Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu 7 Bin alım olursa sizce dağılım nasıl olur arkadaşlar?

loddin ve diğerleri adamın asabını bozmayın. neymiş üni bitirmiş bilgiliymiş ilk onlar atanacakmış. nah atanırsınız. liseliler insan değil mi. adam belki fakir belki okula gidemeyecek kadar aciz hasta engeli uç noktada. ölsün dimi onlar kibirli adam ? ben lise mezunuyum ayrıca üni okuyorum suanda hem örgünden hem açıktan. gel ben sana öyle bi bilgi dersi veririm öyle bir yerin dibine sokarım ki inanamassın. bencillik yapmayın adam olun 2 dk biribirimize destek yerine köstek oluyoruz. sizin demenize göre bütün önlisans lisanslar atansın. yok öyle beleşçilik bileğinin hakkıyla senin bilgi seviyende olanla yarışacaksın yüzdelik dilime giriceksin. beyin varsa sende bunu yap boş konuşmak yerine OKUMUŞ CAHİL!!!

En fazla memur alınanlar, bence bu güne kadar hiç çalışmayanlar (üç ayda bir maaş alanlar) bu sınavdan hükümette kazançlı çıkmalı

tek tek sırayla cevap;

xxx; şansın var hala. üniversitede yaş sınırı yok. sınav sonucunu yırt at üniversiteye hazırlan. yiyorsa bir de sen bitir üniversiteyi.

88'li; özel sektör veya kamu hiç fark etmez. kişi eşşek olursa semer vuran çok olur.

ve cevdet herkes atanır ama senin en iyi atanacağın yer hizmetli kadrosu. lisansla ön lisanstan sonra bu kaldı.

loDİN inşallah atanırsın da o heyetten geçemezsin. ALLAH yukarıda görüyor içi fesat olanı.

Bu arada herhalde eşşek olan kişi olarak kendinden bahsettin CV ne güvenmediğine göre semer vuran çok olmuş.

Arkadaşlar tercıh tercıh tercıh herşey tercıhle bellı olacak hiç bosuna kafadan sallamayın herşeyın sonucu tercıhle bellı olur tabı tercıhı doğru dürüst yapacaksınız tercıhı doğru yapmayan atanmaz onu baştan söyleyım.

Arkadaşım Senin engelli olduğun kadar Lisanslı Önlisanslıda Engelli siz neyin derdindesiniz ya Bende önlisans mezunuyum zorluklarla okuduk bizde biz demiyoruz ki lise mezunlar atanmasın o olmasın bu olmasın zaten en fazla alımın olması gereken lise yok kpss ye girin bilmem ne falan feşman kardeşim kpss sınavına liselilerde girip atanıyor bunu yazacağın kadar sen neden KPSS ye girmiyorsun ? bunu solemekteki amacınız ne Gönül ister ki Her Engelli kardeşimiz atansın kendi ekmeğini kendi kazansın ama gelip burda yanlıs konusmak cahilliğinizin göstergesidir . Ve tabikide Lisans Önlisans okuyup da Lise mezunlarını hor görüyorsa onlar da Okumuz Odunlardır ... Lütfen had lerimizi asmadan seviyeli sekilde yorumlarımızı yapalım

Tekrar yineliyorum Ben bi Önlisans mezunu olarak Lise Mezunu olan kardeşlerimizin arasından daha fazla alım olması gerektiğini savunanlardanım ;)

Saygılar ...

Ben burada yazılanların hiç birine katılmıyorum. Çünkü her iki taraf da bencilce davranıyor.. Yorum yapıyor..

Madem eşitlik, adalet istiyorsunuz o zaman liselilere de lisans düzeyinde ya da tam tersi durumunda sorular sorulsaydı. Bütün bölümlerden giren herkese aynı sorular sorulsaydı. Sizin ama adalet anlayışınız farklı kusura bakmayın.. Bir Afrikalıyla Bir Amerikalıyı bir tutamazsınız..

Engelliler nasıl ki üni okuyabiliyorsa ki üni okumakla iş bitmiyor kendini geliştirmekle alakalı, liseliler de okuyabilir. Durumu mu yok devlet zaten durumu olmayan üni okumak isteyen her öğrenciye yardım yapıyor. Mesela bana yapıldığı gibi.. Yeter ki siz okuyun..

Arkadaşlar birbirinizi kırmanın manası yok . Zaten tercih klavuzu yayınlanana kadar ne deseniz boş. Eğer adaletli bir şekilde atamalar yapılırsa 7000 alım olacak deniyor . Her katagoriden %10 alım olmalı . Fakat sacece bunlara göre alım olmayacak. Engel durumları falan gibi durumlarda göz önüne alınacak...

bende çok sağlam kaynaktan bilgi aldım; 6997 lise,1 önlisans,1 lisans,1 kura...liseliler hadi yine iyisiniz??:cool:

Sen niye bizden daha çok alsınlar diyorsun?

Ben, sizden çok alsınlar demedim ki, demem de.. Lisans 65le de atansın da demiyorum. Ama Lise 85le Lisans 85 sence aynı değerde mi?

Ben sadece liseliler de üni okusun diyorum. Devlet zaten engellilere normal bir bireyden daha çok yardım ediyor. Neden 5000 engelli liseli 50000 lisanslı olmasın ki? ya da bütün liseliler lisanslı olmasın ki? Hayır, kolayına kaçıyorsanız onu bilemem.

geçen bir sitede okudum adını hatırlamıyorum dpb (devlet personel bşk.) kadroları ayarlamaya çalışıyormuş ama kurumlar genelde lisans ve önlisans istedikleri için sıkıntı yaşanıyormuş en azından eşit sayıda kadro vermeye çalışıyorlarmış...Tercih kılavuzlarının yayınlanması bu yüzden biraz gecikebilirmiş...

TarikTüzel?

Meçhul_yol;
Ya ben anlatamıyorum ya da sen beni anlamak istemiyorsun.. Lütfen yazdıklarımı bir daha okur musun? Lisans ya da lise yüzde kaç alacakları umrumda değil. Benim anlamadığım neden liseliler üni okumaktan kaçıyor ya da neden okumak istemiyorlar. Senin diğer bireylerden akıl olarak ne eksiğin var?? Madem lisanslılar daha şanslı neden üni okumuyorsun bunun cevabını verir misin bana? Ve diğerleri neden üniversiteyi okumuyorsunuz?? Benim üzüldüğüm nokta bu. Ben engellilerden daha çok başarı görmek daha çok gurulanmak istiyorum.. Onlara engelli olmayanlara daha çok neler yapabileceğimizi bizi küçümsememelerini istiyorum.. Ama bazıları kolayına kaçıyor..

Hele hele kurayla alımları hepten haksızlık. Dünyada yok böyle bir şey. Zaten Dünyada böyle bir sınav da yok. Bu sınav hepten saçma..

Başında ne yazmışım demişim ki madem eşitlik, adalet istiyorsunuz diye.. Ben buraya yazılan yorumlara bakarak yazdım. Ki zaten herkese aynı sorular sorulması saçma olur.. Bir Afrikalıyla Bir Amerikalıyı bir tutamazsınız.. dedim sonunda yani herkese aynı sorulması mümkün değil. Bu yazıda belirttiğim, demek istediğim nerede olursanız olun hiç bir zaman eşitlik göremezsiniz..

Dağılım falan olmıcakmış arkadarlar!! 10000 alım olacakmış. Tamamı lisans olacakmış!! Şimdi diceksiniz ki 5000 lisans var. Olmaz . geri kalamını da yoldan geçen lisans mezunlarını toplıcaklarmışş. Hadi iyisiniz!

TarikUzel;

anlamadım arkadaşım kurayla derken hiç alınmaması içinmi yoksa aralarında sınav yapılsamı olraktan düşüncen ama hayır hiç almasınlar mı istiyorsun ne günahları var ilk okuların okumamış diye hakları olmamasımı lazım arkadaşım.

herkes keseri kendine yontuyor ..Doğal olarak herkes kendi mezuniyet grubuna daha fazla kadro verilmesini istiyor...Herkesin kendine göre geçerli argümanları var...Ama bu sınava 60 bin kişi girdi ve ilk etapta alınacak kadro sayısı 7 bin..gönül ister ki herkes yerleşsin,lakin bir eleme olmak zorunda ve kimileri sevinirken,kimileri de üzülecek...Ben lisans mezunu olarak istediğim;gerçekten ihtiyacı olanın ve hakedenin atanması..

arkadaşlar yaşı ilerlemış olup evlı olan arkadaşlara öncelık verilicekmış diye bir duyum aldım nekadar doğru bilmıyorum:)

asi prens;

Ben öyle bir şey mi dedim?? Yazımdan bunu mu çıkardın?? Madem bizler sınava tabii tutuluyoruz o zaman onlar da sınava girsin. Ya da Engellilerin hiç biri girmesin sınava herkes kurayla atansın. Kuranın amacı ne onu da çözebilmiş değilim ya neyse..

ferdi öztürk;

Tabi ki herkes yerleşsin, herkesin gönlüne göre olsun ama bu olmayacağına göre herkesin kendi mezun olduğu durumdan daha fazla kontenjan olmasını ister ama ne yazık ki dediğin gibi kimileri sevinecek kimleri üzülecek.. Hayırlısı olsun..

salim52; o zaman sınavın ne anlamı var??

TarikUzel;

arkadaşım bende zaten belli etim ne demek istiyorsun diye tam olrak bende sınav yapılsa daha ii olurdu orda kurayla alınması da saçma diye söylemiştin ondan dolayı olayı daha açık söyleyebilirmisin demek istedim yoksa kimseyi kırmak niyetinde değilim kusura bakma.

Ömss ile ilgili süreç içersinde aktif olarak bütün üst düzey bürokratlarla sözlü ve yazılı yaptığım bütün iletişimlerde,görüşmelerimde kadro sayısının 3512 ye düşürülmesi hususunu sorduğumda söylenen ilk söz bütün kurumların lisans mezunu vasıflı bölüm mezunu kadroları talep ettiklerini dile getirmişlerdir.
Bu hususta bakanlıklar harekete geçmişlerdir devlet personel başkanlığındaki görüştüğüm kişilerde bizzat kurumların talep ettikleri kadroları şöyle örneklendirmiştir. ( MEB engelli öğretmen ,Sağlık bakanlığı engelli doktor ) gibi. Ancak kadronun belirsizliği yüzünden ösym'deki görevli arkadaşlar tercih kılavuzunun açıklanmasının biraz daha sarkabileceğini dile getirmişlerdir . Son açıklanan ise şuan itibariyle 7 bin boş kadronun doldurulacağıdır. İnşallah bütün engelli kardeşlerim arkadaşlarım ve dostlarım adına hayırlısı olur boşyere kalp kırmayın kadro sayısının yükselmesi hususunu tartışma ve kalp kırma yerine vakit harcamayarak bimere yazınız ve kamuoyu baskısını hissettiriniz saygılar...

Arkadaşlar bencede birbirinizi kırıyorsunuz ve ortada hiç birşey yok gönül isterki herkez bi yerlere yerleşsin. Doğal olarak herkez kendi grubunun fazla alınmasını ister lisans ve önlisans olan arkadaşlar kendine göre haklı okumuşlar belki ama liseli arkadaşlar da haklı çünkü bi yerde 6-7 bin kişi diğer yanda 40 küsür bin kişi den bahsediyoruz.
Bende bir liseli olarak % lik dilimle alınmalı diyorum ama önemli olan birbirimizi kırmamak şu an kesin olan bişey yok bırakalım önce bi açıklansın ondan sonra görüşlerimizi yazalım derim. :)

herkesin kendi grubunda alım beklemesi çok doğal. ama bizlerin burda yaptığı sadece birbirimizi kırmaktır. yapmayın artık. kimse burda yazılanlara göre iş yapmaz buna emin olun.
kalın sağlıcakla...

Pepee ; Amin . İNŞALLAH ... Yorumlarınıza bende Katılıyorum ...Herkesin Hakkında En Hayırlısı Neyse O Olsun ...

Herkesn kendi Mezuniyetinden fazla alinsin, diğer taraflar fazla olursa haksızlık olur diyor .. Hakkı, Adaleti, Haklılığı,Haksızlığı buradan biz belirleyemeyiz ... Herkes kendince haklı; Ortaöğretim ; 47.334 kişi girdi diyor ; En Çok bizden alinsin diyor , Ön Lisans --> Ben 2 yıl engelime ragmen ne uğraşlar verdim, benden daha fazla alinsin der.. Lisans ise ; ben de ne zorluklarla 4 yıl okudum, hatta örgün okudum diyor ve sorularımızda Gercekten cok zordu, en fazla bizden alinmasi gereklidir dusuncesinde... Eee Şimdi herkes Kendine göre Haklı ise ; Haksız Kim ... Yani burada bunun Net Cevabı Yok ... Bu durumu ; Tercih Kılavuzu Yayınlandığında Net Olarak Göreceğiz ( Ben de Lisans - Örgün Öğretim Okudum - Genel Özürlü Girdim --> Benim Bu konuda Tek Yorumum Şudur : Ön Lisans ve Ortaöğretim Giren Arkadaşlar ; Bir Lisans - Genel Özürlü Sorularına Göz atmalarını Tavsiye ediyorum.. Sayı konusunda Herhangi bir yorumum yok ... Herkes Hakkında En Hayırlısı Neyse O Olsun.. Zaten Kaderinde varsa ; YÜCE RABBİM Onu bir Şekilde Nasip Eder ... Pozitif Düşünün, Olumlu Düşünün ve 3 günlük dünyada birbirimizi kırmayalim )

Saygılar ...

7000 engelli alinacagina dair nerde haber cikti da bunca mesaj atilmis? En son 3500 kadardi, simdi iki katina cikmis...

Sinav yapildi, sonuclar aciklandi ve simdi beklemekten baska yapacagimiz yok.

Ben de diyorum ki liseliler önce bi üniversite okusun. Hem zaten devlet yardım ediyor engelli vatanaşlara..

TarikUzel;

arkadaşım okumadan diploma verilmiyormu nede olsa engelilere hertürlü kolaylık yapılıyor ya devlet babamız saolsun bak boş kadroları hemen dolduracak siz kırmayın birbirinizi bize deger veren bir devletimiz var özürlüler daire başkanlıgınıda kaldırdılar daha ne istiyoruz dimi avrupa bizden örnek alsın engeli arkadaşlarımızı biz nasıl koruyoruz diye. biz ancak burda birbirimizi yeriz 10sene sonra hiçbir haklarımızda kalmaz.

Yani yedi bin neye göre yazılmış ki. Herkes yazmış ama. Kaç kişi olduğu belli değil ki.

Tercih kılavuzu yayınlasın. O zaman herşey belli olur.

Sabır sadece

Üst Alt