Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu kamuya sadece 3512 kişi mi alınacak? Dağ Fare mi Doğurdu!?

veee yine yeniden torpil gerçeği bu ülkede devreye girdi ömss başvurusu için bile engelli adaylarının rahatça giremeyeceği yerlere başvuru noktaları kuran bu yönetim başvuru paralarını aldıktan sonra 30000 den 3000 ne düşmesine hiç şaşırmadım bu ülkede dayın varsa kıralsın yoksa sıfırsın ..

golden_heart;
Birlik varsa en başa beni yaz ismail :p

Beni de yaz :D

[FONT=lucida grande]
Hani evde herkesin bir anda neşesinin tavan yaptığı,esprilerin havada uçuştuğu,mutluluğun en üst mertebesine ulaştığı o 3-5 dk'lık kısa an varya,o niye kısa? Dikkat ettinizmi hiç.
[/FONT]
Çok güzel söyledin..

tarıkuzal;
onu nerdenbuldun :) dün yazmıştım ben onu face de falan :)

bio ;
kardeş seni klonlayamaz mıyız :) senden 300-500 tane lazım valla :) yoksa olacak gibi değil ...

heee arkadaş falan olmayınca,gerçi ben onu dün sohbette de yazmıştım..yani nerden gördün diye sormuştum demin..ordan olmalı demekki.. :)

meçhulbiri

Bakanın açıklamasına dair bakabileceğimiz bir bağlantı varmı? ben ozurluveyasli.gov.tr'ye baktım orada birşey yok.

17:09 dan itibaren geçiyor 3512 kişi alınacak diye araya sıkıştırıyor. Bir çok arkadaş inanmadı, başka şekilde yorumladılar ancak başından beri belliydi.

ben en baştaki yorumlarımda da belirttim bunlar oyalama taktiği TOPU KURUMLARA ATIYORLAR eee kurumlar çalıştırmak istemiyor biz baskı yapıyoruz şimdi 3512 sonra 1000 falan 20bini doldurcaz demeleri göz boyama 2013 BELEDİYE SEÇİMLERİNE YAKIN bir kısımda o zaman alıncak maksat gözümüz boyansın özürlü istihdam ediyoruz bizde gitcez mükafatlarını vercez;)Kurumlara söz geçiremiyor daha hükümet KİMİN PARASIYLA KİMİ ÇALIŞTIRMIYON DESE İŞ BİTCEK AMA DEMEZ sayın FARUK ÇELİK ÖZEL,KAMU 260bin özürlü istihdam yeri olduğunu söylüyordu bol keseden atmak kolay ben özelede razıyım özelden iş versinler:eek:sınava başvuran 100bin kişi isteyeni özele yerleştirsinler 260-100=160bin açıkta onların olsun...kamuda yüzde 3çalıştırılma mecburiyetine uyuluyor başvuran 100bin kişiden 3bini alıncak işte:rolleyes: TABİ KAMUDA ÇALIŞIP SINAVA GİRENİN KURUM DEĞİŞTİRMESİNE MÜSADE ETMEZLERSE ŞAYET YOKSA RESMEN İSTİHDAM SINAVLIĞINDAN ÇIKIP YÜKSELME KURUM DEĞİŞTİRME SINAVINA DÖNCEK...

10 aydır hastanede kanser tedavisi görüyordum 3 aydır sınava hazırlanıodum hemde yüksek doz kemoterapi alırken şimdi ne diyem ben bu dewlete allahından bulsun hepside dalga geciolar girmiyorum sınava bosada üni okuttular bize diyecek laf yoq.

ekşi sözlük yazarı olan arkadaşlar varsa orada da dillendirmek gerek bu mevzuyu. zira sosyal medya'nın en popüler mecralarından birisi kendisi.

300-500 olması bir anlam ifade etmez bence cünkü o kadar insanlar kendilerini yakmaya kadar gitti ne oldu sonucu söylermisin bence en kararlı olacak olan 8 milyon engellinin birlikte olması ve onların aileleri ozaman bakın nasıl kuvvetli olacaktır.

Fatma şahin'den 5 gün sonra gelen açıklama

Yönetmeliğe göre, bu yılın talepleri geçen yılın Ekim ayında DPB'ye bildirilmiştir. Bu da 2012'de tek yerleştirme yapılacağı anlamına gelmektedir. Yani 2012 yılında sınavla alınacak personel sayısı 3 bin 512'dir. Hala mavi boncuk dağıtıyor.

Arkadaşlar ,

Fatma Şahin 'e yazdığım maili aynen aktarıyorum;

Sayın Bakanım,

''29 Nisan'da yapılacak olan ÖMSS Bakanlık yetkililerince defaten kamu kesiminde 20 bin özürlü memur kadrosunun açık bulunduğu ve yapılacak sınav ve kura neticesindeki süreçte bu açık kadronun doldurulmasının arzulandığı ifade edildi.

ikinci açıklamanızı aynen aktarıyorum,

ÖMSS ve kura sonrasında doldurulacak kadrolar ve ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından, boş kadrolara dair yapılacak diğer atamalar Devlet Personel Başkanlığı'nın yapacağı değerlendirmeler ve kamu kurumlarından gelen kamu personel taleplerine göre devam edecektir.Devlet Personel Başkanlığımızca alımı açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personeli, ilk aşamada alınacak atama sayısıdır.

ve sınava girecek özürlü sayısı 60 000 küsür,

Sayın bakanım size sesleniyorum,
Sınav için kayıt yaptırmaya gelen özürlülerin çilesini gördünüzmü,yaşadıkları sıkıntıları banka sırası kayıt sırası beklerkenki hallerini bende bir özürlüyüm evet ben yaşadım hespini gördüm ve ağladım hallerine bir özürlü tekerlekli sandalye ile sırf fotoğraf çekilmek için kucaklarda taşındı,onun da bir umudu vardı ve istediği tek şey çalışmak ve kendi parasını kazanmaktı,
Ya şimdi açıklama yaptığınız alınacak özürlü sayısı 3512 nerde kaldı umutlar yaşanan çileler bunların hesabını kim verecek özürlüye imkan umut dağıtıyorum derken özürlüyü bu hallere sokan kimler kim verecek bunların hakkını Allah a hesabı ,nasıl rahatsınız nasıl başınızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyabiliyorsunuz,eminim eğerki sayıyı önce duymuş olsalardı bu kadar insan kendini paralamayacaktı,

Ya umut dağıtın umut olun,yada hiç umut verip hayal kırıklığına uğratmayın belki bu dünyada değilde Allah katında hesabını veremeyeceksiniz.

Özürlüler Konfederasyonu Basın Açıklaması

Engellilerin istihdamı konusunda iki bakanın farklı açıklaması engelliler camiasından büyük tepki çekti. İstihdam konusunda büyük bir umut ve düş kırıklığı yaşayan açıklama hakkında ENGELLİLER KONFEDERASYONU’NUN açıklaması şöyle:

“Bilindiği gibi Aileden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN uzun zamandan beri engellilerin devlet sektöründe istihdamına ilişkin merkezi seçme sınavları yapılacağını bu sınavlarla 20,000 dolayında engelinin memur olarak istihdam edileceğini ifade etmekteydi ilan edilen sınav tarihleri sık sık değişmekle birlikte en son bu sınavların 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacağı kesinleşmiş; Başvurular 20 Şubat 2012 de başlatılmıştı. Sayın Bakan çeşitli televizyon konuşmalarında ve basına verdiği demeçlerde sık sık bu sınavla 20,000 engellinin istihdam edileceğini dile getirmiş; engelliler camiasında büyük bir beklenti ve umut yaratmıştır. Ancak 4 Nisan 2012 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK”in yaptığı açıklama, engellerin yüreğine bir bomba gibi düşmüş; umutların ve hayallerin berhava olmasına yol açan açıklamayı şiddetle protesto ediyoruz. Bunun üzerine üye federasyon ve derneklerimizle kötü gelişme karşısında tepkimizi dile getireceğiz.”

ENGELLİLER KONFEDERASYONU olaya tepkisini dile getirmek için18 Nisan 2012 Çarşamba günü saat 12,30’da Akay Cad. No 12 Bakanlıklar Ankara adresindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacak.

nihayet somut bir adım atılacak. 3-5 kişi gitmezse oraya tabii..

Malesef bize kadro 3512 diyorlar ancak diğer taraftan kpss sonucuna göre atamalar devam ediyor alttan alttan dolduruyorlar kadroları hayırlısı bakalım sınavdan sonra o 3512 de düşecek mi çok merak ediyorum ...

hakkaten şuan da olan alımların adını ne koydular acaba..sen bi yandan sınav yap..sınavı beklemeden alım yap..bunun bir adı olmalı..şundan dolayı denilmeli..bi gariplik var..az da değil haaa..eskiden çorumda falan en fazla 5 kişi alınırdı,şimdi 7 alınıyor.osmaniye,antalya vs vs..

