaz.
baglı oldukları vakfa gidip 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığına başvursun bence. evde bakım aylığının annenin geliri olarak sayılmaması lazım bence.
vakfa giderken sadece T.C. kimliği olsun kafi. 65 yaş üstü yaşlı aylığında rapor istenmez. ancak %70 ve üstü raporu varsa durum başka. bu durumda da zaten 65 yaş üstü aylığı değil engelli aylığına başvurması lazım. engelli aylığında da hanedeki herkes gelire dahil edilir.