Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Bilen birileri tam oran söylerse çok makbule geçecek. Cevabınız için teşekkür ederim.

Gökhannnn 1. uyku testine bakılır, burada AHI değerinize göre oran verilir.

1. derece AĞIR uyku apnesi teşhisi konur ve engelli oranı %35 olur.
2. derece ORTA uyku apnesi teşhisi konur ve engelli oranı %10 olur.
3. derece HAFİF uyku apnesi teşhisi konur ve engelli oranı %5 olur.

Sizin AHİ değeriniz 14,7 oldugundan bence %5 engelli oranı alırsınız ama belki bazı doktorlar bu değeri ORTA olarak kabul edebilir ve %10 da verebilir Genelde AHI değeri 30'dan yukarı ise AĞIR teşhisi veriliyor ve o zaman %35 alınabiliyor..

engellsizz

Beni aydınlattığınız için minnettarım. Benim kalp yetmezliğinden %50 hiper tansiyon dan %5 oran ile toplamda %55 2 yıllık süreli raporum mevcut. Yenileme yapabilir miyim raporumu oranı yükseltmek için. 2 yıllık sürenin bitmesine 9 ay var. Birde benim raporum neden süreli veriliyor. Hastaneden dolayı mı kaynaklanıyor. Ve mevcut olan rahatszılığım uyku apnesi ne verilecek oranı etkiler mi. %5 oran alırsam toplamda %60 olacağından emekliliğimi 2 yıl geri alarak. 2023 de emekli olabileceğim.
Sigorta girişim 01.02.2005. Saygılar

Konu başlığımızın (uyku apnesi) dışına çıkan sorular bunlar, bunu daha uygun bir yere sorarsanız yönetmelik konusunda bilgili olan arkadaşlar yanıtlar diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

engellsizz
Teşekkür ederim. Oran en düşük %5 alırım inşallah. Şubat ayında yayınlanan yeni engelli oranları düzenlendi. Bir etkilenme olmaz dimi.

Şubat 2019'da yayımlanan yönetmeliğe göre zaten aşağıdaki gibi veriliyor:

1. derece AĞIR uyku apnesi teşhisi konur ve engelli oranı %35 olur.
2. derece ORTA uyku apnesi teşhisi konur ve engelli oranı %10 olur.
3. derece HAFİF uyku apnesi teşhisi konur ve engelli oranı %5 olur.

Kardes seni rahatsizligin uyku abnesinin az rastlanan çeşidi senin Rem ahi sine bakacaksın .oda 12.8 gözüküyor oran buna gore verilir oda 5 puan en iyi ihtimal 10 puan verirlwr başkada alamazsin. Benimkide ayniydi fakat Rem ahisi 36.4 dü 35 oran berdiler

soto

Uyku apnesi konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim. Doktorun bunu bana söylemedi sizden duydum şimdi. Benim için %5 oran güzel bir oran işimi görüyor. Hiç hastalık olmasa da keşke bunları hesaplamak durumunda kalmasa hiç kimse. Cevabınız için teşekkür ederim.

Apne auto cpap rapor %35 veriyor .Ben aldım rapor ankara bakanlık gitti 5 aydır bekliyorum

ASTOR 34 benimde ağır apne raporum mevcut. Özel hastaneden verdiler. Sizinki özel hastane miydi? Sorun çıkmıyor değil mi?

engellsizz

Hastaneye görede değişiyor
Benim ahi oranım 21 olmasına rağmen bana sıfır oran verdiler sebebi ise diğer oranım yetiyor olması ve tetkikleri hastanede yaptırmadığımdan dolayı
İzmit'te

adilaltas5578

Ben olsam kesin itiraz ederdim, neye göre ne yetiyor onlar karar veremez ki. Uyku apnesi tetkikleri her hastanede yapılmıyor ki bunu bahane edemezler, yani özetle ben kesinlikle itiraz ederdim sizin yerinizde olsaydım.

Sgk anlaşmalı özel hastaneden alınan rapor geçerli oluyor sanırım. Özel hastaneden aldığım raporda ağır uyku apnesi diyor. Yine ilk testi üniversite hastanesinde yaptırdım. Orta şiddette çıktı. Yine ilk testi devlette yaptırdım. Sonucu perşembe günü öğreneceğim. Eğer devlette çıkan sonuç orta şiddette olursa sgk anlaşmalı özel hastaneden aldığım ağır uyku apnesi yazan raporu heyette kullanırsam devletten aldığım rapor görünür mü? Ya da bir etkisi olur mu? Ayrıca özel hastanede ikinci testi yaptırdım ve cihaz alıp kullanmaya başladım.

Slm has. Gitmedem evde uyku apnesi oldugumu nasil anlarim

Fikri bilgisi olan yokmu bosuna has gudip yatmak istemiyorum

Herkese geçmiş olsun Allah şifa versin bugün itibarıyla ahi oranım 51 ağır osastan 35 hiper tansiyondan 10 toplamda 45 oran aldım ücretsiz paso engelli kartı ve vergi indiriminden yararlana bilir yazıyor ama iki yıllık süreli verdiler normalde kronik hastalıklarda süresiz vermiyorlar mıydı bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum bilgisi olan arkaşlar varsa sevinirim

merhaba öncelikle geçmiş olsun kardeşim ağır uyku apnesi raporu sürekli olur tansiyon 1. raporda süreli olur 2. kez engelli raporu yenilerken tansiyon sürekli ye çevrilir.

Vasilikaan

Uyku apnesi olduğunu anlayamazsın. Evli isen eşin farkedebilir. Hastanede uyku laboratuvarında bir gece yatacaksın. Uyuyacaksın . Cihazlara bağlayıp, kamera ile teşhis koyacaklar.

Benim bildiğim YÜKSEK %35 ORTA %10 DÜŞÜK %5 oluyor.
Yani arada bir değer olmuyor.
Mesela benim ön kontrolde hoca %10 yazmıştı
Heyete girince onu %5 e düşürmüşler

Vasilikaan
Şikayetlerim horlama, nefes kesilmesi (bunu genelde yanında yatan daha net görüyor) sabah uyumamış gibi kalkma, gün içinde yorgunluk, unutkanlık, dikkat bozukluğu gibi şikayetlerim vardı.
Ben 2 kez uyku testine girdim. İlki cihaz olmadan 2. testte cihaz bağladılar.
Bu testlerimin raporlarını heyete başvuru ile birlikte sundum.
Bana pek uyku apnesi ile ilgili bir şey sormadılar.
Çünkü raporlara göre hareket ediyorlar
Test sonuçları önemli bu konuda

hozgul

Var ama onlara göre düşük seviyedeymiş anlaşılan.
Raporda Göğüs bölümünde şöyle yazılmış;
"HASTANIN HAFIF OSAS TANIS MEVCUT AHI:6. HASTANIN SFT:FVC:4420 %91 FEV1:3190 %82 FEV1-FVC:72.PAAG DE SAG ALTZONDA INTERSITISYEL BELIRGINLESMELER MEVCUT . HASTANIN KABA RALLERI
VAR.AHİ 6, ESS 9.ÖZÜR ORANI %5"

AhmetGS17

Evet, düşük seviyedeymiş. %5 gibi bir orana denk gelir.

Bu arada eğer fazla kilonuz varsa onu bile bir miktar düşürseniz eminim sizi rahatlatır. Bir de uyurken başınızı öne eğerek uyumaya çalışın. Boynunuz gergin olmasın. En iyi hava yolu açıklığıdır.

Ahi 25cpap cihazı verildi solunum durma süresi 30sn 35 oran gelirmi?

Metinx

Ahi 30 ve üstü olmalı
Benim arkadaş ahi 29 la gitti %10 aldı orta şiddette uyku apnesi puanı verildi

Arkadaşlar Öncelikle herkese geçmiş olsun uyku apnesi için yattım oran 22.7 ama doktor ağır apne dedi bu nasıl oluyor benim bildiğim ahı değeri 30 ve üstü olanlar ağır değilmi tekrar çağıralacakmışım makine bağlıyacaklarmış bu konu hakkında bilgilendirebilirmisiniz

Üst Alt