Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

hozgul
Teşekkürler cevabın için benim kilo sorunum yok hep aynı 1..2 kilo inip çıkıyor yıllardır... kontrol muayenesinde tekrar yatışmı yapılıyor elimizdeki psg raporunun bir geçerlilik zamanı varmı

@alpertuncer

Uzmanlar en çok 5 yılda bir PSG'nin yenilenmesi daha doğrusu kontrol edilmesini söyler. Eğer sizin aldığınız PSG bir sağlık kurulu raporu ile alınmışsa o zaman belki size süreli rapor verildiği için PSG'nin yenilenmesi istenebilir.

hozgul

Hayır kardeşim yıllardır hanım bana diyordu da ben olmaz diyordum sonra yatış yaptım Ahi 37.7 çıktı ve cihazla girdim ve 6..12 basınç hava ile bpap cihazı verdi Sgk. Sonrasında uyku apnesi ne rapor olduğunu öğrendim iki ay sonra kurula başvurdum

arkadaslar 10.5 uyku apnem var orta derece apne yazıyor doktordan aldıgım belgede ve asırı horlama ve soluum durması konularından da rahatsız oldugum ıcın a pap hava makınesı verıldı bu makınede 3 doktorluk heyetten onaylandı verıldı....devlet hastanesıne heyete gırdım bugun 35 uyku apnesınden 10 tansıyon 10 da kalp rahatsızlıgından aldım 55 puan bununda baltazar sıstemıne gore yuzde 47 gıbı onaylaması gerekırken benım hava cıhazı makınesının puanları sılınmıs heyetın bu puanları kafasına gore sılmesı mumkunmu aynı hastaneın doktoru 35 puan verırken heyettekı bashekım 25 puan sılmıs bu konuda ne yapabılırım sonuc olarak yuzde 27 geldı ve heyetten ıstedıgım puanı alamadım.

astor 34 sadi kardes bende a pap cıhaz aldım uyku apnemde var 10.5 gogus bolumu 35 puan verdı kurula gırınce 25 puanı sıldıler bu nasıl bır iş anlamadım

Bu cihazı alalı bu aralar tam bir yıl olacak, bunu bir yıl sonunda sgk ya götürüp birşey yaptırmamız gerek gibi birşey hatırlıyorum, Doğrumu,varmı bilen.

Makiyato
Merhaba Sgk banada cihazı verirken yıllık 1200 saat kullanmam gerektiğini söylemişti daha 8 ay oldu alalı nasıl bir süreç olacak zamanı gelince göreceğiz

Cihaza gire nasil oran veriliyor dayanak nedir. Ornegin ben orta derece uyku apnesi cihaz bpap verildi. Kac puan alirim. Hafif 5 orta 10 agir 35 yaziyor bu osas icin gecerli mi acaba.

KKELEBEKK merhaba bir konu hakkında görüşünüze ihtiyacım var , Bende Otra derece uyku apnesi var bunun Puanı %10 yalnız şimdi polisomnografi tetkiki yapıldı ve 07cmH2obasınçta CPAP cihazı alacağım oranım %35 mi olmuş oluyor .

Orta derecede uyku apneniz var ise Engelli Kurulu zaten size orta derecede yazar ve %10 alırsınız.
Raporunuzda ağır derecede uyku apnesi yazarsa ancak engelli kurulu size ağır derecede rapor yazar ve ancak o zaman %35 alırsınız.
Yani özetle, Polisomnografi tetkikinizin sonucunda yazılan rapor önceliklidir.

Merhaba 1 yıl önce ağır osas ile %35 apne ,boyun fıtığı,beyinde araknoid kist den hastanede süresiz %46 ankarada %43 ile 1 yıl kontrollü verildi,şimdi emsal durumdaki arkadaşlarım tekrar kurula gittiklerinde artık uyku apnesine süresiz verilmiyor denilmiş,bilgisi olan varmı ,ne yapabiliriz ,bunlar herkese engelli vermeyecekler karar alınmış belli.

Daha önce SÜRESİZ verilen uyku apnesi nasıl oluyor da iptal edilebilir ki? Eğer öyle olsaydı zaten süresiz verilmezdi ki.

Merhaba kolay gelsin arkadaşlar oğlumun uyku apne raporu böyle geldi oranı kaç olur bilgisi olan cevap yazabilir mi "hastada çocuk ölçülerine göre hafif düzeyde hipopneler ile giden obstrüktif uyku apne sendromu izlenmiştir diye yazıyor".

Uyku apnesi cihazı ömür boyu kullanılıyor... Madem süreli ise neden ömür boyu... Kim bir makina ile yatmak ister ki

Merhaba arkadaşlar uzun süredir yazmıyordum uyku apnesinden engelli vergi indirimi alanlar ve emekli olanları ilgilendiren bir haber
Resmi gazetede uyku apnesi ile ilgili yapılan bir değişiklik yayınlanmış
h017h90

artık uyku apnesinden %35 verilmiyormuş yanlış anlamadıysam Malulen emekli olmayacaklar gerekçe olarak da cpap cihazı kullanırken AHİ oranı 5 altına düşüyormuş
eğer 5 altına düşmez üstünde olursa malulen emekli olunabilicekmiş

benim gibi engeli emekli olup vergi indiriminden faydalanıp engelli emekli olanlar uyku apnesinden kotrol muayenesine giden var mı sağlık kurulunda sıkıntı yarattılar mı gerçi resmi gazetede dün yayınlanmış dediler ama bilmiyorum kafam çorba oldu

Evet o haberi bende gördüm aynı durum bende de var benim rapor ve vergi indirimi 2 yıllıktı 10 ay kaldı kontrol muayenesine benimde kafama takıldı ancak bir yerde de kontrol muayenesi ilk alınan raporun yönetmeliğine göre yapılır yazıyor yinede bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirme yaparsa iyi olur

Birde farklı hastalıklar varsa en yüksek oran dikkate alınır balthazar uygulanmaz gibisinden birşeyler daha yazıyordu tam anlayamadım hayırlısı bakalım çıkar yakında neyin ne olduğu

Yeni yönetmelikte uyku apnesi hastaları en çok mağdur edilen kesim.
Şöyle ki eskiden AHİ 35 olan ağır kabul ediliyordu.
Şu an için AHİ 35 bile olsa cihazla sıfırlanıyorsa emeklilik işlemleri yönünden siz hasta kabul edilmiyorsunuz. Yani ömür boyu kullanılması zorunlu olan bir cihaza rağmen siz engelli kabul edilmiyorsunuz. Ki bildiğim apnenin tedavisi yok.

Daha önce bahsetmiştim bu şuna benzemiyormu? Mesela diyelim adamın bir ayağı yok protez kullanıyor. E bu durumda bu adam protozle normal yürüyor diye sağlam mı kabul edilecek?

Ağır uyku apnesinden tansiyon ve fitiktan oran aldin, fakat süreli verdi raporu. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar yok öyle birşey.

Kontrol muayenesi günüm geldi.AĞIR OSAS ve TİP2 DİYABET var bende.Bir önceki rapor gibi %48 süresiz engelli raporu verildi.Sgk dan yazı geldi.Artık başka bir kontrol muyene tarihiz bulunmamaktadır dendi.yaniz vergi indirimi de artık süresiz oldu

Merhaba, Bu konudaki haberi yazıyı bulamadım, tam olrak nedir haberi link olarak paylaşabilirmisiniz? Makiyato

Bu konu ile resmi gazetede yayınladnıpını söylediğiniz bilgiye ulaşamadım, link paylaşabilirimisiniz?

uyku apnesinden engelli vergi indirimi alanlar ve emekli olanları ilgilendiren bir haber
Resmi gazetede uyku apnesi ile ilgili yapılan bir değişiklik yayınlanmış
h017h90

Bu konu ile resmi gazetede yayınladnıpını söylediğiniz bilgiye ulaşamadım, link paylaşabilirimisiniz?

Merhaba arkadaşlar 6 yaşında oğlumun polisomnografi raporunda obstrüktif uyku apnesi diye geçiyor engel oranına yüzde kaç verirler bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi şimdiden teşekkürler.

Merhaba şeker tansiyon ve kolesterol ilacı kullanıyorum sağ bacak femur boyun kemiği platinim var ve yurusuyuste bozukluk söz konusu kilo 145 boy 171 bel fıtığı ve kanal daralmalarim var ne civarda oran alirim

Uyku apnesinin siniflarina gore rapor veriliyor agir ise 35 veriliyor

Uyku apnesi

Merhaba,ilk denememde uyku apnesi 35, boyun fıtığı 6 ile 39 da kaldım. Mide ülseri, mide delinmesi ve 3 fıtık ameliyatına ve safra kesesi ameliyatına 0 oran verdiler. İkinci denememde boyun fıtığı 10 kardiyoloji 10 apneden 10 aldım, toplam 37 de kaldım. Ağır uyku apnesi raporum var bpap cihazı kullanıyorum, ahi 26.4 oranim neden düştü. Raporun ağır yazılmasının sebebi doktorum sırtüstü ahi 39, sola yattığımda 15 ,sağ tarafta 13, olduğu için ağır uyku apnesi diye rapor verdi. Kurul doktoru ahi 26 .4 yazdığı için ağır olan apnemi makina kullandığım halde 20 puanla geçiştirdi. Bunu yapabilir mi?

Son düzenleme:
aslıdeniz Uyku apnesinde her testte AHI değeriniz farklı çıkabilir, o uyku sırasında bunu etkileyen bir çok husus var. Örnek vermek gerekirse o günkü direnciniz, yattığınız yataktaki konfor, maskeye olan uyum ve testi yapan teknisyenin işini ne kadar doğru yaptığı gibi... Hatta yurtdışı araştırmalarda şunu okumuştum, örnek veriyorum siz düzenli şekilde her gün CPAP/BPAP cihazı kullanıyorsunuz ve bu sayede çok güzel uyuyorsunuz, vücudunuz buna alışıyor ve apneleriniz çok çok azalıyor. Ama diyelim o gün cihaz kullanmadınız, hemen o gün apneleriniz eski haline dönecek, bir anda 35-40 AHI göreceksiniz anlamına gelmiyor, vücut cihazı bıraktınız diye hemen eskiye dönmüyor yani, yavaş yavaş o süreç başlıyor diyordu araştırmada. Geçmiş olsun.

Uyku apnesi için % kaç rapor veriliyor

Selamun aleyküm arkadaşlar orta dereceli uyku apnesi çıktı ahi değeri %25.5 bu rapora göre % kaç işgörmez oranı verilir

Heyette %olarak kaç oran alabilirim.Seker ve bel fıtığı ameliyatimda var

YÖNTEM: EEG, EOG, çene EMG' si, solunum çabası, oksimetri, vücut pozisyonu, hava akımı, horlama, nabız ve bacak hareketleri kanallarını kaydetmek için dijital uyku sistemi ile polisomnografi yapıldı. Hipopne skorlaması nazal kanül sinyal genliğinde bazale göre >= P azalma, saturasyonda > =%3 azalma kriterine göre yapıldı.

ÖZET: İnceleme saat 00.18'de başladı ve 07.32'de tamamlandı. Total uyku süresi 261.5 dakika, uyku etkinliği `.2, NON-REM 1 latansı 3.3 dakika, REM latansı 341.5 dakika olarak bulundu. Uyku dönem oranları N1 için % 10.7, N2 için % 45.8, N3 için % 2.7 ve R için % 1.5 olarak bulundu. Solunumsal analiz sonucunda 289 obsrüktif apne, 22 mixt apne ve 10 santral apne olmak üzere toplam 321 apne ve Apne Indexi:73.9/saat olduğu gözlendi. 86 hipopnesi olan hastanın Apne hipopne indeksi (AHI) 93.7 / saatti. REM döneminde AHI:92.3/saat, non-REM döneminde AHİ:93.4/saat idi. 02 saturasyonu en düşük r.0, ortalama değeri % 93.0 izlendi. Supin pozisyonda uykunun % 13'ünü geçirdi, AHI: 94.0/saat idi.

SONUÇ: Bu polisomnografik bulgular ileri derecede OSAHS (Obstruktif Uyku Apne Hipopne Sendromu) " nin varlığını göstermektedir.

ÖNERİLER: CPAP titrasyonu önerildi.

Üst Alt