Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÖMSS sonucu kamuya sadece 3512 kişi mi alınacak? Dağ Fare mi Doğurdu!?
umudunuzu kırmak istemem ama;
sayı önemli değil...3 bin 20 bin 30 bin...
bu rakamlar saten iskanununa göre belirlenmiş...
buradakı amac kesınlıkle siyasi bir karar...
2013 anayasa secimleri yerel secimler,2014 cumhur başkanlığ secimleri.genel secimler;
bu takvime uygun işci alımı daha mantıklı... dağ fare doğurdüğuna inanamak mantıklı değil...
sadece zamanlaması değişmiştir....ee okadar da siyaset her yerde var...
ayrıca ..devlet kurumlar da işler şak diye olmuyor....
genelde eleman alımı kadrolar...1 yıl önceden o yılın sonuna gelecek sekılde ayarlanıyor..
yani 2012de ki elaman ihtiyacı prosodur gereği 2013 0cak -mart ınada alna bilir...
velefki..
sıyası oratam toplu sozleşme hakıkı vs.sendıka olaylarının da 657 ye yeni acılımlar getirdiğini hesaba kadarsak...
kaybetmiş hiç bişr şeyimiz olamayacağıana inanmanizi ..
şideet le tavsiye ederim...
memeur olnuca iş bitmiyor..1 senede asaletinizin onaylanması lazım ki...
oh tam anlamıyla işim var diyesiniz...
yuzduk yuzduk kuruguna geldiziniz...
kesinlikle kaybedilmiş bir turum yok sadece zamanlama kaframı devlete sizin istediğiniz gibi yürümemekte...
hem noramal vatan daş hem özürlü vatan daş için...
Vahide çaban için teşekkürler ancak GEL- MEZ -LER....
Vahide yukarda ibrahim arkadaşın vermiş olduğu linke bir bakarmısın Allah aşkına sonlara doğru birşey dikkatimi çekti ömss ye dahil olmayan kurumlarda engellileri savunduğunu sandığımız sayın bakanımızın kendi bakanlığı bile sınavdan sonra engelli alımı alacak kurumlar arasında yok aman dokunmayın ses çıkarmayın ülkem insanı uyumaya devam etsin
yukarıdaki iki haberi dikkatlice okuyun birinde birlik olmanın getirdiği avantaj diğerinde çarpık sistemin hakça kararların var olmadığını gösterir sentez bölümüde engellinin şuan ki durumu ve neler çektiği acı ama gerçek...
Syn Rusa Çok güzel özetlemiş bu alım bir zaman süreci siz markete giden tüm müşterilerin arabalarını doldurduğunu gördünüzmü hayır zamana yayılmış bir süreç bu bence girecekler derslerede odaklansalar daha iyi olur her puan çok önemli tabi bu arada yapılacaklarda yapılıyor zaten şüpeniz olmasın
Ben Tokatlı ya hiç yakıştıramadım elbet o paranın hiçbir faydası olmayacak . Helal rızka kavuşmak isteyen sebeplerine yapışmalıdır! Para kazanmak, malı arttırır. Fakat, rızkı arttırmaz. Rızık, mukadderdir. Yani ezelde ayrılmıştır. Rızık, maaşa, mala, çalışmaya bağlı değildir.
bence bu alımların parça parça olmasını seçimlere bağlamak mantıksız..niye derseniz;
diyelimki seçimlere yakın parça parça engelli personel alındı diyelim..bu devletin alacağı engelli miktarı belli değilmi..taş çatlasa 25 bin alır..(ben 5 bin daha ekledim)..bütün seçimlerden önce az az engellileri alarak bu rakamı doldurdu diyelim.ya geri kalan 40 bin kişi nolacak..onlar "hay böle devletin,bize niye iş imkanı yok.yine açıkta kaldık" deyip oy atmaması içten bile değil..25 bin nirdeeeee,kalan 40 bin nirdeeee..ben bunların hesabını yapabiliyorsam,devlette haydi haydi yapar..bide 40 bin kişiyi 4 ile çarparsanz,aileleri ile 160 bin tepki demek..yuvarlarsanız 200 bin demek..sizce mantıksızmı ?
bence bu sadece bürokratik engellerden ibaret bi durum..ben buna kanaat getirdim..biraz üstüne düştükten sonra yapılamıycak bişey değildir diye düşünüyorum..
3512 kişi olması üzücüdür benim sorum var işitme engelli arkadaşım var yüzde 50 raporu var okul okumamış diploması yok yani kurayla yapılacak memurluk alımına başvurabilirmi
takma kafana önce sağlık tır . üzülmene bile değmez senin mucadelen bu hayata bedeldir.. önce sağlık sonra iş kardeşim allah şifaya kavuştursun seni. ve tüm savaşanları..
eeee gelinen nokta nedir? Hala 3517 kişide mi kaldılar. Arkadaşlar ben bu işe bir el atıyım da yarın bol hicivli bir metin yazıp mailler yollayayım. Ha bu arada duydum ki unutmuşsunuz sözlerimin rengini...
Arkadaşlar, ben de dahil olmak üzere 80 milyonun 70 milyonu açlık sınırında olduğu gibi engellilerin tamamı açlık sınırı altında yaşayan insanlar... Yahu akıl var mantık var eli ayağı tutmayan engelli şurada sınav tarihini bekleyemiyor 2 yıl nasıl atanmayı bekler... Adam ölür zaten atanayım diyene kadar...
Bir de atansam bile benim vicdanım el vermiyor geride kalan arkadaşlarım yerleşemeyecek diye... Bunların vicdanı nasıl dayanıyor...
Engelli İstihdamını Tbmm gündemine taşıdıkları ve ayrıca bu konunun takipçisi olmaları için chp nin etkili milletvekillerine aşağıdaki teşekkür mailini attım.(not: partizanlık gibi şeylerle işim olmaz hakkın yanında olan, doğruyu söyleyen kim olursa onun destekçisiyim.)
'Bilindiği üzere 2 senedir engelliler sınav için bekletilmektedir. 20bin alımın olacağı vaatleriyle on binlerce engelli oyalanmış ve 3500 gibi komik bir rakam açıklanmıştır. Bizler, engellilerin mağduriyetini Tbmm gündemine taşıdığınız için sizlere minnettarız. Bu konunun takipçisi olacağınızdan şüphem yok. Muhalefetin gerektirdiği başarılı çalışmalarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim.
Saygılar...'
Ne olursa olsun bekleyip görün psikolojinizi bozmayın
2010'da memurluk sınavına girdim kazandım ve şuan 2.yılım kamuda çalışıyorum.İsmi lazım değil bir sitede o kadar yaygara o kadar yalan yanlış haberler verildi ki psikolojikmen adayları yordular. önce puanlar açıklandı bir ay sonra ise atandık.
belarus prensi bende aynı senin dedğin açıklamayı yaptım! Bende o süreçte çok sıkıntı çekmiştim ve hergün yeni birşeyler ortaya atılıyordu. Yani biz engelli dostalrım alınmasınlar ama burda yazı yazıp vakit kaybedecklerine çalışsınlar derim! 2010 Meb sınavında 5000 kişilik kontejan için 30000 başvuru olmuş ve 3000 civarı 100 aldı deyip torpil iddialarıyla herkesin moralini bozmuştular. ÇALIŞAN HAKKEDER VE SAYIYA TAKILMAYIN derim!
Türkiye Cumhuriyetnde bir anda 20000 memurun alındığı nerde görüldü? Bunu KPSS olarak düşünün ve 2 yıla yayıp 20000'i doldurmaya çalıaşacaklar! Puanı alan yarışta önde gider
saygılar...
böyle bir saçmalık olamaz gerçekten bizleri hep hayal kırıklığına uğrattılar engelliler gerçekten çok zor durumda bide 20 bin yerine şimdidede 3500 indiler ne olacak biz enngellilere kim sahip çıkıcak
Özürlü personel alımları konusunda Başkanlığımızca önceden yapılmış bir belirleme bulunmamaktadır. Konuya ilişkin belirlemeyi (öğrenim düzeyleri; mezun oldukları mesleki ve teknik okullar ve bölümler ile öğrenim seviyeleri; orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu olmaları gibi), ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadroları ve ihtiyaçları dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmektedir. ÖMSS sonuçlarının açıklanmasını müteakip kurumlar taleplerini Başkanlığımıza iletecek Başkanlığımızca hazırlanan tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığının internet sayfasında ilan edilecektir. Bu sebeple ne kadar özürlü alınacağına ilişkin şu an için bir rakam vermek mümkün değildir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi
Normal kpss deki düzen işte..kurumlar şu şu eksiğim var diyecekte ondan sonra alıcaklar bizi..
kurumların bazısı bizle uğraşmayı istemiyor.."ben o engelliye nasıl bir kadro veriyim ki" diye bahaneler sunuyolar ..onların keyfine kalmayız inşallah...