Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu 7 Bin alım olursa sizce dağılım nasıl olur arkadaşlar?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bence en fazla Lise mezunu alınır çünkü dengede tutmak zorundalar 7 bin alım olursa en az 3 bini lise mezunu olur diye düşünüyorum. Sonuçta 48 bin kişi girdi lise mezunu olarak. Eğer üni mezunu olupta atıyorum lisanstan 7 bin kişi girdi sınava diyelim bunun 3 binini alıpta lise mezunu 48 bin kişiden 1-2 bin kişi alıncağını düşünmüyorum yorumları alalım..:cool:

kpss baz alınınrsa lisans en çok alımın olduğu branş olur gibi duruyor ama dengeleride gözetmek zorundalar açıkcası yorum yapmak zor tercih kılavuzunu beklemekten başka yapacak bişey yok...lise mezunu çok diye liselere daha çok kadro verileceğini sanmıyorum eşit olarak kadrolar dağılırsa her mezuniyet grubuna 1750'şer kişi düşer..bekleyip görücez...hayırlısı neyse o olsun..ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN..

Amin inşallah ferdi bey ama üni mezunu 10 bin kişiden 3.500 ünün alınması pek hak gibi durmuyor dengeleri gözetmek lazım bence..

en fazla ortaöğretim alınır diye düşünüyorum.

benim tahminim 2 bin önlisans bin lisans 3 bin ortaöğretim binde kurayla atama olur die tahmin ediyorm

tamda olması gerekende bu. sınava giriş sayısına göre bir alım olması gerekir. çünkü 48 bin ortaöğretimden girmiş

sıralama çok önemli puan hesabı boş yapmayın bnce

arkadaşlar önlisans 73 puan 1800 sıralama ile sizce dağılımı tahminen atanma şansım nedir.. Biraz yorum yapabilirmisiniz?

Nikom42;
Nikom 42 buna tahmin yürütmek zor önlisanstan kaç kişiyi alacaklarına göre değişir. Şahsi fikrimi sorarsan küçük tercih edilmesi zor illerde biraz şansın olabilir.

kurmay;
Kimse puan hesabı yapmadı ki :)

MEB sınavında nasıl olmuştu kaç lise kaç lisans gitmişti hemen hemen aynı düzeyde olurgibi

erkan akbaş;
daha belli değil nasıl olacağı erkan bey ama kişisel fikrim bin kişiyi bile bulmayacağıdır..

bence minimum 1500 lisans olacak, önlisanda ona yakın olur kalanıda eşit paylaştırırlar bu da engellileri okumaya meslek edinmeye teşvik eder....

aksamcı;

akşamcı üstat meb alımında 1000 öğretrmen 2000lisans-önlisans memur ve 2000 lise mezunu hizmetli olarak alım yapılmıştı
benim bu başlığa yorumum şudur; devletin engelli alım mantığında ilköğretim mezunları arkadaşlarımızıda gözeterek alım yapması engellilerin sosyal hayata tutunma politikası gereği olduğunu düşündürüyor bana buna görede 20.000 engelli alımında lisans ve ön lisans mezunu arkadaşlarımızın tamamının atanmayacağı yönündedir 7000 kişilik alımda çoğunluğu lise mezunu arkadaşların olacağı yönündedir.:) 3000 gibi

ARKADAŞLAR kpssyi baz almayın bu sınavda çünkü KPSS lisans çok alıyor liseliye ilkögretime şans vermiyor bu sınav engelli sınavı olduğuna göre bir çoğumuzun okumaya imkanı olmadığı ve ağırlık olarak lise ilk okul olmasından alımlar bu yönde olur tamamen tahmin
LİSANS 5017 KİŞİ YÜZDE 20'Sİ=1000 KİŞİ
ÖN LİSANS 6300 KİŞİ YÜZDE 15'İ=1000 KİŞİ
LİSE 47334 KİŞİ YÜZDE 10'U=4750 KİŞİ İLKÖGRETİMİDE HESABA KATINCA
LİSANS=750
ÖN LİSANS=750
LİSE=3750
İLKÖGRETİM=1750 GİBİME GELİYOR HAYIRLISI ARTIK SONUÇLAR KÜSÜRATLI ÇIKIYOR ORTALAMA YAZDIM:)

Arkadaşlar bence biraz sabredip, Tercih Kılavuzunun Yayınlanmasını beklemek en iyisidir... Kurumların Hangi Öğrenim Düzeyinde Engelli Kontenjanı ihtiyacı varsa ; en önemli belirleyici unsur bu olacaktır ... Herkes Kendi Mezuniyetinin En fazla alınmasını isteyecektir, atanmak icin... Nedeni de; Bir şekilde o kontenjanının içine girmek isteyecektir ... Tabiki de bunlar haklı istekler... Ancak ; Şunları kısaca düşünce olarak dile getireyim ... Lisans olarak örnek vermek ve yorum yapmak istiyorum : 5.017 kişi girdi.. Bu Kişiler arasındaki Sıralamamız Önemli ... Bu birincisi.. Ayrıca ; Lisans Kontenjanları Neler ve Yanlarında Özel Şart Neler Olacak... Engel Gruplarını da 4 Ana Grupta Toplarsak : 1-) Genel Özürlü 2-) İşitme Özürlü ( İlköğretim Öncesi ve Sonrasi ) 3-) Görme Özürlü 4-) Zihinsel Özürlü ... Şimdi bu 5.017 kişi icinde bu bu 4 ana gruptan kişi de var .. Ancak ; Sıralamada da varlar ... Ancak ; Lisans Kontenjanları Acıldığında ; Örneğin Zihinsel Engelli Kişilerin ; Tüm Lisans Kontenjanlarını Tercih edememe gibi bir durum soz konusu olabilir.. Aynı Şekilde ; İşitme Engelli ve Görme Engelli Kardeşlerimiz icinde gecerli bu .. Aynı 5.017 Kişi Sıralamasında Yer alsalar ; Lisans Kontenjanlarının Yanında Yazacak ÖZel Şartlar Neler olabilir : Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası - MEB Onaylı , Ayrıca ; Eğitim Bilimleri Mezunu diyebilir,Yani bu ve buna benzer durumlar sözkonusu olabilir.. Bunun icin Tercih Kılavuzunu Beklemekte Fayda var ... Yani Her Engel Grubundaki Engelli KArdesim ; Tüm Lİsans icin Yayınlanmiş Kontenjanları Secemeyebilir... Örnek : Zihinsel Engelli Bir Kardeşimiz; Genel Özürlü Giren Bir Engelli Kardeşimizle Aynı Sıralamada olup, Atanılacak Görevdeki Sorumluluklar açısından, seçme şansı olmayabilir. Bu açıdanda düşünmek gerekebilir... ÖMSS nin bir öncesi olmadığı için; bekleyip görmekte fayda var...

Saygılar ...

ozkancey;
Mantıklı yaklaşım beğendim peki sence (tahminen tabi ki) ne zaman bunların cevabını buluruz yani klavuz ne zaman yayınlanır?

Arkadaşlar Bence de Lise mezunlularının Atanması gerekiyor Fazla olarak ama bence dağılımı su sekilde yapmalılar 1500 lisans 2000 önlisans 3500 lise olmalı gerçi 30 bin kadar bi açık oldupu soleniyor eğer bunları dolduracaklarsa yaklasık 30 bin engelli kardeşimiz atanacak bu sadece ilk alımlar 7000 hakkımızda hayırlı olsun

peki neden bazı kurumlar engelli personel istemiyor...

meydan boş bende atayım bari lisans=3000 önlisans=2000 lise=1000 kura=1000... tercih kılavuzu yayınlanmadan ben dahil kimsenin söylediğine itibar etmeyin..biraz daha sabır..

lisan fazla olmalı arkadaşlar adamlar üniversite bittirmişler zor şartlarla okadar bencil olmayın

herşeyden önce yorumlar süper ;)

ilk olarak sadece 850'ye yakın öğretmen alınacak ya da meb alacak diyelim. mühendisler, iibf mezunları falan derken lisans alımı en az 2000 olur. kimse kendini kandırmasın ve alınmasın.
önlisanslar tekniker alımı açısından baya önemli. alım 1500'ü geçer derim.
lise mezunu arkadaşlar, hizmetli, büro elemanı, büro işçisi veya nadiren büro memuru... lise mezunun alımını bilemem ama lise mezunlarında kurumların istekleri göz önüne alınacaktır.
yani işitme engelli lise mezunu istiyorum diyecek kurum. görme engelli istiyorum diyecek veya şu x,x,x engelleri olsun da x,x,x engelleri olmasın diyecek. aynı şey ilköğretim mezunlarında da olacak gibi.

Darılmayın gücenmeyin arkadaşlar. Lisans ve ön lisans bir nevi nitelikli elemandır. Ama lise ve ilköğretim mezunlarının ehliyet, bilgisayar sertifikası gibi sertifika veya belgeleri isteyebilirler. Yani lise ve ilköğretim mezunları hazırlıklı olsunlar.

Ben lisans mezunuyum. Pedegojik formasyonum olmadığı için öğretmen olma şansım yine yok. 82 puanla ne gibi bir memurluk veya nasıl bir kurum olur bilemem. Ben kendimden endişeliyim. Siz de bence herşeye hazır olun.

Tüm yorumlar çok güzel biliyormusunuz. Tahmin aşamasında bende söyle diyorum...Kurumların Bildirdikleri kişiye özel şartlar sonucunda alım yapılacagından kesin lisans veya önlisans veya egitim almış kişiler bu kadar alınacak diyemiyecekerdir. Şartlar ve istekler doğrultusunda gerçekleşeceginden beklemekten başka bir şey diyemeyiz.Sabırlı inşallah gönlünüze göre olur..

ÜNV.mezunlarına akıl fikir erdiremiyorum o zaman lisanslıyı sınava sokmasalardı ne gerek vardı? en fazla %30 u alınır yok öyle biz ünv. okuduk bize öncelik versinler engelli sınavı bu farkındasınız sanırım çogu KPSS yi örnek verip yok %80nimiz yerleşir hayalinde kardeşim liseyi KPSS öldürüyor zaten sizde biz boşunamı okuduk diye veryansın ediyorsunuz KPSS lisanslı eğitimli insan alıyor sizde eğitimlisiniz o zaman KPSS den girersiniz bu kadar basit...

Ya bu önlisans ve özellikle lisans mezunlarındaki atanmışlık hissi nedir peki ? 62 küsür yada 56 küsür almış bilmem kaçıncı ama kesinlikle atandım diyor. Vallahi eğer öyle bir durum olursa o atama sistemini yapan kişinin vicdanından ve etikliğinden şüphe ederim. 80 alıp 5.000 küsürde olan ortaöğretim atanamayacak 56 alıp kendi grubunda 5.000 küsürde olan atanacak. Ben beklerdimki genel sıralamayıda yazsınlar. O zaman gerçektende hak hukuk olurdu. Puantaj sisteminde katsayı farkıyla dengeyi kurabilirlerdi. Örneğin 50 net yapan hem lisans hem ortaöğretim öğrencisine birine 80 birine 82 verebilir genel sıralamayı böyle yapabilirdi. Neden böyle örnek verdim diye soran olursa şimdi altta birileri yazar ben üniversite bitirmişim neden onunla aynı sıralamaya gireyim diye. e bu şekilde çözülebilirdi. o zaman 56 alan genelde 20.000 küsürde olurdu lisans da 5.000 küsürde olurdu. O zaman böyle atandım zaten diye konuşabilirmiydi merak eder oldum..

Demiştim 2 gün önce ama kimse pek umursamadı acaba yaralarına tuz mu bastım ?

Üst Alt