Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu MEB'de işe başlama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O numara hakkında bir bilgim yok.İş talep formu nu biz istemiyoruz.k.k.k nın sadece soruşturma için istendiğini biliyorum. güvenlik soruşturmasında bir problem cıkmazsa atamanız yapılır.

sevgi dostu;

arkadaşım benim evraklar tamam da yarın gidecem milli egtm müdürlüğüne ama şu BİLDİRİM BEYANNAMESİ neyin nesi nerden alabılırım yada dilekçe gibi bir şey mi :confused::D

sevgi dostu
her cevapiçin tşkler
benim sürekli raporum var tekrar rapor isterler mi

sevgidostu;

Öncelikler teşekkür ederim ama şu kısmı anlayamadım, bana tam yerin söylenmesinden 15 gün sonrası konusu benim terchimim midir, yani 5 gün sonra gidip erken başlamak istediğimi belirtip başlayabilirim? bana söylenilense istanbul-istanbul yani ikamet ve atanma iliniz aynı olduğu için biz size nereye atandığınızı söyledikten 1 gün sonra işe başlamanız gerekmektedir denildi burası biraz muamma geldi :p
KOMİSYON TEŞKİLİ, İSTENİLECEK BELGELER VE ATANMAÖMSS/Kura ile özürlü alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, özürlü personel
yerleştirilmesi halinde, bu kamu kurum ve kuruluşlarında "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma
Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik"in 17 nci maddesine göre bir
komisyon oluşturulur. Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu
kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvurur. Sözkonusu
komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecektir. Bu
çerçevede, yerleştirilen adayın;
1) Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslının veya noter onaylı bir suretinin veya
geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisine sahip olup olmadığı,
2) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma
denklik belgesinin aslının veya noter onaylı bir suretinin olup olmadığı,
3) Kadro için özel şart olarak istenilen belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisine
sahip olup olmadığı,
4) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen sağlık kurulu
raporuna sahip olup olmadığı,
5) Atama yapacak ilgili kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerindeki
diğer şartları taşıyıp taşımadığı hususu incelenecektir. Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara
atanmaları komisyonca teklif edilecektir. Ataması teklif edilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadroya ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaklardır.
Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde
yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır. Bu şekilde yerleştirilip de
atanamayanlardan ÖMSS puanı ile yerleştirilenler ancak bir sonraki ÖMSS puanı ile yerleştirilebilecektir.
Kura ile yerleştirilip de atanamayanlar ise bir sonraki yerleştirmeye başvuramayacak başvursa dahi
yerleştirme işlemine dahil edilmeyeceklerdir. böyle yazıyor ömss tercih kılavuzunda

gökmen

mal bildirim beyannemesini internetten doldurup çıktısını alabilirsin.

Gökmen;
Sana milli eğitim müdürlüğünden verecekler. Mal bildirim beyannamesi ve aile bildirim beyannameleri sana milli eğitimde verilir. Orada doldurabilirsin. Bu forumda link vermiştim. veya internette y7azarsan bulabilirsin. bütün kurumların aynıdır.

nacar;
Hayır istemezle. vergi indirimin yoksa istersen kurumun seni vergi dairesine (mal müdürlüğü) sevk eder. vergi daireside hastaneye sevk ederek vergi indirimi için yeni rapor isteyebilir. raporun 3 aydan daha eski ise.

sebboy;
Ama hiç bir kurum bunu bu şekilde yapamaz. Bu şekilde yapılırsa engelli arkadaş en az 3-4 defa kuruma gelmesi gerek. Pratik olarakta evrakları getirdiğinde memur arkadaş kurul üyelerine (Şef,Şube müdürü ve milli eğitim müdürü) kendisi imzalatır. engelli arkadaş ta bir daha cağrılmamış olur. Yanlız atanacağı yeri hakkında nengelli arkadaş şube müdürüne bilgi verirse daha iyi olur.

anladım çok teşekkür ederim,yanlız güvenlik soruşturmasına kalmıyorki bizim iş başvuru evraklarını teslim ettikten sonra rapor için askeri hastaneye sevk edeceklermiş,asıl sorun orada.hakkımızda hayırlısı tekrar teşekkürler

sevgidostu;

yok zaten ben belirttiğim de oydu, benim ikametimin olduğu yer de istanbul atandığım yerde istanbul. Sorun olansa istanbul'un büyük ve karmaşasından dolayı aynı ilde bulunsam bile örneğin kartal'da oturup silivriye atandığımız zaman ikiside aynı ilin ilçeleri olduğundan 1 gün sonra gel başla deniliyor, fakat kartal-silivri ulaşımı en az 2 saat o da en az diyorum yoğun trafik olduğugu zaman 3 belki 4 saat sürebilecek mesafe bende bu durumdan dolayı eğer böyle uzak mesafeler arası atamam olacaksa orada bir eve çıkmayı düşünüyorum ama 1 günde olacak iş değil bu işte... Bir de bu kurallar kurumdan kuruma değişir mi memuriyette ? yani ben tkhk olarak çalışacağım yani meb te farklı tkhk da farklı bir uygulama olabilir mi ?..

Tüm kurumlar için aynıdır. Bilgilendirme isteği olarak sorduğum için kanun maddelerine göre cevap vereceklerdir. yarın sabah cevap gelir.

sebboy;
Bu bilgi zaten bizim şu anda verdiğimiz belgelerin toplanıp komisyon tarafından inceleneceğini belirten bilgi değil midir ?, Yani ben belgelerimi istanbul il sağlık müdürlüğüne teslim ettim, ondan sonraki aşama komisyondur kuruldur beni direk ilgilendiren bir konu degil diye düşünüyorum yani sonuçta kurul toplanıp boyumuza posumuza bakıp sen kal sen git demiyeceği için evraklarımızı verdik kontrollerini yapacaklar, şimdi anladım ki memurluğu kazanmakta yetmiyo yerleşip işe başlamak bile büyük bir sıkıntıymış :)

sevgidostu;
cevabı merakla beklemekteyim :)

sevgi dostu ben ruhsal ve duygusal engelliyim sınava girdiğimde raporum yüzde 45 ti iki ay önce heyete girdim raporum yüzde 62 ye çıktı bu atanmama engelmidir birde raporumda (her iki raporumdada) çalışamayacak işlerin niteliği diye bi yer var orası boş bırakılmış son aldığım rapordada istihdam yerinde tekerlekli sandalye yazıyor ayrıca bir yerdede özürlülük haklarından faydalanabilir yazıyor çok tedirginim ve heyecanlıyım meb hizmetli kdarosuna atandım atamam yapılmayacak diye korkuyorum eğer atamamızı yapmayacaklarsa bizi neden sınava aldılar ayrıca yüzde seksen şizofren arkadaşlarım bile bu sınava girdi hatta ağır özürlü olan şizofren arkadaşlarım bile bu sınava girdiler benim yüzde 62 bi sorun olmaz İNŞAALLAH değilmi yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

bazıları kafamızı çok karıştıyor çalışabilir ibaresi yazılması gerekir diyor sınava ilk başvurduğum raporumdada böyle bi ibare yoktu çalışamayacak işlerin niteliği iabresi boş bırakılmıştı yeni raporumdada öyle buda çalışabilir anlamına gelmiyormu ayrıca son raporumda özürlülük haklarından faydalanabilir yazıyor ayrıca bi konu daha ailemde 3 tane ağır engelli bakıma muhtaç hasta var ablam yüzde 96 meme kanseri hastası ağır özürlü annem yüzde 80 şizofeni ağır özürlü kardeşim yüzde 73 zihinsel engelli ağır özürlü bi ağır özürlü olmayan benim yukarda belirttim son aldığım rapor yüzde 62 atandığım kurum bu ailemdeki hastaların durumunu göz önüne alarak beni bulunduğum şehire asaletimde gelmeden tayinimi çıkaraırlarmı çünkü ablam onkoloji hastası ve atandığım yerde onkoloji yok bu durumu göz önüne alıp kısa sürede bir yılı beklemeden tayin verirlermi yardımcı olursanız çok sevinirim.

bu rapor konusu önemli bir konu yönetmelik yüzde 40 ve üzeri diyor kafamızı neden karıştıyorlar hocam dün birini gördüm oğlum yüzde 99 özürlü dedi ve bu sınava girmiş ayrıca ilk sınava başvurduğum rapordada yüzde 45 lik olan raporumdada çalışabilir ibaresi yoktu her iki raporumdada çalışamayacak işlerin niteliği diye bi ibare var ikisindede orası boş bırakılmış madem bu çok önemliydi sınava başvuruda bizi sınava almamaları lazımdı insanların duygularıyla ekmeğiyle kimse oynamasın bence yazık günah kafa karışıklığı yapıyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim son aldığım raporumda özürlülük haklarından faydalanabilir yazıyor işe girmek çalışmakta özürlülük hakkı değilmi sonuçta bilgilendirirseniz çok sevinirim ayrıca lise mezunuyum acaba ne kadar maaş alırım hizmetli kadrosundan çok teşekkür ederim

bu rapor konusu önemli bir  konu yönetmelik yüzde 40 ve üzeri diyor kafamızı neden karıştıyorlar hocam dün birini gördüm oğlum yüzde 99 özürlü dedi ve bu sınava girmiş ayrıca ilk sınava başvurduğum rapordada yüzde 45 lik olan raporumdada çalışabilir ibaresi yoktu her iki raporumdada çalışamayacak işlerin niteliği diye bi ibare var ikisindede orası boş bırakılmış madem bu çok önemliydi sınava başvuruda bizi sınava almamaları lazımdı insanların duygularıyla ekmeğiyle kimse oynamasın bence yazık günah kafa karışıklığı yapıyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim son aldığım raporumda özürlülük haklarından faydalanabilir yazıyor işe girmek çalışmakta özürlülük hakkı değilmi sonuçta bilgilendirirseniz çok sevinirim ayrıca lise mezunuyum acaba ne kadar maaş alırım hizmetli kadrosundan çok teşekkür ederim

Öncelikle bunca işin arasında böyle bir başlık açıp yardım etmen gerçekten güzel bir davranış ve Bende 2010 MEB sınavında MEB' e atandım ve ilk görev yerimde yani halen okulda çalışıyorum... İşim rahat ve çok fazla iş yaptığımız söylenemez ve amirlerimle ve öğretmenlerle aram iyi. Lakin insan ister istemez bazı alanlarda 2. planda kalıyorsunuz... Bu yüzden tayin istedim lakin muvafakatname verilmedi. gerçi onlarda haklı okulun evrak ve özlük işlerini (EK DERS HARİÇ) ben yapıyorum... Ama ilçe MEM'lerdeki arkadaşlarımdan gördüğüm sizin tespit ettiklerinizle uyuyşuyor. Bide malumunuz biz memurların doğru dürüst atama yönetmelği dahi yok ve güya Bakanlık yönetmelik için sendikalardan ortak görüş aldı ve çıkaracaklarmış yönetmeliği... Bakalım umutla bekliyoruz. Şeflik yada VHKİ yada şube müdürlüğü..vs gibi sınavlarda okulda görev alan memurlar katılabiliyor mu? İlla İl veya İlçe MEMde mi çalışma şartı var? kurumlar arası geçiş için ne tür şartlar gerekiyor? gerçi kanunlarda yönetmeliklerde forumlarda yazıyor ama herkes farklı yazmış. Siz düzgün birisine benziyorsunuz bu yüzden sorayım dedim.
SAYGILAR...

Gezgin35;

Kararname tarihinden 15 gün içinde başvurmanız gerekli.Yani 15 gün bekleme süreniz var. Kuruma telefon acıp ben ... gün sonra geleceğim ve ya başladıktan sonra .... gün izin verebilirmisiniz diye söyleyin. bence başladıktan sonra izin isteyin. maaşınızda başlar.

veyselözaydın;Hocam kurum sizde hangi rapor var ve ya yeni aldığınız raporu bilmez. Engel de olmaz. Sadece kullandığınız raporda istihdam edilemez ve ya sadece çalışamaz yazarsa problem olur. Eğer tedirginsen eski raporunu ver. Ataman mutlaka yapılır. canını fazla sıkma.
Hocam atamanız yapıldıktan sonra adaylığınız kalkmadan önce tayin olamazsınız. Ama direk il milli eğitim müdürü ile görüşerek görevlendirme alabilirsiniz ama cok zor. iller arası görevlendirmelerde valilik oluru olması gerekir. Gerekçe ise ağır rahatsızlıklarından dolayı ailemin ben olmadan hayatlarını sürdüremeyeceği olarak bildir.
Hocam atamanızda hiç bir problem cıkmaz. % 40 ve % 100 arası bütün raporlu arkadaşlar atanabilir. sadece raporunda istihdam edilemez ve ya çalışamaz yazmamalı. zaten bu şekilde olsa idi sınav başvurusuna almazlardı.

LORD_55100;

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Haklısınız. Mumurlar valilik personeli olduğu için ve merkezi atama sisteminde olmadığı için tayin cok zor.çalıştığın il seni gönderecek ve gittiğin il de kabul edecek. Mazeret bulamayınca da engelli kadromuz dolu diyorlar.
Evet bütün memurlar VHKİ, Şef ve şube müdürlüğüne (özel şartları karşılarsa) başvurabilir. Okul memurlarıda başvurabilir. VHKİ alşımı 2014 yılında ocak ayında başvurular alınacak. atamadan sonra büyük ihtimal görev yeriniz değişir.
Hocam kurumlar arası gecişte muvaffakatname almak zor. onun için bir üst kadroya gecmelisiniz. ozaman muvaffakatname vermek zorundalar. Hangi kuruma geçmek istiyorsanız o kurumun kendine has kuralları vardır. Mesela diyanet sınavla alıyor. her sezon kurallar değişir. mesela MEB gecen sene aday memurları bile alırken bu yıl adaylığının kalkması şartı aradı. MEB Hizmet süresine göre aldı. Atanacın kadro şartlarını sağlaman gerekir. bu şartlar ilanlarla verilir.

Teşekkürler bende aynı sizin gibi düşünüyordum ve haklısınız. Acaba KPSS A'dan giresem ve maliyeye yada sağlık bakanlığına atansam o zaman muvafakatname vermek zorundalar sanırım... O zaman ben KPSS'ye başlasam iyi olacak galiba çünkü kendimi geliştirmek benim de hakkım ve memur olarak ölmeyecem :):)

LORD_55100;

Hocam kurumlararası da atansanız en az VHKİ kadrosuna atanırsanız muvaffakatname alırsın. Ben yüksek lisans yapıyorum. şeflik ve ya eğer açılırsa ilerde şube müdürlüğü sınavında ek puan veriliror. Tavsiyem Ahmet yesevi üniversitesinde uzaktan eğitime gitmen. engel yüzdeliğine göre indirim yapıyorlar. ben c engelli olduğum için c indirim yaptılar.

bugün evi aradılar. yarına kadar evraklarınızı teslim edin diye. hemen bizi atayıp napacaklarsa. :(

ne iş anlamadım.

*aydın*;

Hocam Herkez atanmak ister. sizde atanmamak içinmi uğraşıyorsunuz.:eek::eek::eek: İlk maaşınız yüklü oluyor unutma.

sevgidostu;

sabah kalkmak kadar zoru yok da ondan :eek:

yasemin arkadaşım Allah kalbine göre verir inşallah. umarım hayatta herşey istediğin gibi olur...

O dediğinizi ilk defa duyuyorum halihazırda zaten lisans mezunuyum AÖFten:) dediğiniz yeri ilk defa duyuyorum...

LORD_55100;

Bende yeni duydum. biraz pahalı ama burada bir üniversiteye kayıt olsam bile üniversiteye gel git daha fazla param gider.araştırmanı tavsiye ederim. uzaktan eğitim olması ve sadece dönem sonunda 1 defa sınava gitmem cok güzel. kayıtlar devam ediyor.

sevgi dostu birşeyı merak ettım ne mezunu olarak atandınız mebe hangı bölüm şuanda mebte memursunuz yüksek lisans nasıl yapılıyor bilgi verirmisiniz

Dün mem den aradılar sınav sonuç belgesini getirmemişsin dediler, getirecek miydim dedim, şifremi verdim ösym den kendileri indirdiler, gitmeye gerek kalmadı.

Bugün çağırdılar gittim mal bildirim belgesini doldurdum. Memur bir şeyler yazıyordu, o arada sordum belgeler komisyondan geçti mi dedim, evet dedi, valiliğe gitti mi dedim evet dedi, e ne zaman başlıyorum dedim bugün dedi, güldüm şaka yapıyor sandım ama adam gülmedi, içimden valla adam ciddi galiba dedim :) ve ciddiymiş bugün saat 3 gibi başladım, hayırlı olsun.

İlk iş günüme kot pantolon, t-shirt, kirli sakalla gittim :) nasıl başlarsan öyle devam eder sözü inşallah gerçek olur :)

Ben aslen Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi Fizik Bölüm mezunuyum. Pedegojik Formasyon aldım. 2010 Özürlü Personel Alımında MEB e memur olarak atandım. (Başvuru için babamı göndermiştim. Babamda sağolsun öğretmen yerine memurluğa yazdırmış.) Şu anda asıl görevim personel atama bölümünde calışıyorum. Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon bölümünde bu yıl yüksek lisansa başvurdum. Uzaktan eğitim olduğu için bütün dersler bilgisayardan veriliyor. Sadece dönem sonunda 1 defa ankarada ve ya istanbulda sınava gidiyorsunuz. Yapma sebebim de Seflik, Müdürlük, Müdüryardımcılığı, Şube Müdürlüğü vs. sınavlarında ek puan veriliyor. Zaten normal üniversite de yüksek lisans bile yapsanız idare 2 gün (yarım gün) ve ya 1 tam gün izin vermek zorunda.

hayırlı olsun loks arkadasım darısı bizlerin basına.ne gibi işler yapacağın yada nasıl çalışacağın konusunda yetkili birisi ile görüsmüssünüzdür.yazarsan seviniriz.bizlerde sonuctaya önümüzdeki haftalarda iş bası yapacağız.

loks;
Gercekten iliniz cok hızlı. Biz daha pazartesi göndereceğiz. Hizmetli kadrosu iseniz zaten pek kılık kıyafete bakmıyorlar. ama memursan bilemem. inşallah hayırlısı.

bende bugun uğradım biz sizi arayacağız yanıtını verdiler. daha 31 ağustos tarihine kadar evrak toplama devam ediyor dediler.aşağı yukarı yerlerimizde belli olmus.yakında gidip baslarız umarım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt