Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

crv 7 lerde tiguan ise 6 larda görünüyor ama gerçekte nasıldır bilemem

Yaklaşık 50 gün önce sipariş verdiğim Peugeot 5008 aracımı 14.11.2019 tarihinde teslim alacağım.Yalnizca tekno gri bulabildiler.Arac almak isteyen arkadaşlar limit yükselmeden de araştırıp alabilirler.Bu forumdan çok kıymetli bilgiler edindim.Tesekkur ederim.

cr-v nin 2 litre fazla yakmasını çok düşünmeyin karşılığında performans, japon teknolojisi ve konfor veriyor, 5 yıl sonra satmanız lazım olur ülkenin ikinci el piyasasının gerçekleri var. dizelin 5 sene sonra ne olacağı belli değil.

ikinci el piyasa derken ne demek istedim açıklayım, skoda, citroen, peugeot vs. gibi markaların ikinci eli zayıftır. gidin galericilerle konuşun, kendiniz araştırın, 5 yıl önce çıkan modellerin bugün ikinci el pazarında durumlarına bakın kendiniz karar verin.

okans

3008 için hiç fiyat aldınız mı peki.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2013 model honda civic sedan vardı satışa çıkardım 1 hafta içinde satıldı..bir arabanın 2. elinin olması çok önemli bencede

Kısıtlama kodu olarak 47-78-102
35.03 ve 10.02 tıbbi nedenler ile verilen kod ile ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim. Daha önce başına gelen var mı..Konu ile ilgili Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

toprak_55

Bende anlamadım.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam arkadaşlar tucson almayi düşünüyorum ama 4×4 elit plus paketi ÖTV sınırına girmiyo Ocak aynı bekleyi düşünüyorum tucson kullanan arkadaşlar sizce bu paketi almak iyi bir fikrimi yani tucson elit ile elit plus arasındaki farklar nedir aradaki bu fazla parayi vermeye değermi birde yılbaşıni beklesem araç bulabilirmiyim şimdiden teşekkürler ederim.

Skoda kodiag 137 dediler bugün..ama 2 yıl garantisi var..kullanan alan var mı arkadaşlar

Geç mi kaldım bilmiyorum ama söylemek isterim. İstanbulda yaşıyor ve trafikte kullanacaksanız çok yakıt tüketiyor. Fakat senelik ödemediğiniz 5.000 tl mtv ile benzin alıyorsunuz. Tabi 2.0 bir araçtan alınmayan %110 ötv de fazla yakıtı karşılıyor gibi. Ülkemizde forester araç çok yakmıyor. Bizde benzin pahalı. Ama araba araba doğrusu. Premium plus eyeshit aldım oldukça güvenli.

Bence bir konuşun. 2018 model bir forester alabileceğinize inanıyorum. Subaru kayseriden koray belye görüşebilirsiniz. Ellerinde dizel elegance beyaz bir araba vardı. Bu kolay satan bir araba değil durma ihtimali var

Dediğim gibi benim araban benzinli atmosferik motor. Şehir içi dur kalk trafik benzin düşmanı. 100 km. 10-11 litre şehirler arası 7-8 litre. Çok yakıyor fakat başta ödemediğim ötv ve sonra ödemeyeceğim mtv durumu kurtarıyor. Ama bunları ödeseydim tercih edeceğim bir araç olmazdı. Sırf yakıtı sebebi ile. Fakat son derece konforlu bir araç. Biraz tork fazla olsa tadından yenmezdi.

Bursa da Tiguan comfortline kalmamış..crv Elegance da yok..Skoda kodiag baz paket var ama kararsız kaldım..Mercedes A180 sedana baktım dıştan çok şık ama içi bagajı çok basık ve dar

Hyundai tucson öneririm. Hem 4x4 hem dizel. Benim aldığım dönemde olaydı düşünürdüm. Sizi mutlu ederse düşünün. Birde farkındasınızdır 2.0 motorların vergi dilimi %110. 1.6 motorlulardan fiyat avantajı var. Benim tercihimi etkiledi doğrusu

StratoS
2020 deki muhtemel yeni limit ile (303 000 TL) alınabilecek 2.0 cc ve üstü olan ötv si yüksek araçlar ile ilgili bir çalışman var mi hocam?

Sahibinden .com sitesinden arada bakiyirm ilanlara 3008 icin 170 185 bin fiyat yazanlar var 1.5 ay snra napicaklar acaba ? 303 ust limit oldugunda o arabalari daha uygun alicaz hemde sifir.. allure pakete 150 bin ilan vardi.1 hafta snra 145 bin.3 gun snrada 140 bine dusmustu..dun ilan kaldirilmis..

okans

Kazasız belasız. Bence güzel bir seçim olmuş. fiyatı da harika olmuş. eslim aldığınızda bir foto bekliyoruz :)
boratan

Şu dönemde her aracın 2. pyasası vardır. CR-V ben çevreme önermiyorum. Çünkü sunduğuna göre çok pahalı bir araç.
ugir

5008'i 154.000 TL yani 247.000 TL ye düşürmüşler abi. Yani yaklaşık 50.000 TL indirim yapmışlar. Araç stokta olan araçsa kur avantajı olabilir, birde bayi indirimi ile alınabilir hale gelmiştir.

