Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu 7 Bin alım olursa sizce dağılım nasıl olur arkadaşlar?

sitenin birinde 62 puan almış ing.ögretmeni tuturmuş ögretmenlik açılsın ;) o zaman ibbf mezunu diyelim 90 puan aldı ögretmenlik kadrosu açılırsa çoğu lisanslıyada yazık olcak en güzeli vercekler herkeze düz memurluk mesleğini yapmak isteyende kpssden atansın dicekler bu mesleğe göre yerleştirmede çoğunu harcayacak;)

arkadaşlar yapmayın ya memurluk sınavı bu ne sertifikası ne ehliyeti otobüs şöförümü alıyorlar adam zaten özürlü neyın derdindesiniz olmadı mastır yapalım allah allah mantık istiyorum ayrıca lisans ve ön lisanslı arkadaşlara cok ayıp edıyorsunuz bır bırımızı neden helak ederdınızkı adam nasıl bıtırdı bakalım o liseyi bıraz dusunun lutfen sızın bırde kpss avantajınız var burda barı lıselıler fazla olsun sayısı bu bızım ıcın son umutlar gıttımız kurum zaten bızden mucıze beklemıyecegız bız dıger memur arkadasların işlerine desdek olacaz hepsı bu yani

MANSAS kardeşim lisanslının elinde olsa yemin ediyorum 1 tane liseli almazlar biz okuduk diye KPSS de liseli almıyorlar lisanslı istiyorlar HAKKIYLA OKUYAN kpss den atandı zaten okula gidip gelmeyle okudum diye KPSSden umudu kesip 47334 kişiyi yok yerine saymakla ayıp yapıyorlar zaten ben bıraktım ayıpları kendilerinin olsun ben beklerdim ki BOŞUNA OKUMAMIŞ BİR ÜNV.mezunu aklı başında insan bizim kadar onlarında çalışmaya hakkı var desin bu ne ya sınava 5017 kişi girmiş ilk atamada 3000 kişi bekliyorlar klavuz çıkınca hepimiz rahatlıcaz maksat kim neler hayalinde bakalım vakit geçirelim;)

en büyük sürpriz de kuraya katılacaklar için olacak galiba tahminim ilk atamada 250 veya 500 kişi alırlar ki o kadar bile sanmıyorum. bu kadar sınava girmiş insan varken hiç sınava girmeden atanacakların sayısı 1000 civarı olursa liseliler ayaklanır.

İBRAHİM kardeşim ilkögretim kaç kişi başvurdu bilgimiz yok ama biz liseli olarak nasıl isyan ediyoruz liseli fazla bize fazla kontenjan verilsin diyoruz ilkögretimede bizden fazlaysa aynı kadro verilsin biz liseye kadar okuduk belki o insan orta okula kadar engelliyiz sonuçta herkez alınsın sayıya göre ben liseli olarak hiç ayaklanmam nasibimizde varsa olur yoksa 100bin kişi alınsada olmadımı olmaz herşeyin hayırlısı olsun:D

Her kuruma ve bu kurumların her binasına gerçektende ihtiyaç ve zorunlu olan kadar engelli atasalar şuanda 60 bin kişi zaten atanırdı. Ama Made in Turkey.

arkadaşlar alımlarda komisyon heyeti die bişe varmı yani tercih edilen yere 100 kişiden 50'sini çagırıp mülakata girecekmiyiz acaba önemli olan sıralamaya girmek die düşünüyorum..

sonbahar.44;
Dediğinden bişey anlamadım ama :) kazanıp atandıktan sonra atandıgın kurumda karşına 5 tane görevli çıkacak ve o işi yapabilirmisin yapamazmısın diye seni test edecek ama bu mülakat değil yani soru veya cevap istenmeyecek. Tamamen engeline göre değerlendirecekler. İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer orası olacak bence.

SONBAHAR kardeşim mulakat diye bişey yok tercihlerde en yüksek puan alan gidecek sadece komisyon işe uygun olup olmadığına karar vercek sonra işe başlıcak bu komisyon olayı benide endişelendiriyor ama yapcak bişey yok mecburen gircez işte:rolleyes:

ibrahim kardeşim bende onu diyorum o test dedgin mülakat işte adamlar mesela yanlış anlaşılma olmasın raporu yüzde 70 ve üstü olan 5 kişi bi kuruma başvurdu 1 kişi raporu düşük hizmetli olarak o işte sadece rapor oranı düşük olanı seçerler bence..sizce puanı yüksek olanı seçerlermi yoksa çalışma şartlarına bakarakmı seçme yaparlar

sonbahar kardeşim öncelik yüksek puan olanda atıyorum aynı yerde ki hizmetliyi 3 kişi yazdı bedensel engelli 70 işitme engelli 65 diğer engelli 60 puan öncelik 70 puanlıda engeli uygunsa işini yapmaya atanır ama engeli uygun değilse 65 olanın engeli uygunsa o girer onunda uygun değilse 60 puanı olan girer.

Dediğin şey tercihler atamasında olacak eğer ondan bahsediyorsan zaten o tamamen muamma birşey kimi hangi kriterlere göre alacaklar bilinmez, ki zaten bu bilinmezlik yüzünden ayrıca bir heyet bizi test edecek çalışabilir veya çalışamaz diye. Ayrıca hizmetli kadrosundan alım olacağını sanmıyorum. Bildiğiniz 657 düz memur alımları olacak diye tahmin ediyorum. Dediğim gibi tercihler sırasında mesleğe göre alım yaparlarsa yani bu adam bunu yapabilir puanıda yetiyor alın derlerse ne ala. Ama öyle bir karmaşa çıkacakki kazanıpta atandıktan sonra yerleşemeyen çok kişi olacak. Çünkü benim gittiğim kursta cok sevdiğim bir kardeşim vardı, allah kötüsünden esirgesin tekerlekli sandalyede kafasından başka hiçbirşeyi kullanamıyor ne yazı yazabiliyordu bu kişiye ne iş yaptırabilirsin. Keşke maaş baglansada evde otursa.

İBRAHİM KARDEŞİM keşke hizmetli olmasa ama hizmetlide 657ye tabi memur geçiyor:mad:

hizmetlileri kura ile alınacak diye biliyorum ama yanıla bilirimde

xxxman;
Öylede benim kanaatimce özürlü kadrosundan, belki zihinsel ve işitme kısmı olabilir. Ama onun dışındakiler zaten birçoğunun ayakta durması yasak veya duramıyor,diğer kısmının ellerinde problem vardır. Ama dediğim gibi belki zihinsel ve işitme olanları alırlar ki küçük bir ihtimal.

2010 alımlarına bakma kardeşim valla ümidin falan kalmaz ben kazayla baktım ordan biliyorum:D yığmışlar hizmetli,kaloriferciyi bu alımda öyle olmaz inşallah ha mesleği hor gördüğümden değil yapamayacak durumda olduğum için yapacak olanlar için iş iştir o ayrı...

ibrahim kardeşim ben mesela şuan allaha şükür ayaklarımda sorun ama bi çok kez egitim kurumlarında hizmetli olarak çalıştım özel okuldu her saat başı temzlik yaptırıyorlardı eve gelip ters düşüyordum ama mebte olsun saglık kurumlarında olsun öyle yapacaklarını sanmıyorum okadar yormazlar yani özel okul hizmetli işini kıvırdıktan sonra atanırsam allahın izniyle yaparım,şuan bi özel şirkette bekçi olarak duruyorum arada el arabasıyla temzlik yap bilmem ne yapıyorum çok şükür ama işki tercih edecegimz yer bizi kabul etsin inşallah hayırlsı..

İnşallah herşey gönlünce olur, artık ben zaman konusunu tartışmıyorum bekleyeğiz. Zaten 6/8 ay bekleyeceğimi sanıyorum eğer nokta tercihler yapamazsam. o yüzden tercih klavuzu yayınlanmasını cok bekleyenlerden değilim :) sadece merak ediyorum :)

allah büyük herşeyin hayırlısı,nasipte varsa olur yoksa bişe diyemeyiz 2 sene sonraki sınava hazırlanırız başka çare yok,ama şu varki 29 bin alımı 4 veya 6 seneye bölerler hemen hepsini alım yapmazlar bence..

Bence 7000 den daha fazla alım yapılacak... Ömüzdeki hafta sonu netlik kazanır düşüncesindeyim. İtiraz süresi olduğundan dolayı. Bilgi kirliliği oluşturabilir ama benim öngörüm 7000 kura (başvurunun 80000 üzerinde olduğu söyleniyor) 5000 orta öğretim 1250 önlisans 750 civari lisans. Bu arada ben sınava girmedim . Nişanlım girdi o yüzden takip halindeyim..O lisans düzeyinde girdi 73.49 puan aldı. Kısmet herkes umarım biryerlere yerleşir.

lisans fazla alamazlar çünkü ünv mezunlarını hizmetli olarak çalıştıramazlar memur olarak başlatıp şef yönetici olarak önü açıktır o yüzden lise mezunu ön planda diye düşünüyorum

ÖMSS yönetmeliğinde atamaya ilişkin açıklama şöyle;
MADDE 15 ? (1) Özürlü adaylar ÖMSS ve/veya kura işlemleri sonuçlarına göre Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.
a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;
1) Adaylar, kadrolara;eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak ÖMSS’den sonra Haziran ayı içerisinde yukarıda belirtilen şekilde atama işlemi yapılır. Daha sonraki aşamada ÖMSS yönetmeliği aşağıdaki şekilde açıklamıştır.
MADDE 17 ? (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.

Hakanın mesajından anladığım kadarıyla kılavuz bu ay haziran ayı içinde yayınlanması gerekiyor. Başka bir yerde temmuz 15 diye bir yazı(tsd başkanının bir açıklaması) okumuştum. Bu konuda net olarak bir bilği yok.

sağlam yerden haber aldım. %10 lise 4733 kişi, %10 önlisans 695 kişi, %10 lisans 502 kişi, kura ile 1070 kişi.. ayrıca mülakat var. 5 kişilik kurul olacak, kurul adayın verilecek işi yapabilirliğine karar verirse alınacak. bunun nedeni; daha önceki sınavlarda kazanan kişilerin çalışabilme konusunda sorunlar çıkmış. bunun için böyle tedbir almayı düşünüyorlar.

xxman;
ibrahimöztürk;

cahil cahil konuşmayın. bu sınav olmasaydı, ben kpss'ye girip aldığım puanla meb özürlü sınavına başvururdum. geçen senelerde bütün öğretmenler tercihine atanmış. bu senede öyle olurdu. bana fark etmezdi yani. ve benim durumdaki insanlara da fark etmez. bi şekilde biz atanırdık. siz ne olurdunuz onu düşünün. BU YAPTIĞINIZ ÇEKEMEMEKTİR. eski sistemde olsaydı kpssden mutlaka 85 puanı geçmek zorunda olan sizsiniz. sonra işkur'da iş ilanı bekleyecek olanda sizsiniz. çok konuşup durmayın. her sene yapılan lisans özürlü alımı bu sınav olsa da olmasada yapılacaktı. bana sıkıntı yok. siz de sıkıntı yapmayın. bekleyip görelim sadece. senin sahip olduğun bütün haklara ve engellere bu sınava giren lisans mezunları da sahip

sağlam bilgi alıyorlarmış felan filan işte bu ne böyle ya herkes lisans alımını düşük göstermiş nerden böyle emin konuşma hakkı buluyorsunuz anlamıyorum tercih kılavuzu bir açıklansın.

bende giresundan girdim sınava ön lisantan girdim ve sıralamada 2399 yazıyor acaba atanabilirmiyim bilgisi olan ve düşüncelerini göndermek isteyen arkadaşlarm bna mokanguven@gmail.com adresime e-mail atabilirler mi ?:confused:

1000 lisans 1000 önlisans 4000 ortaöğretim 1500 diğerleri

LODDİN cahil konuşan sizsiniz ünv. nasıl bitirdiğiniz belli işte oran orantı kurmadan düşünce idrakı edemeden şansın yardımıyla ünv.bitirmişsiniz LİSANSLI olarak atıp tutuyorsun ya bu sınav olmasa ben kpss ile girerdim diye 1.bu zamana kadar niye giremedin? 2.hala şansın varken özürlü sınavından medet umuyorsun kpss yine var git ordan gir kpss lisanlı alıyor ordan şansın daha çok...BİDE ÖGRETMEN ADAYIMISIN BENCE ögretmene kadro verilmemeli hele senin gibi okuyanlar KPSS de sürüncek sen özürlü sınavından kendi başına ögretmen olcan nerde öyle bolluk...

Meydan boş, herkes sallıyor...

Artık okuyanın cezalandırılmadığı bir atama bekliyoruz.

Eğitim durumu en yüksek olandan en düşüğe doğru atamalar yapılmadır, bu işin hakkaniyetide budur.

Sen yan gel yat kestaneyi büyüt, öbürü yaşta yağmurda karda kışta okusun mezun olsun... ama sen binbir falloş bahane ile öncelik bekle.. yok öyle yağma... ne kadar ekmek o kadar köfte.

Bence eğer 7.000 kişilik atama olursa 3.000 lisans, 2.000 önlisans, 1.500 lise, 500 kura şeklinde dağıtılarak yapılmalıdır.

LODDİN işte bak kendin diyorsun lisansların ortaöğretimler kadar hakkı olduğunu unutmayın diye ama bak sonrada sağda solda hepimiz atandık diyorsunuz ? Şimdi burada boş boş hatta antikarakteristik konuşan senmisin yoksa benmiyim ? Şuanda neden atanmayı çok istiyorum biliyormusun, senin gibi özel sektörde o kadar müdür varki aynı sen, kibirli,kendini beğenmiş,koltuğundan başka birşeyi düşünmeyen, arkanı dönünde ağzına geleni söyleyen, o kadar sen gibi varki. Anlat Anlat bitmez. İşte ben sen ve senin gibilerden kurtulmak istiyorum.

Ha cahil derken sen üniversite okuduğun için bilgilimi olduğunu sanıyorsun, bilgili olsaydın şuanda benim bu yazdıklarımı okumaz çooooktaaaan üst düzey yönetici olmuştun üni mezunusun ya. Birde sana bir teklifim var madem beni cahil görecek kadar delikanlısın karşılıklı birbirimize CV atalım bir bakalım kim daha başarılı kim neleri yapmış kim nerelerde ünvan kazanmış kim kaç tane dil,ırktan haberdar ne dersin ? Okumakla bilgili olunmaz, önce kendine sonra çevrene adam olacaksın. Sonra bırak biz seni överiz.

Üst Alt