Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Yücel06

Yazıyor doğru ama ahi düşük olunca vermiyor doktorlar. Kimisi de veriyor.

deşifre43

Merhaba, Sadece uyku apnesinden 40 almış olamazsınız. Başka rahatsızlığınız var mı. Uyku apnesi ahi değeriniz kaç?

Peki doktor 35 verse vergi indiriminde sorun olur mu
Biri veriyor biri vermiyorsa ucu açık

Yücel06
Genelde Ankara vergi indirimini onaylıyor. Psg raporu ve diğer hastalıklarla ilgili dökümanları yollamak çok önemli. Psg raporu olmayanların neredeyse tamamının raporu eksik evrak gerekçesi ile geri geliyor.

yesilsy vergi indiriminden yararlanmak için sadece engelli raporu ve iş yerinden alacağımız çalışıyor yazısı yeterli değil mi? Yoksa hastalıklara ait raporların sonuçlarını da mı göndermemiz gerekiyor?

berk3435

Merhaba,

Hastalıklarla ilgili ne varsa (Rapor, epikriz, tahlil vb..) hepsini yollamak en iyisi, hatta imkan varsa ilgili hastanelerden aslı gibidir yaptırmak en iyisi. Bunlar yollanmazsa talebin geri gelmesi muhtemeldir.

@yesilsy ben evraklarımı elden ankara gelir idaresi başkanlığı engelliler servisine verdim. Hastane epikriz raporumu gördü ama kopya almadı, vergi dairesi de almadı. 10 haziran tarihinde bakanlığa gönderilmiş belgelerim, geri gelmesini beklemeden ilave etmek gibi şansım var mıdır? yoksa 5 ay sonra iade gelirse mi vermek gerekir?

yesilsy kardeş tamada vergi dairesindeki memur almıyor.Gerek yok diyor .Yeni tarihli raporlorda bandrol sistemine geçildiginden .zaten tarayıcida taratıldigi icin her seyi göruyorlar diyor.Almadı psg raporunungeri çıkardi
yesilsy bilmiyorsan kafa karıstırma kardeş ne geri gelmesi saçmalama kafada karistirma hacım.

Ya arkadaşlar benim uyku testi sonucun özelde ahi 45 çıkarken, devlette ahi 25 çıktı. Bu nasıl olabilir?

soto

Forumu biraz inceleseydiniz, bu tarz yazmazdınız bana.. Üslubunuz çok yanlış, benim foruma üye olduğum tarih ve mesaj sayıma bak birde kendi üyelik tarih ve mesaj sayına bak.. "bilmiyorsan kafa karıştırma" diyecek en son adam bile değilsiniz.

Ben bu zamana kadar burada okuduklarımı yazdım, Dünya kadar insanın raporu eksik evrak sebebi ile Ankara'dan geri geldi. Bende de uyku apnesi var, evrakları vergi dairesine verirken görevli memur psg raporu istedi yoksa geri gelebilir dedi.. Şuan e-rapor çıktı ve artık evrak alınmıyorsa bilemem (Ki her kurumun işleyişi farklı), Böyle bilinçsizce yazacağınıza bu durumu bir konu açarak belirtirsiniz herkes öğrenmiş olur. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Üslubunuza dikkat edin, karşınızda babanızın uşağı yok.

Bu ehliyet meselesini geniş olarak incelemek gerek.Özellikle ağır uyku apne sendromu olup ehliyet kayıtlarında bu durum belirtilmemiş olanlar ne yapmalı?

Yeni tip ehliyet alırken bir beyanname dolduruyorsunuz (Aile Hekiminden alırken öyleydi yani) burada hastalıklar var, eğer şikayetçi oldugunuz bir hastalıgınız varsa işaretliyorsunuz. Aralarında uyku apnesi de var, bunu tıklayarak beyan etmezseniz zaten bir inceleme olmaz ancak tıklarsanız aile hekiminize danışmanızda yarar var.

Ya arkadaşlar benim uyku testi sonucun özelde ahi 45 çıkarken, devlette ahi 25 çıktı. Bu nasıl olabilir?

Olabilir, neticede uyku teknisyenin hatası olabilir, o gece siz çok kaliteli uyku uyumuş olabilirsiniz vs... bir çok etken var. Mesela klinik araştırmalar şunu gösteriyor, diyelim ki AHI 40 yani ağır derecede uyku apnesi hastasısınız ve CPAP cihazı kullanmaya başladınız, haliyle cihaz kullanırken tıkanma olmuyor, vücudunuz uykudayken o tıkanma refleksini artık göstermediği için vücut ve beyin sakinlemeye başlıyor, ve siz haftalarca düzenli CPAP cihazını kullanmaya devam ediyorsunuz diyelim. Ve sonraki gece CPAP cihazını kullanmazsanız ne olacak? Hastalık hemen geri gelecek ve tıkanmalarınız başlayacak mı? Cevap: Hayır, hemen başlamayacak çünkü vücudunuz ve sistemleriniz sakinlemeye alıştılar, dolayısıyla tıkanmalarınız gün be gün artacak.

Bunu neden anlatıyorum, CPAP cihazı kullanan birisi cihazı kullanırken gidip uyku testi yaptırsa belki AHI değeri 5-10 arası bile çıkmayabilir ya da çok düşük çıkabilir, bu normaldir, çünkü cihazı kullandıktan bir müddet sonra hastalık tam olarak geri geliyor.

engellsizz uzun cevabınız için teşekkür ederim. Aslında kaliteli bir uyku uyumadım. Tam tersi özelde daha az kesintili uyudum. Ama devlette çok daha kesintiliydi. Ben buradaki raporu engel oranını artırmak için kullanacağım. Özelden almış olduğum raporda ağır uyku apnesi yazarken devletten almış olduğum raporda orta derecede apne yazıyor. Özelden almış olduğum raporumu kuruş için kullansam sorun olur mu? Uyku kalitem gerçekten berbat. Bunun içinde KBB ye gitmemi söylediler. Ameliyat olabilirmiş. Ne tavsiye edersiniz?

berk3435 engelli raporunu hangi hastaneden alacaksınız. Devlet hastanesinden aldığınız raporda alt kısımda sonuç olarak tam ne yazıyor

berk3435

Ben sizin yerinizde olsam özel hastane bile olsa ağır derecede uyku apnesini gösteren PSG raporumu Sağlı Kurulu'na sunardım, böylece ilgili doktor (Göğüs Hastalıkları doktoru verecektir) %35 engelli oranını verecek mi beklemeye geçerdim.

yesilsy daha önce almış olduğum rapor,
kanuni Sultan Süleyman hastanesinden alacağım. Devlet hastanesinden almış olduğum psg raporunda pozisyonel uyku apne sendromu (ICSD-2'ye göre orta şiddette, AHI:24 yazıyor.
engellsizz bende öyle yapacağım sanırım. Çünkü, özel hastanede daha kesintisiz uyudum ama devlet hastanesinde bir çok kez uyandım. Ondan dolayı sonuç yanıltıcı olabilir diye düşünüyorum.

berk3435

Ameliyat olan biri olarak söylüyorum
Ameliyatın hiç bir faydasını görmedim çektigim acılarda cabası

Yücel06 kardeşimizin arkadaşı oldu. üzerinden 1 ay civarı geçti. Çok iyi diyormuş. 1 ay sonra tekrar psg testi yapacaklarmış. Kişiye göre değişiyor sanırım bu ameliyat işi. anlamadım gitti.

berk3435

1 ay süre mi hocam, benim de arkadaşlarım var küçük dilini kestiler, geniz etleri mi alınmadı vs.. Ama ortalama 2 sene sonra herşey başlıyot tekrar.

engellsizz Hmm anladım. Çok kötü gerçekten. Aslında bir arkadaşın kardeşinin eşi de olmuş. Küçük dilini kesmişler ama tekrar uzamış. Cihazdan başka bir çözüm yolu yok sanırım şu anki teknolojiyle. Sizce kurul benim özelden aldığım raporu kabul eder mi? Devlet hastanesinden aldığım sonucu ben göstermeden görebilir mi?

engellsizz

Benim küçük dilimi kestiler, damagımı gerdiler, dil kökümü aldılar sonuç 3 ay sonra cihaz
Şuan yedigim bazı şeyler özellikle kabuklu meyvelerin kabugu bogazıma takılıyor düzelir dediler 2 yılı geçti hala aynı
Başkasını bilmem ama ben hiç bir faydasını görmedim zararlarınıda hala çekiyorum

berk3435

Özelden aldığınız raporu siz çıktı olarak doktora göstermediğiniz sürece bir yerden görebileceklerini sanmıyorum, lakin devlet hastanesinden aldığınız rapor ortak bir yerde toplanıyor mu bilemiyorum. Denemeden bilemeyeceksiniz.

Yücel06

Çok geçmiş olsun, gerçekten acı verici deneyimler yaşamışsınız :(:(

Benimde ilk yatış oncesi kbb ye gorunmemi istediler. Burnumda egrilik cikti ve cihaz oncesi mutlaka duzeltmemiz gerekiyor dediler. Ama ustune basa basa hem kbb hemde noroloji doktoru bu ameliyat apnene hic etkisi olmaz dediler. Sadece cihazın performansina etki edecek dediler. Etrafimdan duyduklarimda da yapan yaptiran kim varsa hic memnun degiller ve hic etkisi olmamis yine cihaz kullanmak zorunda kalmislar

Slm g47.3 Obstruktif uyku apne sendromu (ouas) ahi 26.6.
E66 obezite_hipoventilasyon sendromu (BMI:30kg/M2. Cpap cihaz 9millibar raporun ne olur

Vergi indirimi

Merhabalar,
ah indeksi 29,9 r farzında 49,9 hangisi baz alınır hastahaneye göre değişiyormu bu?
kah:26-98 dk
cpap 7-10 cmhq2
ayrıca huzursuz bacak sendromu
haşimato troidi
kol ve bacaklarda kalça ve omuz skısıklıgı mevcut

sizce yüzde kaç indirim alırım .
cvp verirseniz sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleme:
Yesilsy hacım vergi dairesindeki memur almiyorrrrr .Ne diyeyim sana .Boş bos yazma hacım

Merhaba öncelikle bundan 2 sene önce Ağır OSAS teşhisi kondu Ahi indeksi 42 idi. Şubat ayinda yayinlanan yeni engelli oranlarında uyku apnesi sendromlarını tek başlık altinda toplayip direk 35 oran vermişler. Şimdi engelli raporunu guncelleyecegim doktor tekrar uyku testi istedi. Şimdi engelli oranlarında AHİ su çıkarsa oran budur diye yazmıyor. Son durum hakkinda bilgisi olanlar var mı?

Cevabınız için teşekkürler,peki ben 13 çalışıp çıktım ve bu süre içinde vergi indirimi için başvuruda bulundum..bu çalışma süresi yeterli midir?belirli bir süre var mı?

Üst Alt