Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile Ağustos'ta 7 bin 778 engelli atanacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mansas19 ; İNŞALLAH , YÜCE RABBİM ; HERKESİN GÖNLÜNDEKİNİN HAYIRLISINI VERSİN .... Hakkımızda Hayırlısı Olsun

arkadaşlar hayırlı geceler hayırlı kandiller kandiliniz mübarek olsun geç oldu işten geleli fazla olmadı yorumlara katılamadım arkadaşlar benim tahminim 7.778 engelli alınacaksa ilk 7.778 kişi yani ilk sıralardaki kişiler atanır bu iki iki dört bence,sizce nedir ne olur

Benim merak ettiğim kaç önlisans,lise ve lisans mezunu alınacağı. Bu toplam rakam. Ve ilk açıklamadaki 25 bin rakamına ne zaman ulaşılır. Bunca ümidimiz boşa çıkmaz inşallah. Keşke her şehirden kaç engelli katılmış onun hakkındada bilgi sahibi olabilsek. Çok sıkıcı bir süreç hepimiz için gerçekten. Kafalar karışık. Çok zor birşey böyle beklemek. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Ama sabırlar taşıyor artık

İki sene içinde 20000 diye telaffuz ediliyor bu sayılara ulaşılacak arkadaşlar.İlk alımda olmasada ikinci belki üçüncü alımlarda olacak olumlu düşünmeye bakım bence.

7.778/4=1944..her öğrenim grubuna eşit kadro verilirse kendi grubunda 1944.sıradan önce olanlar atanır anlamına gelir,tabii tercihlerde buna etki eder..adam 1250.sıradadır ama Ankara'dan başka yeri yazmam der o atanamazsa sıra daha aşağı doğru kayar,herkese Allah gönlüne göre versin..saygılar..

ferdi kardeş senin dediğin gibi olursa 40 50 alan lisans atanır . 85 90 alan liseli açıkta kalır.Adaletsizlik olur .Şahsen yüzdelik alım olsa adaletli olur.

die another day; ben zaten eşit alınırsa ne olur onu anlatmak istedim yoksa derdim polemik yaratmak değil keşke herkes atanabilse ama sonuçta bu bir sınav yapıldı birileri sevinirken birileri üzülecek..

ferdi kardeş senin dediğin gibi olursa 40 50 alan lisans atanır . 85 90 alan liseli açıkta kalır.Adaletsizlik olur .Şahsen yüzdelik alım olsa adaletli olur.

ferdi öztürk arkadaşımızın verdiği ; ortalama 1.950 - 2.000 inci sıralarda Lisans Puanları 70 lerde dıe another day ... Ön lisans 195 - 2000 inci 73- 74 puanlarda ... Siz ; Lisans 40 - 50 Demişsiniz ; Sıralaması Yaklaşık 4.800 - 5.000 civarlarında ... ferdi öztürk arkadaşımızın da dediği ; konu polemik yaratılması degil... Zaten 5.5 gun sonra nasipse ÖMSS - Tercih Kılavuzu Yayınlanınca Herşeyi göreceğiz ... Aylardır burada yorumları okur, elimden geldiğince guzel yerinde - zamanında yorumlar yapan biri olarak ; Aynı ÖMSS ye Lisans Girmiş biri olarak ; Şu kadar alınsın bu kadar alınsın diye hic rakam vermedim.. Cunku Biliyorum ki ; Kurumlar Kendi İhtiyacları doğrultusunda bu sayıları belirleyecekler ... Ortaöğretim 47.334 Kişi girmiş ; KURA Başvurusu Binlerce olmuş bakmıyor , ihtiyaci neyse onu aliyor ... Burada ; yorumlardan ve rakamlardan kendimce şu yorumu cıkarıyorum : En Çok Üzülen Grup KURA BAŞVURUSU Yapan Grup olacağını düşünüyorum ... Bu Yorumuma kimse alınmasın , gucenmesin ... Bu yorumu ; bir yerlerden duyum alıp yapmıyorum ... 3 EKİM 2011 Tarihinde Yayınlanan ÖMSS Yönetmeliğinden bu yana Tüm Süreci takip eden bir kardeşiniz olarak yapıyorum ... YÜCE RABBİM HERKESİN GÖNLÜNDEKİNİN HAYIRLISINI VERSİN ....

dıe another day ; Yukarıdaki lisans sıralamalarını ve puanlarını ; daha önce Döküman olarakta paylaştığım ; bir arkadaşın hazırladığı yerde yaptım

LİNKİ : https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhI0UhyqbYMCdG13ZmJFcjVjcnF5U0VTT0hxYlotZUE#gid=0 --> Hangi Mezuniyet Hangi Sıra Kac Puan ? Az da olsa bilgi veriyor

Saygılar ...

ÖZKAN Abi Bende Özürguruplarının ayrışacağını çok savundum! nedeni ÖMSS yönetmeliği açıktı . Fakat gelinen durumda oöğrenim durumuna göre puan açıklayıp, sonrada özür gurupları ayrışacak demek hiçte adil değil ..... ömss 1 ömms 2 ömss 3 puanın yanında özür gurubu sıralarınıda yayınlasalardı .... özel kosul isteyen yerleri neye göre tercih edeceğiz.....sertifika neyse ... ama özel şart bu tamamen spekilosyana açık .... sence abi

ARKADAŞLAR .....

Bu konuyu daha önce özel başlıkta yayınladık ;Bu başlık nerdeyse ÖMSS Tercih kılavuzunun ŞİMDİDEN özeti ...... Nedeni KPSS de
uygulanan sistemin ÖMSS uyarlanmış Hali.... Bu Başlığı çok farlı şekilerde yorumladık ve tartıştık ..... Fakat Bu Başlığın en önemli özelliği , ÖMSS de de KPSS gibi , Mezun olunan okul,cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar .Farkındamısınız bilmem Kpss de nerdeyse, bu nitelikler aranmayan devlet diresi bir elin 5 parmağı kadar ,Alınacak kodro ise bir okadar kısıtlı ,Biz özürlülerin kendisini geliştirmeli mesleki beceriyi ifade eden belgeler almalı..........Bu Belgeler

Nitelik-Kod Kılavuzu MADDE 12

(1) Özürlü alımı yapılabilecek memur kadrolarına ilişkin Nitelik-Kod Kılavuzu Başkanlıkça hazırlanır.
(2) Nitelik-Kod Kılavuzunda, özürlü alımı yapılacak kadrolara ilişkin olarak eğitim durumuna göre program adları

Kalender ŞAH ; 5,5 Gun Sonra ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzumuz Yayınlanacak ... Hakkımızda Hayırlısı Olsun ... Biraz daha Sabredip & Dua Edelim... Artık Özür Grubuymuş ; Bilmem Kontenjan Sayılarıymış; boşverelim ve bekleyelim...

Saygılar ...

Vallahi Abi can sıkıntısından yazıyoruz ........

Arkadaşlar .....

İnşallah atama sayısı on binleri bulacak.... Fakat hangi öğrenim düzeyinden kaç kişi atanacak ....özürlü öğrenim gurupları arasında lakin uçurum var ....... 48.152 kişi lise mezunu Kpss ye bakarsanız nedeyse liselerin hiç şansı yok .... Asıl sn Fatma Şahin Hanım Bunu AÇIKLAMALI .........

Lisans ve ön lisans ve Lise düzeyi verilecek Kadrolar , Bu Durum göz önünde tutularak tahsis edilmeli...... yorumlarınız nedir arkadaşlar.......

SN Bakan Fatma şahin İki yıl içerisinde 20 bin kişi işe alınacak diyor. Atamalar öğrenim duruna göre adil ve orantılı olmalı. sakın kimse üzerine alınmasın YÜKSEK ÖĞRENİM GÖRDÜ DİYE....lisans mezun larına toplamda 5 bin kadro verirse,yada ön lisans mezununa 7 bin kadro verirse ,yada lise düzeyi çok kalabalık diye 17 bin 18 bin kadroyu ,lise düzeyi orta örenime verirse ,hiç bir anlamı olmaz .........
Özür DurumuBaşvuru Sayısı Orta Öğretim Önlisans Lisans Diğer

Toplam60.367 48.152 7.071 5.144 2.163

Her Atama ÖĞRENİM düzeyine göre Adil Olmalı.......LİSANS ve Ön LİSANSLAR diplomalrının gereği işlere atanmalı öğremen öğretmenliğe ,mühendis mühendisliğe ,düz memurluklar lise düzeyine verilmeli ,hademe vb işler ise kurrayla belirlenen kadrolara dağıtılmalı..........

Kalender ŞAH ; Başka Başlıklar Altında da Aynı Konuları yaziyorsun ve mükerrer yazmış oluyorsun ... Bence gerek yok ... Virüs gibi her ÖMSS Başlığı altında ; Senin yazılarının aynısı karşımıza cıkıyor .. Ben Konunun Başlığına uygun hareket edersen ; Tüm Engelli Kardeşlerimiz faydalanmış olur ... Senin Canin Sıkılıyor olabilir , Stres yapıyorda olabilirsin ; ancak bunu FORUMA taşıdığın zaman ; Forumun Bilgi bekleyen engelli kardeşlerimize bir yararı olmamış oluyor ... Lütfen Biraz daha Dikkat

Saygılar ...

ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzumuz Yayınlanacak... Artık Özür Grup ayrı Dua Edelim....Ben işitme engelliyim..özürlü grup ayrı cok istiyorum

arkadaşlar benim sigorta başlangıcım 15.03.1997 ama işe başlama tarihim 15.09.1997. ben 3.derece özürlüyüm günüm 2980 eğer sigorta tarihime göremi işe başlama tarihime göremi emekli olacam çünkü arada 1000 güne yakın zaman var

engel gruplarına göre ayrım olsaydı sınav sonuçlarında engel gruplarındaki sıralamada olurdu

valla ÖMSS için bütün açıklamalarda hep birer ay sonra açıklama geliyor.
-29 nisan (sınav giriş günü)
-29 mayıs (puan açıklama günü)
-29 haziran (tercih açıklama günü)
-11-20 temmuz (tercih yapma günü)
-? ağustos (atama günü)

heralde allah cc izniyle en fazla kadro liseliye açılır.daima yüzdelik alım yapılmıştır.öğretmen ataması acıkcası beklemiyorum olsada az olur. kanaatim bu yönde

trtekin ; Sanırım Ortaöğretim Mezunu Olarak girdiniz Sınava ?

en çok kadro liseliye verilmez boşuna hayal kurmayın,çok kişi girdi diye çok kadro diye bişey dünya üzerinde yok,o mantıkla 100 bin kura başvurduysa en çok kura alımı mı olacak?? Neyse polemiğe gerek yok 5,5 gün sonra herke cvpını alacak..sabır..

ARKADAŞLAR ; Kurumların Hangi Öğrenim Düzeyinde Engelli Kontenjanı ihtiyacı varsa ; en önemli belirleyici unsur bu olacaktır ... Herkes Kendi Mezuniyetinin En fazla alınmasını isteyecektir, atanmak icin... Nedeni de; Bir şekilde o kontenjanının içine girmek isteyecektir ... Tabiki de bunlar haklı istekler...​
Ancak ; Şunları kısaca düşünce olarak dile getireyim ... Lisans olarak örnek vermek ve yorum yapmak istiyorum : 5.017 kişi girdi.. Bu Kişiler arasındaki Sıralamada kaçıncı olduğunuz öncelikle önemli .. Ayrıca ; Lisans Kontenjanları Neler ve Yanlarında Özel Şart Neler Olacak... Ancak ;11 Temmuz 2012 Tarihinde; Lisans Kontenjanları Acıklandığında ; Örneğin Zihinsel Engelli Kişilerin ; Tüm Lisans Kontenjanlarını Tercih edememe gibi bir durum soz konusu olabilir.. Aynı Şekilde ; İşitme Engelli ve Görme Engelli Kardeşlerimiz icinde gecerli bu . Kesin Olarak Bilemiyoruz ; Tercih Kılavuzu Yayınlanmadan ... Lisans Kontenjanlarının Yanında Yazacak ÖZel Şartlar Neler olabilir : MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası ( Örnek : 6225 Kodu ile ) , Eğitim Bilimleri Mezunu diyebilir, Kız Olma Şartı , Ekek Olma Şartı Aranabilir , Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi Özel Şartları Olabilir..Yani bu ve buna benzer durumlar sözkonusu olabilir..
ÖMSS nin bir öncesi olmadığı için; bekleyip görmekte fayda var...Kısaca ben bir rakam vermek istemiyorum . Zaten ; 11 Temmuz 2012 Tarihinde nasipse ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu Yayınlandığında bunu göreceğiz ... Tek Başına Lise Kontenjanı Rakamını Öğrenmenizin direkt olarak size bir faydasi yok ... Belki Bir çoğunda özel şart olacak vs vs ... Haa Ayrıca ; Lisans - Genel Özürlü Harici Girenler ; Lisans - Genel Özürlü; Sorularına da bir Göz Atsınlar :

LİNKİ :
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Size bir tavsiyem var . Çok Yakında Yayınlanmış olan KPSS - 2012/1 Tercih Kılavuzunu Örnek Olarak İnceleyin. ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu Yayınlandığında Antrenman Olmuş Olur :

LİNK :
http://www.osym.gov.tr/belge/1-13537/kpss-20121-tercih-kilavuzu.html

Hakkınızda & Hakkımızda & Tüm Engelli Kardeşlerimizin Hakkında En Hayırlısı Neyse O Olsun ...

Saygılar ..
.

özkan abi lisans

arkadaşlar bütün herkesin rızkının teminatı allah cc dir. bu yönden hiç bir zaman endişeye düşmeyelim inş. buradaki yazılanlar sadece görüş. yada 11 temmuza kadar zaman geçmesini kolaylaştırma.

trtekin; tabii engelliler için devlet kapısından daha iyisi yok,herkes normal olarak yerleşme derdinde ama sonuçta bu bir sınavdı,sevinenler olacağı gibi üzülenlerde olacak..hayırlısı olsun..bunca zaman bekledik 5 gün daha bekleyelim..Allah hereksin gönlüne göre verir inşallah..

ferdi öztürk ; Amin ... İNŞALLAH ...

diyelim ben 12 temmuzda tercihlerimi yaptım,2 gün sonra keşke burayıda yazsaydım deyip, 20 temmuzdan önce tercihlerimde değişiklik yapabililr miyim?

ferdi öztürk kardeşim ; 20 Temmuz 2012 Son gün diyelim ; O gün saat 23.59 a kadar değiştirme, duzeltme , yenileme gibi her türlü hakkın mevcut ... Yukarıda Tavsiye ettiğim şeyi sana da tavsiye ediyorum... Antrenman olur senin icin .. KPSS -- 2012 /1 Tercih Kılavuzunu bir incelemesin ...

LİNKİ : http://www.osym.gov.tr/belge/1-13537/kpss-20121-tercih-kilavuzu.html

S
aygılar ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt