Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Osas sendromu (uyku apnesi) için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

rexart

Bu bilgi doğru değil.Hem nöroloji hem göğüs puan verir.Cerrahi bir çözüm olup olmadığını araştırmak için de her hastaya mutlaka kbb muayenesi yapılır.

login haklısın. Ama genelde göğüs hastalıkları düşük verir, ve genelde noroloji 35 verir. Ben 5 norolojiden %35 aldım 1 gögüs hastaliklarindan %10 aldım.

yesilsy

Hem göğüs hem de nöroloji psg raporundaki ahi derecesine göre oran verir.İnisiyatif kullanamazlar.

login açıklar mısın benim aynı psg raporuna gögüs hastaliklari %10 verdi, başka hastanede nöroloji %35 verdi.??
login bu arada gögüs hastalıkları röntgen ve solunum testi yaptı, sonuçların iyi dedi. Uyku apnesi sadece solunuma mı etki ediyor?

Uyku apnesine göğüs hastalıkları uyku labaratuvarı doktoruna yönlendirerek oran veriyo

Anneme 10 verdi eski polisongrafi rapora bakarak

Bugün heyete girdim 30 sn sürmedi doktor yüzüme baktı yarın 9 da sonucu al dediler inşaallah hakettigim puanı alirim birde iş vergi indirimine gelince puanı düşürüyorlarmış bilgisi olan varmi acaba

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim bugün sonucu aldım yuzde 42 verdiler 1 yıl süreli rapor verdiler kardiyoloji ht klas 1 yuzde 10 göğüs hastalıkları apne hipopne endeksi 25.2 d.ispnesi astim tanılı ilaç kullanmıyor soft koopere değil fev1 2.07 fev1/fvc62.3 sigara içiyor işçi sat 98 acısından stabil düşünüldü uyku panesi için en az 6 ay cihazı kullanması kontrol psg ile degerlendirmesi planlandi yaziyo oran 0 nöroloji oses psg ağır şiddette oses yuzde 35 verdi toplamda yüzde 42 aslında resmi aticaktaticaktim ama beceremedim şimdi ne yapmam gerek vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapsam emekli olabilirmiyim birde raporum 1 senelik uyku apnesi tansiyonda süreli süresiz yazmıyo 1 sene sonra tekrardan mi heyete giricem bu işlerden anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim

muratesesli

aktif sigortalı olarak çalışıyorsunuzdur;Hiç vakit kaybetmeden vergi dairesine gidin,vergi indirimi için başvuru yapın.prim gününüz ve seneniz tutuyor.Bunu hallettikten sonra hastahaneden 4-5 adet raporunuzu aslı gibidir çıkarttırın ve bir fotoğraf ile engelli kartı başvurusu yapın.Engelli kart için müracat edeceğiniz yer hamamyolu caddesinde defactonun hemen yanında..Ayrıca benimde ağır uyku apnesi ve hipertansiyondan 42 olarak 1 yıl süreli verildi.Özel mesaj ile telefonunuzu alıp bilgilendirecektim fakat özel mesaj atamadım..Tahmin ediyorum forumdaki toplam mesaj sayım belirli bir sayının üstüne ulaşamadığı için gönderemedim..

yesilsy

Bu soruyu göğüs doktoruna sorman gerekiyor.Doktorlarda hata yapabilirler.Psg raporunu görebilirsem bir yorum yapabilirim.

Sordum, hatta şöyle anlatayım, heyete girmeden 7 ay önce kendisine başka bir şikayetle muayene olmaya gittim, gittiğimde eski psg raporunu gösterip heyet için gelsem yüzde kaç verirsiniz dedim, baktı inceledi %35 veririm dedi. Bende bu rahatlıkla 7 ay sonra girdim heyete, heyet günü gittiğimde bana röntgen ve solunum testi yaptı, sonrasında sordum 35 Verdiniz mi diye heyette öğrenirsin dedi. Raporu elime aldığımda %10 verdiğini gördüm. Hemen yanına gittim anlattım durumu, tersledi beni, sana mı soracağım dedi. Uzun lafın kısası, haklısın doktorlar inisiyatif almıyorlar, tamamen keyfi davranıyorlar, haa işini hakkıyla yapan doktor da var. 6 hastanede heyete girdim. İçlerinde hem doktor hem personel hem heyet başkanı olarak en iyi hastane Maltepe Devlet hastanesidir. login

