Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu MEB'de işe başlama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sevgi dostu o kadar cok soru soruyorumki artık cevap bile varmiyorsunuz. bıktırdım sanırım :)

şimdi etrafımdakiler seni herhangi bir okula vermezler.okullara cıkma ihtimali zayıf diyorlar.cunku okullarda özürlü memur ihtiyacı olmayacağını düşünüyorlar.ben ısparta mem olarak çıktı.bekliyoruz artık. Bana yardım edebilecek birisi varmıdır. Milli eğitimde kimseyide tanımıyorum. Ordaki memur biz seni arayacağız dedi tabiri caise postaladı. Yani atama müdürüyle fln görüstürmedi bizi.yani siz diyorsunuzki yarın gidin şube müdürü ile görüsüşn istediğinz okulu rica edinmi diyorsunuz. Yanlıs anlamadıysam ben oraya gidince beni terslerlerse elim ayağıma karısır.iyice bunalıma girerim sonra. Bizim hangi okulda baslayacağımız belli olduktan sonra il içinde okul değiştirme falan olmazmı acaba?

tatlıya bağlanmasına sevindim :D gereksiz bir tartışma oluyordu şimdi sorun çözüldüğüne göre ikiniz de ortaklaşa sorulara cevap verebilirsiniz :D çok mu çıkarcıyız neyiz :D

"sevgidostu

kardeş bugün istanbul milli eğitime evraklarımı verdim dediğin gibi kararnamenin çıkmasını bekliyorum o da memurun dediğine göre 31 ağustos a kadar evrakları alacaklarmış eylülün 2. haftasına kadar biter dediler. Ben sana çok teşekkür ederim bizleri baya aydınlattın kendi adıma söyleyeyim bana yazdığın cevapları hala saklıyorum ileride lazım olduğunda tekrar okurum diye bir kez daha teşekkür ederim ama yine bir sorum olacak:D ben yüksek lisans mezunuyum memuriyete atandığımda bu bir işime yarar mı? tezsiz yüksek lisans mezunu oldum sanırım sen de öylesindir."

şu mesajımı tekrar geçeyim :D araya 2 sayfa girmiş :D

sevgi dostu o kadar cok soru soruyorumki artık cevap bile varmiyorsunuz. bıktırdım sanırım :)
Hocam genelde okullara verilir. Biz ilçede 2010 yılında atanan 2 tane memurduk. ikimizde okullara verildik. Hemen oranın şube müdürünü telefonla ararsan (atamadan sorumlu) sana yardımcı olur sanırım. ama santraldeki arkadaşa atamadan sorumlu şube müdürü demeyi unutma.konuşurken cok uzatma. hocam ben ÖMSS ile atandım ve .... yerde görev yapabilirmiyim.(246) 223 10 20 telefondan. Atandıktan sonra görevlendirme ile yer değiştirebilirsin. ama VHKİ ye gecene kadar kadron değişmez.

tatlıya bağlanmasına sevindim :D gereksiz bir tartışma oluyordu şimdi sorun çözüldüğüne göre ikiniz de ortaklaşa sorulara cevap verebilirsiniz :D çok mu çıkarcıyız neyiz :D

"sevgidostu

kardeş bugün istanbul milli eğitime evraklarımı verdim dediğin gibi kararnamenin çıkmasını bekliyorum o da memurun dediğine göre 31 ağustos a kadar evrakları alacaklarmış eylülün 2. haftasına kadar biter dediler. Ben sana çok teşekkür ederim bizleri baya aydınlattın kendi adıma söyleyeyim bana yazdığın cevapları hala saklıyorum ileride lazım olduğunda tekrar okurum diye bir kez daha teşekkür ederim ama yine bir sorum olacak:D ben yüksek lisans mezunuyum memuriyete atandığımda bu bir işime yarar mı? tezsiz yüksek lisans mezunu oldum sanırım sen de öylesindir."

