Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS ile Ağustos'ta 7 bin 778 engelli atanacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ferdi Öztürk Kardeşim ; Rica Ederim ...

ben yine kendi görüşümü yazayım inş teala şimdi sertifikalar cok ama cok önemli. yani bir nevi vasıf istiyorlar. puan olarakda şu kadar aldım bu kadar aldım gibi kelimeler
bence cok yersiz bundan sonraki aşama güzel şekilde tercih yapabilme. 70 alanda gidebilir 90 alanda...

Arkadaşlar eğer lisanstan 5 bin kişi giripte 5 bin kişi alacaksa ön lisanstan 7 bin kişi sınava giripte atanacaksa sınava da gerek yoktu...... özel şart dediği şey eğer özür gurupları vey dereceleriyise ona göre bir puan açıklaması yapsalardı ......Kimse kusura bakmasın bu özel şart su istimale açık ve net bir açıklamsı yok : özel şart eş dost ahbab çavuşmu .... sertifika felan neyse bide bu çıktı .... yönetmelikte özür gurupları ayrışması net veriliyor ...fakat özel şart bölümü nitelik kod kılavuzu başlığı için de ayrı .....

birde 20000 alımı bir yıla yaymışlar yani lise önlisans ve lisans alımlarının oranıda ona göre alır. yani lisans diyelim 5000 kişi alacak e bu kişiler 2.veya 3 alımda hiçmi alınmayacak devlet sen 25 tl yatır memur ol demez kanımca

Haklısın karedeşim .... ÖZÜR GURUPLARI İÇİNDE UÇURUM VAR SINAVA NE GEREK VARDI

tahminimce lisans mezunu alımı 2000 civarında olur, 1500-2000 arasıda önlisans olur, yine 1500 -1750 gibi lise olur, benim tahminim bu yönde...

arkadaşlar bakın göreceksiniz heralde lisans 2000 önlisans 2000 lise 3000 olur

trtekin ;
cümle kesin başladı,tahmin gibi bitti :)

Memurlar netten alıntı şimdi asil gerginlik başliyor ömss açiklandi kadrolardaki nitelikler önemli.. (Memurlar.Net - Forum) Fakat çok güzel bir konuya değinilmiş

şimdi asil gerginlik başliyor ömss açiklandi kadrolardaki nitelikler önemli..

1. başari siralamaniz.
2.Branşiniz (meslek liseleri+ön lisans+lisans)
3.özür grubunuz (atamalar için kurumların talep ettikleri özür grubu)
4.özür oranınız %'lik olarak.. (kurumların taleplerinde %40-%60 arasi %40-%50)
5.tercihlerde kimsenin yazmadiği bir yeri tercih ederseniz.
gibi bir çok etken, etmen önemlidir..herkez için hayırlısı olmasını dilerim. yüce rabbim hakkimizda hayırlısını versin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koordinasyonunda düzenlenenen ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı) nihayet 29.05.2012 tarihinde ve ilk defa olduğu için olsa gerek saat 21.30 da açıklandı. Şimdi gözler tercih kadroların açıklanmasına ve tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağına çevrildi. Yalnız binlerce engellinin umutla girdiği bu sınavda mevcut 657 kadroda görev yapan yada 4/b dediğimiz sözleşmeli kadroda görev yapan engellilerde sınava girdi. Bazı adayların kendimi denemek için, bazılarınında sıkıldım bu kurumdan tabirleri ile girdikleri bu sınavdan sonra asıl işin üzücü tarafı şimdi tercih yapacak olmalarıdır. Yani diğer engellilerin bir bakıma haklarının gaspıdır. Sınav öncesinde bazı bildirimler yapılmasına rağmen bu kişilerin sınava başvuruları engellenmemiştir. Zaten başvuru, sınav ve sonuç bekleme aşamalarında bir sürü sorun yaşayan engellileri birde tercih aşamasında oluşan bu haksızlık çileden çıkartacaktır. Özellikle Lisans ve önlisans bölümlerinde görülecek bu haksızlığın bakanlıkca tercih klavuzları yayınlanmadan önlenmesi sınavda büyük beklentileri olan adayları rahatlatacaktır. Çünkü bu tarz aday sayılarının 1000-2000 arasında olduğu konuşulmaktadır. Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı bu konu hakkında tekrar aranmasına rağmen yine net cevap verememektedir. Bakanlığa çağrımız bu sorun hakkında acil düzenleme yapmasıdır. KPSS uygulamasında 4-b kadrolarına uygulanan sistem aynı şekilde ÖMSS tercih işlemlerinde uygulanması yerinde olacaktır. Bakanlıktan bu konu ile alakalı cevabı bekleyen binlerce engelli olduğunu ve bu sefer cevaplarını klavuz yayınlanmadan almak istediklerini belirtiriz.

golden heralde kelimesini hep derim çünkü allah cc izni anlamında

Bence ilk atamada EN Az 4 bin 4500 lise mezunu Alınır adaletli olanda Bu ...... Sertifika ve Benzeri şartlar göz önünde bulunduruluncada lise düzeyinde ilk 20 bin atama şansı bulur.....

bence bekleyip görmek lazım dereyi görmeden pacaları sıvamamak lazım devlet hangi gurup tan hangi mezundan kaç tane alır bilinmez görücez ama herkez kendi mezunundan cok alınmasını istiyor herşey nasip

en az 4500 lise :) o zaman sadece liselilere sınav açsalardı olmaz mıydı .... boş yer kalırsa bizde başımıın çaresine bakardık...

kardeşlerim gönül isterki herkes ekmek kapısına ulaşsın lakin görünen köy kılavuz istemez lise alımları heralde daha fazla olur . bunlar tahminlerimiz. inş teala herkes girer ve ben cok umutluyum herkesin gireceğine. mevla görelim neyler neylerse güzel eyler

Bence ilk atamada EN Az 4 bin 4500 lise mezunu Alınır adaletli olanda Bu ...... Sertifika ve Benzeri şartlar göz önünde bulunduruluncada lise düzeyinde ilk 20 bin atama şansı bulur.....

Kalender ŞAH Kardeşim ; Canının Sıkıntısı Burada attığın belli oluyor ... Ancak ; Yaptığın yorumlar bencillik kokuyor ; bireysellik kokuyor ... Gerci Sen bunu da inkar etmiyorsun da ... 7.778 Kişinin 4.500 ü Lise Olacaksa ben bu işi bilmiyorum kardesim ... Bir daha da yorum bile yazmam ... Cunku kac gundur senin acıklamalarını takip ediyorum; birbiriyle celisen ve tutarsız acıklamalar ... Ben Lisans Mezunuyum diye bu gorusu savunmuyorum ... Bir gun cıkıpta Lisanstan Şu kadar alınsın diye bir yorum yapmadim ... Hem Özür Gruplarına alınsın istiyorsun ; hem de 4.500 alınsın istiyorsun ... Aslında senin istediğin ; SİVAS 1. Tercihin olsun ve oraya yerleş ... Açılımı ise ; 4.500 lise alınsın, özür gruba alınsın oluyor sanirim ... Yani Foruma girip stres atacaksın da ; Bu kadarda ATMA ( ! ) bence ... Güzel bir başlık ; ancak yorumları hep aynı sürüklemessen daha guzel olacak İNŞALLAH .... Bu arada ilk atamada 4.500 Lise Atanmasi Neye Gore Adaletli ...47.334 Giren Kişi Sayısına göre mi ... Diyelim 100.000 Başvursa idi ; 10.000 Lise mi alsalardı Adaletli olurdu .. Ayrıca ; Ön Lisansta Girmiş olsa idin yine aynı dusuncelerde olur muydun ... Ayrıca sunu da unutma ; Lisans 5.017 kişi Girdi ; Ön Lisans 6.950 kişi girdi --> Bu Girenlerin Hepsi Atanmayacak Kardeş ... Öyle Bişey Mümkün değil .. Sınavın Mantığına aykırı ... Ne emeklerle ; ne çabalarla kazanılan ve tırnaklarıyla okumuş olan Kardeşlerin için ; bu kadar bencilce düşünmeni ve bu şekilde düşünenleri kınıyorum ... Emeğe Saygı Her Zaman Her Şekilde Önemlidir ... Başka da Sözüm Yoktur ... Rica Ediyorum ; Şu Şukadar ; Bu Bukadar Muhabbetinide yapmayalım ... Herkesin Bencilliği tutuşuyor sonra

Saygılar ...

4500? lise için %10, kura için %10, ee lisans ve önlisansada 3 ün 1 i mi yani? nasıl mantıktır bu. Ayrıca herkes bi sertifikadır tutturmuş gidiyor, 3 aylık kıytırık bi sertifika benim 16 yıllık diplomamdan daha önemliyse yazık bu devlete, 60-70 puan alanlar sertifikalarının ardına sığınacaksa sınava girişte sertifikası olanların başvurularını kabul etsinler o zaman.. bilgisayar sertifikası olan memurların % 90 ından daha iyi bilirim bilgisayarı, programı...

arkadaşlar memlekette 12 puanla pdr, 19-20 puanla din öğretmeni alınıyorsa sınav adayları bilgilerine göre seçmek değildir. bunu aklınıza koyun. yok şu kadar lisans yok benim hakkım 5000 yok onunki 300.... sallamayın arkadaşlar. az daha sabır haftaya belli olacak. ha şunu da unutmayın kpssde de en fazla lise mezunu girerken en fazla alım lisanstan oluyordu. özkan arkadaşımın dediği gibi birazda emeğe saygı...

arkadaşlarv aslolan sınavdır, yoksa kpss de bilgisayarmühendisi değil de hacker ları ,işe alırlardı........

Atama yapıldıktan sonra bi kaç haftalık eğitimle sertifika verilir, uyduruk bi sertifika belirleyici olmamalı.. Bilgisayar mühendislerinden bahsetmiyorum, katılan herkese sertifika dağıtılan uyduruk kurslardan bahsediyorum..

Özkan kardeşime sonuna kadar katılıyorum, artık bu kontenjan muhabbetleri iyice baymaya başladı, senin demenle 5.000 kişi alınmayacak, onun demesiyle de 3.000 kişi alınmayacak. Şurada kılavuza 5 gün kalmış hala kısır tartışmalara girme çabasındasınız, yapmayın bunu.. Ben de sınava liseden girdim, bu tarz bir-iki tartışmaya dahil oldum önceden, çok da pişmanım, ama artık hiç umursamıyorum, okuyorum ve geçiyorum.

Dediğimiz gibi kalmış şurada 5 gün, değmez yani. ALLAH herkesin emeğinin karşılığını bir şekilde verir, bu sınavda olmazsa, başka bir şekilde, her şeyin hayırlısını dilemekten başka çıkar yolumuz yok. Herkese RABBİM hayırlısını versin...

BALTAZAR_79;

Aynı dediğin gibi Amin değerli kardeşim....

kalender-şah;
kaç gündür özkan abiyi ne zaman çileden çıkaracan diye bakıyodum..ve oldu..kardeş gerçekten tutarsız,mantıksız şeyler öne sürüyorsun..az laf çok iş demişler..az yaz,sabırla bekle..burda her düşünceni sölemene gerek yok bence de..

herkes diplomadan ve daha sonrada alınabilecek kıytırık sertifikadan söz ediyor. bende şunu merak ediyorum acaba bu sınava giren engellilerden kaç tanesinin raporu kıytırık ve kaç tanesi gerçek engelli? kendi görüşüm, yarı yarıya, yani sınava giren 60 bin kişinin 30 bine yakını kıytırık çakma raporlu olamaz mı? bunu bir düşünün. burada acaba kim kimin hakkını gasp ediyor.

Bu sertifika olayı benimde canımı sıkıyor. Biz 2 yıl okuduk. Adamlar 2 aylık bilgisayar sertifikasıyla benim 2 yılımı alacak. Ne hakla? 2 yıl neden okuduk biz? Bu diplomayı neden aldık? Adam hem kendi branşından başvuracak, hemde 2 aylık sertifikayla bizim branştan başvuracak. Nerde bizim hakkımız?

KalenderŞah denen şahsiyet bir lafımda sana! Her zaman kendini düşünme bence? Biz üniversite mezunları 2 ve 4 yıl başka şehirlerde, parasız, pulsuz, ailenden uzakta neden okuduk? Bunun için mi? Azıcık emeğe saygı göster! Biz bu diplomaları lisedeki gibi laylaylomla, gezip tozarak almadık. Bencilliğin lüzumu yok!

Sahte raporlu ve torpilli olanlarada bir lafım var! Atanıpta yerleştiklerinde o aldığınız maaşlarınız helalmi sanıyorsunuz? Bunca insanın hakkını yiyorsunuz. Rabbim: "Karşıma kul hakkıyla gelmeyin!" diyerek bunun ne kadar büyük bir günah olduğunu anlattığı halde hala vicdanınıza sığacakmı maaşlarınızı aldığınızda? Öbür dünyada bunun hesabını elbet verir. Tabi anlayana..

biz burda birbirimizi yeme devam arkadaşlar herkes ben olayımda atanayımda arkamdaki ne yaparsa yapsın umrumda değil havvasında AMA ŞUNU untmayalımki mevlam verirse hayırlısını versin kime nasipse o girecektir inşallah olacagı varsa olur olmayacaksada yapacak birşey yok torpilmi diyeceksiniz torpile rapor alan ve kendini atayan kardeşlerimde unutmasınlarki başkasının hakkını gasp ettiğini memurluk hayatında kazandıgı tüm kazancının haram olaraktan ailesine yedireceginden vicdan ve azap duymuyorsa o kişinin zaten hak yolundan çıktıgı kesindir ne desek burda boş arkadaşlar .umarım kimseyi kırmamışımdır.

11 temmuzda herkes ne kadar alınacak öğrenecek. neden bu kadar boş yorum yazıyorsunuz :D

asi prens; Ben kendim atanayım diye hiçbir zaman yorum yapmadım. Sadece hakkımızı arıyoruz. Söylediklerimde yanlış olan ne? Bilgisayar ve muhasebe bölümleri olarak hakkımızı arıyoruz! Adamlar 2 aylık uyduruk sertifikayla bizim hakkımızı neden alıyor? Biz onların branştan nasıl başvuramıyorsak, onlarında bizim branştan başvurmaya hakları neden olsun? O zaman çıkartsınlar herşeyin kursunu, üniversiteler okunmasın? Ne diye yıllarımızı harcayalım, 2 aylık kursla, 2-4 yıllık üniversiteler aynı değerde nasılsa!!! Böyle bir mantık varmı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt