Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Merhaba, size bir sorum var,ben uyku apnesinden 35 oran aldım. Ağır uyku apnesin yanında tansiyon boyun fıtığı ile devlet hastanesinden 45 oran aldım, vergi idaresi ile Ankara'ya gönderdim .Ankara 1 ay sonra PSG raporumu istedi, PSG raporunda ortalama ahi 26, 9. Ama posizyonel apnemde sırtüstü 39, sağ 17 sol 23, ortalama 26.9. ortalama 30 dan düşük diye oranım düşürülür mü? Bpap cihazı kullaniyorum

merhaba arkadaşlar bende bugun saglık kuruluna girdim elimde rem bağımlı osa raporum var gögüs hastalıkları doktoru cpap cihazı 6 ay kullanıp gelmemi cihazın sonucuna göre puanlama yapacagını soyledı itiraz etmeme ragmen bir sonuc alamadım yeni yönetmelik böyle deyip beni kovmakdan beter etti doktorun bu yaptıgı dogrumudur yardımcı olacak bilgisi olan basına boyle bı durum gelen varmıdır acaba

ben orta derece uyku apnesı ıle 10 puan aldım..

hafıf 5

orta 10

agır 35

Merhaba arkadaşlar 8 yaşında oğlumun polisomnografi raporunda obstrüktif uyku apne diye geçiyor engel oranına yüzde kaç verirler bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar verilen puanlar konusunda kafam biraz karışık. Uyku apne ortalamam 19.8 fakat sırt üstü ortalamam 66.5. Ayrıca çok ciddi uyku problemleri yaşıyorum. Uzun zamandır imsomnia yaşıyorum. Bu durumda hangi ortalamayı kullanırlar?

İyi akşamlar arkadaşlar uyku testi raporunu bugün aldım.Ahi 41 ağır uyku apnesi yazıyor.ikinci kez uyku testine gireceğim cihaz için. Nöroloji doktorunun dediği 1 saatte 41 kes nefesimizi kesildigi bunun tedavi şeklinin sadece cihaz olduğu söyledi.Mevxutta benim engelli raporum var iki yıllık sormak istediğim uyku senedinde ne jadar oran verilir Şuan aldığım uyku testi sonucunu 10 ay sonra heyette doktora gösterince geçerli olurmu yoksa tekrar uyku servisi e gönderir mi? Tekrar bu zülnü çekmek istemiyorum açıkçası bir süre cihaz bağlıyorlar girenler iyi bilir izdihamı.Bir de verilen engelli oranı sureklimi oluyor.Mevcut raporumu yenilerken uyku apnedi i söylemelimiyim.Verdikleri oran hani süreli ise pek işime gelmez o açıdan soruyorum rapor alan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim

fenerliyizz

uyku apnesinden %35 oran alırsınız.raporun süreli olup olmayacağını kimse bilemez.ilk raporunuz olmadığı için,engel oranınızda yükseleceği için az bir ihtimal süresiz verebilirler, belki tekrar 2 yıl verip veya 3-5 yıla uzatabilirler. Uyku apnesi + kronik bir rahatsızlıktan 3. veya 4. girişte süresiz alan arkadaşlarım var.10 ay sonrada geçerli raporunuz tekrar yatış yapmazsınız.uyku raporunuz en az 2 yıl geçerli.benim sağlık kurulu raporu için 2.girişim uyku apnesi+ hipertansiyon+hiperlidemi ilk yıl 1 geçen ay tekrar girdiğimde 2 yıl olarak verdiler..

yusi bilgil için teşekkürler mevcuttur benim kronik hastslıklarım var.%40 in üzerinde çıkıyor raporum.Rapor yeniletirken uyku apnesini ekletiyimmi.Sonucta buda kronik hastalık tedavisi yok.sadece uyurken cihaz takmak deniliyor. Kronik hastalık için neden süreli oran verilir anlamıyorum ilac ile tedavisi yok sonucta

fenerliyizz eklet sana bir zararı dokunmaz oranın yükselir.eğer çalışıyorsan diğer hastalıklarınla birlikte %60 üstüne çıkarsa 2.derece vergi indirimine girersin.Dediğin gibi kronıik hastalıklara süreli vermelerinin hiç bir mantığı yok,İnsanlara eziyet başka bir şey değil.

Merhaba Saglik kuruluna girmek istiyorum fakat uyku apnesi oranı için tereddütlerim var verilen oranlar çok değişik.Ahi oranının dikkate alındığı yazıyor benim ahi oranım 16.6.Tanı kısmında orta derecede pozisyon ve rem ilişkili OSAS yazıyor RemAhi : 61.7 Supin Ahi 28.6.
Ahi oranı dikkate alındığında orta %10
Rem Ahi dikkate alındığında Ağır %35 oran verilmesi gerekiyor.
Uyku bozuklukları sınıflamasinda da benim durumuma uygun olan kısım rem uykusu davranış bozukluğu %35 olduğu yaziyor.Sizce ne kadar oran alırım.

