Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak 2019'da engelli aylığına zam gelecek mi?

Yönetmelik ve kanun, 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınır diyor. 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin ortalama aylık gelirleri toplanır ve ikiye bölünür. sonuç muhtaçlık sınırı geçmiyorsa aylık baglanır aksi durumda baglanmaz diyor.

evde bakım aylığı, bakıcıya bakım hzmetinin karşılığı olarak ödeniyor. bu ödemeyi devlet sosyal yardım olarak görüyor.
bu konuda net değilim:)
evde bakım aylığı bakıcının geliri ise ve bahsettiğin yaşlının eşi yoksa, 65 yaş üstü yaşlı aylığı baglanmaz.
ama evde bakım aylığı engellinin geliri sayılır bakıcının geliri sayılmazsa, 65 yaş üstü yaşlı aylığı baglanır.

ama bu mesajı yazarken tekrardan düşündüm de, evde bakım aylığı bakıcının geliri sayılması lazım. bu durumda da 65 yaş üstü yaşlı aylığı baglanmaz.
yine de vakfa başvursun bence. uygulamada nasıl hareket ediyolar görelim:)

Sağlıklı insanlar değiliz. Sorunları olan insanlarız .%40 ile 69 arası raporu olan bireylerin 'Aylık 600 küsür TL ile ' başının çaresine bakın denilip ,unutulan bir kitle mi olmak istiyorsunuz ? veya %70 ile 99 arası rapor ile 700 Küsür TL ... bu rakamlar ağır engelli olmasan bile vucudun ömrü bitme noktasında ki, rakamlardır 700 küsür TL Canına can mı katacak 30 gün de :D
Her zaman devlet büyüklerimize ve kurumlarımıza başvuruda bulunup 'yaşam standardı konusun da' istekte bulunmalıyız.
600 TL ile 'yarım sağlıklı bir insanın ,30 gün boyunca 'geçine bileceğine inanan kaç kişi var, merak ediyorum.
Şikayet ve isteklerinizi bu adresten' gerekli kurumlara ' bildire bilirsiniz https://www.cimer.gov.tr/ acizlik etme 1 dilekçede sen yaz...

komisyon da olan bu teklifi desteklemek için lütfen cimer e herkes bir mesaj atsın.

hane gelire değilde engelli kişinin kendi gelirine bakılsın engellilerin önündeki engeller kaldırılsın...

35 yaşındaki çalışamayan bir engelli anne ve baba, kardeşi hangisinden harçlık istesin bu kanunda az da olsa engelli ekonomik özgürlük almış olacak bu kanun gelirse adres değişikliği sorunu da ortadan kalkacaktır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=239625

Bakıcı aylığı ister engellinin geliri sayılsın ister bakan kişinin geliri sayılsın sonuçta hane geliri sayıyorlar. Bunu bir yakınımda gördüm. bakıcı maaşı veriliyor diye engelli maaşını kestiler.

HastaAdam

Tuik bir güzellik yapar reise merak etme %10 u zammi bulursak opun basiniza koyun .
kendine %26 zam engelliye %10 olacagi 475 bol bol harcayin:cool:

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NELERİ ETKİLEYECEK?
Asgari ücret zammı işsizlik ödeneği, doğum, askerlik yurtdışı borçlanmaları, BES’teki devlet katkısı, Sosyal Güvenlik Destek Primi, Kıdem tazminatı, idari para cezaları, İsteğe bağlı sigorta primleri, Asgari Geçim İndirimi gibi çok sayıda ödemenin de temelini oluşturacak.
*Geçici işsizlik ödeneği
*İşsizlik maaşı
*Asgari geçim indirimi
*Evde bakım ücreti
*65 yaş ve engelli aylığı kriteri
*Bireysel Emeklilik Sigortası için sağlanan devlet katkısı

Engelli maaşları emekli sandığından ödeniyor..Yani asgari ücret zammıyla birlikte gitmiyor..Memur maaşlarına yapılan zam oranı bu maaşlara yansıyor.. 65 yaş üstü 603 lira.. %70 ve üstü de 725-745 arasında tahmin ediliyor..

Arkadaşlar zamdan ziyade bu gerekçelerin saçmalığı düzeltilmeli. 2022 aylığı şartlarında kişi başına düşen gelir miktarı gibi bi saçmalık var. Bunun kaldırılması için bi adım atılmalı bence.. zam sonraki iş..

2022 aylığı düz 1050 1100 TL olması lazim

Bizim ayliklara düzen vermesi lazım devletin
950 TL 1050 TL 1100 TL olması lazım inşallah devlet büyüklerimiz bu duruma bir el atar

480 650 TL bitiyor hemen gerçekten 5 TL 10 TL ye muhtaç kaldığımız günler oluyo

Gelir kriteri 483 TL den 609 TL ye çıkarıldığınâ göre
Maaşda 433 TL den 558 TL olur 125 TL zam olur

125 TL çok yapmasinlar ya ben anlamıyorum biz istediğimiz birşeyi alamıyoruz kendilerine birden 10 milyar 5 milyar 15 milyar zam yapıyorlar benim babam ekmek parası için milletten borç para istiyor hakmi bu siz devlet büyükleri arabaya para vermiyonuz yiyeceğe içeceğe para vermiyonuz üstelik bide milyarlar aliyonuz paraniza para katiyonuz bu devlet Türk milletinindir kendi ayliklariniza yaptığınız zamları bizede yapın bu evler arabalar benim olmayabilir ama bu bastığım topraklar bizimdir türk milletinindir torunlariniza çocuklarınıza evler arabalar fabrikalar kuruyonuz Dilerim Allah'tan kıyamet kopar dünya yok olurda herkes Allahın huzurunda hesap verir

kalem abla yaşlılaara yaapılaan 1000 tll 65 aylıklrıımı klaavyyeeem bozulldu

Aynn kalem abla 1000 tl oldu dynler war engelliler icnde gecerlimi

Kalem abla öncelikle cevap için teşekkür ediyorum. Abla şuan TIR' ın kasko değeri 110.000 TL falan. Dorse ile beraber. Aylık ticari getirisi sabit olmuyor abla. Onu nasıl hesaplarız bilemiyorum. Sefer başı ücret değişiyor. Tabi alınan ücretin yarısı da mazot için harcanıyor. Bu konu ile ilgili ne yapabiliriz?

100 lira zam yapsalar cok iyi olcak hayirlısı olsun herkese ocak 3 da belli olcak maaslae

benim maaş cumartesiye denkkeliyor acaba cuma günü cekebilirmiyim

44-66 [SIZE=4][FONT=Arial]lira zam var nesini anlamiyorsunuz kalem hanim dışındakiler bir tarafından uyduruyo[/FONT][/SIZE]

Şu an e-devlette 650 TL ödemeniz hazırdır yazıyor..
Ama bir kaç yerde okuduğuma göre 65 yaş 603-610 arasında %70 ve üstü. 724-743 arasında zamlanacakmış.
Ayrıca fazla kafa yormayın 10 gün sonra herkes öğrenir..

Türkiye'de engelli hakkı diye bir şey yok..
Ne koruyup kollayan bir devlet anlayışı var..
Ne de hak arayan bir dernek, sivil toplum örgütü vs var..
Tamamen iktidarın insafına kalmış 9 milyon insan var..
O yüzden fazla düşünmeyin..Canları ne kadar isterse o kadar verirler..

oratlıkta ENGELLİ AYLIĞI: Devlet, yüzde 40-60 engeli olanlara aylık 433,68, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara da 650,51 lira veriyor. Ocak'ta aylığın tutarı yüzde 40-60 engeli olanlarda 482,04-483,94 lira, yüzde 70 ve üstü engeli olanlarda 723,04-725,90 lira olabilecek. Kişi başı gelir şartı da 609,67 liraya çıkacak. kalem abla ne beklıyor onu anlamadım ben sanki 1000 lira cıkacak ablanın hesaplamasına gibi bekletiyor abla üstüysem kusura bakmayın ortalıkta belli ne verilcegi

https://www.youtube.com/watch?v=aDvkd9sVlco

Bizim hepimizin turkiye sakatlar dernegi baskanligi ne iş yapiyor???????

Ocak ayi farki ile 744 tl zam 70 veüstü

100 tl zam verseler ben razıyım ona da şükür xD

Üst Alt