Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

kafkef41

Zaten ilk yatışta uyku apnesi olduğu tespit edilirse 2. yatışa gidiyorsunuz.
Bu kez makinayla uyuyorsunuz. CPAP bağlıyorlar
Eğer CPAP ile de sorunlu bir uyku olduysa bu kez sizi 3.kez yatışa çağırıyorlar
Bu kez BPAP bağlıyorlar

AhmetGS17

Ahim 22 çıkmasına ve huzursuz bacak sendromumun olmasına rağmen 0 sıfır verdiler bana hastaneye göre değişkenlik gösteriyor olabilir

Heyette neden itiraz etmediniz? Eğer bulgularınız tamamsa huzursuz bacak sendromu %10 verilmeli.

2019 Yönetmelik, Sinir Sistemi, Uyku İle İlişkili Bozukluklar Bölümü Madde 6

engellsizz

Ben üniversite araştırma ve uygulama hastanesinden müracaat ettim
o hastanede yatış yapmadığım için bana sıfır verdiler

engellsizz

Sadece onlardan değil ki

Bel fıtığıma sıfır verildi
Uyku apnesi 22 ahi sıfır verdiler
Kronik gut a sıfır verdiler
Huzursuz bacak sendromuna sıfır verdiler

Bunların hepsini dış merkezde yaptırdığım için kabul etmediler
Böbrek testlerimi o hastanede yaptırdığım için sadece ondan oran verdiler %50

Ben sizin yerinizde olsam raporu aldıgım gibi vakitlice İl Sağlık Müdürlüğü'ne gidip itiraz ederdim, neyse geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar ben 6 yıldır cibap cihazı kullanıyorum raporumda AHI DERECESI 31.9 vergi indirimi için rapor almak için hastaneye gittim doktorlar bu dereceye oran alamazsın dediler raporumda ağır ibaresi yok bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

yaşar bey merhaba benim uyku raporumda AHI 31.9 yazıyor ama birşey çıkmaz dediler tansiyon ve kalp var doktorlar cihazla uyuduğum sonuçlara göre sıkıntı yok diyorlar ama cihazdan önceki uyku raporu ahi 31.9 diyor bu raporu dikkate almaları gerekmezmi teşekürler

emre25
Yukarıda da yazdıgım gibi, itiraz hakkınız var, eğer raporlarınızda bir oran hak edeceğiniz oran varsa gerekirse sesiniz yükselecek gerekirse resmi kanallara itiraz edeceksiniz ve hakkınızı arayacaksınız. Memlekette hak aramadığımız için bugün, bu noktadayız.

İTİRAZ ETMEYİNİZ NEDEN DERSENİZ.....
1.hakem hastanesi
2. sonuç ayrı çıkarsa
3. üçüncü bir hakem hastanesi yapacağınız altı ay bekleyin.bu işte uzman devlet hastaneleri yani İSTANBUL gibi BÜYÜK YERLERDE BAŞVURUN

YAPACAĞINIZ İŞLER
1. UYKU APNE RAPORUNUZUN ASILLARI yani 2 adet yatış sonuçları yaklaşık %agır apnelerde %35 oran
2.TANSİYON RAPORUNUZ KULLANDIĞINIZ İLAÇ RAPORLARI yaklaşık %10 oran
3.ASTIMINIZ VARSA yaklaşık %5 gögüs doktoru verebilir...
4. HUZURSUZ BACAK SENDROMU RAPORDA YAZILI İSE gögüs doktoru puan verebilir...

UYKU APNESİ TESTLERİNİZ SGK NIN KABUL ETTİĞİ BÜTÜN ÖZEL ÜNİVERSİTE HASTANELERİN RAPORLARI GEÇERLİDİR.BAZI İŞGÜZAR İŞİ BİLMEYEN SAĞLIK KURULUNDA ÇALIŞAN İŞİ BİLMEYEN İNSANLAR YÜZÜNDEN İNSANLAR MAGDUR EDİLİYOR NEYZAIKKİ....

Hastalıklarınızla ilğili mutlaka ilaç raporlarınızı yanınızda bulundurun ve başvuruda bunları mutlaka verin..

Öncelikle herkese geçmiş olsun ben ağır uyku apsinden 35 tansiyondan 10 puan aldım toplamda 45 aldım puanımı 42 ye düşürdüler sgk ya müracaat ettim bu üniversite hastanesinden aldığım raporla engelli erken emeklilik için sgk beni raporu aldığım hastaneye tekrar yolladı ve oransız rapor istedi puanı kendi sağlık kurulu vericekmiş ve bana yüzde 19 özür puan verdiler ne yapmam gerek nereye itiraz etmem gerekir

Sgk nın sağlık kurulu neye göre özür puanı veriyor sağlık cedveline göre değilmi

Merhaba Mehmet bey,

Uyku abnesinden, Ahi 17.3 ile cpup cihazı kullanıyorum. Raporda kısaca Pozisyonel sleep abne tanısı ile hastalığın yaratacağı hayati tehlike nedeniyle sürekli olarak 4_14 CM H20 cpup cihazı kullanımı uygun görülmüştür.Göğüs doktoru % 35 verdi. Hipertansiyon %10, Aritmi %10,Bel fıtığı %7, sol el orta parmak ucu kopuk, %5 verdiler. Balthazar formülüne göre ortalamam % 55 falan geliyor. Fakat benim kafamı karıştıran uyku abnesinden, sitedeki yazılanların kafamı karıştırması oldu. Bu ahi değerine göre Ankara' dan uyku abnesinden aldığım %35 i düşürürler mi? Veya bu tarz konuyla Ankara'dan rapor oranı düşen varmı?

Apne auto cpap rapor %35 veriyor .Ben aldım rapor ankara bakanlık gitti 5 aydır bekliyorum
Merhabalar
Sizin Ahi değeriniz kaçtı? Bu benim için çok önemli Ben 17.3 Ahi ile %35 aldım. Başka rahatsızlıkları da var %67 yi buldum, Sağlık kuruluna heyete gireceğim. Ama sitede Ahi durumuna göre yorum yapan, çok. Siz Ankara'yada göndermişsiniz beş ay sonrada Ankara'dan size cevap gelmiş,. En net cevabın sizde olduğunu düşünüyorum. Bana sorduğum konuyla ilgili dönüş yapabilirmisiniz mümkünse. Şimdiden teşekkür ederim.

Araştırma hastanesinin verdiği 43 oranlı rapora ankara yüzde 19 verdi ahi oranım 61 ağır osas ve hiper tansiyonun var buna karşılık ne yapmam gerek bilmiyorum neden bu kadar düşürürüyorlar ?

Mesutbursa
Mesut bey merhaba
Siz uyku abnesi için Psg raporlarınızı Ankara'ya gönderdiniz mi? Birde anladığım kadarıyla sizin hatanız,hastane heyetinden aldığınız %43 oranla direk engelli emekliliği olarak Ankara'ya raporları göndermiş olmanız, tam emin değilim ama, Ankara'ya ilk başvurunuz elgelli vergi indirimi için olacaktı yanılmıyorsam. Bende yolun başındayım, tam olarak bilmiyorum siz prosedür kurbanı olmuşsunuz gibi görünüyor.

Herkese merhaba,
Yazılanları okumaya çalıştım ama yinede kendi adıma tekrar sormak istedim birinci ağızdan bilgisi olan birinden duymak adına..
2018 de Ankara Gulhane egt. Arst. Hst. 'nde 2 gun boyunca 2 farkli uyku testine sokuldum.. Sonrasında bana bir cpap cihazi verildi omur boyu denildi.. Raporumdaki uyku apnesi degeri ise %74,1 (ağır uyku apnesi) yaziyor..
Engelli raporu almak icin hangi yolu izlemeliyim acaba, varmi boyle bir imkanim..
Bu arada istanbulda ikamet ediyorum şuan..

Sadece ağır uyku apnesi ile engelli emekliliği ya da engelli vergi indirimi alamazsınız çünkü %35 verir. Balthzar formülüyle hesaplanmış hali minimum %40 gerekir, bunun için de minimum %7 ya da %8 oranında başka bir engelinizin de daha olması lazım ki uyuku apnesi ile birlikte %40'ı yakalayın

Buna ek olarak engelli kategorisinden puan alabileceğiniz rahatsızlıklarınız varsa ancak bu işe soyunun. Yapacağınız şey basit, engelli raporu veren bir hastane bulacaksınız ve Sağlık Kurulunarandevu alakcaksınız, randevu günü hastalıklarınızı ispat eden raporları ve her türlü film, teşhis vs.. yanınıza alacaksınız ve gidip doktorlara muayene olacaksınız.

merhaba arkadaşlar ben de vergi indirimi için hastanenin rapor bölümüne müracat ettim ama gelen sonuç %30 neden düşük olduğunu sordum bana verilen cevap uyku apne AHI cihaz sız uyurken 31.9 cihazla uyurken AHI daha düşük olduğu için miş bu iş bana saçma geldi Raporumda 31.9 olarak geçiyor sibap cihazı kullanıyorum bu konuda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

%30 baltazar a gitmemiş hali bu oran tansiyon kalp göz kbb nöroloji den deldi yani uyku abonesine puan verilmemiş

benim bildiğim ahi derece si 30 dan fazla olan ağır derece kapsamına giriyor

arkadaşlar benim raporumda AHI derecesi 31.9 yazıyor ama ağır ibaresi yok ağır ibaresi olması şartmı teşekürler

emre25

Yönetmelikte Hafif/orta/Ağır diye seçenekler var ve AHI değeriniz 31.9 ise mutlaka oran almalıydınız.
Hafif: 5
Orta: 10
Apır: 35

oran veriyor, ben olsam raporu aldıgımda bunu fark ettiysem hemen ilk sağlık kuruluna itiraz ederdim .

merhaba arkadaşlar bugün bir yazı okudum %40 olan engellilik raporu %50 yükseltilmiş diye bu vergi indirimi için olan lar içinmi acaba vergi indiriminden %40 rapor alarak engelli emekli olacaklar içinmi.teşekkürler

emre25

O bahsettiğiniz 20 Şubat 2019'da yapılan değişikliğe göre TAM BAĞIMLI tanımıyla ilgili

m) Tam bağımlı engelli birey: Engel durumuna göre engel oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen bireyi, ifade eder.

https://haberport.com/yasam/engelli-rapor-oranlari-degisti-2019-engelli-rarpor-oranlari-h3289.html

ben vergi indirimi için müracat edersem ahi 31.9 %35 tansiyon %10 kalp %10 göz ve kulak dan da %10 olur baltazarda bu oran %50 ve üzeri olursa ben tam bağımlı bölümündendi değerlendirilim

Ben bağkurluyum vergi indirimi almadan direk emekli olabiliyorum doğrudan sgk ya gittim bana günlerin ve yaşın tamam yüzde 40 alırsan emeklisin dediler üniversite hastanesi sağlık kuruluna gönderdiler oransız rapor istediler punı onlar vericeklermiş ve bana yüzde 19 verdiler agır uyku apnesi ahi oranım 66 ve yüksek tansiyona ben şaşırdım ve aynı hastanenın sağlık kurulundan dereceli rapor almak için müracat ettim bana uyku apnesinden 35 yüksek tansiyonda 10 verdiler ve özürlü kartımı aldım tekrar sgk ya gitim bu raporla ve tekrar ankaraya gönderdiler psg raporumu filan hepsini içine koydular ve bugün sonuç geldi gene yüzde 19 ne yapıcağımı şaşırdım bir bilgisi olan varise yardımcı olabilirmi lütfen sigortaya geçip vergi indirimindenmi faydalanmam gerek

Merhaba. AHİ oranım %32.68. Uyku apnesi raporumda ağır ifadesi vardı. Ümraniye devlet hastanesi sağlık kurulundan %35 aldım. Başvuru yapacak arkadaşların bilgisine.

Ahi oranın 30 un üzerinde ise uyku apnesine 35 veriyorlar ama iş erken emekliliğe gelince sgk sağlık kurulu 35 vermiyor mesala ben yüzde 42 rapor aldım engelli kartımıda aldım ücretsiz ulaşım hakkı filan bütün engelli haklarından faydalandım ama sgk erken emeklilik için benim raporumu kabul etmedi tekrar raporu aldığım hastaneye gönderdi oransız rapor istedi ve bana yüzde 19 oran verdi ve emekli olamassın dedi hastane yüzde 45 verdi sgk 19

Devlet hastanesinden aldığınız rapor süresiz miydi? Cevabinizdan sonra 170 i aradim. Onlarda raporun oranı değiştirilemez dediler. İnternette bakınca davalık olan engelliler varmış.

Üst Alt