Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
şimdi etrafımdakiler seni herhangi bir okula vermezler.okullara cıkma ihtimali zayıf diyorlar.cunku okullarda özürlü memur ihtiyacı olmayacağını düşünüyorlar.ben ısparta mem olarak çıktı.bekliyoruz artık. Bana yardım edebilecek birisi varmıdır. Milli eğitimde kimseyide tanımıyorum. Ordaki memur biz seni arayacağız dedi tabiri caise postaladı. Yani atama müdürüyle fln görüstürmedi bizi.yani siz diyorsunuzki yarın gidin şube müdürü ile görüsüşn istediğinz okulu rica edinmi diyorsunuz. Yanlıs anlamadıysam ben oraya gidince beni terslerlerse elim ayağıma karısır.iyice bunalıma girerim sonra. Bizim hangi okulda baslayacağımız belli olduktan sonra il içinde okul değiştirme falan olmazmı acaba?
Hocam genelde okullara verilir. Biz ilçede 2010 yılında atanan 2 tane memurduk. ikimizde okullara verildik. Hemen oranın şube müdürünü telefonla ararsan (atamadan sorumlu) sana yardımcı olur sanırım. ama santraldeki arkadaşa atamadan sorumlu şube müdürü demeyi unutma.konuşurken cok uzatma. hocam ben ÖMSS ile atandım ve .... yerde görev yapabilirmiyim.(246) 223 10 20 telefondan. Atandıktan sonra görevlendirme ile yer değiştirebilirsin. ama VHKİ ye gecene kadar kadron değişmez.sevgi dostu o kadar cok soru soruyorumki artık cevap bile varmiyorsunuz. bıktırdım sanırım
Hocam adaylığınız kalktıktan sonra (1 yıl sonra) kurumunuza dilekçe ile başvurarak 1 kademe alabilirsin. Yüksek lisansın en iyi faydası öğretmenler sizi sadece bir memur olarak görmüyor. Daha geniş arkadaş çevren olur. Hemde şeflik sınavında, şube müdürlüğü, müdür yardımcılığı, müdürlük ve denetmenlik sınavlarına girersen sana ek puan veriyor.( Müdür, müdür yardımcılığı ve eğitim denetmenliği sınavına girmek için öğretmenliğe gecmen gerekir.)tatlıya bağlanmasına sevindim gereksiz bir tartışma oluyordu şimdi sorun çözüldüğüne göre ikiniz de ortaklaşa sorulara cevap verebilirsiniz çok mu çıkarcıyız neyiz
"sevgidostu
kardeş bugün istanbul milli eğitime evraklarımı verdim dediğin gibi kararnamenin çıkmasını bekliyorum o da memurun dediğine göre 31 ağustos a kadar evrakları alacaklarmış eylülün 2. haftasına kadar biter dediler. Ben sana çok teşekkür ederim bizleri baya aydınlattın kendi adıma söyleyeyim bana yazdığın cevapları hala saklıyorum ileride lazım olduğunda tekrar okurum diye bir kez daha teşekkür ederim ama yine bir sorum olacak ben yüksek lisans mezunuyum memuriyete atandığımda bu bir işime yarar mı? tezsiz yüksek lisans mezunu oldum sanırım sen de öylesindir."
şu mesajımı tekrar geçeyim araya 2 sayfa girmiş
Zaten coğu kişi otobüsle gitmez. arabası olan bir kişinin arabası ile gidilir. sizde toplu olarak gidersiniz. ve ya taksiyi 3-4 arkadaş ortaklaşa tutarsınız. Şoförler ve otobüscüler birliğinden yol parası fiyatını alman gerekir. genelde otobüs parası verilir. gündeden 26 lira harclık verir.(tam gün olursa)ben bedensel engelliyim ilçe otuyorum ilçede olursa akülü arabamda giderim fakat merkez de olursa taksiyle gidecem taksi parasını vermezler bence
1. Evet il milli eğitim ile valilik arasında yazışmalar olacak. Daha sonra kararnamenizin cıkmasını bekleyeceksiniz. Valilik oluru için 15-20 gün tahminen beklemeniz gerek. kararnemeniz valilik olurundan cıktıktan sonra hemen işe başlayabilirsiniz.sevgidostu
komisyonun ne olduğunu memur bana açıkladı sadece evrakları onaylayıp atanacağın ilçeyi belirleyeceklermiş. benim merak ettiğim bu komisyon x ilçeye atandınız dediği anda iş başı yapar mıyız yoksa bir de atandığımız ilçeyle ilgili bir yazışmamız da olacak mı? 15-20 gün sürer demişsin ben 15 eylülden önce olur diye umut ediyordum zira evrak onayı için komisyon 3 eylülde kurulacakmış dediğin gibiyse eylül sonunda iş başı yaparız.
ikinci mesele de ben özel okulda çalışırken stajımı kaldırdım. dediğin gibi ders alıp sınava girdik 2 sınav oldum ikisinden de yeterli puanları aldım acaba tekrar aynı sınavlara sokarlar mı yoksa valilikten onaylı stajımın kaldırıldığına dair bir belge var onu ibraz etsem beni hiç o işlerle uğraştırmazlar mı? bilgin varsa paylaşırsan sevinirim
Evet doğru. temel ve hazırlayıcı eğitimlerden muaftır ama uygulamalı eğitime katılmak zorunda. bu eğitim süresince en az 3 ay stajer sayılır.bu arada soruma başka bir yerden cevap aldım ama senden de teyit ettireyim bana verilen bilgiye göre stajı kalkan öğretmenler devlete geçince hizmet içi seminer görüp sınavlara girmezmiş ama aday memurluğu sürermiş. Bu bilgi doğru mu?