Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu kamuya sadece 3512 kişi mi alınacak? Dağ Fare mi Doğurdu!?

murat1718;
bak buda güzel fikir..sana zahmet twitter adresini yada bi numarasını yada programıyla ilgili mail'leri toparlayıp yorum şeklinde altta ki linkteki konuya yazarmısın...

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...2012/88032-omss-icin-birlik-olalim-artik.html daha faydalı olur..

bu arada dostlar matematik anlatımı videoları arıyorsanız ben şöle bir site buldum..ücretli falan değil.

http://www.matematikogreniyoruz.com/VideoListesi.aspx?KategoriID=Matematik_18

[URL]http://kpssvideolar.com/kpss-6-matematik
[/URL]

arkadaşlar ben budurumda bekçilik yapmam uygunmu yada yapmasam daha sonra bir problem yaratırmı

engelli arkadaşlara da burada çok iş düşüyor. engelli kadrosunda çalışıpda emekli olmayan bir dünya arkadaş tanıyorum ben.emekli olsam 100tl alırım çalışsam 1900 alıyorum. herşey elimin altında neden emekli olayım diyorlar böyle oluncada binlerce kişinin önü kapanmış oluyor.yazık bu zihniyeti taşıyanlara

Boşuna çırpınmayın o rakam verildiyse uygularlar. Gerçekleri görün artık ve umutlanmayın... Bu haberi duyunca çoook mutlu oldum. Kimi yandaşlar ders alır umarım ama yine onlar karlı çıkar. Çünkü atanacaklar onlar olacak her zaman ki gibi... Ben kazansam da memur olmuyacağım.

işin aslı şu bır basbakan secımlerı kazandıktan sonra engellim kazandı dıye acıklama yapıp bu sozunu yıyorsa ayrıca bugun mılyonlarca dolar hataydakı surıyeden gelen ınsanları beslemek için gıdıyorsa ben sıze soyleyım bızden aldıkları sınav ucretıde o surıyelerılerı doyurmaya gıttı cunkı 20000 gıbı rakam soyleyerek daha fazla para topladılar o bakan hanımın tuzu kuru 20000 dedı kendını one cıkardı bız haram yemeyız halkın sesıyız dıyenler sozunu yutuyorsa bu ınsanlarla basa cıkılmaz arkadaslar bır ınsan haram yerse o ıs orda bıtmısdır

ÖMSS Sınavına özürlüler olarak birlik olalım katılmayalım

Arkadaşlar hepimiz bu sınavı protesto için katılmayalım Bu insanlar bu kadar çzürlü arkadaşı magdur etmeye utanmıyorlarmı inanın yıkıldım ben gibi herkes bir iş umuduyla bu sınavı bekliyordu ben katılnıcam artık inancımı umudumu yitirdim yaşama istegim bile kalmadı artık hep aldatmaca boş umut varmısınız girmeyelim...

derttüccarı ve erhans ;

sizlere de önerim http://www.engelliler.biz/forum/ozu...2012/88032-omss-icin-birlik-olalim-artik.html sayfasına girin,gerekli yerlere yazı gönderin.yada telefonla ordaki yerleri arayın.hiç bir kimse sizin burdaki yorumlarınız için,sizin hakkınızı aramaz,savunmaz..bunlar bu iş için boş yorumlar bence.böle bi durumda hükümet-muhalefet tarzı düşüncelerle bi yere varamazsınız.

erhans ;
sen değil memurluğu,insan olmayı bile haketmiyorsun..gelme zaten o konuya..burda çok bilmiş olan sensin.burda yorumu okuyanlar karar verir sen merak etme..boş konuşmaya devam erhan ;) aynen devam.. alırsın emeğinin karşılığını..

neden her baslıkta hep kavga yada polemık anlamıyorumm ben kımseyı koyun yerıne koymadım sadece fıkrımı soledım sen gerekenı yapmısan neden kızıyosun..sana bır ornek verecem konu dısında olacak ama kusura bakmayın bızım burdakı kaldırımlar bırak engelıyı normal bır ınsan gecemıyor hangı engelıyı gorsem kalıdırım boyle dıye aglıyor bır gun gelın yuruyelım beledıyeye dedım yada beledıye baskanını gorelım dedım atıyorum 10 kısı kaldırımdan sıkayetcısıye sadece 4 kısı katıldı..evet hakımız yenıldı dıye aglayan cok ama sadece kenardan ızlemeyı sevıyorlar..ANLAYANA

golden yazmadıgımı nerden bılıyorsun bu 1
2. o kadar engellinın hakkını yıyen yalanla dolanla adamlar senın yada benım yırtınmamızlamı degısecek sacmalama gercekcı olun bıraz bır gerı adım atmazlar umut hırsızları bunlar

dusunselerdı bu acıklamalar gelmezdı kılıfını hazırlamıslardır

onlar bu atatturk donemı degıl mılletın dedıgı olsun bu para donemı meshur olma donemı cep doldurma donemı

derttüccarı;
senin yorumun aynısını sabah birisi daha yaptı..sen yolladım demeden,ben senin yazı yolladığını nerden biliyim Allah aşkına..sen diyeceksin ki bilecem..ben sadece önerdim..öneri ne demek.yaparsan yap yapmazsan yapma demek değilmi..iyi sende yapmışsın saolasın..ama bi yerde yanılıyorsun..bu ülkenin muhalefeti medya sı var sen seini çıkarmazsan senin itirazın olmasa seni kim takar..zaten yıllardır bunu düşünen engelliler yüzünden bir adım öteye gidemiyoruz..şöyle bin kişi en azından bir arada bi amaca yönelsek bak bakalım neler olur..

ancak bır yolu var avrupa ınsan hakları mahkemesı yoksa senın benım yırtılmalarımla yok bakan ozur dıleycekmıs yok gerı adım atacakmıs gecın bu ıslerı gonderdıgmız yazılar kulak arkası edılıyor chp ole akp ole onlar tv onunde oyun oynuyorlar tv mıllıyetcısı gercek mıllıyetcı bu kadar engellıye bu yaparmı

gorec3ez hafta o kadar yolladık

tamam yolladıysan saolasın..eğer arama durumun varsa vekillere ulaşabiliyorsun..vekillerin listesinin olduğu linkte paylaştım diğer konuda..ordan arayabilirsin..arayıp görüşenler var..umudunu kaybetme sen..

ıcraat varmı kardesım gorusurler ılgılenıyoruz ayakları benım ınsanım ne kadar sav temız

sen üstüne düşeni yapta,seni savsaklayanlar utansın..öteki tarafta çekerler..unutma onlar senin vekillerin..bunları dikkate almak görevleri..almazlarsa Allah larından bulurlar bu kadar basit..

ben hayatım boyunca bu kadar bilinmezliği olan bir sınav süreci yaşadığımı hatırlamıyorum. en az 20.000 alım yapılacağı söylenir, 60000 kişi başvurur ve son dakka golü olarak 3500 e bağlanır memur sayısı. %33 ten bir anda % 5 e düşer her kişinin kazanma olasılığı. hatta kuraya girecek bir o kadar adayın olduğunu düşünürsek kazanma ihtimali % 2 lere düşecektir. bu noktada hangi engel grubundan kaç kişiye ihtiyaç olduğu ve bu engel gruplarının mesleklerinin ne olacağına dair tek bir açıklama yoktur. elma ve armut birbirine bu kadar çok karıştırılır mı yahu?
buna ister beceriksizlik diyelim, ister bilinçli olarak kandırılmışlık sonuç olarak hiç birimiz huzurlu değiliz gelinen noktada. tüm engel gruplarının ve tüm mesleki grupların böyle genel bir sınava tabi tutulmuş olması ilk günden beri kafamı kurcalıyordu. kaç personelin alınacağının ve bu alınacak personellerin mesleki vasıflarının belli olmadığı bir sınav olabilir mi ? tüm eğitim ve engel gruplarının bir arada yarıştığı böyle bir düzende, "özürlü olsun çamurdan olsun" mantığı güdülmüştür kanımca. mesleğimiz yaşımız yada yeteneklerimizin hiç bir önemi yoktur. devlet her hangi bir kurumda ki engelli açığını, ister üst düzey bir mühendis ile doldurur istersede ilkokul mezunu bir vasıfsız arkadaşımıza görev verir, hemde maaşından tasarruf sağlar ve kanun yerinin bulmuş olur.
% 2 lik kazanan oranı olduktan sonra, bu sınav yada kura tam bir milli piyangoya dönmüştür kanımca. sınavda ne kadar başarılı olursan ol kimsenin yeri garanti değil. umarım en çok ihtiyacı olana çıkar. iyi geceler, allah sabır versin hepimize.

60367 kişiden 25 tl + 3 tl aldılar gerisini siz hesaplayın (1.509.175)

Durum ne şimdi

Arkadaşlar son durum ne bu ömms sonucu engelli memur alım sayısı konusunda, sahiden sadece 3500 kişimi alacaklarmış? Böyle bir fikirsizlik olabilirmi ya? Bu kadar insanın hayalleri umutları ne olacak peki, kim tamir edecek bu yaralı yürekleri? Hangi can, hangi vicdan kabul eder bunu, şuan elinden oyuncağı alınmış çocuk gibiyiz adeta :( Bari engellileri suistimal etmeseydiniz işe alacağız, 20 bin kişiyi memur yapacağız diye, ayıp be...

nerde o duyarlılığı gösterecek kitle, bitmiş insanlar, yaşama sevinçleri bile kalmamış, bırak ki hak arayacaklar...

Hiç merak etmeyin arkasaşlar bu bakanlar yurt dışından yabancı öğretmen gibi engelli de getirir. Bu bakanlar diyorum çünkü başbakanımızın bu konuya el atacağını düşünüyorum o engellilere farklı bakıyor bence ekibi gibi değil.

Siz daha verin akp ye oy 2 kişiden biri verdiğine göre bu zihniyeti az bile bunlar vatandaşına sahip cıkamayan engellilere nasıl çıkcak düpedüz yalancı bakanlarla dolu iktidar yazık bize yapmayın bari

şu ders çalısın ders çalısın diyenlerede uyuz oluyorum adamlar dalga geçiyor resmen sınav tarihini 1 yılda açıkladılar 1 yılda reklam yaptılar yok su kadar kişi alıcaz yok herkez yerleşcek simdide son bi oyunla belediye seçimleri için koz olarak kullanıcaklar ve bizim koyun halkımz yine verir oy merak etmeyn

Eğer bir mail bile atarsam insan değilim. Hak ettiniz. Bu habere çok mutlu oldum valla. :) Moralim yerine geldi be :))))

hangi habere mutlu oldun zehirli yaprak bizede söylede bizde mutlu olak:D

Yahu ben bu habere inanmıyorum başlangıçta bu sayı gerçek olabilir ama 2 yıl içinde bu rakam çoğalacak bundan eminim

Okuduğun habere ama senin mutlu olacağını sanmıyorum. Çünkü benim gibi düşünemezsin. Sakın yanlış anlama o nedenle açıklama yapıyorum.

Bu Engelli Camiası,

1) Rapor oranları düşürüldüğünde sesini çıkarmadı.
2) Şehirler arası indirim ilk % 50 iken daha sonra % 30' a düştü yine sustular.
3) En çok Engellileri ilgilendiren Genel Sağlık Sigortasında G0 diye 2022'den yararlanan hastaların hakları elinden alındı yine sustular.,
4) SUT'da yayınlanan maddelerde eczanelerde bi ton para kesiliyor kimsenin şeyinde değil.
5) ÖMSS diye ayrımcı bir sınav açıldı kimse demedi bu ne ya Normal KPSS ile alınsın denmedi. Ben bu sınavın adını söylemeye bile utanıyorum. Bu kadar kısa bir sürede hiçbir şey bilmeyen Engelli camiası nasıl çalışıp hazırlanacak.
6) Ha bu arada bir yerde ÖMSS için kurs açılırken başka bir yerde insanların sınavdan haberi dahi yok. Gör eşitsizliği.

BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİNİZ...

ÇOK MUTLUYUM BU MİLLETE AZ BİLE

zehirliyaprak;

katılıyorum, her harfine!
emekli babamın maaşından tonla para kesiliyor, çoğu ilacı cebimden ödüyorum,
avrupa birliğğine yazışmalarda, yayınlanan makalelerde "engelli" anlamına gelen disabled yerine "özürlü" anlamına gelen handicapped kelimesi kullanılıyor,
adamlar ayıplamakla kalmıyor yuh çekiyor,
devlet utanmadan sınavın ismini özürlü sınavı koyuyor,
söylesen, sınav yaptıklya Allahından ne bekliyorsun deneceğinden şüphem yok,
Allahın sopası yok, herkes bir engelli adayı, bunu unutmasınlar...

kamuya memur alımı

arkadaşlar kamuya zaten biranda 30 bin tane engelliyi almaları imkanzıdı hiç inandırıcı deildi ki 3512 bence uygun bir alım zaten bu ömss puanları 2yıl geçerli zaman zaman alımlar olcaktır o puanla arkdaşlar yine buna şükür daha önceleri bu kadar bile alım olmuyodu 60bin kişinin girdigi sınavda 30 bin kişinin alınmasıda saçmalık olurdu zaten

zehirliyaprak;
Söylediklerinde harfiyen haklısın en azından siyasi düşünce olarak benide bilirsin ortada yapılan bir haksızlık var böyle bir sınav yapılmaya yapılacak bu sebepten dolayı en azından mücadele etmek gücü göstermek gerekir dip not olarak birçok gereksiz konulara yorum yazan arkadaşların böyle bir konuda yorum yapmamaları sadece konuyu okuyup çıkmaları elbette üzücü ama ben ne haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmayı nede hakkı gasp edenlere sessiz kalıp onların gaspına ortak olmayı istemiyorum saymış olduğunyazdığın hemen hemen her konuda gerekli birimlere yetkililere yazdığımdanda asla şüphen olmasın yani kısaca ne koyun olur güdülürüm nede eşşek olup semer yerim bunları kendine hak bulanlarada söylenecek söz yok çünkü semer vurulmayı ve güdülmeyi kabulm etmişlerdir zaten mücadele ettiğim konularda ise tamamen bilinçli yada gerçekten engeli olupda bizim kadar şanslı olamayan güzel kardeşilerim ve arkadaşlarım adınadır....

Bir notta söylemek gerekirse muhalefetinde pek umrunda değiliz bilginiz olsun onlarda pek umursamıyorlar bizi bizim gibi olanlar anlamadıktan sonra olmayanlar zaten ortada hangisine karşı bir mücadele içerisine gireceğimide şaşırmış durumdayım Acaba bu engelli derneklerinin sesi çıkıyorda basına demeç veriyorlarda ben mi duymuyor görmüyorum yoksa onlarda hala uykudamı veya ağızlarına bir parmak bal sürülüp susturuyorlarmı diye düşünmeden edemiyor insan gerçekten sabır ve sinirin son aşamasındayım....

Üst Alt