Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Raporum 2 yıl süreli ama rahatsızlıklarım kronik birdahakine süresiz alıcam ben bilmiyordum eğer itiraz ederseniz kronik rahatsızlıklara süresiz veriyorlar araştırdığım kadarı ile süreli raporu olanlar rapor süresince emekli maaşı alıyor rapor süresi bittiğinde raporu tazeliyor rahatsızlık devam ederse tekrar emekli maaşı alıyor ben itiraz edicem itiraz sonrasıda aynı karar çıkarsa mahkemeyemi baş vurmam gerek acaba

boşuna itiraz etmişsiniz. çünkü engel oranı hesaplanırken 35+10=45 diye hesaplanmıyor baltazar tablosuna göre hesaplanıyor. İtiraz etmeniz de sizin zararınıza olmuş :(

Her raporun yazım şekli farklı oluyor, hastanelerin kendilerine göre matbuları var kiminde ağır orta hafif diye belirtiyor kimi böyle bir ibareye yer vermiyor. AHİ 30 ve üstü 35 oran veriyor. Ben o şekilde aldım.

Ben engelli raporumu aldım zaten onda sıkıntı yok aile ve sosyal güvenlik bakanlığından engelli kartımıda aldım engelli haklarından yararlanıyırum sadece erken emeklilik için müracat ettim sgk raporumu 19 a düşürdü bu bizim verdiğimiz oran emekli olamasdın diyor ama diğer raporunu kullana bilirsin onun sanaverdiği diğer haklardan yararlana bilirsin biz ona karışmıyoruz diyor

Mesutbursa

Sağlık Rapor oranları aritmetik hesaplanmaz ki neden itiraz ettiniz.
Ona bakarsanız benim de aritmetik olarak 75 yapıyor ama rapor oranımda %53 yazılı.
Bu arada şahsi fikrim rapor oranları %50 ve üzerinde olmalı emeklilik işlemlerine başlarken.
Çünkü SGK Yüksek Sağlık Kurulu illa 3-5 puan da olsa düşürüyor.
Mesela hastaneden alınan rapor hele ki %45 ve altı olursa onun gerekli olan %40 altına düşürülmesi kuvvetli ihtimaldir.
Herhalde %40 veya %42 ile falan SGK ya gidip oradan değişmeden çıkan rapor nadirdir.
Ayrıca SGK Yüksek Sağlık Kurulu'nun sadece rapora değil hastaneye ve raporda oran veren doktorlara da sorduğu ve iletişime geçtiğini düşünüyorum. "Neye dayanarak bu oranı verdiniz" hesabı.
Sadece şahsi fikrim tabi. Birşey bildiğim için söylemiyorum.

Ben hesaplarken aritmatik olarak hesaplamadım zaten yüzde 45 raporum vardı baltazar formulüne göre 42 ye düştü düşürülmüş haliyle müracat ettim

@tfarslan

Merhaba
Bu konuda bazı arkadaşlar uyku cihazı kullandığı için puan alamadığını söylüyor.
Siz bu konuda bir bilginiz var mi?

Uyku apnesi oranları

Uyku apnesi özür oranları hafif özürlülük %5, orta özürlülük %10, ağır özürlülük %35'dir.

%35'i alabilmek için 1. test yapıldığında AHİ veya diger oranların kaç olması gerekir.

Arkadaslar ben pozisyonel ve rem baglantili apneden 35, bel fitigi 7 kalici hipotiroidi 10 dan toplam baltazar ile 46 olarak devlet hastanesinden raporumu aldim, simdi vergi indirimi icin basvuruya gidecegim, sadece raporum yeterli mi yoksa uyku testi sonuclarimi daha vergi dairesine teslim edeyim mi?

Rapora göre oranı söylecek arkadaş var mı.

XEFXnE.jpeg

Gökhannnn

Hafif uyku apneniz var.Yüzde 5 alabilirsiniz.Bacak hareketlerinden puan verirlermi bilemiyorum.Geçmiş olsun.

login

Bacak sendromu rapor oranı kaç. Kaç adet olması karşılığında veriyorlar.