@muratesesli raporu aslı gibidir yapmanıza gerek yok, fotokopi işinizi görür. 2019 şubat itibariyle e-rapora geçildi. Bütün kurumlar fotokopiyi kabul etmek zorunda. Zaten hastaneler artık aslı gibidir yapmıyorlar.

yesilsy

Doktorun hatası tamamen.Uyku apnesinin göğüs filmi ve sft ile doğrudan bir alakası yok.Sft ve filmin iyi çıkması hiçbirşeyi değiştirmez.Sadece ahi derecesine bakması gerekiyor.Senin soru sorman psikolojisini bozmuş, strese girmiş bu da hatalı davranmasına neden olmuş.Kasıtlı olarak düşürmüş gibi görünüyor.

Halbuki bir doktorun bu gibi durumlardan etkilenmemesi tamamen objektif olup bilimsel davranması gerekiyor.Bir tür zayıflık.İyi bir eğitim verilmesi gerekiyor doktorlara.

Arkadaşlar 21 yıldır kamuda memır olarak görev yapıyorum. 6 yıldır otomatik cpap kullanıyorum. Daha önce askeri personel olmamdan dolayı 8 yılda fiili hizmet zammımla beraber 29 yollık hizmetim görünüyor. Ahi 56 ve ağır osas raporum var. Fakat şimdiye kadar engellilik için tapor almaya çalışmadım araştırmadım. Birkaç ay önce tabanca ruhsatımı yenilemeye gittiğimde göğüs doktoru uyku uzmanına sorduğumda benden yüzde 35 alırsın dedi. Tabi bu değerler tam olarak ne işime yarayacak bilgim yok. En büyük tereddütüm hizmet yılım dolmasona rağmen yaşı bekliyorum ve 10 yıl daha var . Eğer ben ağır osas dan engelli raporu alırsam yüzde 40 üstünde erken emekli olabiliyorum sanırım. Fakat bu raporu alarak emekli olmam emekli maaşımı düşürür mü? Çünkü hizmet yılım dolmasona rağmen yaştan dolayı on yılım var henüz.

oguzgun merhaba, Engelli raporu alarak emekli olmanız maaşınızı düşürmez. Sonuçta sizin yatan sigortanız önemli. Ama şuda var, kamuda maaşlar yüksek olduğu için çalışmaya devam ederseniz maaşınız yükselebilir. Bunları iyi araştırmak gerekli.

Bacak hareketleri indeksi 20,7 çıktı, buna huzursuz bacak sendromu teşhisi koyulurmu bilen var mı?

yesilsy

ağır osas olanlarda ehliyet yenilerken verilmeme durumumu söz konusu cihaz için onay veren sgk doktoru söyledi birde branş olarak tek doktor OSAS tanısına oran vermesi gerekiyor.

Apneyle ilgili ehliyet yönetmeliği şu şekildedir. Ağır apneliler ehliyet alamaz doğru bir bilgi değil.

a) Ağır derecede apnesi olanlar (AHI>30/saat) veya orta derecede apne (15<AHI<30) ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler tedavi görmeden sürücü belgesi alamazlar.

b) Uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği; en az bir uyku sertifikalı doktor (göğüs hastalıkları, psikiyatri, nöroloji, KBB uzmanı) ve bir KBB uzmanı olan üçlü heyet tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebilir. Hastalığın şiddeti, tedaviden alınan cevap, hasta PAP tedavisi uyumu gibi faktörler dikkate alınarak; ikinci grup sürücü belgesi sınıflarından alıp alamayacağı ile ambulans, resmi veya ticari araç kullanıp kullanamayacağı raporda belirtilir.

Ağır osas olanlar ehliyet yenilerken bu durumu söyleyip cihaz kullandıklarına dair kayıtları doktora gösterirlerse ehliyet konusunda bir sıkıntı olmaz.Ayrıca tüm ağır osas olanların gündüz uyuklama hali olacak diye birşey yok.

Merhaba. O doktor halt etmiş, henüz bizim ülkemizde bir kontrol mekanizması yok. Ben ilk engelli raporu alırken kurulda araç kullanamıyorum engelli raporu alıp engelli kadrosunda çalışmak istiyorum dedim. Heyet başkanı raporu alırsan ehliyetin iptal olur dediler bende olsun dedim ama iptal falan olmadı, hatta 3 4 ay sonrasında da ehliyetimi yenilemiştim. patpat55

Slm arkadaşlar bursada yaşıyorum yaklaşık iki sene önce ağır asos uyku apnesi tanısı kondu cihaz kullanıyorum alerjik astım ve sırt fıstığım var vergi indiriminden yararlana bilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim..

bende bilemedim genel sağlık raporununsüresi bitincek yenileyecem ehliyetide yenilersem birini alıp birini almazsam örnek ehliyeti aldım genel sağlık raporunda oran vermezse geneli aldım ehliyeti vermezse doktorlar şimdi bu konularda topada girmityor

Merhaba, Engelli raporu aldınız mı? Aldıysanız vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz.
Ortayca

Yazdıklarınızdan hiç bişey anlamadım..
patpat55

yesilsy

diyorum ki ben ehliyeti yenilemek istiyorum 1 yıl sonrada raporu yenileyecem osas var ağır ilk önce ehliyeti alsam osasla birlikte göz rahatsızlığı var ayrıca ehliyeti almak için sadece görme için poliklinke girsem osas rahatsızlığı kayıtlarda var ama sonra genel rapor için başvurduğumda o zamanda osas ve göz için oran alsam adam diyecek ehliyet için başvurduğun o muayene girmemişsin ağır osaslar ehliyette sıkıntılı diye biliyorum tek gözden girsem adam diyecek sen uyanıksın 67+ yaş gurubuna bile 10 yıllık gözden uygun veriyorlar bu insanlar otobüs servisi çekiyor bu bir örnek herkes kendi çıkarına bakar ilk engelli raporunu bekleyip rapor alsam ehliyeti sonraya bıraksam yine osas karşıma çıkcak ehliyete ilk başvrsam sadece göz girilirmi sonra sen osastanta engelli raporunda teşhis var olmaz derlermi

Ben sadece cihazı kullanıyorum daha önce bununla ilgili hiç biryere başvurmadım.Ağır osas ahi.105.1 yazıyor sırtımda fitik var alerjik astım vergi indirimi alabilirmiyim uğraşmaya değermi acaba...

Ağır osastan %35 alırsınız, diğer hastalıkların size verdiği zarara göre puan alırsınız, 35 apneden alırsanız geriye %7 almanız gerekli. Size tavsiyem hastaneleri araştırın. Eğer apneye göğüs hastalıkları oran veriyorsa başka hastaneye gidin. Nerede nöroloji veriyorsa oraya gidin. Göğüs hastalıkları genelde düşük veriyor.
Ortayca

Göğüs hastalıkları doktoru yazmıştı Cihazı. Nör oloji dahamı garanti olur. Veyada göğüs az yazarsa itiraz edebilirmiyim...

Cihazı kimin yazdığı önemli değil. Heyette 40ı geçemezseniz il sağlıktan itiraz Edebilirsiniz. İkinci hastanede heyete girersiniz. İlk hastanede ve ikinci hastane oranı farklı olursa son kez hakem hastaneye Gidersiniz, hakem hastane ne derse o. Ortayca

İstanbulda bazı doktorlar özel hastanelerin uyku testine oran vermemeye başladı.

Engelli raporumu aldım bugün 2nci test sonucum cıktı 2 mikst apne 3 santral apne 44 hipopne ahi 8.2 çıkmış 7 11 bar oto cpap yazmış sonuçlar sizce iyimi birde hangi cihazları tavsiye edersiniz

muratesesli merhaba, değerlerimiz kötü değil. Ben 20 ahi ile maske kullanmıyorum, daha doğrusu kullanamıyorum. Burun tıkalı, alt çene geride. Burun bandı takıyorum işe yarıyor biraz. Cihaz testinde cihaz işe yarıyorsa ve sıkıntınız çoksa kaliteli cihaz alın.

Üst Alt