şu mesajımı tekrar geçeyim :D araya 2 sayfa girmiş :D
Hocam adaylığınız kalktıktan sonra (1 yıl sonra) kurumunuza dilekçe ile başvurarak 1 kademe alabilirsin. Yüksek lisansın en iyi faydası öğretmenler sizi sadece bir memur olarak görmüyor. Daha geniş arkadaş çevren olur. Hemde şeflik sınavında, şube müdürlüğü, müdür yardımcılığı, müdürlük ve denetmenlik sınavlarına girersen sana ek puan veriyor.( Müdür, müdür yardımcılığı ve eğitim denetmenliği sınavına girmek için öğretmenliğe gecmen gerekir.)

sevgi dostu az önce aradım memi.santali bekledim kimse cevap vermedi.sonra atama bölüyle görüstüm.böle böle dedim.siz bayramdan sonra ararsanız size daha iyi yardımcı oluruz dediler. yine sonucsuz kaldık anlayacağız.

Bayramdan sonra ilk mesaide ara. olmazsa dernek adına aratabilirim. kararnameler valiliğe gitmeden ayarlamalısınız.

gerci ta coruma gitmek için bile tercih yapmısken ısparta içi olduktan sonra sorun olmaz gerci :) en kötü ihtimalle 2 otobüsle gidilir :)karar veremedim doğrusu arasammı aramasammı.salı günü mesai baslayacak die biliyorum doğru değil mi. size gene bilgi veririm. cok ilgilendiniz bizimle teşekkür ederim

sevgi dostu
kaç kaç çalışıyor günde kaç saat mesai kanunda engelliye uygun ayarlanır yazıyor kim ayarlıyor

nacar;

Sabit kurallar var. Mesela görme engelliler kış aylarında (3 ay) mesaisi 4 te biter. siz kurumunuza dilekçe yazıyorsunuz. kurum bu dilekçeyi ilçelerde kaymakama,illerde valiya gönderiyor. onaylandıktan sonra bu hakkını kullanabiliyorsun. genelde onaylanır.

İstersen valilik üst yazılarını gönderebilirim.

Sadece görme engelliler için mi var? Bu arada KPSS den öğretmen olarak atanmak için de yeterli puan aldım, memurlukla öğretmenlik arasında kaldım, öğretmenlikte nereye atanacağım belli değil, memur olunca evimin yanındaki okulda görev yapacağım için memurluğu seçtim, bir kaç sene görev yaptıktan sonra öğretmenliğe geçerim diye düşündüm, hayırlısı olur inşallah..

Sevi dostu,merhaba,Tkhk yerlestirilsim, Adana il saglik mudurlugune istenen belgeleri teslim ettim1.Ankaraya belgeler gonderildi,komisyon Ankaradami kurulacak yada Ankaradyapilacak islemler nelerdir?2.Malatyaya yerlestirildim ,komisyon malatyadami kurulacak ve komisyonun gorevi nedir ?Konu hakkinda degerli yardimlari

loks;
Benim elimdeki kaymakamlık olurunda (tüm görme engelliler için) sadece görme engelliler var. Ama engelinizden dolayı sizde mesainizi geri alabilirsiniz. daha cok haklar var. mesela öğrencilere kar vs. tatil verildiği zaman engelli memurlarada idari izin verilmek zorunda.

mehmet001;
MEB için söylersem komisyonu engelli arkadaşlar görmez. sizden alınan belgeler zaten komisyona gider. siz komisyanla işiniz olmaz. verdiğiniz evraklarda problem olursa o zaman komisyon reddetti diye size yazı gelir. yani komisyonun karşısına çıkıp boyunuza, postunuza bakmayacaklar. bu kişi o görevi yapar ve ya yapamaz diyede bakmayacaklar. sadece evrak kontrolü için. senin evraklar zaten simdi komisyonda inceleniyordur. daha hiç bir kurumda da komisyon toplandı gelin diye duynadım. sadece evrak teslimi için gidersiniz. birde kararname cıktıktan sonra.