Arkadaşlar bende uyku apnesi var çıkan sonuçlar ahi 26.4 supin ahi 60 rem ahi 45 bu sonuçlara göre yüzde kaç alabilirim

bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim saygılar

merhaba 2015 yılında tedavi amacı ile almış olduğum bir rapor var. Raporda 35 obstürtif apne 182 obstrüktif hipopne anormal solunum indeksi 37 bu bulgular sırtüstü belirginleşen obstürtif uyku apne sendromu mevcuttur yazıyor. a+h 28,8/h obsturtif uyku apnesi oranı 35 yazıyor ancak ahi ye göre orta derece mi oluyor bu rapor 35 mi alır 10 mu ? 2015 yılındaki rapor geçrli midir? Bu raporu hiç karıştırmamalı mıyım? Teşekkürler

Merhaba, 2015 yılında aldığınız raporun geçerliliği yok. Ben 5 engelli raporu aldım. İlk 3ü 3 ay içinde alındı, uyku testim yeniydi. 4. Raporu almaya gitmeden gidip sordum doktorlara, son 6 ay içinde alınmış olmalı dediler. sezer3

Eğer cihaz kullanıyorsanız; cihazın türü çok önemli. Mesela Normal cpap kullanıyorsanız sizi ağır uyku apnesi olarak değerlendirmeyebilirler, Auto cpap kullanıyorsanız ağır uyku apnesi kesin ama çalışma gücünde(iş gücü kaybı, yani raporun alt kısmında şu işlerde çalışamaz kısmında) çalışır ibaresi yer alır. Eğer Bpap cihazı kullanıyorsanız alt kısımda "ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz" yazmak zorunda, (bpap kullananlar src ve piskoteknik gibi ticari araç kullanma belgelerini almakta zorluk yaşarlar bilgileriniz)

Auto Cpap ve Bpap kullananların oranı %35 garanti bir orandır bilgilerinize.

Oflucan_61

Yaziyorsunuz ama bunlar kafa karıştırmaktan başka bilgiler değil çünkü;

1. Kalp sıkıntısı olan otomatik kullanmıyor. Tehlikeli olduğu için
2. Hafif, orta ağır var. Ahi derecesine göre değişir
3. Cihaz kullanırken medikal raporda sürekli kullanması gerektiğini yazar.
4. Oran ahi ve hastalık tanısına göre
,5- Ağır işte çalışır çalışmaz karari engelli raporunda verilir yada durum bildirir. Raporda

Ortaya birşey atılıyor sonra yüz kişinin kafası karışıyor. Lütfen bu konularda ya başınızdan geçen bir tecrübeyi aktarın.

Benim şöyle bir sorunum var. Teşhis sonunda bana hangi cihazın uygun olduğunu belirlemek için bu haftaya gün verdi Ege.
Sorum şu birincisi benim apne ağır ben ilk yatışı paralı yaptığım için ikinciyi de paralı istiyorlar ki yaklaşık 315-TL teşhis ağır olduğu için ben bu parayı ödemek istemiyorum, bana yakın gün vermek zorundasınız diyebilirmiyim? Çünkü aksi durumda en erken 2020 nin Kasım Aralığı hatta daha sonrasını bulabilir.
2. Sorum heyete cihazı almadan çıkmamda bir sıkıntı olurmu, Yani şöyle söylim şubat gibi başvuru yapacam heyet için ancak önümüzdeki Mayıs ayında yurt dışına gideceğim ve bu cihazları birde ordan incelemek istiyorum. Haliyle heyete apne teşhisi olan ancak henüz cihaz kullanmayan biri olarak çıkacağım sizce rapor oranlamamda bu etki edermi, sonuçta elimde kapı gibi AHİ 74 den ağır apne raporum var.

Merhaba,

Ege dediğiniz yer neresi? özel mi? Yakın gün veren yer neresi, ilk yazdığınız kısımı anlamadım, 2. sorunuzun cevabı, işlk raporla heyete girebilirsiniz.
Makiyato

Ege üniversitesi.
Burada sıralı istersen yedi sekiz ay sonraya gün veriyorlar
Parayı istersen daha yakın veriyorlar.
Ben ilk yatışı paralı istedim, teşhis kondu
İkinci yatış hangi cihazın uygun olduğunu belirlemek için dediler bana,
Şimdi benim durumum ağır ben paralı istemiyorum ama bana yakın gün vermek zorundasınız diyebilirmiyim sizce?

Bu sorunuzun cevabını burada kimse veremez, şansınızı bir deneyin, ikna etmeye çalışın.
Makiyato

çoğu yer 5 yıl içinde alınmış raporu kabul ediyor

Mutlu678
Kim uyduruyor bilmiyorum ama tamamen yanlış, 2012 den beri cihaz kullanıyorum ilk raporumu 2012 de aldım raporlar 5 sene geçerli dediler 2017 de yeniledim, aynısı çıktı puanda aldım.

Arkadaşlar cpap cihazı yazdı doktor sizce hangi cihazı almalıyım tavsiyeniz nedir birde ücret hakkında bilgi verirseniz sevinirim

GM1900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar haftaya heyete gireceğim aklım karışık biraz aydinlatirsaniz sevinirim Arkadaşlar gece nefesimi çok tuttuğum için uyku testine girdim ahi değerim 44.1 bacak hareketi 98 index 14.8 plms 85 index 12.9 plms arousal 23 index 3.5 yaziyo ve hiper tansiyon hastasiyim arkadaşım bunla yuzde 40 rapor alabileceğimi söyledi dogrumudur birde heyete girmeden 2.ci testi beklemelimiyim şimdiden çok teşekkürler.
1998 girişim var 5000 de prim günüm

Birde huzursuz bacak sendromundan oran veriliyomu

Merhaba,

Heyet için ikinci teste gerek yok, ilk testle girebilirsiniz. Heyete gireceğiniz hastanede uyku apnesini Göğüs hastalıkları değerlendiriyorsa işiniz zor, çoğu göğüs hastalıkları doktoru düşük oran veriyor. Nöroloji değerlendiriyorsa %35 alma olasılığınız oldukça fazla.. ben 6 hastaneden rapor aldım, 5 noroloji %35 verdi 1 göğüs hastalıkları %10 verdi, huzursuz bacak sendromu bende yok ama oran alanlar var diye okumuştum. Uyku apnesinden %35 alırsanız ilave olarak diğer hastalığınızdan en az %7 alırsanız %40'ı geçersiniz, hakkınızda hayırlısı, bu araba bende 98 girişliyim geçen sene emekli oldum, başlangıcınız ve gününüz yeterli.
muratesesli

Bende göğüs hastalıklarından uyku testine yattım doktor cok ilgisizdi iste oldugum için esim gostermis sonucu pijamasina top dikin sırt üstü yatmasın demiş eşimde cihaz oneriliyo deyince he evet demiş sonra sağlık kurulundan heyet doktorlarini gezdim nöroloji kardiyoloji göğüs hastalıkları 3 'nden muayne oldum kardiyoloji tamam tansiyon hastası dedi ilgilendi bişey demedi göğüste başka doktor vardı ogün nerdeyse niye geldin demediği kaldı ordan nöroloji doktoruna gösterdim sonucu agir 35 dedi bitek o söyledi bacak sendromu hakkında bilgisi yok sanırım ilaç tedavisi falan dedi perşembe günü belli olcak Inşaallah

muratesesli
Nöroloji harici bir DR dan uyku apnesi için teşhis tedavi ve puan almaya çalışmayın alamazsınız. Uyku apnesi çok büyük oranda nörolojik kaynaklı bir rahatsızlık.

rexart
Şunuda ayrıca belirteyim, KBB yada Göğüs hastalıkları uyku apnesine ameliyat ile çözüm bulmaya çalışıyorlar, ancak APNE nörolojik kaynaklı olduğundan, ameliyat ile küçük dil, bademcik, deviasyon ameliyatı ile geçici bir rahatlama yaşasanız bile 3-5 sene sonra apnenin nüksetme oran çok yüksek. Ameliyat olduğunuzdan dolayı CPAP maskesi de kullanamadığınızdan geceleri nefessiz kalarak uyumaya mahkum kalıyorsunuz. Hiç ameliyat olmamanızı CPAP maskesi kullanarak hayatınızı devam ettirmenizi tavsiye ediyorum.

(Teşhis tedavi ve kontrollerimi yapan Prof. un söyledikleri bunlar kendi fikrim değil bu arada)

Doğru söylüyosun uyku testinden önce göğüs kbb gönderdi burun etimde sıkıntı yokken burun etimi aldirdi başka hastanede yinede ahi 44.1 cıktı umarım hakkettigimi ben ve benim gibi mağdur tüm arkadaşlarımız alır aslında benim bel ve boynumda 3 fıtık var oran alamazsın deyince onu söylemedim 3senedirde panik atak tedavisi görüyorum oda süreli olur deyince onuda söylemedim perşembe günü sonucu verirlerse burada paylasicam herkezden allah razı olsun

Bazı hastanelerde , uyku apnesini Nöroloji değil "Göğüs Hastalıkları doktoru" puanlıyor, %35 alanlar var, burada önemli olan doktor vermezse itiraz etmesini bileceksiniz.

Uykusuz bacak sendorumunun yönetmelikte yeri var %10 alırsınız, buna da Nöroloji doktoru bakıyor, ona yönetmeliği göstererek itiraz edebilirisiniz vermezse.

Üst Alt