Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

1 yatışta ahi 44.4 tu şimdi düşmüş ozaman benim anlayamadigim 2nci teste yatarken benim bildiğim 15 kere uyandım ahi düşük çıkmış ilk yattığımda 4 kere uyanama rağmen yüksek çıkması yeşilsy sen hangi cihazi kullaniyosun

@muratesesli şimdi düşmüş dediğiniz kısmı anlamadım.

ilk test sizde uyku apnesi var mı diye yapılır ve uyku apnesi çıkarsa maskeyle ikinci test yapılır, ikinci teste maskeyi kaç bar hava basıncı ile kullanmanız gerekiyor bunu belirlerler.. sizin ilk testte ahi 44,4 ise ve ikinci testte maske ile ahi 8,2 çıktı ise bu iyi yani maske işe yarıyor demektir. Ben devletin verdiği maskeyi aldım ama 2,5 sene de toplasan 10 kere kullanmamışımdır.

login
Nöroloji harici puan almaya çalışırsanız evet belki alırsınız ama düşük alırsınız. Genel konuşuyorum istisnai durumlar illaki olmuştur ve olacaktır. Diğer dediğinize de evet bende katılıyorum doğru KBB cerrahi bir çözüm olabilirmi diye kontrol ediyor.

rexart

Bu doğru değil.Nöroloji de kbb de aynı yönetmeliğe tabi.İkisi de psg testindeki ahi derecesine bakıp aynı oranı vermek zorunda.

Eyvallah, doğrusunu öğrenmiş olduk sağolsun.

login
Merhaba size özelden msj attım bakabilirseniz sevinirim, benzer şartlardayız ve emeklilik başvurunuzun akıbetini merak ettim. Bende başvurma niyetindeyim.

Merhaba bende Obrükstruf uyku apnesi hastasıyım %35 aldım %51 Engelli raporum var hem uyku apnesi ve ortopedik Vergi indirimi için başvurdum 2019 da raporu aldığım gibi 6 ay sonra evrak eksik diye geri geldi eksik evrakı gönderdik bi 6 ay sonra sizi sevk edip Hakem hastane olarak İstanbul eğitim araştırmaya gitmem için evrak geldi evrak ta diyoki yeniden muayene olup yeniden rapor çıkarıp Ankara’ya gönderin hastane gönderecek İstanbul eğitim araştırma yani 1 seneyi geçti uğraşıyorum vergi indirimi için 7800 sigorta primim var %51 raporum var ama bu raporu kabul etmiyor acaba varolan raporum şuan iptalmi Yeni rapor çıkartırsam oran düşermi yada Ankara’da düşermi bu arada Cpap cihazı kullanıyorum

Emeklilik için engelli raporunuz işe yaramaz, Ankara'dan vergi indirimi yazısı gelmesi gerek.
Yapmanız şeyi zaten yapmışsınız, uyku apnesi sürekli rapor verilen bir rahatsızlıktır, halen raahtsızlığınız devam ediyorsa ve cihaz kullanıyorsanız ben olsam cihazı da yanıma alarak söyledikleri yere gider gerekli tetkikleri yaptırarak tekrar evrakları Ankara'ya iletirdim.

Merhaba ben diyabet,hipertansiyon hastasıyım aynı zamanda uyku bozukluğu için teste girdim cihaz verdiler raporda böyle yazıyor Apne hipopne indeksi 14.79/ saat ahi(supin) 35.88 sizce vergi indirimden yazarlanabilir miyim başvuruda bulunsam

Selam arkadaşlar ben uyku apnesi için yatış yaptım ahi sonucum yüzde 36 cikti sonra titrasyon testi yaptım 6 ve 8 bar ototmatik cihaz kullanımı uygundur vede titrasyon testinde ağır derece uyku annesidir yazıyor sonuçları götürdüm doktor rapor yazdı raporda orta derecede uyku apnesi yazıyor vede 1 yıl bu cihazı kullanmalıdır yazıyor neden cihaz raporuna orta derece yazdı ayrıca hipertansiyon ve kalp ritim bozukluğu hastasıyım vergi indiriminden yararlanabilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum

merha sizden bilgi almak istiyorum sonuc bu ne yapmam lazım

1 kaydedilen verilerde eeg,eog,solunum,saturasyon. çene ve her iki bacak emg,pozisyon horlama
2 gece uykusunda 396 dakika uyu surecinin 15.5 dakikası uyanıklıkla geçmiştir
3 solunum kayıtlarında oksijen saturasyonun yüzde 80 ne denk düstüğü saatte 73.2 kez tekrarlanan apne ve hipopneler kaydedilmiştir

sonuç bu polisomnografik incelemede uyku etkinliği yüzde 94,4 olarak değerlendirilmiştir
bu polisomnografik incelemede AĞIR DERECELİ UYKU APNE SENDROMU
( AHİ 73.2 LEHİNE DEĞERLENDİRİLMİŞTİR ]

merha sizden bilgi almak istiyorum sonuc bu ne yapmam lazım

1 kaydedilen verilerde eeg,eog,solunum,saturasyon. çene ve her iki bacak emg,pozisyon horlama
2 gece uykusunda 396 dakika uyu surecinin 15.5 dakikası uyanıklıkla geçmiştir
3 solunum kayıtlarında oksijen saturasyonun yüzde 80 ne denk düstüğü saatte 73.2 kez tekrarlanan apne ve hipopneler kaydedilmiştir

sonuç bu polisomnografik incelemede uyku etkinliği yüzde 94,4 olarak değerlendirilmiştir
bu polisomnografik incelemede AĞIR DERECELİ UYKU APNE SENDROMU
( AHİ 73.2 LEHİNE DEĞERLENDİRİLMİŞTİR ]

kanarya70
Ahi 73,2 ile ağır uyku apnesi verilmiş, sadece bununla %35 engelli oranı alırsın. Eşlik eden başka rahatsızlığın varsa eğer %40 üzerinde engelli oranı alabilirsin.

uyku apne teşhisi ilk yatışta mı kesinleşiyor ikinci yatışta mı? Bir hastanede ilk yatışta orta derece uyku apnesi var dedi diğeri de hafif derecede var dedi. 2. yatış daha yapmadım ama her ikisinde de. ilk teşhiste orta çıkan sonra hafif ya da ilkinde hafif çıkan sonra orta derecede değişebiliyor mu? Nasıl karar veriliyor tam anlamadım.

Sağlık Kurulu, 1. yatış raporunuza göre oran veriyor, ikinci yatış CPAP cihazının basınç ayar tespiti için. AHı değerine göre kimi doktor orta kimisi ağır verebiliyor. Genelde AHI değeri 35'den büyükse ağır veriliyor.

Dulkadirrr

İlk yatıştan sonra genelde doktor tehşisi söylüyor var yada yok derecesi şu diye ,arkadaşın dediği gibi ikinci yatış eğer doktor gerekli gördüyse cihazın ayarları için. yani değişmesi imkansız gibi oranların.

Genelde ahi 35 ve üstü ise ağır uyku apnesi veriliyor kısmını düzelteyim;Ahi 30 ve üzeriyse Ağır uyku apnesidir oranı 35 dir.Başka bir oran verilemez.Eğerki verilirse direk itiraz edilir ve hakkı olan %35 oran söke söke alınır..

Şimdi anladım farklarını. Tamamdır çok teşekkürler arkadaşlar.

Merhaba arkadaşlar uyku apnesi şikayeti için göğüs hastalıklarından mi norolojiden mi randevu alıyoruz?

Uyku bozuklukları merkezlerinden randevu almanda fayda var. Diğer türlü git geller biraz uğraştırabilir.

Benim ahi 74 fakat ikinci yatista titrasyonda maskeyle ahi0.0 degerine kadar düştü..pap cihaziyla tedaviye cevap veriyo bu durumda oran veriyorlarmi...

Tesekkur ederim ayni seyi raporu veren dr söyledi fakat bazi hastalara sureli maske veriliyomus onlarin oranlarinin farkli oldugunu söyledi...

Benim verdigim raporda doktorun imzasi yok sonuc fotokopisi ve asli gibidir yaptirdim heyette sıkıntı cıkarırlarmi..rapor sistemde e devlette var...

Merhaba
Uyku testi sonucum AHİ 28,7 çıktı. Doktor oran olarak %10 vereceğini söyledi.
Sitede ikinci kez uyku testine girip farklı oran çıkan var mı? Var ise hangisi geçerli oluyor.

Merhaba ben pztesi heyete girdim, kalp ve tansiyon dan yüzde 20 aldım, uyku apnesi ağır ve devlet kurumunda yapıldı, perşembe günü göğüs hastalıklarına raporu vereceğim yüzde 35 alırsam yetiyor, fakat nöroloji doktoru, 2.test oldumu, maske kullanıyomusunuz, zaten süreli verilir engel ama biz vermiyoruz, göğüs hastalık ları baksın gibi ifadeler kullandı, perşembe günü göğüs hastalıkları oran vermiyorum diyebilirmi veya süreli oran veriyorum diyebilirmi şimdiden teşekkürler

Uyku apnesi oranı süreli mi yoksa süresiz mi bu hastaneye göre değişiyor mu, süreli verirlerse emekli olabilirmiyim görüş ve yardım rica ederim

Gokhanözçelik1975
Psg raporunda Ahi değeri 30 un üzerinde ise ve raporunda ağır obsrüktif uyku apnesi veya benzeri bir terim varsa, %35 oran alman gerekir, 2.yatış ve cihaz kullanımından bağımsız olarak. Böyle bir psg raporu ile Dr oran vermem diyemez.
Uyku apnesi, kalp ve tansiyon içeren bir rapor genelde süresiz olur. Zaten uyku apnesi ne bağlı olarak gelişen kardiyak sorunlar yaşıyorsunuz. Ve bu geçici değildir, 2 yatışı yaparak bir an önce kullacağınız cpap veya bpap cihazını kullanmaya başlayın. Yaşam kaliteniz önemli oranda artacak.
Süreli veya süresiz engelli raporu ile alacağınız vergi indirimi ile( süreli veya süresiz) emekli olabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim, perşembe günü göğüs hastalıkları uzmanına raporu göstereceğim, inşallah 2.kez test yapmanız gerekiyor, süreli veriyoruz veya 35 altı veriyoruz demezler, maske denedim 2 gün kullanamadım maalesef diş protezi düşünüyorum yorumlar gayet iyi olumlu sonuç alırım inşallah tekrar çok teşekkürler

Arkadaşlar 4 aydan fazla cpap cihazı kullanıyorum cihazın kayıtlarına baktım her gün Ahi değerini veriyor geneldi 4,5 ahi değeri veriyor bazen 6,5 bazen 9,5 bu normal bir şey mi acaba yani Ahi 0 çıkan varmı benim makinesis ahi 43 çıkıyor

birisi cevap verebilir mi lütfen cpap cihazı yüzde yüz ahi ortadan kaldırıyor mu yoksa bir miktar ahi oluyor mu bende her gün en az 4,5 5 oluyor normal mi

Merhaba arkadaşlar bu uyku apnesi iyileşen bir hastalıkmı 1yıldır bpap cihazı kullanıyorum vergi indirimi 1 yıllık gelmiş 1 sene sonra kontrole gittiğimde yeniden mi yatırıyorlar ilk yattığım tarih 10.3.2020 kontrol 7.1.2022 de yapılacak

alpertuncer

Uyku apnesin genelde geçici olmuyor. Apneye sebep olan durumun ortadan kaldırmak lazım. Mesela kimisinde bu aşırı kilodur. Eğer bu durum değişirse ya kullanılan basınç değişir ya da ihtimaldir ki cihaz kullanılmaz.

Üst Alt