Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak 2019'da engelli aylığına zam gelecek mi?

Bu hafta dananın kuyruğu kopcak 3 5 gun sonra burada hesap kitap yapanlar o kadar alcaz bu kadar vercez diyen arkadaşlar hadi bakalım dediğiniz cikacakmı bende tahmimen diyor 70 lira zam yaparlar cunkı yiladir aliyorum engeeli ayligi hic görmedim 100 lira zam yaptiklari mhp felan dediniz yalan oldu mhp olsaydi bugune kadar olmustu zaten nerdeyse maaşları cekcez mhp bisi yapamadi hayirli işler

65 yaş ayşıkları 2019 da 1000 tl olmuş bizim engelli maaşlarıda olur mu

50 lira bile zam gelmiycek hala 1000 olurmu diyosunuz .

Enflasyon belli degil onlar"tahmin" kesin değil.

Mavi06

raporunda agır engellı kısmı evet işaretli ise 2022 ile heç ugraşmayın ebm maaşına başvurun

engelli maasları 2019 zamları bellı oldumu arkadaslar.

Arkdslar e devlette evde bkm parasi yazmiyo bi bilgisi olan yazabilirmi neden cikmiyo e devlette yksa guncelleme mi war

Hikmet bu konuda bi bilgn warmi nie ewde bakim parasi yazmiyo boyle olan biri warmi aranzda ewde bakim parasi yazmayan e devlette

%40-69 484 TL
%70 ve üzeri 724 TL..
65 Yaş üstü 606 TL..
Evde Bakım Maaşı 1,315 TL

Ama bu ay yine aynı paralar alınacak..
Bu rakamlar Şubat'tan itibaren ödenecek.

Hayırlı olsun..

Son düzenleme:
Arkdaslar evde bakim parasi e devlette yazmiyo bunun sebebini bilen varmi

[FONT=Roboto]* YAŞLI: Halen 581 bin kişiye ödenen 543,25 lira tutarındaki 65 yaş aylığı Ocak'ta zamlanacak. Tahminlere göre, maaş 603,82 ya da 606,21 liraya çıkabilecek. Ayrıca bu ödemeden yararlanmada gelir sınırı arttı. Kişinin kendisinin ve eşinin gelir toplamı 967,26 liranın altındaysa bu maaş alınabiliyordu. Şimdi bin 219 liraya liraya çıktı.[/FONT]
[h=3]ENGELLİ AYLIKLARI[/h][FONT=Roboto]* ENGELLİ:[/FONT]
[FONT=Roboto]----Yüzde 40-60 engeli olanlara 433,68, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara 650,51 lira ödeniyor.[/FONT]

[FONT=Roboto]Ocak'ta aylığın tutarı tahminlere göre,[/FONT]
[h=3]YENİ RAKAMLAR[/h][FONT=Roboto]----Yüzde 40-60 engeli olanlarda 482,04-483,94,[/FONT]
[FONT=Roboto]----Yüzde 70 ve üstü engeli olanlarda 723,04-725,90 liraya yükselecek. Bu maaş için kişi başı gelir sınırı da 483,63 liradan 609,67 liraya çıktı.[/FONT]
[FONT=Roboto]* EVDE BAKIM AYLIĞI: Bin 179 lira olan bu aylık da Ocak'ta tahminlere göre bin 310-bin 315 liraya çıkabilecek. Bu ücreti almak için kişi başına gelir sınırı 967,27 liradan, bin 219 lira 34 kuruşa yükseldi.[/FONT]

Arkadaşlar,
2019 Yılı Bütçe Kanunu dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Böylece 2019 yılı boyunca geçerli olacak 2022 sayılı aylıkları için belirlenen gösterge sayıları da yürürlüğe girmiş oldu.

gösterge sayıları yine değişmedi. aynı kaldı.
2014, 2015,2016,2017,2018 yıllarında geçerli olan gösterge sayıları 2019 yılında da aynen kabul edildi.
Bu durumda , yani gösterge sayıları değişmediğine göre sadece enflasyon farkına göre alacağınız zamma kaldı şansınız.
gösterge sayıları belli. sadece enflasyon farkına göre biraz zam olacak (enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden belirlenecek). bu da maaşları çok yükseltmez. Gösterge sayıları arttırılsaydı ciddi anlamda zam olabilirdi. bu da olmadıgına göre yüksek rakamları unutun.

Meclis'te bulunan muhalefet partileri bu duruma tepki göstermemişler demek ki. Hükümet de zaten beş senedir gösterdiği tutumu aynen devam ettirdi.
gerçek şu ki Meclis'te çok bariz bir şekilde varlığınız görünmüyor.
zaten sizler de görünmek için fazla çaba sarfetmediniz.

bu sayfalarda MHP'nin 2022 aylıklarının arttırılması ile ilgili verdiği kanun tasarısından beklentiye girdiğiniz belli.
bu parti 2022 aylıklarının arttırılması konusunda ciddi olsaydı Bütçe kanunu'nda 5 senedir değiştirilmeyen gösterge sayısına tepki gösterirdi. o Yüzden MHP'nin Meclis'e sundugu "2022 aylıklarının arttırılması ile ilgili daha doğrusu gösterge sayılarının değiştirilmesi ile ilgili kanun tasarısını" samimi bulmuyorum.

aylıkların arttırılması ile ilgili engellilerin isteklerinin de güçlü olduğu yönünde bir samimiyet göremiorum.

her neyse,

evet gösterge sayıları 5 senedir değiştirilmedi, aynı.
memur katsayısı enflasyon farkına göre yeniden düzenlenecek. Maliye, enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden belirleyecek. bu konu ile ilgili genelge yayınlanır yayınlanmaz bende hesabı yapıp sabit başlıklardan duyuracağım.

bu sayfalarda ilan ettiğiniz, gazetelerden vs paylaştıgınız tüm rakamlar sadece tahmindir, kesinliği de resmiyeti de yoktur.
memur katsayısının yeniden düzenlenmesi ile ilgili genelge yayınlandıktan sonra resmiyet ve kesinlik kazanacaktır.
3 Ocak'ta enflasyon farkı ilan edilecektir. bunu takip eden bir iki gün içinde de maliye memur katsayısını enflasyon farkına göre yeniden belirleyip konu ile ilgili genelge yayınlayacaktır.
ben de bu genelge yayınlanır yayınlanmaz hesapları yapıp sabit başlıklardan sizlere ilan edeceğim.

resmi veriler olmadan hesap yapmam. tahminle iş yapmayı sevmem.
o yüzden biraz sabırlı olun ve 2022 aylık miktarlarını yayınlacağım 3-5 Ocak'ı bekleyin.

zaten ben kesin ve resmi miktarları ilan edene kadar 3 Ocak'ta (enflasyon farkının açıklanmasıyla) kesin ve resmi olmayan rakamları musty35 sizlere bildirecektir. ki hesapları doğru çıkar.

65 yaş tüs yaşlı aylığı için gösterge sayısı: 4387
%40-69 engelli aylığı gösterge sayısı: 3502
%70 ve üstü engelli aylığı gösterge sayısı 5253

2019 yılının ilk altı ayı için ilgili toplu sözleşmeye göre belirlenen memur kat sayısı: 0,114977 (bu rakam 3-5 Ocak'ta, enflasyon farkına göre maliye tarafından yeniden belirlenecek)

bu verilere göre;
65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı maaş miktarı: 529,63 TL
%40-69 engelli aylığı maaş miktarı: 422,78 TL
%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı maaş miktarı: 634,17 TL

enflasyon farkı oluşmasaydı alacağınız miktarlar buydu:)

ama yukarıda belittiğim toplu sözleşmedeki 2019 yılı ilk altı ayı için belirlenen memur katsayısı yine aynı toplu sözleşme hükümleri gereğince maliye tarafından enflasyon farkına göre yeniden belirlenecek.
böylece yukarıda hesapladığım maaş miktarları, enflasyon farkına göre artacaktır.

maliye, enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden belirleyip bir genelge ile yayınlar yayınlamaz ben de yeni memur katsayısına göre hesapları yapıp aynı gün içinde sabit başlıklardan yayınlayacağım.
peki neden kesin olmamasına ragmen yukarıda hesap yayıp sizle paylaştım?

sadece enflasyon farkına göre zam olacak görün diye.
enflasyon farkı oluşmasaydı alacağınız rakamlar benim hesapladığım şekilde olacaktı.

gösterge sayısı değişmedi. sadece enflasyon farkına göre zam alacaksınız, çok fazla artış beklemeyin. tabi enflasyon farkı çok çok büyük olursa bilemem. bunu da 3 Ocak'ta göreceğiz. 3 Ocak'ta ne kadar enflasyon farkı oluşmuş açıklanır zaten.
ama ben resmi ve kesin hesaplar için maliye'nin "enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden belirleyip" yayınlayacağı genelge'yi bekleyeceğim. bunu da yukarıdaki mesajımda açıkladım zaten.

630 gecsinde abla takıntı yaptım bende nedense fark etmez benim icin

Kalem hanım memur maaş katsayısını yanlış yazmışsınız galiba. Şu an için uygulanan memur maaş katsayısı 0.1179,40.

Kalem hanımla aşık atmaya kalkmayın ya. Kalem hanım her şeyin en iyisini bilir.

Fener1982
sen yanlış yazmışsın ablası.
verdiğin memur katsayısı, bugün itibariyle geçerli değil:)

0.117940. katsayısı, enflasyon farkına göre maliyenin yeniden belirlediği ve 04.07.2018 tarihinde şu genelge ile yürürlüğe giren memur katsayısıdır: http://www.bumko.gov.tr/Eklenti/11195,2018temmuzmaasgenelgepdf.pdf?0
0,117940 memur katsayısı 1.1.2018-31.12.2018 tarihlerinde geçerliydi. bugünden itibaren geçerliliği yoktur.

Toplu sözleşmeye göre 2018 yılının ikinci altı ayı için belirlenen memur katsayısı 0,110554 idi. bu memur katsayısı enflasyon farkına göre 4 temmuz'da maliye tarafından yeniden düzenlendi ve 0,117940 olarak belirlendi:http://www.bumko.gov.tr/Eklenti/11195,2018temmuzmaasgenelgepdf.pdf?0

aynı toplu sözleşmeye göre 1.1.2019-30.06.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere memur katsayısı 0.114977 olarak belirlendi.
bu memur katsayısını da enflasyon farkına göre maliye 4 Ocak'ta yayınlayacağı genelge ile yeniden belirleyecek.
yani 1.1.2019-30.6.2019 tarihlerinde (2019 yılının ilk altı ayında) geçerli olan memur katsayısı 4 Ocak'ta maliye tarafından yayınlanacak bir genelge ilan edilecek.

ben de tam bu yüzden 2022 aylıkları ve evde bakım aylıklarını hesaplamak için genelgenin yayınlanmasını bekliyorum.

Kalem hanımla aşık atmaya kalkmayın ya. Kalem hanım her şeyin en iyisini bilir.

Kimsenin kimseye aşık attığı felan yok. Kelimelerine biraz dikkat et. Biz de bu rakamları bir yerimizden uydurmuyoruz. Biliyoruz da konuşuyoruz. Bugün itibariyle %70 engelli bir kişi 650.52 tl maaş alıyor. Kalem hanımın verdiği rakamlarla çıkan miktar 634.17 tl oluyor. Fakat biz 650.52 tl alıyoruz. 650.52tl miktara ulaşmak için gösterge rakamı olan 5253 ile 2018 yılı temmuz ayı memur maaş katsayısı olan 0.1179,40 ı çarptığımız da çıkan sonuç 650.52 tl.

Demekki başka bir püf noktası daha var onuda Kalem hanım daha iyi biliyor. Aşık atmak hakaret sözcüğü değildir. Niye yükseldin bu kadar.

Teşekkürler kalem hanım. Ayrıntılı bilgi için. Bilmediğim bir şeyi daha öğrendim. Bundan sonra ki hesaplamaları da bu şekilde yaparım.

Sana ben bi yükselirim şimdi o zaman görürsün yükselmeyi. Laflarına dikkat et.

Fener1982 ablacım biliyorum:) 2018 yılının miktarlarını ben hesaplamıştım zaten: https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

gösterge sayısı ile memur katsayısı çarpılıyor ve % 5 ek ödeme de ekleniyor:) yüzde 5 ek ödeme ile birlikte 650,52 OLUyor.

dur anında hesabı yapayım:

%70 ve üstü engelli aylığı gösterge sayısı 5253
memur katsayısı: 0,117940
çarpım: 619,53882
%5 ek ödeme (30,976941) ile birlikte 650,515761 TL:)
kesir kısmını da yuvarlarsak, 650,52 TL:)

bu hesap 1.7.2018 -31.12.2018 tarihleri için geçerlidir.

uyarı! 1.1.2019-30.06.2019 tarihlerinde geçerli olacak 2022 aylıklarını 3-5 Ocak'ta sabit başlıklardan ilan edeceğim:)

hadi biraz konu dışına çıkayım. uzun zamandır biraz dolu, biraz kederliyim. ego sahibi ve bilgiçlik yapmakla suçlanıyorum. üslubum galiba bu suçlamalara da zemin hazırlıyor.

bir zamanlar bu forumlarda bir şey dikkatimi çekmişti. ocak ayı ya da temmuz ayı yaklaştıkça 2022 aylık miktarları merak ediliyordu. ama cevap yoktu.
gazeteleri taradıgımda da aynı şey mevcuttu. gazetelerde emekli, memur vs her maaş miktarı açıklanıyordu ama 2022 aylık miktarları açıklanmıyordu. maaşlar ödendikçe ortaya çıkıyordu.

ben de gazetelere hınçlandım. oturdum 2022 sayılı kanun vs tüm ilgili mevzuatı taramaya başladım. hesaplar yapıyor, hesaplarımı daha önceki maaş miktarlarıyla karşılaştırıyordum. daha sonra mevzuatta daha dikkatli bir tarama yapınca hesabı çözdüm. ilk hesabı yaptıgımda ve doğru çıktıgında bayram ettim.
sonraki yıllarda da hiç hata payı olmadan 2022 aylık miktarlarını hesapladım ve bu siteden paylaştım. hata payım hiç olmadı.

bunu bilgiçlik taslamak, bilgili olmakla üstün duruma gelmek gibi saçma gerekçelerle yapmadım.

burada bulunma ve bildiklerimi paylaşma gerekçem, çok masum:hepinizi seviyorum...

herhangi bir çıkarım yoktur,yemin ederim:)

ne bilgiçlik taslamak için,ne dikkat çekmek için,ne ön plana çıkmak için, ne para için ne de ego için kalem oynatmam ben.

ablalık taslarım o ayrı:) bu yüzden de galiba yanlış anlaşılıyorum, üslubum sert çıkıyor.

Kalem ablam bizde seni seviyoruz ki zaten. Burada maaşlarla ilgili her şeyi sen bilirsin sana kimse rakip olamaz. Ama arada oluyor. Kusura bakma

Üst Alt