Merhaba Saglik kuruluna girmek istiyorum fakat uyku apnesi oranı için tereddütlerim var verilen oranlar çok değişik.Ahi oranının dikkate alındığı yazıyor benim ahi oranım 16.6.Tanı kısmında orta derecede pozisyon ve rem ilişkili OSAS yazıyor RemAhi : 61.7 Supin Ahi 28.6.
Ahi oranı dikkate alındığında orta %10
Rem Ahi dikkate alındığında Ağır %35 oran verilmesi gerekiyor.
Uyku bozuklukları sınıflamasinda da benim durumuma uygun olan kısım rem uykusu davranış bozukluğu %35 olduğu yaziyor.Sizce ne kadar oran alırım.

Sizce ne kadar oran alırım.

Merhaba benimde yarın randevum var hafif osas ve rem uykulu osas yazıyor raporumda normalde hafıf 5 puan rem 35 puan gecen sene buraya yazmıstım ama cvp alamadım senınde durumun benımkı gıbı sanırım... gecen sene basvurdugum hastanedekı doktor puan vermedı bende hıc kurula gırmeden 6 aylık surecı bekledım yarın yenı bır hastanede sansımı denıyecegım mevzuata gore puan almam gereklı ama doktorların 2 dudagı arasında resmen kaderımız sonucu buraya yazarım

Merhaba öncelikle cevabin için teşekkürler aynen dediğin gibi doktorların insiyatifine kaldık.Raporundaki Ahi oranların nedir puan vermediğini söylemişsin halbuki hafif olanı bile dikkate alsa 5 puan verilir demeliydi.

Merhaba ben engelli raporu almayı düşünüyorum ağır derece uyku apnesi ve obezite var. Cpap makinası kullanmaya başladım. Engelli heyeti için başvuracağım da bana ehliyetine el koyuyoruz denildi nederece doğru bu sistem

Merhaba Gecen hafta basvurdugum saglık kurulu raporum cıktı gözden 20 uyku apnesınden 5 almısım halbukı 6 ay evvel gozden yuzde 35 apneden 0 almısdım hafıf osa rem uykulu osa hastasıyım sol gozumde yuzde 80 gorme kaybı var itiraz ettim haftaya tekrar kurulu gitcem bır faydası olurmu rem uykulu osa resmı gazetede 35 oran yazıyor ama1 hastane 0 dıgerı 5 verdı ılk hastane gozume 35 verdı dıgerı 20 bu nasıl iş nasıl bır sacmalık yardımcı olacak bırı varmı tskler sımdıden

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınız içinde emin olmadığım bir kaç hususa açıklama getirirseniz sevinirim.

1) Uyku ile ilişkili bozukluklar apne ortalaması ya da kullanılan CPAP tan bağımsız mı değerlendiriliyor? Yani, huzursuz bacak sendromu ve ciddi uyuyamama gibi sorunları mı kapsıyor?

2) Şayet böyle ise bir çok yerde apne ortalamın saatte 19 olduğu için orta şiddette denildiğini görüyorum. Bu durumda %10 mu yoksa CPAP kullandığım için %35 mi olması gerekiyor.

3) Bunların yanında ağır uykusuzluk sorunları ve huzursuz bacak sendromu yaşıyorum. Bunların geneline bakıldığında verilmesi gereken puan ne olmalı?

Cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

KKELEBEKK Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Yazdıklarınız içinde emin olmadığım bir kaç hususa açıklama getirirseniz sevinirim.

1) Uyku ile ilişkili bozukluklar apne ortalaması ya da kullanılan CPAP tan bağımsız mı değerlendiriliyor? Yani, huzursuz bacak sendromu ve ciddi uyuyamama gibi sorunları mı kapsıyor?

2) Şayet böyle ise bir çok yerde apne ortalamın saatte 19 olduğu için orta şiddette denildiğini görüyorum. Bu durumda %10 mu yoksa CPAP kullandığım için %35 mi olması gerekiyor.

3) Bunların yanında ağır uykusuzluk sorunları ve huzursuz bacak sendromu yaşıyorum. Bunların geneline bakıldığında verilmesi gereken puan ne olmalı?

Cevaplarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar uyku apne hastalığı askerlikten muafiyet sağlıyor mu heyete girip elverişli değildir alabiliyor muyuz?

Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ay özel bir hastanenin göğüs hatalıkları ve kardiyoloji bölümlerinde randevu oldum şikayetlerime göre önce uyku apnesi ön tanı konuldu. Sonrasında solunum testi ve 2 defa uyku testi yaptılar. Bunların haricinde ise kan tahlili yaptırdım. Tüm yaptırdığım test sonuçlarına göre Ahi değeri 54 olduğundan OSAS tanısı konuldu ve CPAP kullanmam zorunlu olduğu söylendi. Yapılan diğer kan testleri ve muayne sonucunda hemoglobin a1c değeri 7,2 olduğundan ve açlık kan şekeri 122(tokluk kan şekeri 190 - 250 arasında değişiyor. ) olduğundan şeker hastalığı tanısı konuldu ve özel hastanenin sağlık kurulundan ağır osas, tanlınamamış şeker hastalığı, dispne ve Kronik Venöz Yetmezliği(priferik) rapor çıktı, raporda cpap zorunlu olduğu yazıyor. Bu tanılara göre sanırım %40 üzerinde rapor alabiliyorum. Benim asıl sormak istediğim, şu arkadaşlar. Özel hastanenin yatırmış olduğu uluslararası stantartlara uygun uyku testi devlet hastanesinde kabul ediliyor mu? Diğer bir sorum ise Engelli raporu almak için ilk baş hangi bölümden randevu almalıyım bazıları kulak burun boğaz oradan göğüs hastalıklarına sevk diyor bazıları ise direk göğüs hastalıklarından rapor alıp muayne sırasında engellei raporunu talebini belirtmen yeterli olacak diyorlar cevaplarınızı için şimdiden teşekkürler.

abdullah59765 öncokle engelli raporu için 182 yada mhrs den erişkinlerde için engelli raporunu için randevu alacaksın. Uyku apnedi için nöroloji yada göğüs doktoru oran verir heyette muayenede. Uyku servisinden aldığın PSV raponunu göstermen yeterli olur.

Uyku apnesinden oran verilirken,cihazdan kayit isteyip bakiyorlar mi.yoksa direk oran veriyorlar mi?simdiden tesekkur ederim

fenerliyizz

Peki ben cihaz almadım.ama tanı koyuldu.puan verirler mi.yuzde 40 civarı sabit puanım var.uyku apnesindende alsam garanti olsun diye düşünüyorum.

cemalhasgul48 ağır uyku apnedinden %35 oran veriliyor.Ahi değerine göre oranlama yapılır psg raporundaki.Elinde raporun varsa sürekli derece yükseltmek icinmi heyete gireceksin? Normalde sürekli verilmesi gerekir uyku apnesine kronik hastalık ama süreli verse doktor bunu kim sorgular buda ayrı soru işareti.Brnde de yeni uyku spnedi çıktı mevcut raporum süreli 1 yıl sonra bende heyete gireceğim ve uyku apnesini ekletecegim psg raporuna göre %35 oran şimdiden benim içinde soru işareti verecekleri oran sürekli olurmu diye.Bu hastalığın cbab cihazı kullanmak dan başka ilacı yok.onuda kullana bilirsen oda ayrı sıkıntı uykuda cihaza bağlı olmak hareket alanını kısıtlaması.Bende cihaz için uyku servisinde yattım 1 ay önce 2 sat cihazla uyudum uyuyamadım cihaz ciksada uyumak sıkıntı Nasil olacak bilmiyorum .tekrar çağırırlar belkide uykuyu yetersiz bilup cihaz icin6

fenerliyizz
Allah kolaylik versin.Benim kalple gozden yuzde 40 var.uyku apnesi 2 defa uyku odasinda yatip rapor aldim.Cihaz almadim ama.Cihazi almadan heyet kontrolunde az bile olsa puan verirlir mi acaba.cihaz kullanmadan.

cemalhasgul48 uyku apnesinden puan almak için illaki cihaz kullanman gerekmez kardeş.uyku testinde almış oldugun psg raporuna göre nöroloji veye göğüs hastalıkları dokturu puan verir.Rapordaki ahı değerine göre puanlama yapılır hafif %5 orta%10 ağır %35 heyet senden uyku raporuna bakar cihaz kullanıp kullanmadığını sorgulamaz. Her uyku bozduğu olsnada cihaz önerilmiyor ahı değerine göre değişiyor. Senin psg raporunda cihaz önerilir yazıyorsa zaten onun için tekrar yatış yapmam gerekir.zaten her cihaz alanda sürekli kullanir kullanmaz ona kalmış. Bu hastalık sende varmı tanı konulmuşmu bunu belgeleyen psg raporun var sa her türlü oranı vermek zorundalar yönetmeliğe göre cihaza takılma sen.Cihaz kullanmak hastanın tercihi başka türlü bunun ilacı yok bulunmuş.Cihazka uyumayı becere bilen faydasını görür elbette kimiside kullanamıyor cihazı.yönetmelikte cihaz kullanan oran alır diye bir madde yok yani. Böbrek hastası da kronik diyalize giriyor hasta yada tansiyon var ikqc kullanıyor hastalık listesinde hastalığa konulan tanının karşılığı olan ne ise onu verirler heyette.Demem suki sen tansiyon hastasının ilac kullanıyormusun diye sorgulamazlar raporuna bakarlar her hastalık için böyle süreç.belki pisikolojik hastalıklarda sorgulaya bilirler

Üst Alt