Sevgi dostu,16 agustos- 6 eylul evraklar il saglik mudurlugune teslim edilecek , il saglik mud. Birkisi Ankaraya belgeleri elden en son 09 eylulde teslim edecegi yaziyor duyuruda verdiginiz bilgiler isiginda Komisyonun Ankarada kurulacagi kesinlesti ;1. atama merkezemi ilceyemi yapilacak direk yoksa yerlestigim yer malatya il mudurlugumu belirlryecek ?2. Kararneme sureci nedir ?Konu hakkinda degerli yardimlarin .

mehmet001;

1. İlçe ve ya ile atamanız olabilir. Tam olarak bilmiyorum ama internet sayfasından anladığım kadarıyla sağlık müdürlüğünde tüm işlemler merkezi (ankaradan) sistemle yapılıyor. ama ne kadar merkezide olsa mutlaka atamanızın yapılacağı yeri il sağlık müdürlüğüne sorması gerekir. Yanı malatya il müdürlüğü belirleyip ona görede atamanız ankaradan yapılır. (tahminen ankara malatya il emrine atar ve malatya il müdürlüğü de sizi istediği yere kararname ile atarlar. göreve başlamanız eylülün 25 ini bulur ve ya gecebilir. Kararname için sadece bekleyeceksiniz. Size şuraya git çalışmaya başla derler. siz gittiğiniz gün göreve başlama yazısı yazılarak ilk maaşınızı almaya başlarsınız.

sevği dostu
meb için komisyon ankara mı yoksa tüm merkezlede mi kurulacak

nacar;

evrakları vermeye gittinizya. işte komisyon o. o evraklar Memur. sef ve şube müdürü paraflar ve il milli eğitim müdürü imzalar. komisyonda budur. yani seni komisyona cağırmayaklar. ve ya verdiğiniz evraklar komisyondan gecmedi diye geri gelmeyecek.( sahte evrak yok ise) evrakları teslim ettinizmi iş bitmiştir. sistem kontrolünde sahte olduğu anlaşılan belgeniz varsa sadece problem olur. (şüphenilen resmi belge kontrol edilmesi için valiliğe üst yazı ile gönderilir.valilikte o belgenin cıktığı il valiliğine üst yazı ile bu yazıyı gönderir. o il valiliğide yine üst yazı ile o ilin milli eğitim müdürlüğüne, ve il milli eğitim müdürlüğüde kuruma ( diploma ise okula, sertifika ise halk eğitime) belgeyi göndererek doğruluğunu arşivlerine göre doğrulatır. evrak gercek ise geldiği yoldan geri gider. sahte ise kurum il milli eğitim müdürlüğüne sahte diye yazı yazar. il milli eğitim müdürlüğü haliliğe sahte diye yazı yazar ve valilik sahte belgenin sahibi için savcılığa suç dyurusunda bulunur ve atandığı kuruma da sahte olduğunu bildirir. sonuc olarak belge en az 2 ay sonra cevaplanır ama personel işe başlatılıri sahte yazısı gelince de işten atılır ve savcılık işlemleri başlar. belge işlemleri il merkezlerinde yapılır. beleler ankaraya gitmez ve özlük dosyana konur. istediğiniz zaman bu belgeleri ilden alabilirsiniz.

sevgidostu,

kardeş istanbul il milli eğitim 3 eylülden sonra evraklarınız komisyona gönderilecek dedi. Ben şu an çalıştığım özel okuldan istifa edeceğim. Tahminen ne kadar sürede kararname çıkar yani başka bir deyişle ne zaman iş başı yaparız?

thief27;

O komisyon kanundaki komisyon değil. Nereye atanacağınızı belirleyip ona göre kararname yazılacak. Evrak kontrolünü evrakları verdiğiniz zaman kontrol edilir. Biz bu şekilde yaptık ama diğer iller ayrıca evrak kontrolu için komisyon kuruyormu diye bilmiyorum. salı günü kesin bilgiyi size bildiririm.

Burada kararname yaklaşık 15-20 günde cıkıyor. Bu süre valinin durumuna göre değişebilir.

sevgi dostu ;
işe başlayınca kurs varmış dogru mu?

nacar;

Evet 2 çeşit aday memur kurslarına gideceksiniz.Bunlar Temel ve Hazırlayıcı eğitim kursları. Bu 2 kursun sonlarında sınava girip sertifika alacaksınız ve uygulamalı eğitime alınacaksınız. sonra adaylığınız kalkacak. Bu kurslar genelde hafta sonları olur. yerleşim yeriniz dışında olursa yövmiyelerinizi ve yol paralarınızı alırsınız. ( yerleşim yerinde olursa sadece yövmiyelerinizi alırsınız.)

ben bedensel engelliyim ilçe otuyorum ilçede olursa akülü arabamda giderim fakat merkez de olursa taksiyle gidecem taksi parasını vermezler bence

sevgidostu

komisyonun ne olduğunu memur bana açıkladı :D sadece evrakları onaylayıp atanacağın ilçeyi belirleyeceklermiş. benim merak ettiğim bu komisyon x ilçeye atandınız dediği anda iş başı yapar mıyız yoksa bir de atandığımız ilçeyle ilgili bir yazışmamız da olacak mı? 15-20 gün sürer demişsin ben 15 eylülden önce olur diye umut ediyordum zira evrak onayı için komisyon 3 eylülde kurulacakmış dediğin gibiyse eylül sonunda iş başı yaparız.

ikinci mesele de ben özel okulda çalışırken stajımı kaldırdım. dediğin gibi ders alıp sınava girdik 2 sınav oldum ikisinden de yeterli puanları aldım acaba tekrar aynı sınavlara sokarlar mı yoksa valilikten onaylı stajımın kaldırıldığına dair bir belge var onu ibraz etsem beni hiç o işlerle uğraştırmazlar mı? bilgin varsa paylaşırsan sevinirim :D

bu arada soruma başka bir yerden cevap aldım ama senden de teyit ettireyim :D bana verilen bilgiye göre stajı kalkan öğretmenler devlete geçince hizmet içi seminer görüp sınavlara girmezmiş ama aday memurluğu sürermiş. Bu bilgi doğru mu?

ben bedensel engelliyim ilçe otuyorum ilçede olursa akülü arabamda giderim fakat merkez de olursa taksiyle gidecem taksi parasını vermezler bence
Zaten coğu kişi otobüsle gitmez. arabası olan bir kişinin arabası ile gidilir. sizde toplu olarak gidersiniz. ve ya taksiyi 3-4 arkadaş ortaklaşa tutarsınız. Şoförler ve otobüscüler birliğinden yol parası fiyatını alman gerekir. genelde otobüs parası verilir. gündeden 26 lira harclık verir.(tam gün olursa)

sevgidostu

komisyonun ne olduğunu memur bana açıkladı :D sadece evrakları onaylayıp atanacağın ilçeyi belirleyeceklermiş. benim merak ettiğim bu komisyon x ilçeye atandınız dediği anda iş başı yapar mıyız yoksa bir de atandığımız ilçeyle ilgili bir yazışmamız da olacak mı? 15-20 gün sürer demişsin ben 15 eylülden önce olur diye umut ediyordum zira evrak onayı için komisyon 3 eylülde kurulacakmış dediğin gibiyse eylül sonunda iş başı yaparız.

ikinci mesele de ben özel okulda çalışırken stajımı kaldırdım. dediğin gibi ders alıp sınava girdik 2 sınav oldum ikisinden de yeterli puanları aldım acaba tekrar aynı sınavlara sokarlar mı yoksa valilikten onaylı stajımın kaldırıldığına dair bir belge var onu ibraz etsem beni hiç o işlerle uğraştırmazlar mı? bilgin varsa paylaşırsan sevinirim :D
1. Evet il milli eğitim ile valilik arasında yazışmalar olacak. Daha sonra kararnamenizin cıkmasını bekleyeceksiniz. Valilik oluru için 15-20 gün tahminen beklemeniz gerek. kararnemeniz valilik olurundan cıktıktan sonra hemen işe başlayabilirsiniz.

2. Özel okullarda (Dersanedeki stajerlik kaldırılmasını kabul etmiyorlar.) kaldırılan stajerilik gecerli. Kurslara ve sınavlara katılmıyorsun. ama yine de 1 yıllık stajerlik süren işler. ve 1 yıl stajer olursun. valilik olurunu aslı sende kalsın ve fotokopisini göreve başladığın kurum müdürlüğüne dilekçe ile ver. Ben ..... okulda ....... eğitim öğretim yıllarında stajerliğim kalkmıştır. gereğini arz ederim diye.

bu arada soruma başka bir yerden cevap aldım ama senden de teyit ettireyim :D bana verilen bilgiye göre stajı kalkan öğretmenler devlete geçince hizmet içi seminer görüp sınavlara girmezmiş ama aday memurluğu sürermiş. Bu bilgi doğru mu?
Evet doğru. temel ve hazırlayıcı eğitimlerden muaftır ama uygulamalı eğitime katılmak zorunda. bu eğitim süresince en az 3 ay stajer sayılır.

Sadece kolejlerde ve sözleşmeli olarak gecen stajerlikleri meb kabul ediyor. dersane,etüt merkezi vb. kabul etmez.

Merhaba benim memurluğum meb te degil ama ben de birşey sormak istiyorum müsadenizle,
tkhk istanbul'a atamam gerçekleşti, ikametimde istanbul ve yönetmelik gereği ikisi de aynı il olduğunda tam olarak nerede çalışacağımız belli olduktan 1 gün sonra iş başı isteniliyormuş, malumunuz istanbul büyük bir il ve herhangi bir ilçeye atandığımı öğrendikten 1 gün sonra işe başlamak sorun olabilecek gibi mesela anadolu yakasının başında oturan birinin avrupa yakasnın sonundaki bir ilçeye atanma durumu gibi.. Benim öğrenmek istediğim atandığımız-atanacağımız yeri (ilçe/kurum/hastane) en erken hangi kurumdan ve ne zaman öğrenebiliriz ?
not: tkhk belgeri sağlık il müdürlüğü aracılığı ile 6 eylül tarihine kadar alıyor / 9 eylüle kadar da Ankara'ya teslimini kendi gerçekleştiriyor.

Hocam en erken evrakları teslim ettiğiniz yerden öğrenirsiniz. Ankaradan size bilgi verilmez. Birde size yeriniz söylendiğinden (kararname tarihinden sonra) 15 gün içinde işe başlamanız gerekir. En kötüsü atandığınız yeri arayarak ben 2-3-.. gün sonra gelip işe başlayabilirim. diye bir telefon acarsanız size yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Bizim ildeki bütün atamalar ikamet adresi ve ya doğduğu adrese en yakın yere yapılmakta. sizinde belki göz önüne alınabilir.

sevgidostu;

Öncelikler teşekkür ederim ama şu kısmı anlayamadım, bana tam yerin söylenmesinden 15 gün sonrası konusu benim terchimim midir, yani 5 gün sonra gidip erken başlamak istediğimi belirtip başlayabilirim? bana söylenilense istanbul-istanbul yani ikamet ve atanma iliniz aynı olduğu için biz size nereye atandığınızı söyledikten 1 gün sonra işe başlamanız gerekmektedir denildi burası biraz muamma geldi :p

İl milli eğitim müdürlüğüne Kurum netten bilgi isteği yazısı gönderdim. Cevap gelince size kasin bilgi veririm. Benim bildiğim ilk atamalarda size kararname tebliği yapıldıktan sonra en fazla 15 gün içinde başlamaktır. Tayin cıktığı zaman 1 gün sonradır. çünki tayinde aynı il sınırları içerisinde olman gerekir ama ilk atamada türkiyenin her yerinde olabilirsin. adam karsta oturuyor ve istanbula atansa 1 gün içerisinde gelmesi cok zor.

MERHABALAR:)
Ben aslında m.e.b e atanmadım ama k.k.k ya atandım ama belki bu hususta bilginiz vardır diye düşündüm.Siz iş talep formunda istedinizmi bilemiyorum ama bizden merkezi sınav numarası diye birşey istenmiş bunun ne olduğuna dair bir bilginiz yada duyumunuz varmı acaba paylaşırsanız çok sevinirim.Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt