Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu kamuya sadece 3512 kişi mi alınacak? Dağ Fare mi Doğurdu!?

ben özel sektörde patron olsam bir tane özürlü çalıştırmam,devlet kendi özürlü kadrolarını doldurmazken bana ne hakla özürlü kadronu doldur diyecek ki??

kardesim ordaki amaç farklı devlet zaten ssk karsılıyor sonra verdiği 747 tl ücret yoksa 915 tl ceza hükmü var.onlara gelince ceza kendileri paşa hepsi üc kağıtcı bunların hırsızlar.

ağzına yüreğine sağlık kardeş çooook haklısın sana sanuna kadar katılıyorum

yazık 2 yıl bekletildikten sonra gelen açıklamaya bak.:mad: Resmen enayi yerine konulduk. 2 yılımın hesabını, bu yalanların hesabını bu dünyada olmasa bile ahirette vereceksiniz. Zerre kadar bir güvenim kalmadı bu hükümete. On binlerce engellinin ahı bunları yerle bir edecektir. Yanlış yaptılar. Çok yanlış yaptılar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nca, kamu personeli atamalarına ilişkin açıklama yapıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Devlet Personel Başkanlığı'nca açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personelin alınacağı açıklandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nca açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personelinin, ilk aşamada alınacak atama sayısı olduğunu bildirdi.

Bakanlığın basın müşavirliğinden, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ve kura sonrası yapılacak özürlü kamu personeli atamalarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili detayların belirlenmesinde Bakanlık yetkililerince defaten kamu kesiminde 20 bin özürlü memur kadrosunun açık bulunduğu ve yapılacak sınav ve kura neticesindeki süreçte bu açık kadronun doldurulmasının arzulandığı ifade edildi.

Sürecin başladığı Ağustos 2011'deki Devlet Personel Başkanlığı istatistiklerine göre, kamu kurumlarında açık bulunan özürlü memur kadrosu sayısının yaklaşık 20 bin civarında olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bakanlığımız ve ilgili Genel Müdürlüğümüzce yapılan açıklamalar bu tarihte eldeki kadro göz önünde bulundurularak verilmiş olup, bu kadronun doldurulması hedeflerimiz arasındadır.

ÖMSS ve kura sonrasında doldurulacak kadrolar ve ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından, boş kadrolara dair yapılacak diğer atamalar Devlet Personel Başkanlığı'nın yapacağı değerlendirmeler ve kamu kurumlarından gelen kamu personel taleplerine göre devam edecektir.

Devlet Personel Başkanlığımızca alımı açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personeli, ilk aşamada alınacak atama sayısıdır. Boş kadroların doldurulması konusunda Bakanlığımız bundan sonraki sürecin takipçisi olacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız özürlülerin istihdamı konusuna büyük önem atfetmektedir. Bu yöndeki çalışmalar konusunda kamuoyunca Bakanlığımızca yapılan açıklamaların dikkate alınması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

kaynak:Kamuda Yeni Memur Alımı 11 Nisan 2012 13:01

bu konuda deriyi görmeden paçayı sıvamanın doğru olmadığını düşündüğüm için önceleri yorum yapmadım. benim hanımda ömss sınavına girecek ve ben her konusu açılınca bir kerede 20.000 kişi alamazlar diyordum. çünkü bu konunun Maliye ayağı da var önce maliye ikna edilmesi gerekir ayrıca kurumlar her yıl engelli personel almayabilir. ikici olarak 20.000 i 3 erbin dört der bin kişi halinde 2 yıla yayarlar. zaten bir yılda bi nisan mayıs ayında engelli alımları oluyor bide eylül ekim ayında. yani bu güne kadar engelli alımlarının en yoğun olduğu bir dönem oldu. bazen eleştiri yaparken de insaflı olmakta yarar var diye düşünüyorum.

arkadaşlar beni aranıza yeni katıldımda bence 30 bin boş kadro bir anda doldurulmamak istemiyor çünkü mantık olarak dolayılsa gelecek yıl ondan sonra yıl sorunlar artacakdır süphesiz bu yüzden kademe kademe alım yapaılacak kpss gibi 6 ay bir 3000 kadro felan bence böyle olur bu şekil devam eder

efekt;
Yahu hocam Allah aşkına ne insafından bahsediyorsun yok eleştirilerde insaflı olun sen o paylaştığın açıklamayı önce iyi oku ve idrak et milletle nasıl dalga geçildiği hususunu iyi anla eğer o senin dediğin 3 er 4 er bin kişi alınsabile bu milletin baskısından ve yerel seçimlerinde yavş yavaş yaklaması hasabiyle olacaktır .ÇoĞU KONUDA tarafsızolduğumu ve ortak düşüncede birleştiğimiz durumlarında olduğunu siyasi düşüncelerde farklılıklarımız olsabile bir çok arkadaşım beni biliyor ama sana bakıyorum malesef duruyosun duruyosun ortaya birden çıkıp hükümeti destekler tarzda imalarda bulunuyosun Hak yenmiş kardeşim hiçmi bakanın açıklamalarını dinlemedin Hani hazirana kadardı 20 bin atamanın hepsi madem parça parça atıcaklardıda neden 20 binin hepsini aynı atayacaklarını söylediler bizde biliyoruz maliyenin konuyla alakalı bazı prosödürlerinin olduğunu konu bambaşka madem öyle maliyesi felan diyosun yine tekrarlıyorum günahsız insanları ne ümitledirip hazirana kadar 20 bin engelli kadrosu doldurulacak diyosun sadece bu konuyla alakalı değil görüştüğüm akp mhp ve chp li vekiller bile söylediklerim ve sorduğum sorular karşısında cevap bile veremediler amacım burda siyasette yapmak değil siyasetci olsam tek taraflı vekilleri arardım amaç şurda gerçek engelliler adına birşeyler yapabilmekte ben şun rahatım ve özel şirkette olsa bir işim var sen çıkıp gazel okuyosun yukarda belirtmemişler bile diğer atamaların hangi dönemde olacağı hususunu her bakanlık kendini sıyırma çabasında hepsi budur....

deepfreeze;
Kardeşim alışmış insanlarımız koyun gibi güdülüp eşşek olup semer yemeye sözün bittiği yerdir zaten eğer insanları yanına alamıyorsan karşınada almıyacaksın fikriyatı benimsetildi bu millete normal karşılamaya başladım artık .... ama şunu unutmuyayım söylediğin her sözün noktasına virgülüne kadar HAK LI SINNNNNNNNNN....

Zaten bosuna türki-ye değil sonundaki ye kelimesi cok anlam ifade ediyor geliyorlar baskan yada millet vekili oluyor alıyor dokunulmazlık sonra yok cocuklar su isi yapsın bu isi yapsın diye cıkarıyorlar hastalıkları kendi menfaatine sonra rüsvet yok dediler alabildiğine rüsvet birde zaten bizim insanlar koyun basımızdakiler coban nereye sürerlerse oraya gidiyoruz.bir mustafa kemal daha yokki sunları yurdumuzdan atacak.iyice t.c yerine islam devleti kurma amacındalar.

askprensi;

neyse erdal kardeş bari konu dağılmasın siyasete iyice girmeyelim iki kelimede olsa yazdıklarımızdan anlar anlayan çokda uzatıp deşelemeyelim konumuza ve akılcı çözümler bulmaya çalışalım gerisini salla gitsin...

Arkadaşlar başımdan birseyler gecti onu sizinle paylasmak isterim ben ehliyet için rapor almak istiyordum verilmesi gerektiği halde devlet hastanedeki sirket olarak adlandırdığım bir takım ceteler var onlar sağlam olsan dahi rapor istediğin taktirde sana doktorlardan temin edebiliorlar ben bunlara sahit oldum coğu engelli insanların hakkını yiyerek insanlarda var ve gecenlerde öğrendim bu sebeke yakalanmıs peki verilen raporlarla işe giren engelli olmayan insanlara ne olcak sorarım size

''arkadaşlar bakanın ve ilgili Genel Müdürlüğümüzce yapılan açıklamalar bu tarihte eldeki kadro göz önünde bulundurularak verilmiş olup, bu kadronun doldurulması hedeflerimiz arasındadır.
aile logo.png
ÖMSS ve kura sonrasında doldurulacak kadrolar ve ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından, boş kadrolara dair yapılacak diğer atamalar Devlet Personel Başkanlığı'nın yapacağı değerlendirmeler ve kamu kurumlarından gelen kamu personel taleplerine göre devam edecektir.
Devlet Personel Başkanlığımızca alımı açıklanan 3 bin 512 özürlü kamu personeli, ilk aşamada alınacak atama sayısıdır. Boş kadroların doldurulması konusunda Bakanlığımız bundan sonraki sürecin takipçisi olacaktır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız özürlülerin istihdamı konusuna büyük önem atfetmektedir. Bu yöndeki çalışmalar konusunda kamuoyunca Bakanlığımızca yapılan açıklamaların dikkate alınması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Merhaba Arkadaşlar.
memurlar nette yorumlar bölümündeki bir alıntı
özürlüler federasyonundan az önce gelen fax sonucunda şu bilgileri sizinle paylaşmak güzel olur düşüncesiyle memurlar.net aracılıgıyla yayımlanması uygun ise yayınlamalarını rica ederiz.
Sayın Fatma Şahin Tutarsız Beyanları sonucunda , biz özürlülerin rencide edilmesi . federasyon olarak kitlesel olarak bakan hanımı protesto etme kararında mutabıkız.
Siz degerli özürlü dernekleri veya özürlü bireylerden Fatma şahinin Fax numarasına elinizden geldigi kadar fax çekmeinizi rica ederiz.
Faxta Şu Bilgileri yazarsaız sevınecegiz.
" Sayın Bakan yaptınız sorumsuz açıklamalarla engeli kitlesine önce büyük umut , sonrasında ise düş kırıklığı yarattınız. Sizi şiddetle protesto ediyoruz.... "
fax Numarası : 0312 422 55 55
federasyonun aldıgı bir başka karar ise
18 nisan 2012 tarıhınde saat 12,30 da Akay Cad. no 12 Bakanlıklar Ankara Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı önunde basın açıklaması yapılacaktır.Katılımınız beklıyoruz.
sizlerden de destek beklıyoruz....

bio kardeş; herkes aynı geminin içinde. benim yazdığım yazıya dikkatle bakarsan orada bu hükümet döneminde en çok engelli alımının olduğunu dedim insaflı olmak lazım demem de o kısmın içindir. tabiki engelli kardeşlerimizi umutlandırıp sonra da sonra böyle konuşulması doğru değil. Bakarsın yarın bi açıklama olur 20.000 engelli kadrosu oluşturulur.

efekt;

Ah be abim nerdeeee zor o 20 bin engelli üst düzey bürokratlar bile cevap veremedi SAYIN BAKAN FARUK ÇELİK NET VE KESİN AÇIKLAMA BİLE YAPTI 20 BİN OLMASI ÇOK ZOR DİYE KEŞKE DEDİĞİN GİBİ OLSA GERÇEKTEN ENGELLİ OLAN KARDEŞLERİMDE İŞE YERLEŞSE İNAN EN ÇOK BEN MUTLU OLURUM EN AZINDAN BENİM ŞUAN İDARE EDEBİLECEĞİM BİR İŞİM VAR ÖZEL SEKTÖRDE OLSA SAYGILAR...

sanırım efekt kardes siz bu hükümete destek verenlerdensiniz ama destek vermek değil mağduriyeti görüpte onlara karsı durmaktır.o zaman bu kadar insanları madur etmesinler arkadasım almicaklarsa ndn bu kadar kişinin alacağını hitab ediyorlar 2cisi ben ndn göremedim en cok engelli bunların aldığını sasırtıcı bazı engelli arkadaslar kendileri bir yerlerde olunca sanıyor bu hükümetten yapıldığını aslında yapan bu değil bazı insanların sıkıstırmasıdır.

herkes bir gemiye oturmus dısarda olanlar ise delinmis bir sandalda kürek cektikçe batıyor allah onlarında herkesin yardımcısı olsun

bu ülkede hiç bir zaman hiç bir dönemde sıkıştırılmadan bişeyler olmadı bi kaza olur üst geçit öyle yapılır. taki bu döneme kadar yapılan güzel şeyler var. İnşallah bu konuyu da tez zamanda engelli kardeşlerimizin isteği doğrultusunda halledilir. ben sadece oyumu verdim. partizan felan değilim. bunuda belirteyim. muhattap bulamayınca öfkenizi benden çıkarmayında:D

yani üst gecite benzetmen cok sasırtıcı demekki yani birinin basına birseyler gelcek ki yada basımızdaki insanlarında basına bu tür engel olayı olacak ki onlarda yapacak anlamında sanırım

efekt;
herkes mutlaka bişey yapmıştır 57. hükümet 3 lü koalisyonda 2022 maaşı konusunu engellilere armağan etmiştir ve gider ayakta 100 de 100 zam yapılmıştır o dönem için o veya bu denmemeli devlet yönetimlerinde devamlık söz konusudur oraya oturan a b c partisi fark etmez herkes için bişeyler yapmalıdır sen sanıyormusunki şuan yasalaşan herşeyi sadece hükümetimiz yapıyor alt komisyonlarda bir çok öneri konuşulur çoğu yasalaşır bir çoğuda hükümetin istemediği şekilde ise siyasi fikir ayrıcalığından dolayı veya akıllarına yatmadığından kabul edilmez çünkü çoğulculuk hükümettedir 550 vekilin hepsi iş arkadaşıdır :D böyle düşünmek gerekir .

Bakan Çelik hastaneye kaldırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da sürdürdüğü temasları sırasında tansiyonu düşünce hastaneye gitti. Bakan Çelik’e serum tedavisi uygulanırken, hastane çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Pazartesi günü seçim bölgesi Şanlıurfa’da temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, öğle saatlerinde valilik binasında 11 Nisan Stadyumu’nun İl Özel İdaresi’ne devredilmesi için düzenlenen protokol törenine katıldı. Tören öncesi Vali Celalettin Güvenç’in makamına çıkan Bakan Çelik, kendisini iyi hissetmeyince, konvoyunda yer alan sağlık görevlilerinden yardım istendi. Valilik makamında tansiyonu ölçülen Bakan Çelik, bir süre dinlendikten sonra protokol törenine katıldı.

Valilik töreninin ardından Şanlıurfaspor Tesisleri’ne giden Bakan Çelik, burada Şanlıurfasporlu antrenör ve oyuncularla görüştü. Ziyarette gazetecilerin dışarı çıkarılmasının ardından yine sağlık ekipleri içeri çağrıldı ve Bakan Çelik’in tansiyonunun düştüğü kendisine iletildi. Çelik, bunun üzerine makam aracı ile yakında bulunan özel bir hastaneye gitti.

Polisler, aracından inen Bakan Çelik’in hastaneye girişinin görüntülenmemesi için kameramanlara engel oldu. Hastaneye giren Bakan Çelik’e, tansiyonunun düştüğünün söylendiği ve serum tedavisi uygulandığı bildirildi. Bakan Çelik’in bulunduğu hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, bir süre sonra dışarı çıkan AK Parti Milletvekili Yahya Akman gazetecilere, "Bakanımızın sağlık durumu iyi. Tansiyonu düştüğü için buraya geldi ve şu an serum tedavisi uygulanıyor. Zaten yürüyerek içeri girdi, endişe edilecek bir durum yok. Havanın sıcak olması ve aşırı temposu nedeniyle tansiyonu düştü. Serumunun bitmesinin ardından programına devam edecek" dedi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber/733181-bakan-celik-hastaneye-kaldirildi

Y
orum: ÖMSS illgili ettiğimiz beddualar işe yarıyor, durmak yok, bedduaya devam...

ya ask prensi aklıma öyle bi örnek geldi hemen bi yerlere çekme :) bio kardeş bak ne güzel yazmış bilmediklerimizi öğreniyoruz. ben yazmıyom artık bana patlıyonuz:D

kaza olunca köprü yapılır diyorsunuz da kaza olmadan önce yapılan şikayetler, köprü yapılsın istekleri niye dikkate alınmaz?

burası türkiye hersey olup bittikten sonra önlem almaya calısırlar.

efekt kızmana gerek yok bak bende özel sektörde calısıyorum ama insanlara yapılan bu gibi yanlıslar beni gercekten yaralıyor. seni kırdıysam özür dilerim.

YÜCE rabbim herseyin en iyisini bilir BAKAN ÇELİK HASTANEYE KALDIRILMIS.

Engellilerin ahını almak cok kötüdür.

yok kızmadım ask prensi. herkes istediği gibi yorum yapar özgürdür. Bak bu forma yaılan bi konuya yorum yazdım. işsiz engelli kardeşlerimizden çok memur engelliler karşı çıktı. neydi konu ömss sınavına memur olanlar girmesindi. bende girmesin dedim. memur olurken çalıştıkları kurumun ve ünvanın pozisyonları neyi gerektiriyor bilmiyorlar mı dedim millet bana kızdı... MEB sınavında lise mezunlarını hizmetli kadrosundan aldıkları için eşimi sınava dahi sokturmadım. okullarda çalışmak kolay mı hizmetli kadrosuyla, masa başı verirler felan yorumları gördüm. sonra bi baktım ömss ye giriyorlar niye peki. kurum değiştirceklermiş felan o zaman bu işi isteyen muhtaç işsizlerin önünü neden kapadınız dedim gene haksız taraf oldum. :D

ya ben yorum yapmayacaktım gene yazdım:D yazmıyorum bi daha:D

Haklısın bunlar cok oluyor inanmazsınır ben maliyeye gittim adam cok yoruldum ve orda oturan arkadasına diyor gel sen yap diye halbuki sadece mühür basıyor cok zor sanırım onu yapmak yaa bizler ne yapsın bazı insanlarda makamları olmak sızın yer değiştiriyorlar sonra bırakın memur olmak isteyen ve calısmayan insanların önünü kapamayın arkadaslar.

Bakan şahin kesin açıklamayı yaptı 3512 rakamı doğru bu sene alım bu kadar. Size çok bile demişler.Resmen enayi yerine konulduk. Evet Polyannacı arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. 'Yok aslında onu kastetmediler. 2 sene içinde bir çok kez alım olabilir' tarzında kendini kandıranlar nerede??? Hala at gözlüğünüzü çıkarmayacak mısınız?

Arkadaşlar ben yine derim ki;
Biz birlik olup beraber olup sesimizi duyuramadıktan sonra,birlik olup ağzı laf yapan,aktif olan,gerekli mercilere,medyaya uzanabilen,haklarımızı savunabilen birisini "söz sahibi" yapmadıktan sonra bu iş böle yü-rü meeeeeeeeeeeeeeeeez...Bunu anlayın artık..burda konuşurken,itiraz ederken,öfke kusarken,hakkımız yendi derken kaç tane kişi yorum yazıyorda,neden aktif bir şekilde bir olalım deyince kimse bir araya gelmiyor..ben işte bunu anlayamıyorum..yahu şöyle,300-500 kişi en azından bir araya gelip bir platformda (bu site bile olabilir) görüş bildirsek,plan yapsak,hakkımız hangi durumlarda yeniyorsa öncelik sırasına göre sıralasak ve gerekli yerlere kesin bir dille itiraz etsek..daha iyi olmazmı..şimdi bu dediklerim bazılarına hayal gelebilir..inanın olmayacak bir şey değil.biz yaşadığımız müddetçe bu srounlar bitmyecek..bu gün sınav,yarın sağlıksal,ertesi gün sosyal yaşam alanlarında sıkıntımız olacaktır.bunlara anında karar alıp plan çerçevesinde medyaya,devlet organlarına sesimi duyurabileceğimiz bir grup olmalıyız.devlet millet arasında bir çıkar dengesi var bunu bilirsiniz.biz engellier aileleriyle beraber milyon ederiz..bunuda bilirsiniz..e öleyse her seferinde bu toplumu (yani engellileri ve ailelerini) yönlendirecek bir grubumuz olsa.o toplumu bu grubun aldığı karar ve çizdiği yoldan yürütmeyi başarsak daha iyi olmazmı..bu böle olmaz.devlet gelip sizin burdaki isyanınızı okuyup "oyyy yazıııık" demez..biraz sesin çıkacak,yeri gelecek çirkeflik edecen hakkını alacan.bunun hükümetle,muhalefetle alakası yok.o mevkiye gelen herkes bi müddet değişir.bence şimdi birlik olmak zamanıdır..hemde bir zamanlık değil,ölene kadar..umarım anlatabilmişimdir..hiç umdumuda yok ya :(

alanya;
[FONT=lucida grande]Hani evde herkesin bir anda neşesinin tavan yaptığı,esprilerin havada uçuştuğu,mutluluğun en üst mertebesine ulaştığı o 3-5 dk'lık kısa an varya,o niye kısa? Dikkat ettinizmi hiç.[/FONT]
ilahi.. :D :D

Üst Alt