İsmail biz bu saatten sonra bi taraflarımızı yırtıp kafamızada geçirsek hiçbirşey olmaz kardeşim hiç kendini yorma dediğim dedik diyen insanlar 20 bine bile razı oldu bu millet ses etmediler ama bu son damlaydı söylenecek söz yok bunca özelliklede gerçekten engeli olan kardeşlerimin arkadaşların dostların ahını alanlar daha iflah olmaz yazık ...

TEDAY Genel Başkanından Açıklama - İŞTE BOŞ KADROLARIN LİSTESİ

Tüm engelliler ve aileleri yardımlaşma derneği Teday genel başkanı İlimdar BOZTAŞ yaptığı yazılı açıklamayla engellilerimiz tam bir karmaşıklığın kurbanı oldular diyerek,
60 BİN ENGELLİNİN UMUTLARINI KIRMAK ZORUNDAMIYDINIZ SAYIN BAKAN
29 nisan tarihinde yapılacak olan ÖMSS sınavıyla Sn başbakana göre 31192 Hayati YAZICI ya göre 29 bin, Binali YILDIRIM a göre 29 bin, Aylin ÇİFÇİ ye göre 29 bin , Fatma ŞAHİN e göre 20 bin , son olarak da Çalışma bakanı Faruk ÇELİĞE göre 3512 engelli işsiz ÖMSS sınavlarından alacakları puanlara göre memurluğa yerleştirileceklerini açıklayan hükümet yetkilileri, biz engellilerin kafalarını iyiden iyiye karıştırmıştır.
Diyen BOZTAŞ bize göre de kamuda engelli istihdam oranı 5763 sayılı kanuna göre % 4 dür. 4 a, 4 b, 4 c, kamu işçisi 657 ye tabi devlet memurluğu, sözleşmelilerle birlikte neresinden çarparsanız çarpın ,bölün, çıkarın , 50 binden fazla

Kaynak : İŞTE BOŞ KADROLARIN LİSTESİ | TEDAY TÜM ENGELLİLER VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ETİMESGUT ANKARA

hayırlısı ibrahim..biz elimizden geleni yapaduralım bakalım..en başta ders çalışmaya devam..

3512 kişi bakanların ancak çevresindeki eşi dostu yerleştirmelerine yeter sınava kadar bu rakam açıklandıgı gibi 26 bin olmazsa sınava girmem. zira matematikten anlıyorum 3 de 1 den fazla olan sansım suan 20 de 1 e düştü.hemde bakanlarımıza zorluk cıkartmak istemem 3512 kişi kendi çevrelerindeki kişileri bile almaya yetmez.her yıl 3500 kişi işe kavusursa sınava basvuran 62 bin kişinin asagı yukarı 20 yılda iş sahibi olması garanti içiniz rahat olsun arkadaşlar o vakte kadar ölmez de kalırsak bir işimiz bile olabilir :)

Bende konu ile alakalı radyo programına davet etmek için uğraşıyorum, cumartesi günü "Üç Damla Mutluluk" ta kendileri ile telefon bağlantısı kurmayı hedefliyorum... bu soruları programda kendilerine yöneltip cevaplarını sizler ile paylaşacağım arkadaşlar... bu kadar umut tacirliği hakkında elbette söylenecek bir kaç cümle vardır düşüncesindeyim...

Yani diyorlarki biz bir delikanlılık yaptık ama hızlı giden atın ***** seyrek düşermiş, lafını unuttuk.

Bio;

Evet oysa Fatma Şahin damdan düşenler ile birlikte çalıştıklarını ifade etmişti ( engelli vakıf ve dernekleri ile ) katıldığı seminer ve panellerde MaşAllah iyi çalışmışlar doğrusu...

Benim anlamadığım engelli derneklerinden neden ses cıkmıyor. adamlar sabah haberlerde neler neler yayınlıyorlar ama bu konuda kimseden ses cıkmıyor, yada bişekilde susturuldular.

yok kardeş bu dernekler falan hikaye..onlar yatıyolar bence..en iyi dernek halkın bi araya gelip hareket etmesi ama oda yok ülkemizde..bunu aşamadılar..

Üst Alt