herşeyden önce yorumlar süper
ilk olarak sadece 850'ye yakın öğretmen alınacak ya da meb alacak diyelim. mühendisler, iibf mezunları falan derken lisans alımı en az 2000 olur. kimse kendini kandırmasın ve alınmasın.
önlisanslar tekniker alımı açısından baya önemli. alım 1500'ü geçer derim.
lise mezunu arkadaşlar, hizmetli, büro elemanı, büro işçisi veya nadiren büro memuru... lise mezunun alımını bilemem ama lise mezunlarında kurumların istekleri göz önüne alınacaktır.
yani işitme engelli lise mezunu istiyorum diyecek kurum. görme engelli istiyorum diyecek veya şu x,x,x engelleri olsun da x,x,x engelleri olmasın diyecek. aynı şey ilköğretim mezunlarında da olacak gibi.
Darılmayın gücenmeyin arkadaşlar. Lisans ve ön lisans bir nevi nitelikli elemandır. Ama lise ve ilköğretim mezunlarının ehliyet, bilgisayar sertifikası gibi sertifika veya belgeleri isteyebilirler. Yani lise ve ilköğretim mezunları hazırlıklı olsunlar.
Ben lisans mezunuyum. Pedegojik formasyonum olmadığı için öğretmen olma şansım yine yok. 82 puanla ne gibi bir memurluk veya nasıl bir kurum olur bilemem. Ben kendimden endişeliyim. Siz de bence herşeye hazır olun.