Bu yüzden hep diyorum ki, önce hedef belirleyin, almak istediğiniz aracı seçin. Sonra gidip pazarlık yapın, olmuyorsa başka araç bakın...
Harbi0640

Elite Plus otomatik sürüş sistemlerine sahip. Yeni tercüme ile "Akıllı araç". Ben o kadar fark vermeyi istemedim. (Bulunduğum dönemde de limit üstüydü. )

Ben olsam şuanda parasına göre en iyi seçenek N-Line modelini tercih ederdim. Ancak sportif çizgiler bana uygun değil derseniz Elite tercih edebilirsiniz.
mkabakci1

Forester çok yakmıyor mu?

Arkadaşlar yanlış yönlendirmelere girmeyin. 100 km 10 lt benzin yakması ne demek?

Ben dizelde 6 lt yakıyorum.(Şehir içi) 15.000 km (1 yılda ortalama yapılan km değeri) 5.925 TL (Dizel Opet İzmir 6,58)
Forester 10 lt benzinde 15.000 km de 9.855 TL (Benzin Opet İzmir 6,93)

Yıllık Fark: 3.930 TL
5 Yıllık Basit Hesap Farkı(Dizel&Benzin fiyatı sabit varsayarsak): 19.650 TL

Yani çok yakmıyor %110 ÖTV dediğiniz araçın 1.6 Dizel aracıma göre yakıt farkı 5 yılda yaklaşık 20.000 TL. 15.000 km den fazla yaparsam daha da çıkacak.

Forester limitte olsa bile ben önermiyorum. Çünkü hem yukarıda bahsettiğim basit hesapla yakıtı ve 2. elde MTV den dolayı satma sıkıntısı sebebiyle...

Ayrıca, servisinin az oluşu, emsallerine göre pahallı oluşu, indirimle limite inse bile kasko değerinin fazla oluşu sebebiyle Trafik&Kaskosunun emsallerine göre yüksek oluşuna girmiyorum.

İllaki D segment araç istiyorsanız 5008 ve Kodiaq çok daha iyi araçlar...

(4X4 arazi persormansına, subaru kalitesine diyecek sözüm yok elbette. Ben ekonomik yönden değerlendirdim.)
hsancay

Neden 2.0 ÖTV'si yüksek araçlar ile ilgili çalışma yapayım, onu anlamadım?

dostum selam, 3008 ıcın yazmstım ben :)

Defne1234
ust lımıt 303 000 ne demek?nasıl daha avantajlı olacak?

Bence Subarunun 2. el deki kaybınıda eklemen lazım.
Ve gerçek bir şehir içinde, otomatik benzlinli bi suv un, hemde çokta verimli olmayan bi motor ile 10 lt in çok üzerinde yakacagını düşünüyorum.
Tabi tercih edenlere de saygım var, sonuçta 5 yıl kullacak olanlar onlar.

Mami Junior

Abi 10 lt yi eşit şartları düşünerek baz aldım aslında. (Tucson'un 4x4 versiyonu da 7 lt civarı yakıyor. Yani 4x4 olara kdeğerlendirirsek dediğin gibi 7 lt ye 11 lt olarak değerlendirilebilir. Fark yine aynı olur.)

2. elde MTV den dolayı satma sıkıntısı dedim ama dediğin gibi az talep görmesi de kaybı arttıracaktır.

Benim kızdığım nokta ne biliyor musun...

Engelli arkadaşlarda o kızdığımız nsanlar gibi düşünüyorlar. En yüksek ÖTV'li araca bakıp, ihtiyaçlarına uygun olmayan araçlar almaya çalışıyorlar... Neymiş kar elde etmekmiş...

Bu mantık yüzünden limitler koyuyorlar bize zaten... Bu düşünceleri biz atamıyoruz ki diğer insanlar milletvekilleri nasıl atsın?

Ben Annesi ile yaşıyan 2 kişi araç kullanacak engellinin, %110 ÖTV'li diye RAV4 almaya çalıştığını bile hatırlıyorum...

Büyük harflerle yazayım:

ARAÇ ALMAK KÂR SAĞLAMAK DEĞİLDİR. ENGELLİ ARKADAŞLARIN KENDİ İHTİYAÇLARINA GÖRE ARAÇ BAKMALARINI VE ALMALARINI ÖNERİYORUM.

Aksi halde ÖTV'den kar edeyim derken, bir çok şeyden zarar ediyorsunuz. Sonra 5 yıldan önce satmak istediğinizde elinizde patlıyor...

Üst Alt