Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu 7 Bin alım olursa sizce dağılım nasıl olur arkadaşlar?

asi prens;

Dünyada böyle bir sistem yok ki. :rolleyes:
Bu arada neden her türlü kolaylık sağlanmasını istiyorsunuz ki? Sonuçta sahtekarlar çok :eek: :D

ozaman olmaz arkadaşım sahtekarlık olmaz ama hakkın la verseler olur mesala ben orta ögretimi yarıda bırakmışım direk liseden okusam olmazmı inanmazsın ama kuruma memur aldılar sözleşmeli ve sertifika istediler ve kurumda çalışan sözleşmeye geçen arkadaşlara sertifika çıkarıldı 1 günde 1 telefonla burası türkiye şuan sözleşmeli memur olarak çalışıyorlar. adam gitti hemen ogün sertifikayı aldı lise diploması alıp çalışan bile var ben bunlara şahidim konuşmalarda burası türkiye arkadaşım tabbi lise diplomasıyla çalışan kişi özel güvenlik şirketinde çalışıyor. kamuda yerlermi bilmem sahte diplomayı.

10 günlük itiraz süresinden sonra bu itirazları inceleyip karara bağlamak için ayrı bir süre gerekiyor mu yoksa hem itiraz hem itiraza cevap bu 10 günün içinde mi acaba?

asi prens;

Evet ve bu söylediğin küçük bir kısmı daha neler neler dönüyor..

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz da işte ifade ediş şeklimiz farklı sanki : ))

TarikUzel

türkiyede bir ölmüşe bir olmuşa çare yoktur ben başka birşey bilmem

Arkadaşlar konu dışı ama:

Bu gün Ahmet Yesevi Üniversitesi Eğitim Bilimleri ve denetimi" üzerine yüksek lisansa başvurdum. uzaktan eğitim.yılda 2 defa aankaraya gidip sınava giriyoruz. 2 yıllık, 4 yıllık bölümlerde var. hemde fiyatta özür derecen kadar indirim yapıyorlar.

sevgidostu bende yüksek lisanssa Ahmet yesevide başvurcam bu girdiğin bölüm iyi mi? sana ne getirir ne götürür... araştırdın mı? tavsiye edermisin. ben işletme mezunuyum. karasız kaldım secenek cok ama bi okadar da yüksek lisans mezunu var hangisi secip kendime + değer katsam diyorum bilmiyorum.

Bakan açıklama yaptı. 7 bin kadro sınava girenlere verilecekmiş, kuraya katılacak olanların kadroları daha belli değilmiş.

efekt;

Ben MEB de memur olduğum için
1. Bana 1 kademe ilerlemesi verecek.
2. Memurluktan şefliğe geçişte ekstra puan getiriyor.
3. Ben fizik öğretmenliği bölümünü bitirdiğim için bu ömss atamasında öğretmenliğe geçebilirsem, ilk müdür yardımcısı alımında müdür yardımcısı olabilirim. veya 3 yıl öğretmen olarak çalıştıktan sonra müfettiş sınavına girebilir ve ek puanda alabilirim.
4. Lise mezunları yanlış anlamasın ama genel yargıya göre memurlar lise mezunu olduğu için yüksek lisans yapan bir memur olarak sana daha fazla değer veriyorlar. Üniversiteyi azarbaycanda bitirdiğim için rus dilim çok iyi olduğu için üniversite de ve halk eğitim merkezinde rusça dersi vereceğim. (yüksek lisansın olursa üniversiteye 10 saat derse gidebilirsin.)
5. Maaşın tam 2.48 lira artacak.

eğer meb de çalışıyorsan eğitim bilimleri ve denetimi bölümünden yapmanı tavsiye ederim ama başka kurumda çalışıyorsan o kuruma uygun bölümden yaparsan iyi olur. ( mesela sağlık bakanlığında çalışıyorsan sağlık kurumları yönetimi bölmü daha iyi olur. esas kayıtlar temmuz 9 da başlıyor.

peki bu kura nezaman çekleçek bilenvarmı arkadaşlar nasıltakipetçez herhangibiyerden açıklama duyan oldumu

4 sene universite+universite sınavına hazırlanma final,vize,proje.maddi,manevi zorluklar.Adelet isteniyo dimi?Lisansların kolay yoldan az kişiyle yarışıp memur olcağından bahsediliyo.Universite diploması bakkaldan alınmıyor...

Bende üni terkim hastalığımdan dolayı birakmak zorunda kaldım . Benim suçum ne? lise düzeyi 86 puan aldım 48000 lise varsa en az 3500 lise olmalı . Lisans çok olacaksa niye sınav yapıldı . Açıklansın sayılar eğer lisans çok olursa yazıklar olsun. Maden lisans olacaktınız bu kadar liseliyi niye oyalıyorlar ki..

dıe another day;

Bu nasıl bir uslup?Torpilin hazırsa burda niye yazıyosun hazırsa git yaptır torpilini yaptırda kaç bin insanın hakkını al.Unutmaki kul hakkı basit birşey değil!

torpilim hazır diyenlere de illet oluyorum ya ayıp değilmi die another day yaptığın madem hazırsa torpilin yazmayacaksın o zaman foruma diğer arkadaşların moralini bozmaya hakkın yok kararı kurumlar verecek çok lisans alınırsa da razı geleceğiz az lisansta alınırsa bizim elimiz de ne var sanki sihirli değnek mi herkes razı olacak neye karar veriliyor sa gereksiz yerden tartışma yaşatmanın manası yok burdan sayın moderatöre de sesleniyorum artık gereksiz mevzularla ilgili forumu işgal etmeyelim eski konuların kapanmasından yanayım açık oldukça konular gereksiz mevzular ortaya çıkıyor lütfen sayın site yöneticisi ve moderatörleri bu işe bir dur deyin.

murat iyimisin ? adalet diyorum . sen ne diyon .. her branş %10 diyorum . (7000 alım )

Asıl sen iyi misin torpilim var yaptırırım da ne demek!Asıl sen ne diyon yazdıklarını oku bi!

okumanın zorlugundan ya da kolaylıgından bahsedilmiş;ekmek parası kazanmak dediginiz şey okumaktan daha kolay degildir;herkesin hayatı kendine göre zordur;.devletin yasaları var ve kurumlarında öyle; hangi kurum kimi alacaksa onu alır;herkesin kendi adaletini uygulamaya çalısması aslında adalet diye kullanılan kavramın ne kadar muğlak birşey oldugunu göstermiyor mu?bu yüzden herkesin söylemi kendince dogru fakat bu söylemin devlet ve yasalardaki karşılıgının olup olmaması daha önemlidir. boş yere birbirinizi kırıp dökmeniz de sizi haklı kılmaz;bu yüzden atama işini yasalara bırakın kendi adaletinizle kelle alarak birbirinizi kırıp dökmeyin.ayrıca ben sunları çektim ben neler yasadım gibi söylemleri yüceltip arabesk bir şekilde ortalıkta bunları konuşmak bana çok anlamlı gelmiyor.eger istedigimiz şey geçmişe bakıp sızlanmaksa; burada kimin geçmişini kazırsanız kazıyın illaha ki bir acısını bulursunuz.sürekli dogmamış çocuga don biçiliyor; hani burada yazdıklarınızın yasaları degiştirecegini düşünsem bir mantıgı olabilir ama öyle bir durum söz konusu degil sanırım.birbirinize degilde açılacak olan, boş kadrolara odaklanmanız sizin açınızdan daha faydalı olacagını düşünüyorum.iyi günler.

Slm Arkadaşlar Galiba farkında değiliz AMA Atmalar ve tercih sitemi biraz karışık olacak

Farazi konuşuyorum , Fakat ömss yönetmeliğine ve Yetkili ağızlardan ve özellikle sn Banımız Fatma şahin'in açıklamalar bakıldığında şöyle bir atama ve tecih FORMULÜ otya çıkıor

Öğrenim düzeyi + Özür gurubu + Özür durumuna göre ; Atanacak kişinin atanacak işe yeterliliği + sertifika ve bon servisler + İl ve kurum tercihleri+puan ve sıaralama+ Duruma göre galiba cinsiyet = tüm bu şartlar bir özürlüde oluştuktan sonra o özürlünün gire bileceği kadro sayısı

Cok enteresansiniz ya adam kendi mesleğini yapmak istiyor size mı soracak ne yapacagını : ))

arkadaşlar bir birimizi kırmadan bazı çözümlere ulaşabiliriz.
bu hafta kadrolar Allah'ın izniyle yayınlanır. O zaman neye ne kadar talep edildiği anlaşılır.

herkez kendisinden çok alınsın istmekde haklıda aslında herkes tahminde bulunmuş aslında en yakın tahmin geçmiş sınavlara bakmak ösym nin yaptığı atamaları örnek olarak almak olaçaktır örnek: 2010 meb engelli toplam 5bin kişi. 2bin önlisasn memur kadrosu 2bin lise hizmetli Bin kişide engelli öğretmen diye hatırlıyorum yanlışsa düzeltin. sağlık bakanlığıda aldı 2bin kişi ama onun dağılımlarını hatırlamıyorum onlara bakarak daha yakın tahminde bulabiliriz diye düşünüyorum

link T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sağlık bakanlığı 2010 alımları hemen hemen her meslekden alım yapmış, yeni atamalar bulara benzer olacakdır

bence her katogoriden yüzde oranıyla lasınlar orantı saglanır mesela lise 47000 kişi girmiş 4700 alsınlar lisan15000 girmiş 1500 alsınlar önlisans10000 girmiş 1000 alsınlar diyimi...

en mantıklısı bu bence lise ve orta ögretimde katılım fazla lisans ve önlisans toplam 11000 kişi iken lise neredeyse ikisinin toplamını ibeş katı 47000 kişi bakın görün böyle olacak

aksamcı;

geçmiş sınavlara bak lise mezunlarının %90 hizmetli kadrosunda almışlar devlet bu kadar hizmetliyi ne yapsın ??

bence hizmetli ve ya diger iş grubu önemli olan istihdam saglanması gerisi önemli degil

@aksamcı; Devlet kadrosundan bahsediyoruz. Ve lise mezunları meslek lisesi çıkışlı olmadıkları müddetçe arkadaşında dediği gibi %90'ı hizmetli kadrosuna giriyor. Bir kamu binasında 1 memura 4 hizmetçimi düşüyor. Mantıklı düşünün biraz

Ya arkadas ezbere konusuyorsunuz insanların moralini bozuyorsunuz ne hizmetlisi ne branşı tamam ordan da alacaklar olacak ama lise mezunu demek hizmetlimi demek en basiti 2007 de benim komisyonda bulundudugum sınav çevre ve orman bakanlıgı 200 küsür adam aldı hepsi memurdu hizmetli vs almadı gecmis sınavlara bakın yine bunu göreceksiniz

Üst Alt